40-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Rugsėjo 28-oji

„Kraštovaizdžio draustinyje realiai saugoma būtų tik kopa, o botaniniame-zoologiniame – augalai ir gyvūnai, tad ir ribojimų atsirastų labai daug. Pavyzdžiui, sunkiai tikėtina, kad ten būtų galima pastatyti, kaip planuojama, Klaipėdos universiteto akvakultūrų centrą. Todėl tikrai reikalinga diskusija, kaip elgtis toliau. Kviesime mokslininkus, kalbėsime, diskutuosime ir rasime geriausią sprendimą“, – Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos rekomendaciją Giruliuose steigti  miško draustinį, „Atvirai Klaipėdai” komentavo savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

***

Paaiškėjus, jog sekmadienio vakare Slengiuose įvyko dar viena avarija, kurioje nukentėjo nepilnametė, bendruomenė organizuoja taikią protesto akciją, o policijos atstovai „Atvirai Klaipėdai” skirtingai pakomentavo situaciją.

***

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, jog per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 105 koronavirusinės infekcijos atvejai, vienas jų – Klaipėdos apskrityje. Kur šis asmuo galėjo užsikrėsti, dar nėra nustatyta. 44 atvejai registruoti Kauno, 29 – Šiaulių, 28 – Vilniaus, trys – Panevėžio apskrityje.

***

Pranešama apie antrą kartą, tik šįkart –  virtualiu  būdu – Klaipėdoje organizuotą hakatoną „Portathon Baltic 2020”, kuriame triumfavo lietuviai.

***

Kaip pasikeis Klaipėdos viešasis transportas, į jį integravus greituosius elektrinius autobusus, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pasirašė potvarkį dėl uostamiesčio gyventojų apklausos dėl geležinkelio plėtros Melnragės ir Girulių miške, o Klaipėdos savivaldybė pranešė apie Jono kalnelio papėdėje įrengtą modernų fontaną. 

***

Klaipėdos „Neptūnas” pirmadienio vakarą namie rezultatu 76:70 tik po atkaklios kovos nugalėjo Kėdainių „Nevėžį-Optibet”.

Rugsėjo 29-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog artėjančio šildymo sezono metu šilumos kainos kandžiotis neturėtų.

***

Klaipėdos policija praneša sulaikiusi keturis narkotikų prekeivius.

***

LCC kalbina Klaipėdoje gimusią merginą, iš kurios buvo atimta Lietuvos pilietybė, jos net neįspėjus apie tai.

***

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 88 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai, Klaipėdos apskrityje – nė vieno. 43 atvejai registruoti Šiaulių, 29 – Kauno, 15 – Vilniaus bei vienas – Telšių apskrityse.

***

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, jog eismas Šilutės plentu bus visiškai atidarytas trečiadienį priešpiet.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė domėjosi, ar neteks jau metus laiko teisme nagrinėjamą prokuroro pažeminimo pareigose bylą nagrinėti iš naujo, jos teisėjai išėjus į pensiją.

***

Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos KLASCO pranešė savo iniciatyva Vitės kvartale pasodinsianti naujų medžių ir krūmynų, o Klaipėdos savivaldybė paskelbė artimiausiu metu laikinai senamiestyje apribosianti transporto greitį iki 20 km/h bei išbandysianti šviesoforą Liepų – Joniškės g. sankryžoje.

***

Bendrovė „Universali arena“ per teismą bandė pasiekti, kad būtų nutraukta Palangos koncertų salės koncesijos sutartis, kurią kurorto savivaldybė pasirašė su UAB „Pajūrio infrastruktūra“, tačiau to jai padaryti nepavyko, informuoja „Atvira Klaipėda”.

Rugsėjo 30-oji

Tris nebenaudojamus objektus nesėkmingai aukcionuose iki šiol bandęs parduoti Klaipėdos universitetas dar kartą sumažino jų kainas.

***

Kad Klaipėdos savivaldybė nepakeitė savo planų mieste padidinti rinkliavą už automobilių stovėjimą, „Atvirai Klaipėdai” patvirtino savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus.

***

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinta 115 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejų, šeši jų – Klaipėdos apskrityje. Kaip užsikrėtė šie žmonės, nedetalizuojama, su židiniais jie nesusiję. Specialistai nagrinėja užsikrėtusiųjų maršrutus. 55 atvejai registruoti Kauno, 22 – Vilniaus, 19 – Šiaulių, šeši – Telšių, keturi – Panevėžio, du –  Alytaus ir vienas –  Marijampolės apskrityse.

***

Klaipėdos valdžia dar kartą prašys, kad Lietuvos bendrojo plano rengėjai numatytų, jog išorinis Klaipėdos uostas būtų planuojamas tik tada, kai bus išnaudotos visos plėtros galimybės pietinėje dalyje: tokią poziciją trečiadienį suformulavo Klaipėdos miesto tarybos kolegija.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pranešė, jog į jos paskelbtą atvirą architektūrinį konkursą uosto radiolokacinės kontrolės sistemos bokšto koncepcijai sukurti pasiūlymus pateikė keturi dalyviai, tačiau vienas pasiūlymas, neatitikęs pirkimo dokumentų reikalavimų, buvo atmestas.

***

Trečiadienio popietę Klaipėdos apskrities kelių policijos pareigūnai pranešė vėl tikrinę, kaip Slengiuose kelių eismo taisyklių laikosi dviratininkai ir paspirtukininkai.

Spalio 1-oji

„Nei meras, nei savivaldybė nevykdo socialinės įdarbinimo funkcijos. Matyt, pamatę mano patirtį ir kompetenciją nusprendė, kad jie gali būti reikalingi ir sutikau. Šiaip jau triūba pirmas mano gyvenime instrumentas – nuo septynių metų pučiu ir tai buvo dar Vilkaviškyje. Man atrodo, kad visi festivalio savanoriai yra iniciatyvūs žmonės, mylintys muziką, nenori prasigyventi iš to, myli miestą, nori, kad būtų šventė graži, turi laiko ir prisideda. Per dvidešimti metų juk jau tų savanorių yra perėję, ir mano dukra buvo, kol Lietuvoje gyveno. Šito tikrai nesiečiau, nes čia darbas tikrai su tuo nesusijęs”, – apie savo paskyrimą mero patarėju „Atvirai Klaipėdai”  kalbėjo Leonas Barišauskas.

***

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtintas 91 koronavirusinės infekcijos atvejis, iš jų nė vieno – Klaipėdos apskrityje. 46 atvejai registruoti Kauno, 19 – Šiaulių, 16 – Vilniaus, aštuoni –  Panevėžio ir po vieną Telšių ir Tauragės apskrityse.

***

Kaip Klaipėdai sekasi įgyvendinti daugiau nei prieš dvejus metus sukurtą Klaipėdos ekonominės plėtros strategiją, gavusią Mėlynojo proveržio pavadinimą, dėmėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistai.

***

Ketvirtadienį vykusiame Jūrinio verslo forume Limarko laivininkystės kompanijos vadovas Vytautas Lygnugaris atvirai įvardijo Lietuvos laivybos sektoriaus sunkumus, jam konkuruojant globalioje pasaulio rinkoje.

***

Ketvirtadienį prasidėjo tris dienas truksianti VIII Klaipėdos knygų mugė.   ***

Klaipėdos savivaldybė pranešė nutraukusi sutartį su UAB „Išskirtinio būsto statyba“ dėl „Žaliakalnio“ gimnazijos remonto. Tuo metu „Atvira Klaipėda” informuoja, jog miesto savivaldybei, besibylinėjančiai dėl naujojo uostamiesčio baseino broko, kitame teisme pavyko pasiekti, kad jai skirta su šio objekto statybomis susijusi finansinė sankcija būtų sumažinta.

***

Pranešime žiniasklaidai Klaipėdos naftos vadovas teigia, jog naujuosius dujų metus, kurie prasideda spalio 1 d., Suskystinų gamtinių dujų terminalas pasitinka aukštais veiklos rezultatais.

***

Kaip Klaipėdos jaunimo teatro spektaklyje „Jūrinės šviesos“ ieškoma klaipėdiečio identiteto, samprotauja Valdas Pršymantas. 

Spalio 2-oji

Ką rinkėjams žadėjo Pajūrio vienmandatės apygardos kandidatai, kurių debatus ketvirtadienio vakarą virtualiai surengė asociacija „Mano miestas Klaipėda“, užrašė Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog praėjus pusmečiui po to, kai pradėjo funkcionuoti naujoji Klaipėdos savivaldybės administracijos struktūra, pagaliau paskelbti konkursai likusioms dviem iš naujai suformuotų vyriausiųjų patarėjų pareigybėms užimti.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pristato Plutono vaidmeniu operetėje Orfėjas pragare” debiutuojantį Deivydą Norvilą.

***

Penktadienio rytą Klaipėdos miesto oro kokybės matavimo stotelės užfiksavo labai aukštą kietųjų dalelių paros normos viršijimą.

***

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtintas rekordinis – 172 koronavirusinės infekcijos – atvejis. Devyni jų – Klaipėdos apskrityje. Keturi čia patvirtinti atvejai siejami su protrūkiu tarp ledo ritulininkų Vilniuje. Iš viso su šiuo protrūkiu siejama 11 atvejų. Dar vienas atvejis siejamas su protrūkiu „Palangos Line“. Iš viso čia jau užfiksuoti keturi atvejai. Kiti Klaipėdos apskrityje užsikrėtę asmenys negalėjo įvardinti, kur galėjo užsikrėsti. 74 atvejia registruoti Kauno, 52 – Šiaulių, 30 – Vilniaus, keturi – Alytaus ir po vieną – Panevėžio, Telšių ir Utenos apskrityse.

***

Penktadienį Šv. Juozapo darbininko bažnyčioje policijos pareigūnai paminėjo profesinę šventę – Angelų sargų dieną.

***

Aleksandras Sakas pasidalino įdomia vieno keliuko Labrenciškėse istorija.

***

Klaipėdos uosto krovos kompanijos Birių krovinių terminalas (BKT) akcininkas Igoris Udovickis pranešė, kad įmonė pasiekė naują rekordą – per rugsėjį perkrovė daugiau milijoną tonų krovinių.

Spalio 3-oji

„Atvira Klaipėda” pradeda 30-osioms mūsų laisvės metinėms skirtą rašinių ciklą, kurio tikslas – vyresniems skaitytojams priminti, iš kokios marazmatinės sovietinės realybės pavyko išsivaduoti, o jaunesniems – padėti suvokti, kokia didelė likimo dovana yra gyventi laisvoje, svetimos ideologijos neprievartaujamoje šalyje.

***

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 125 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. 52 iš jų registruoti Šiaulių, 39 Kauno, 24 Vilniaus, 6 Panevėžio apskrityse. Dar 2 atvejai fiksuoti Telšių bei po 1 – Klaipėdos ir Tauragės apskrityse.

***

„Ta baisioji nelaimė, kai žuvo paauglys, buvo paskutinis mūsų kantrybės lašas. Ši akcija yra vienintelis mums likęs kelias viešinti savo problemas. Tikimės, kad pavyks atkreipti atsakingų institucijų dėmesį. Tikimės, kad gyvenvietėse atsiras šaligatviai, saugūs pėsčiųjų, dviračių takai, apšvietimas, stotelės. Dabar yra tik eilė didelių problemų, kokių nėra net gūdžiame kaime“, – kalbėjo gyventojų akcijos, surengtos šeštadienį  Slengiuose, organizatorė Irma Černuševičienė. 

***

Loterijos „Eurojackpot“ žaidėjas iš Klaipėdos laimėjo 697 297 eurų. Laimingas bilietas pirktas parduotuvėje „Rimi“, esančioje Taikos pr. 64.

***

Šeštadienio vakarą  Klaipėdos Šv. Jono bažnyčios archeologinėje atodangoje surengtas koncertas.

Spalio 4-oji

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį, apie 3.50 val., Dangės upėje greta Pilies uostelio nuskendo nedidelis, 30 metrų ilgio laivas „Ole Wilassen“. Teigiama, jog teršalai į upę neišsiliejo.

***

Lietuvoje per praėjusią parą užfiksuoti dar 104 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai, o sergančiųjų skaičius vėl viršijo pasveikusiųjų.40 iš jų registruota Šiaulių, 29 Vilniaus, 23 Kauno, 6 Klaipėdos apskrityse. Dar 3 atvejai fiksuoti Utenos, 2 Marijampolės ir 1 Panevėžio regionuose.

***

„Atvira Klaipėda” baigia praėjusį savaitgalį pradėtą kelionę po dabartinę Tiltų gatvę, kuri kartu su Turgaus gatve formavo senamiesčio struktūrą.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Padegė seniūniją

Policija pranešė, jog naktį į ketvirtadienį, apie 3 val., Kretingalėje apsaugos darbuotojas pastebėjo, kad yra apdegusios seniūnijos lauko įėjimo durys. ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Mirtinas incidentas BKT: padėtas tik vienas taškas 

Prireikė beveik ketverių metų, kad galutinai būtų patvirtintos išvados, kas gi buvo kaltas dėl to, jog 2020-ųjų vasarą Birių krovinių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu

Prisidėkite prie „Atviros Klaipėdos" gyvavimo neišleisdami nė cento

Deklaruojant 2023-ųjų pajamas (tai reikia padaryti iki iki gegužės 2 d.) kaip paramą galima ir skirti dalį sumokėto Gyventojų pajamų ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Renginiai

Ketvirtadienį Klaipėdoje

IMANUELIO KANTO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS KALNUPĖS SKYRIUS (KALNUPĖS G. 13) 12 val. „Upper body“ treniruotė bibliotekoje. Treniruotė su savo kūno svoriu ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Regionas

Kretingos įmonėje kilo gaisras

Trečiadienio vakare kilo gaisras Kretingoje įsikūrusioje medienos įmonėje „Imedeksa“. Gavę pranešimą aplinkosaugininkai iš karto išvyko į gaisro vietą. Preliminariais duomenimis, ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This