34-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Rugpjūčio 19-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja apie miesto centre šalia Malūno tvenkinio planuojamą statyti daugiabučių kvartalą, kurį kritikuoja regioninė architektų taryba.

***

Tris jaunus žmones, kurie vasarą pajūry ne poilsiavo, o dirbo, pakalbino jų bendraamžė Iveta.

***

„Na, tai seni laikai. Ir Stalmokas nebe meras, ir Čepkauskas, regis, nutolo nuo liberalų. Jau kelinta kadencija Palangos meras yra krikščionis, tad turbūt tokio glaudaus sulipimo, kaip Panamos laikais, nebegali būti? Tačiau yra ženklų, kad Palangoje tradicijos gerbiamos”, – nuomonių rubrikoje samprotauja Linas Poška.

***

Policija skelbia apie ilgojo savaitgalio reidų rezultatus, o sportininkai informuoja apie klaipėdiečių dalyvavimą Europos komandinio lengvosios atletikos čempionate Norvegijoje.

***

Aplinkoms ministerija praneša apie šiuo metu rengiamą Lietuvos Respublikos teritorijos bendrąjį planą, kuriame ypatingas dėmesys skiriamas Klaipėdos uostui ir visai pajūrio teritorijai.

***

Pasak Lietuvos automobilių kelių direkcijos pranešimo, direkcija praėjusiais metais per rangos darbų viešuosius pirkimus sutaupė 65 mln. eurų, o per 7 šių metų mėnesius – jau 30,3 mln. Dalies sutaupymų dėka dar šiais metais planuojama suremontuoti 7,1 km ilgio ruožą A13 kelio Klaipėda–Liepoja.

***

Po susitikimo su „Žaliakalnio” gimnazijos vadovybe, Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis pažadėjo „griežti pasikalbėti” su mokykloje darbus atliekančiais rangovais.

Rugpjūčio 20-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas toliau aiškinasi priežastis, kodėl iki šiol neiškeldinti Nemuno gatvės 113 ir 133 namų gyventojai.

***

Antradienį Klaipėdos apygardos teisme atidėtas korupcijos bylos nagrinėjimas, susirgus vienai iš kaltinamųjų bei teisme nepasirodžius kitos kaltinamosios gynėjui.

***

„Klaipėdos paplūdimiai” kviečia turinčius judėjimo negalią klaipėdiečius išbandyti Neįgaliųjų paplūdimyje esantį specialų vežimėlį, skirtą maudytis jūroje.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, kaip už antrąją laisvą Vėlinių dieną balsavo klaipėdiečiai Seimo nariai bei skelbia apie buvusios klaipėdietės prokurorės karjeros vingius.

***

Uosto direkcija dalinasi Klaipėdos jūrų uosto šių metų 7 mėnesių darbo rezultatais.

Rugpjūčio 21-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog Klaipėdos savivaldybė pateikė viską, ko iš jos buvo paprašyta kovą Vilniuje vykusio tarpinstitucinis pasitarimo metu, kad šv. Jono bažnyčios atstatymas būtų pripažintas valstybei svarbiu projektu, tačiau iš Vyriausybės pusės kol kas jokių poslinkių nematyti.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė pakalbino ir „Vakarų ekspreso” žurnalistą Joną Valaitį, kuris dėl internetinių komentarų gėjų atžvilgiu kreipėsi į Europos žmogaus teisių teismą, ir tyrimą dėl neapykantos kurstymo nutraukusią prokurorę.

***

Miesto vadovai kartu su Panevėžio statybos tresto atstovais davė startą Futbolo mokyklos pradžiai, jos vietoje įkasdami simbolinę kapsulę.

***

Uosto direkcija skelbia apgailestaujanti dėl šalia uosto gyvenančių klaipėdiečių, kurie „protarpiais patiria diskomfortą dėl uosto veiklos”.

***

Klaipėdietis Seimo narys Simonas Gentvilas įregistravo Ūkininko ūkio įstatymo pataisą, kuri, anot jo, padėtų užverti dabar egzistuojančią teritorijų planavimo spragą, leidžiančią draudžiamose užstatyti teritorijose vykdyti statybas pasinaudojus ūkininko ūkio sodybos lengvata.

***

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija nusprendė, kad uostamiestyje registruotos UAB „Rikneda“ direktorius Stasys Vagnorius neieisėtai vykdė lobistinę veiklą ir pažeidė Lobistinės veiklos įstatymo nuostatas.

Rugpjūčio 22-oji

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad dviejų instancijų teismai nepritarė Viešųjų pirkimų tarnybos iniciatyvai nubausti uostamiesčio savivaldybės kontroliuojamos AB „Klaipėdos vanduo” darbuotojus dėl esą neteisėtai vykdytų vandens apskaitos prietaisų pirkimo procedūrų.

***

Klaipėdos miesto bendruomenių asociacija kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą dėl Klaipėdos uosto bendrojo plano, prašydami „bendradarbiavimo siekiant surasti darnaus vystymosi principus atitinkančius sprendimus Klaipėdos ir viso Lietuvos pajūrio raidos klausimais”.

***

„Atvira Klaipėda” dalinasi į Klaipėdą užsukusios lenkų tristiebės barkentinos ,,Pogoria“ vaizdais.

***

„Atvira Klaipėda” rašo, kad nepaisant įvairių institucijų pastabų ir bendruomenių pasipriešinimo, maksimalią plėtrą numatančiam uosto bendrajam planui beliko gauti tik Vyriausybės pritarimą.

***

Renovuojamoje „Žakalnio” gimnazijoje ketvirtadienį vykusiame gamybiniame pasitarime kartu su kitais specialistais apsilankęs Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis padėjo tašką asbestu izoliuotų vamzdžių istorijoje, pasiūlęs rangovui ir mokyklos direktoriui sukirsti rankomis ir ramiai dirbti toliau.

***

Uosto direkcija pranešė, kad artimiausiu metu Klaipėdos uoste esančių oro taršos matavimo stotelių duomenys bus prieinami visuomenei, o prokuratūra paskelbė tirsianti, ar Palangos parke vietoj dušinių iškilęs modernus pastatas atsirado teisėtai.

***

Klaipėdos „Atlanto“ komandą papildė dar vienas legionierius iš Kroatijos Mateo Duničius, o Klaipėdos „Neptūną“ – 32 m. amerikietis – Darrinas Dorsey, nors plačiau klubas pristatė jo tautietį 29-erių aukštaūgį Andre Williamson.

***

AB „Klaipėdos nafta” pranešė, kad rugsėjį jos suskystintųjų gamtinių dujų terminalo paslaugomis pradės naudotis ketvirtasis naudotojas – Estijos energetikos bendrovė „Eesti Energia“.

Rugpjūčio 23-oji

„Vis daugiau ir daugiau šalių legalizuojant šiuos augalinės kilmės preparatus, jau ir Lietuvoje pripažįstant medicininių kanapių naudą gydant onkologines ligas, anksčiau ar vėliau ir mūsų šalyje kils šių dabar į vieną gretą su kitais narkotikais vis dar neretai statomų augalinių preparatų legalizavimo klausimas”, – nuomonių rubrikoje rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas primena istoriją apie Klaipėdos jūrininkų ligoninės netinkamai įgyvendintą Europos Sąjungos lėšomis remtą katilinės įrengimo Psichiatriniame departamente projektą ir informuoja apie aplinkos ministro įpareigojimą grąžinti gautą 294 131 eurų subsidiją, kurį ligoninės vadovybė siekia per teismus panaikinti.

***

Savivaldybė pranešė, jog pagaliau sunkiajam transportui uždrausta važiuoti Statybininkų prospektu, o policija skelbia apie lankytojo užpultą knygyno pardavėją.

***

Architektas Edmundas Benetis nuomonių rubrikoje narplioja istoriją, susijusią su buvusio Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino vienasmeniu įsakymu „Dėl Klaipėdos miesto bendrojo plano koncepcijos“ ir iš to ateityje, jo nuomone, kilsiančias problemas.

***

„Atvira Klaipėda” skelbia, jog Klaipėdos apylinkės teismas neleido bankrutuoti dėl veiklos Baltarusijoje žiniasklaidoje prieš keletą metų figūravusiam klaipėdiečiui verslininkui Gvidui  Skiručiui ir jo sutuoktinei.

***

Penktadienį „Klasco” išplatintame pranešime spaudai tvirtina esą pastaruoju metu iš visuomenės informavimo priemonių sklindanti informacija apie jos krovos neva keliamą pavojų aplinkai „grindžiama interpretacijomis, asmenine atskirų asmenų nuomone, o ne objektyviais faktais”.

***

Penktadienio pavakarę, minint Baltijos kelio 30-metį, „Meridianas“ iškleidė Lietuvos, Latvijos ir Estijos vėliavų spalvomis dekoruotas bures, o šalia jo vyko mušamųjų improvizacijos.

***

Baltijos kelio 30-metį savaip paminėjo ir penktadienį Klaipėdoje prasidėjusio devynioliktojo tarptautinio rankinio turnyro pulkininkui leitenantui Rimantui Baltušiui atminti dalyviai, o policija pasidalino dviejų jos pareigūnų prisiminimais apie 30 metų senumo įvykį.

Rugpjūčio 24-oji

„Atvira Klaipėda” pristato dar vieną pasakojimą iš Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto lėšomis iš dalies finansuojamo kultūros ar meno srities projekto „Kelionė laiku Klaipėdos gatvėse“.

***

Šeštadienį  aikštėje prie „Meridiano”  surengtas pirmasis uostamiesčio istorijoje grilintojų mėgėjų čempionatas.

Rugpjūčio 25-oji

„Per paskutinius metus teko aplankyti nemažai uostų – nuo Gotlando Švedijoje iki Agadiro šiaurės Afrikoje ir Haifos Izraelyje. Kai kuriuose jų problemos yra panašios kaip ir Klaipėdoje – tai uostai, kurių reikšmė valstybei ir regionui yra išskirtinė, tai uostai – stiprūs industriniai centrai, kuriuose aktyviai vyksta gamyba, tad visos ekologinės ar miestiečių sveikatos problemos dažnai nueina į antrą planą”, –  istorikas Vygantas Vareikis, pateikdamas nemažai pasaulio uosto pavyzdžių, juos nuomonių rubrikoje lygina su Klaipėda.

***

Sekmadienį „Švyturio“ arenoje surengtoje krepšinio sezono atidarymo šventėje sirgaliams pristatytos „Neptūno“ ir „Neptūno-Akvaservis“ komandos bei šokių grupė „Leader dance“.

***

Sekmadienį baigėsi jau devynioliktą kartą vykęs tarptautinis rankinio turnyras pulkininkui leitenantui Rimantui Baltušiui atminti. Šiais metais turnyro nugalėtoja tapo komanda iš Latvijos – Dobelės „Tenax“. Antrąją vietą užėmė Klaipėdos „Dragūnas“, trečiąją – Kauno „Granitas-Karys“.

***

Sekmadienio vakarą Palangoje vykusio Lietuvos futbolo A lygos pajūrio derbio metu Klaipėdos „Atlantas” įveikė vietos ekipą rezultatu 2:0 (0:0).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This