28-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Liepos 9-oji

Savo versiją dėl Klaipėdos miesto prekinio ženklo „Atvirai Klaipėdai” pateikė ir jo kūrėjas, ir Savivaldybė. Dėl ankstesnės „Atviros Klaipėdos” publikacijos kilus ažiotažui, buvo surengta spaudos konferencija, kurioje savo poziciją išdėstė administracijos direktorius Saulius Budinas ir miesto meras Vytautas Grubliauskas.

***

Iš pradžių „Atvirai Klaipėdai” teigusi, kad dėl keleivės nusiskundimų naujų biotualetų Smiltynėje statyti neketinama, vėliau Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė informaciją patikslino, pridūrusi, kad jei bus toks poreikis, dar vieną tualetą galima būtų ir pastatyti.

***

„Lidl” pranešė palaipsniui atsisakanti vienkartinių plastiko gaminių.

***

Policija pranešė, kad įvykus pokyčiams Klaipėdos miesto policijos komisariate, Antrasis šio komisariato veiklos skyrius, kurio pareigūnai dirbo vadinamajame „Žardės“ centre, persikėlė į Klaipėdos apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą, esantį Kauno g. 6.

***

Aktyvūs IT specialistai, atsiliepdami į kilusį ažiotažą dėl Klaipėdos prekinio ženklo, pirmadienio vakarą sukūrė naują interneto puslapį, kuriame siūlo visiems kūrėjams pateikti savo idėjas, kaip galėtų atrodyti naujasis ženklas.

***

Pasitarime dalyvavę įvairių institucijų atstovai tarėsi dėl transporto  ir kitų saugumo užtikrinimo priemonių Jūros šventės metu.

Liepos 10-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė nuomonių rubrikoje priminė seną idėją, kaip, nutiesus po mariomis tunelį, galima būtų spręsti automobilių eilių prie perkėlos problemą.

***

Spaudos konferencijoje Klaipėdos apygardos prokuratūroje pristatyta baigta didelės apimties automobilių vagysčių byla.

***

Viešųjų pirkimų tarnyba, atsakydama į „Atviros Klaipėdos” klausimus, pranešė tirsianti situaciją dėl Klaipėdos prekinio ženklo pagaminimo sutarties.

***

UAB „Švyturys-Utenos alus“ „Švyturio” Klaipėdos ateities” stipendija atiteko 25-erių metų Lukui Norkevičiui, kuris dirba laivų projektuotoju Vakarų laivų gamykloje bei dėsto ir siekia daktaro laipsnio Klaipėdos universitete.

***

Padiskutavusi miesto Tarybos kolegija pritarė, kad naujojo stadiono statybos planai būtų įtraukti į koreguojamą 2018–2020 metų savivaldybės strateginį veiklos planą. Ji taip pat pritarė išmaniųjų klasių steigimui 40-yje uostamiesčio mokyklų.

***

Įspūdžiais iš pasibaigusios Klaipėdos tarptautinės violončelės akademijos pasidalino  Koncertų salės rinkodaros vadovė Gidonė Vaitkuvienė.

***

Antradienio pavakarę paaiškėjo, jog šiemet Kultūros magistro vardus nuspręsta suteikti skulptoriui Algirdui Bosui ir fotomenininkui Remigijui Treigiui.

Liepos 11-oji

Kodėl dvigubai pabrango naujosios mokyklos Tauralaukyje statybos darbai? To Savivaldybės atstovų ir specialistų klausė „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Paaiškėjo, jog daugiau nei 50 proc. išaugo ir naujos vaikų poliklinikos statybos sąmata. Nors ir padiskutavę, miesto Tarybos kolegijos nariai jos pabrangimui pritarė.

***

Iš Širvintų kilusi, bet jau 24 metus Klaipėdoje pas dukras gyvenanti Veronika Rankauskienė liepos 11-ąją minėjo garbingą 100 metų jubiliejų. Ta proga mūsų atkurtos valstybės amžininkę aplankė ir pasveikino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas bei Socialinės paramos centro vadovė Diana Stankaitienė.

***

Laikinoji Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė  Jurgita Skiotytė-Norvaišienė pristatė, kas šiemet laukia šios įstaigos rengiamo XXI operos ir simfoninės muzikos festivalio „Muzikinis rugpjūtis pajūryje” metu.

***

Policija pranešė, kad Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnaigavę vertingos informacijos bendradarbiaudami su Kriminalinės policijos žvalgybos valdybos pareigūnais, likvidavo dar vieną narkotinių medžiagų platinimo „tašką“ Klaipėdos mieste ir sulaikė, įtariama, heroiną platinusius asmenis.

***

Klaipėdos universitetas pranešė, kad šios vasaros kursuose norinčiųjų mokytis lietuvių kalbos užsieniečių skaičius rekordiškai išaugo.

***

Jūros šventės organizatoriai sudėliojo paskutinius akcentus: šventė prasidės jau išvakarėse, ketvirtadienį, liepos 26 d.

***

Reaguodama į skaitytojos atsiųstą laišką, „Atviros Klaipėdos” žurnalistė bandė išsiaiškinti, kad kaltas dėl vaikų žaidimo aikštelėje nutikusio nelaimingo atsitikimo.

***

„Atvira Klaipėda” paskelbė Jūros  šventės programą.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ pateko į D grupę būsimo sezono FIBA Čempionų lygoje ir kausis su Stambulo „Bešiktaš“, Strasbūro „SIG“, Bolonijos „Virtus“, Liublianos „Petrol Olimpija“, Ostendės „Oostende“ ir Patrų „Promitheas“ komandomis.

***

Į Lietuvos dizainerių sąjungos nario Kęstučio Mickevičiaus kvietimą aptarti naująjį skandalą sukėlusį Klaipėdos miesto ženklą atvykę jo kūrėjai susilaukė nemažai priekaištų. Kliuvo ir „Klaipėdos šventėms”, Jūros šventės įvaizdį formuoti pasikvietusioms vilnietę rūbų dizainerę. Savivaldybės atstovų pasitarime nesulaukta.

Liepos 12-oji

Vienuoliai verpikai, vieni iš pavojingiausių spyglius graužiančių miško kenkėjų, baigia nuėsti Kuršių nerijos mišką – apie tai pasakoja „Atviros Klaipėdos” praktikantė Gabrielė Ruočkutė.

Martyno Vainoriaus nuotr.

***

Klaipėdos rajono savivaldybė pranešė nutraukianti sutartį su UAB „Lentų broliai“ ir skelbianti naują konkursą vandens atrakcionų paslaugoms Gargždų karjerų teritorijoje teikti.

***

Ar pajūryje veikia nauja organizuota automobilių vagių gauja – pareigūnų klausė „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

„Jūsų kalba yra labai sunki, su daugybe formų, todėl norint jos išmokti, reikalinga ilga praktika. Turkų kalboje nėra linksnių, o lietuvių kalboje reikia sakyti „namas, namo, namą…“, todėl man mokytis sunku”, – sakė turkas Mertas, vienas iš 69-ių užsieniečių, dalyvaujančių mėnesio trukmės kuruose kitakalbiams.

***

Uosto direkcija ketvirtadienį paskelbė suformuotą į Klaipėdos uostą įplaukusių išskirtinių laivų TOP 10.

***

Klaipėdos muzikinio teatro atstovė prieš Vytauto Kernagio 10-osioms mirties metinėms skirtą koncertą kalbėjosi su jo sūnumi – Vytautu Kernagiu jaunesniuoju.

***

Lietuvos socialinių darbuotojų asociacija raštu kreipėsi į uostamiesčio merą Vytautą Grubliauską dėl Klaipėdoje socialines paslaugas teikiančių darbuotojų vienų iš žemiausių atlyginimų Lietuvoje.

***

Policija paragino klaipėdiečius burtis į Saugios kaimynystės grupes, pranešė suėmusi ginkluotus narkotikų prekeivių grupuotės narius bei džiaugėsi dar viena serija naujų tarnybinių automobilių, kurie artimiausiu metu bus perduoti apskričių kelių policijos pareigūnams.

Liepos 13-oji

„Atvira Klaipėda” tęsia devynaukščio daugiabučio statybos Pievų Take 36A temą: šį kartą dėl to susikirto architektų nuomonės.

***

Policijos suvestinėje – du retesnio pobūdžio pranešimai: brolis Kretingoje sumušė seserį per mamos laidotuves, o JAV pilietis Klaipėdoje smurtavo prieš savo kaimyną.

***

„Atvira Klaipėda” skelbia apie Klaipėdos savivaldybės administracijos pasirašytą sutartį su „Telšių keliais“  ir „Projkelva“ dėl Medelyno kvartalo infrastruktūros projektavimo darbų, kurie atsieis beveik 50 000 eurų.

***

139 Klaipėdos abiturientai šiemet egzaminus išlaikė, gaudami aukščiausius įvertinimus – 100 balų, o juos pagerbė miesto meras Vytautas Grubliauskas.

***

Po vos tragedija nesibaigusio incidento ant Pilies tilto, miesto valdžia nusprendė sustiprinti jo saugumą: kokios numatytos tam skirtos priemonės „Atvira Klaipėdai” papasakojo administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius.

***

Penktadienį Klaipėdos savivaldybėje pasirašyta sutartis dėl kvartalo infrastruktūros projektavimo darbų nuo pat nepriklausomybė atgavimo merdėjančioje Medelyno teritorijoje.

***

alyga.lt pranešė, kad buvęs Klaipėdos „Atlanto“ futbolininkas 29-erių baltarusis Michailas Kaliadka perėjo į „Kauno Žalgirio“ komandą.

Liepos 14-oji

„Klaipėda – į gerą pusę besikeičiantis ir milžinišką potencialą turintis miestas, sulig kiekviena diena jame jaučiuosi geriau, išmokau kalbą, perprantu vietinę kultūrą, įpročius”, – šeštadienio interviu sako jau trečius metus uostamiestyje gyvenanti iš Karibų Curaçao salos kilusi anglų kalbos mokytoja Shaina Pietersz.

***

Policija praneša apie dvi stambias vagystes: Klaipėdoje, Liepojos g. apvogus namą, savininkas prarado turto už 10 000 eurų, o poilsiautoja Palangoje pinigų ir dokumentų pasigedo po maudynių baseine.

***

Nuomonių rubrikoje Vytautas Valevičius samprotauja apie tai, kokį vaidmenį racionaliame pasaulyje vaidina tikėjimas.

***

Penktą kartą į Aludario šventę pakvietė „Švyturio” alaus  darykla.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This