4-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Sausio 18-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas gilinasi į metų senumo istoriją, aiškindamasis, kiek gali atsieiti AB „Klaipėdos vanduo” laikinojo generalinio direktoriaus Aleno Gumuliausko sprendimas atleisti tris departamentų vadovus, teismui pradėjus nagrinėti pirmąją bylą dėl atleidimo.

***

Sekmadienį ištyrus 3583 mėginius užfiksuotas seniai matytas žemas naujų susirgimų skaičius – 476. Klaipėdoje susirgo tik 19 žmonių. Per parą nuo šios infekcijos mirė 21 žmogus, dar trys tokios mirties atvejai į statistiką papildomai įtraukti iš anksčiau. Iš viso šalyje mirusiais nuo SARS- CoV-2 ligos jau laikomi 2469 žmonės. Ši liga iki šiol nusinešė 82 klaipėdiečių gyvybes – per parą tokių netekčių uostamiestyje išvengta. 

***

Ar daug žmonių savaitgalį nukentėjo nuo šalčio, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Klaipėdoje planuojamas dar vienas prekybos centras – „Maximos“ tinklo parduotuvę iki metų pabaigos numatoma pastatyti šalia „Vyturio” prekybos centro, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Policija praneša apie situaciją prie kontrolės postų bei skelbia apie kitokius nustatytus pažeidimus.

***

Klaipėdos apylinkės teismas pirmadienį netenkino atliekų tvarkymo verslu užsiimančios bendrovės „Raguvilė” reikalavimo paneigti Šernų ir Ketvergių kaimų bendruomenių pirmininkės Rasos Kuzavienės esą išsakytą tikrovės neatitinkančią informaciją bendrovės atžvilgiu bei atlyginti simbolinę vieno euro neturtinę žalą, rašo „Atvira Klaipėda”.

***

Respublikinė Klaipėdos ligoninė skelbia, kad skubi chirurginė bei planinė onkologinė chirurginė pagalba jos Pilvo ir endoskopinės chirurgijos skyriuje užtikrinama ir per karantiną.

Sausio 19-oji

Kodėl iki šiol nedirba Senoji perkėla, „Atvirai Klaipėdai” papasakojo jos vadovas Mindaugas Čiakas. 

***

„Rajone taip susiklostė, kad neturime žurnalistikos, žiniasklaidos, turime tik propagandines priemones – „Bangą”, „Mano Gargždai”. Prieš tą propagandos mašiną reikia atsilaikyti vieniems. Yra noras, ir galimybių turiu, tai tą opozicijos vaidmenį atlieku iki galo. Kai aš paskutinio posėdžio metu juos pavadinau propagandistais, iškart atsirado ir nuotrauka, padaryta prieš mėnesį. Kerštas už tai, kad taip pavadinau. Bet aš nebijau ir bet ką pavadinu tikraisiais vardais. Aš labiau link tokio Gražulio supratimo – ką galvoju, tą ir pasakau”, – „Atvirai Klaipėdai” situaciją dėl esą pažeistų karantino taisyklių laikymosi komentavo Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos opozicijos atstovas Sigitas Karbauskas.

***

Pirmadienį ištyrus 7057 mėginius, nustatyta 717 naujų susirgimo SARS- CoV- 2 ligos atvejų. Klaipėdoje susirgo 52 žmonės, mirė 25, bendras mirusiųjų skaičiaus siekia 2494. Tuo metu antradienį Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto nariams pranešta, jog visiems Klaipėdos medikams paskiepyti vakcinų vis dar nepakanka.

***

Antradienį vykusios spaudos konferencijos metu buvo išsamiai pristatyti Klaipėdos – Europos jaunimo sostinės 2021″ renginiai.

***

Klaipėdos uoste suplanavus rekonstruoti įplaukos kanalą, prireikė ir naujų vedlinės bokštų – paskelbti projektiniai šių statinių pasiūlymai.

***

Antradienį vykusiame Kontrolės komiteto posėdyje nagrinėti „Klaipėdos švenčių“ veiklos audito rezultatai ir ypač daug dėmesio skirta šios viešosios įstaigos santykiams su VšĮ „Klaipėdos publika“. Taip pat pristatytos ir audito išvados dėl „Švyturio” arenos koncesijos sutarties vykdymo sąlygų.

***

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkės pirmą kartą antradienio vakare iškovojo pergalę prieš Kauno „Aistes-LSMU“ rezultatu 78:63. Tuo metu LCC ir vėl pralaimėjo Vilniaus „Kibirkšties-MRU“ komandai 35:69.

Sausio 20-oji

Nepabaigiamoje „Atviros Klaipėdos” žurnalisto narpliojamoje Rimanto Ciblausko tvoros istorijoje – dar vienas verslininkui nepalankus teismo sprendimas.

***

Statistikos departamento duomenimis, antradienį ištyrus 9421 mėginį nustatyti 1232 nauji susirgimo SARS- CoV- 2 ligos atvejai. Klaipėdoje susirgo 74 žmonės, mirė 1. Šalyje mirė 20 žmonių, o bendras mirusiųjų skaičius yra 2514.

***

„Klaipėdos keleivinis transportas” dalinasi naujausiais mobilumo duomenimis, kurie surinkti iš lapkritį Taikos prospekte transporto srautų ir Kelių eismo pažeidimų.

***

Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariams pristatytame pakoreguotame Strateginiame veiklos plane numatyta dvejose ikimokyklinio ugdymo įstaigose šiemet uostamiestyje nuo rugsėjo 1-osios įsteigti 8,4 naujus mokytojų etatus.

***

Klaipėdos teritorinė muitinė dalinasi praėjusių metų darbo rezultatais.

***

Parengti ir paviešinti buvusio Baldų kombinato „Dangė“ pastatų rekonstrukcijos projektiniai pasiūlymai, pagal kuriuos čia numatyta įkurti biurus ir kavines.

***

Miesto tvarkymo skyriaus specialistai antradienį patikrinę, kaip yra nuvalytos miesto gatvės, tūkstantines baudas skyrė abiems už uostamiesčių gatvių valymą atsakingoms bendrovėms, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas trečiadienį ne tik pritarė, kad 500 metrų Smiltynės ir II Melnragės paplūdimių atkarpos vėl bandytų gauti prestižine vadinamą Mėlynąją vėliavą, bet ir pageidavo, kad būtų parengta investicinė programa, kad tokius reikalavimus artimiausiais metais atitiktų ir Girulių pliažas. Be to, posėdžio metu taip pat nutarta, jog turėtų būti formuluojamas kreipimasis į Vyriausybę, kad ši prisimintų suskystintųjų gamtinių dujų terminalo statybos metu dalintus pažadus bei visai ar iš dalies atleistų „Klaipėdos energiją” nuo vadinamosios saugumo dedamosios mokėjimo.

***

„Pagrindinis iššūkis yra rasti būdų, kaip paramą suteikti tikslingai – labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusiems verslams. Kalbu apie viešbučius, viešojo maitinimo įstaigas, turizmo sektorių. Būtent šie verslai labiausiai nukentėjo, tad jiems ir reikia padėti“, – po trečiadienį vykusio pasitarimo kalbėjo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

***

Uosto radiolokacinės kontrolės sistemos bokšto architektūrinės koncepcijos konkursą laimėjęs Panevėžio statybos trestas su Uosto direkcija pasirašė Klaipėdos uosto laivybos saugumui svarbaus statinio projektavimo sutartį.

Sausio 21-oji

Miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariams pranešta, jog šiais metais savivaldybė iš savo valdomų įmonių žada gauti gerokai mažiau dividendų nei ankstesniais metais.

***

Policija praneša baigusi tyrimą, kurio metu Klaipėdos pareigūnai nustatė ir sulaikė asmenis, įtariamus visuotinai pavojingu būdu sugadinti ar sunaikinti strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčios uosto įmonės infrastruktūrą.

***

Apie tai, kokių renginių dėl koronaviruso teks šiemet Klaipėdoje atsisakyti, „Atvirai Klaipėdai“ papasakojo Švietimo skyriaus vedėja Eglė Deltuvaitė.

***

Ketvirtadienį vykusiame Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitete suabejota, ar ne per mažai pinigų skirta Biržos tilto remonto projektavimo darbų pirkimui. Komitete taip pat svarstytas dubliuojančios gatvės nuo Šiltnamių g. iki Klaipėdos g. su pėsčiųjų ir dviračių taku ir įvažomis į Liepojos g. įrengimas, bet jokio sprendimo nepriimta.

***

Nuo praėjusių metų vasario Vilniaus pataisos namuose laisvės atėmimo bausmę atliekančiam buvusiam uostamiesčio verslininkui Vytautui Nemuniui Klaipėdos apylinkės teisme ketvirtadienį paskelbtas dar vienas nuosprendis, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ NKL – VIKINGLOTTO rungtynėse namuose ketvirtadienio vakarą rezultatu 94:68 nugalėjo „Gargždų“ komandą, nutraukdamas 9 pralaimėjimų seriją.

Sausio 22-oji

Ketvirtadienio vakarą vykusio nuotolinio susitikimo metu AB „Klaipėdos mediena” Paupių gyvenvietės atstovams pristatė daugiau nei 6 mln. eurų vertės investiciją, kuri, įmonės vadovų teigimu, gerokai turėtų pagerinti kaimynų gyvenimo kokybę.

***

Ketvirtadienį ištyrus 9568 mėginius nustatyti 1032 nauji susirgimo SARS- CoV- 2 infekcija atvejai. Klaipėdoje per parą susirgo 87 žmonės, mirė du. Šiuo metu uostamiestyje nuo COVID-19 ligos jau mirė 85 gyventojai. šalyje – 2591.

***

Dėl ko penktadienį prie vieno daugiabučio Varpų g. buvo sulėkusios visos pagrindinės spec. tarnybos, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

„Visus metus dirbome be 6-7 procentų darbuotojų. Administracijoje yra patvirtinta 431,5 etato, tačiau buvo dienų, kai užimtų buvo tik 406-410 etatų. Vadinasi, nemažai žmonių turėjo labai didelį darbo krūvį. Bet tai lėmė ir tai, kad darbo užmokesčio fonde susitaupė pinigų, kuriuos ir galėjome skirti priemokoms“, – dėl skirtų premijų kone 1000 eurų padidėjusius Klaipėdos savivaldybės darbuotojų atlyginimus „Atvirai Klaipėdai” komentavo savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

***

Bendrovė „Mano BŪSTAS“ pranešė skyrusi finansinę paramą perspektyviam jaunajam tenisininkui – trylikamečiui Juliui Aleksandrovui, kuris savo pasiekimais garsina Klaipėdos kraštą ir Lietuvos vardą pasaulyje.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pristato pokalbį su šio teatro chore 34 metus dainuojančia Danutė Skurdauskyte, sausį švenčiančia 60-mečio jubiliejų.

***

„Kas buvo, tai buvo – visuotinė sovietizacija, komunistinės ideologijos bei rusifikacijos visais įmanomais lygiais priverstinis diegimas, kuriam, panašu, lengvai ir noriai pasiduodavo aukštųjų partinių mokyklų auklėtiniai, bet prieš kurias, ačiū protėvių genams, dauguma lietuvių visgi atsispyrė, pirmieji ištrūkę į laisvę iš sovietinio „rojaus”, – nuomonių rubrikoje rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Klaipėdos apylinkės teismas skelbia priėmęs sprendimą didelės apimties byloje, kurioje realiomis laisvės atėmimo bausmėmis nuteisė 8 asmenis, tris iš jų pripažinęs recidyvistais.

***

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkės „Huawei Moterų lygoje“ penktadienio vakarą iškovojo aštuntąją pergalę rezultatu 82:73 įveikusios Klaipėdos LCC studentes, kurios šiame sezone toliau lieka be pergalių.

Sausio 23-oji

„Laikraštis „Vakarai” pranešė, kad naktį į sausio 2-ąją vagys įsilaužė į Klaipėdos katalikų bažnyčią, stovėjusią ties dabartinių Puodžių ir S. Daukanto gatvių sankryža, ir ją apvogė, išnešdami „7 kielikus, 2 kubkas ir monstranciją”, – rašinių cikle „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas” tęsiamas pasakojimas apie 1923-1939 m. sausį Klaipėdos krašte nutikusius įvykius.

***

Penktadienį ištyrus 9220 mėginių nustatytas 1001 naujas susirgimo SARS- CoV- 2 infekcija atvejis. Klaipėdoje susirgo 74 žmonės, tačiau per parą mirė 4 žmonės, o bendras čia mirusiųjų skaičius pasiekė 89. Šalyje nuo COVID-19 ligos mirusiais laikomi 2628 žmonės.  

***

Policijai pranešus apie prieš savo žmoną galimai smurtavusį Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorą, į įvykį bemat sureagavo ir Generalinė prokuratūra.

***

Šeštadienio vakarą 35-oji Ievos Simonaitytės literatūrinė premija įteikta biofizikei, Lietuvos jūrų muziejus darbuotojai Dianai Latvei už istorinį novelių romaną „Memelio gaisras“.

Sausio 24-oji

Statistikos departamento duomenimis, šeštadienį ištyrus 5623 mėginius nustatyti 773 nauji susirgimo SARS- CoV- 2 infekcija atvejai. Klaipėdoje susirgo vos 34 žmonės, mirė 1, o  iš viso uostamiestyje infekcija jau nusinešė 90 gyvybių, šalyje – 2649.

 ***

Klaipėdos „Neptūnas“ sekmadienį namuose iškovojo svarbią pergalę „Betsafe-LKL“ pirmenybėse, rezultatu 92:69 nugalėjęs turnyrinės lentelės kaimynus Prienų „CBet“ (6/13).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Neregių kurtą performansą rodys Klaipėdoje

Lietuvos aklųjų ir silpnaregių bendruomenės nariai antrus metus kviečia į garso spektaklį „eiti į pat vidurį“. Netikėtų garsovaizdžių pasakojimas tamsoje, ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Nuomonės

Šimtas respublikonų „prieš“

Ar nepavėlavo amerikiečiai? Frontas Ukrainoje braška kaip niekada anksčiau; pranešama apie Rusijos pajėgų lėtą judėjimą pirmyn Donecko srityje, ukrainiečiam tragiškai ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Politika

Politologė parengė supaprastintas kandidatų į prezidentus „programas"

Iki prezidentų rinkimų likus trims savaitėms, Vyriausiosios rinkimų komisijos tinklapyje skelbiamos visų 8 kandidatų į prezidentus sutrumpintos programos. Pasak Klaipėdos ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Draugo sumuštas 16-metis atsidūrė ligoninėje

Antradienį apie 12.25 val. į Klaipėdos vaikų ligoninę buvo pristatytas ir gydyti paguldytas nepilnametis, gimęs 2008 m. Pastarojo teigimu, jį ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Rimantas Cibauskas teisme pasijautė beždžione 

Klaipėdos apylinkės teismas pagaliau išnagrinėjo dar 2022-ųjų gruodį užvestą bylą, kurioje antstolė siekia, jog valstybinę žemę nelegalia tvora aptvėręs ir ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This