7-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Vasario 10-oji

Klaipėdos dramos teatras pristato pokalbį su premjerinio spektaklio „Demonai” režisieriumi Dariumi Rabašausku.

***

„Miesto architektai ir Taryboje sėdintys nariai, planuodami rajono išdėstymą, niekuo nesiskiria nuo tarybinių žmonių. Jie į mūsų, t.y. pietinę, miesto dalį žiūri iš viršaus. Jie, t.y valdininkai, čia negyvena, nežino, o gal nenori žinoti ir šiaip jau egzistuojančių problemų. Šiomis gatvėmis jie nevaikšto, o praskrieja mašina ir tai uždarytais langais, nes juk pietinė Klaipėda smirdi. O mums, čia gyvenantiems, reikia taikytis su jų kvailais sprendimais”, – rašo skaitytoja Laura Šimkutė.

***

Savivaldybės užsakymu Turgaus aikštės, senojo turgaus stoginės ir aplinkinių gatvelių rekonstrukcijos projektą ruošiantys architektai paskelbė parengtus projektinius pasiūlymus.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog nors „Klasco” teritorijoje stovinčiam locmanų namui pernai buvo suteikta apsauga bei pati bendrovė paskelbė nebeketinanti jo griauti, Valstybinė teritorijų planavimo ir statybų inspekcija vis tiek per teismą siekia panaikinti uostamiesčio savivaldybės anksčiau išduotą leidimą atlikti griovimo darbus.

***

Policija skelbia Klaipėdos priemiestyje radusi, kaip įtariama, latvės moters palaikus bei nubaudusi nelegaliais vaistais prekiavusias moteris. Tuo metu  FNTT praneša apie odontologinėse įmonėse nustatytus finansinius pažeidimus.

***

Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai pritarė rekordiniam šių metų Klaipėdos biudžetui, kurį sudarys 200,819 mln. eurų.

***

Klaipėdos Vydūno gimnazijos moksleiviams paviešinus garso įrašą, kaip rusų kalbos mokytoja per pamoką šlovino ir sovietmetį, ir dabartinį Rusijos prezidentą, aiškintis turėjo ir miesto valdžia.

Vasario 11-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog Vilniaus miesto apylinkės teismas atmetė buvusio ilgamečio Respublikinės Klaipėdos ligoninės vyriausiojo gydytojo Romaldo Sakalausko skundą dėl pernai vykusio konkurso eiti šias pareigas rezultatų panaikinimo.

***

„Gal kažką pražioplinau, bet man, deja, neteko skaityti ar girdėti aktyvių profsąjungų atstovų pareiškimų, kuriuose būtų išsakomas reikalavimas siekti mokytojams aukštesnių profesinių, etinių, moralinių ar kitokių pastangų bei atsikratyti su Europos Sąjungos šalies inovatyviomis švietimo programomis nedraugaujančių tetulių, kliedinčių apie perteklių skurdžioje sovietijoje su karvės tešmenimis bei kanopomis tuščiose tuometinių parduotuvių lentynose” , – nuomonių rubrikoje apie Vydūno gimnazijoje kilusį skandalą samprotauja „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Devintuosius metus skaičiuojančios Klaipėdos „Švyturio” arenos koncesininkas skelbia, jog 2019 metais investavo didžiausią sumą nuo objekto atidarymo – daugiau nei 200 tūkst. eurų skirta moderniems garso ir infrastruktūros sprendimams bei lankytojų komfortui.

***

Tarp antradienį Policijos departamente apdovanotų geriausių praėjusių metų Lietuvos policijos sportininkų – ir antroje vietoje pagal bendrą įskaitą likę Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

***

Pranešama, jog Pagėgių pasienio rinktinės Neringos užkardos pasieniečiai padėjo į nelaimę patekusiems trims žvejams iš Mažeikių.

***

Skaitytoja Asta Glorija Kupliauskaitė samprotauja, apie, jos nuomone, Klaipėdos savivaldybės atsakingos valdininkės netinkamai atliekamas pareigas rūpintis beglobiais gyvūnais. 

***

Antrajame Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio mače Klaipėdos „Neptūnas“ antradienio vakarą vos vieno taško persvara (73:72 ) nugalėjo Alytaus „Sintek–Dzūkiją“ ir pateko į finalą, o „Neptūno“ krepšininkės išvykoje 81:67 (22:15, 19:21, 20:15, 20:16) įveikė Vilniaus „Kibirkšties-VKM“ komandą.

***

Pasak „Atviros Klaipėdos” žurnalisto, antradienio vakare vykusiame viešame „Smiltynės perkėlos” užsakymu projektuojamo naujo  administracinio jos pastato Naujojoje perkėloje projektinių pasiūlymų pristatyme klaipėdiečiai neturėjo didelių priekaištų ar pasiūlymų dėl architektūrinės pastato dalies.

Vasario 12-oji

„Jokių bėdų nėra, viskas vyksta sklandžiai ir pagal planą. Šiuo metu autobusai yra testuojami ir jau greitai taps viešojo transporto sistemos dalimi“, – paklaustas, kada į gatves išvažiuos pažadėti elektrobusai, „Atvirai Klaipėdai” sakė bendrovės „Vėjo projektai“ vadovas Alvydas Naujėkas.

***

„Grigeo Klaipėda“ dėl taršos problemų apkaltinus buvusius bendrovės vadovus Vidą Beržonskį ir Joną Garalį, pastarieji jų atžvilgiu metamus kaltinimus „Atvirai  Klaipėdai” komentuoti atsisakė.

***

Policija, remdamasi statistika, konstatuoja, jog mažėja smurto artimoje aplinkoje atvejų ir dėl to pradedamų tyrimų.

***

Lietuvos transporto saugos administracija pranešė, jog įgyvendinus projektą „Famos Odin – Baltijos jūros greitkelių matavimų užbaigimas“ buvo ištirtas beveik Lietuvos teritorijos dydžio Baltijos jūros dugno plotas, dėl ko laivyba Baltijoje taps saugesnė ir tikslesnė.

Vasario 13-oji

„Atvira Klaipėda” rašo apie šiuo metu Klaipėdos rajono apylinkės teisme baigiamą nagrinėti civilinę bylą dėl buvusio „Grigeo Klaipėda” Gamybos padalinio vadovo Jono Garalio atleidimo iš pareigų.

***

Dvi klaipėdietės visuomenininkės piktinasi, kad, jų nuomone, daugiabučių renovacijos darbai vykdomi atmestinai, o dėl to nukenčia skurdžiausiai gyvenantys žmonės.

***

„Inspektoriai šiuo metu aiškinasi visas įvykio aplinkybes, ką tik gavome vaizdo kamerų įrašus, juos peržiūrime. Matosi, ką darbuotojas veikė ir kaip jis pradingo nuo to maždaug 4 metrų pakilimo, kai tvarkė tentą”, – nelaimę, kai vienoje iš uosto įmonių darbo metu žuvo žmogus, „Atvirai Klaipėdai” komentavo Valstybinės darbo inspekcijos Klaipėdos skyriaus vedėjas Vytautas Ročys.

***

Apžvalgininkas Rytas Staselis nuomonių rubrikoje samprotauja, kuo policininko, paskelbusio nuogos moters įrašą internete, veiksmai skiriasi nuo TV laidoje „Farai” rodomų buitinių konfliktų vaizdų.

***

Uosto direkcija pranešė, kad pirmą kartą istorijoje Lietuva perkrautu krovinių kiekiu aplenkė visus tris Latvijos uostus kartu sudėjus. Tuo metu „Klaipėdos nafta” skelbia, jog jos stebėtojų taryba patvirtino ambicingą bendrovės veiklos strategiją iki 2030 metų.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja apie planus laikinai, kol vyks darželio „Svirpliukas” rekonstrukcija, šiaurinėje miesto dalyje numatomus pastatyti du modulinius darželius bei apie senamiestyje trijose vietos planuojamus įrengti geriamo vandens fontanėlius.

***

Valstybės valdoma AB „Klaipėdos nafta” pranešė, kad jos stebėtojų taryba patvirtino bendrovės veiklos strategiją iki 2030 metų. Bendrovės vizijoje įtvirtinamas ambicingas siekis – iki 2030 m. tapti lyderiaujančia plaukiojančių SGD terminalų operatore pasaulyje ir konkurencingiausia naftos produktų paslaugų centro savininke Baltijos jūros regione.

***

Buvęs Klaipėdos jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus, apskundęs teismui jam nepalankų Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendimą, nieko nepešė: Vilniaus apygardos administracinis teismas jo skundą atmetė.

Vasario 14-oji

Kas ir kodėl norėtų, kad vietoj buvusio Kelių policijos pastato atsirasiantis naujas statinys būtų gerokai mažesnis, nei projektuojamas?

***

Apie pokyčius Klaipėdos savivaldybės administracijoje bei ekonomine uostamiesčio plėtra besirūpinančioje savivaldybės viešojoje įstaigoje informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Policija pranešė apie penktadienio ryte Klaipėdoje pėsčiųjų perėjoje partrenktą 7 metų mergaitę, automobiliui pasišalinus iš įvykio vietos, bei apie sučiuptą porelę, bandžiusią lombarde paduoti netikrą auksą.

***

Vytautas Valevičius rašo apie I. Simonaitytės bibliotekoje veikiančią Renatos Kilinskaitės fotografijų parodą „Vandens žemėje: pasakiškos pelkių paslaptys“.

***

„Yra galimybė tą pastatą suvisuomeninti, dėl to buvo sustabdytas ir aukcionas. Kalbėjome, kaip vyksta tas procesas. Manau, kad visi mieste ne tik gyvenantys, bet ir dalyvaujantys subjektai ar tai privatininkas, ar visuomenininkas, galėtų prisidėti ir prie idėjos kūrimo to pastato įvisuomeninimo, ir prie mecenavimo”, – penktadienį po susitikimo su uostamiesčio valdžios atstovais žurnalistams  sakė susisiekimo ministras Jeroslavas Narkevičius, pateikęs naują siūlymą dėl Klaipėdos centrinio pašto panaudojimo.

***

Penktadieninį susitikimą su susisiekimo ministru ir „Lietuvos geležinkelių” bei Uosto direkcijos vadovais Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis vadino itin sėkmingu ir išreiškė viltį, kad kliūčių priimti miesto bendrąjį planą jau nebeturėtų kilti. Po susitikimo taip pat informuota, jog jau kitą savaitę bus skelbiamas problemiškosios  Šilutės, Vilniaus plentų ir Baltijos prospekto sankryžos rekonstrukcijos rangos darbų konkursas. Be to, susisiekimo ministras pažadėjo dalį nepanaudotų europinės paramos lėšų skirti ir Klaipėdai ekologiškiems viešojo transporto autobusams įsigyti bei tikino, jog Uosto direkcija naujo vadovo turėtų sulaukti kovo pabaigoje.

***

„Klaipėdos vanduo“ pranešė, jog įmonės valdyba pabaigė generalinio direktoriaus atranką – naujuoju bendrovės vadovu paskirtas Benitas Jonikas, šiuo metu einantis Veiklos planavimo ir finansų tarnybos direktoriaus pareigas AB „Vilniaus vandenys“.

***

Penktadienio vakarą prasidėjo iki sekmadienio vėlumos truksiantis jau šeštasis Klaipėdos šviesų festivalis.

Vasario 15-oji

„Šių metų lapkričio 6 dieną 17 valandą garlaivio „Požarskij“ kapitonui Ševcovui buvo įteiktas įsakymas plaukti į žiemojimo vietą. Tačiau užuot išplaukęs, to įsakymo kapitonas nevykdė, o organizavo kolektyvinį girtavimą su komanda, tuo pat met įžeidinėdamas atsakingąjį uosto budintįjį. Be to, prisigėręs įjungė aliarmo signalą, taip ant kojų sukėlė visą miestą“, – Linas Poška cituoja 1951 metų įrašą, pasakodamas apie tai, kaip žiemas Klaipėdoje anuomet leisdavo jūrininkai.

***

Šventojiškis žurnalistas Kęstutis Oginskas savo feisbuko paskyroje dalinasi pastebėjimu apie savotišką patriotinę edukacinę priemonę, aptiktą Girulių miško pakrašty.

***

Šeštadienį namuose Klaipėdos „Dragūno” rankininkai po nelengvos kovos rezultatu 36:33 nugalėjo „Vilnių”.  Tuo metu „Švyturio” arenoje vykusiose Karaliaus Mindaugo taurės turnyro pusfinalio rungtynėse Klaipėdos „Neptūnas” turėjo pripažinti akivaizdų Vilniaus „Ryto” pranašumą, jam nusileidęs  rezultatu 71:96.

***

Klaipėdoje vykusio Lietuvos lengvosios atletikos uždarų patalpų meistrų (veteranų) žiemos čempionate pagerinti septyni šalies rekordai , o du iš jų pasiekė Klaipėdos sporto klubo „Ąžuolas” nariai.

Vasario 16-oji

„Atvira Klaipėda” pristato pirmąją Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo remiamo projekto „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas” publikaciją, kurioje pasakoja ir apie pas prostitutes apsilankiusius misionierius, ir apie iš įvykio vietos pasprukusius  policininkus, ir apie Smiltynės gyventojų vargus dėl prasto susisiekimo su miestu.

***

Sekmadienį Klaipėdoje paminėtos 102-osis Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo metinės.

***

Ir sekmadienį į „Švyturio” areną susirinkusiems Klaipėdos „Neptūno” sirgaliams nebuvo lemta išvysti savo komandos pergalės – kovoje dėl Karaliaus Mindaugo taurės bronzos ji nusileido Panevėžio „Lietkabeliui” rezultatu 73:84 (25:17, 20:18, 11:32, 17:17). Taurės snaiperio konkurse nugalėjo Klaipėdos „Neptūno“ atstovas Osvaldas Olisevičius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This