10-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Kovo 7-oji

Pirmos instancijos teismas patvirtino, jog Valstybinė energetikos reguliavimo taryba pagrįstai skyrė 1507 baudą iš atliekų šilumos energiją gaminančiai bendrovei „Gren Klaipėda”, buvusiai „Fortum Klaipėda”, už tai, kad bendrovė uostamiestį šiluma aprūpinančiai „Klaipėdos energijai” tiekė daugiau šilumos nei buvo numatyta pasirašytoje sutartyje, rašo portalo žurnalistas.

***

Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba paskelbė Baltijos jūros pakrantėje šiais metais rastų pilkųjų ruonių ir kitų ruonių reabilitacijos paslaugų teikimo konkursą už 20 000 eurų, kurį iki šiol laimėdavo Jūrų muziejus. Tuo metu Klaipėdos savivaldybė sudarė trejų metų sutartį su UAB Laboratorinių bandymų centras dėl gatvių, šaligatvių, dviračių takų, tiltų ir viadukų techninės priežiūros paslaugos.

***

Per savaitgalį Klaipėdoje fiksuoti 468 nauji COVID-19 atvejai.

***

„Pavadinimai keitėsi, o nepamatuota pramonės, tiksliau, Klaipėdos uosto, plėtra sovietmečiu bei per pastaruosius 20 metų šį rajonėlį pavertė apleista dykviete, kurios deramai neprižiūri nei turtingasis uostas, nei savivaldybė”, – nuomonių rubrikoje rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Viešai paskelbtos Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio ir Savivaldybės administracijos 2021 m. veiklos bei savivaldybės 2021–2023 metų strateginio veiklos plano įgyvendinimo 2021 m. ataskaitos.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija praneša paskelbusi tarptautinį konkursą dėl vidinio laivybos kanalo iki 15,5 m gilinimo darbų atlikimo.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, kur ir kokia pagalba teikiama pabėgėliams iš Ukrainos Klaipėdoje.

***

Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas pirmadienį atsisakė priimti sprendimą dėl bankrutavusios bendrovės „Geoterma” perdavimo naudoti ir disponuoti patikėjimo teise savivaldybės valdomai AB „Klaipėdos energija“.

Kovo 8-oji

Klaipėdoje šiemet turėtų prasidėti pėsčiųjų ir dviračių tako tarp Šilutės pl. ir Taikos pr. atnaujinimo bei šalia prekybos centro esančio skvero įrengimo darbai, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Pagal COVID-19 susirgimų, per 14 dienų tenkančių 100 tūkst. gyventojų, rodiklį Klaipėda vėl nukrito į paskutinę vietą tarp šalies savivaldybių.

***

Atsakydamas į klaipėdietės paklausimą, kodėl neišvežamos šiukšlės iš naujojo Dangės skvero, Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas „Atvirai Klaipėdai teigė, jog „įvyko vidiniai administraciniai nesusikalbėjimai”.

***

Nerimas ir baimė – šie žodžiai dažniausiai skambėjo iš Klaipėdos rusakalbių bendruomenių atstovų lūpų antradienį vykusio susitikimo su vidaus reikalų ministre Agne Bilotaite metu.

Kovo 9-oji

„Yra Tarybos veiklos reglamentas, yra savivaldybės administracijos nuostatai, kuriuos tvirtina Taryba. Kodėl kiekvieną kartą socialinių reikalų komitete tenka reikalauti elementarių dalykų? Yra ciniškas administracijos požiūris į Tarybos narius ir į komitetus, absoliutus cinizmas”, – kalbėjo Alina Velykienė, antradienį į Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdį neatvykus savivaldybės administracijos direktoriui pristatyti suplanuoto klausimo dėl pagalbos ukrainiečiams.

***

Kokias karikatūras mūsų dienomis paišo žinomas architektas Edmundas Benetis?

***

„Per dvi savaites dėl karo žuvo tūkstančiai ukrainiečių, daugiau nei milijonas pasitraukė į kitas šalis. Ukrainos kariai savo oponentams iškedeno kailį labiau nei paskutiniame dideliame kare Afganistane (1979-1988) buvo patyrusi žlugusios Sovietų Sąjungos kariuomenė”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis. Nedviprasmišką požiūrį į pasikeitusią situaciją Lietuvoje dėl Rusijos užpultos Ukrainos išsako ir „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Pagal 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenkantį COVID-19 susirgimų rodiklį Klaipėda antra para yra paskutinėje vietoje tarp šalies savivaldybių, kai Palanga kopia į viršų ir jau yra 7-ta nuo galo.

***

Trečiadienį Finansų ir ekonomikos komiteto nariai pritarė klausimams, kuriuos numatyta svarstyti ketvirtadienį vyksiančiame neeiliniame miesto tarybos posėdyje: dėl humanitarinės pagalbos suteikimo Odesai ir dėl užsieniečių, pasitraukusių iš Ukrainos dėl Rusijos Federacijos karinių veiksmų Ukrainoje, vaikų priėmimo į Klaipėdos miesto savivaldybės švietimo įstaigas.

***

Klaipėdos savivaldybė praneša pradedanti tvarkyti Skulptūrų parką: darbus, kurie vyks trimis etapais, UAB „Plungės lagūna“ už 3 mln. eurų turi atlikti maždaug per dvejus metus.

Kovo 10-oji

Klaipėdos apylinkės teismas ėmėsi dar 2019-aisiais prasidėjusio teisminio proceso dėl Valstybinės teritorijų planavimo ir statybų inspekcijos „Klasco” duoto nurodymo nugriauti tris vadinamąsias palapines, tačiau jau pirmame posėdyje buvo padaryta kelių savaičių trukmės pauzė, nes iškilo klausimų dėl galimos dar vienos ekspertizės, rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistas. Jis taip pat informuoja, jog Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas priėmė galutinį sprendimą byloje dėl į teritoriją Šimkų kaime iš Dumpių sąvartyno buvo atvežto ir laikomo šlako.

***

Statistikos departamento duomenimis, trečiadienį šalyje patvirtinti 6094 koronavirusinės infekcijos atvejai, iš jų 324 – Klaipėdoje.

***

Ketvirtadienį vykusiame neeiliniame Klaipėdos miesto tarybos posėdyje jos nariai nusprendė skirti 150 tūkst. eurų paramos Odesos miestui bei pritarė ukrainiečių vaikų priėmimo į miesto mokyklas tvarkai.

***

Klaipėdos savivaldybės Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija, šį ketvirtadienį nusprendė, kad Mogiliovo gatvę labiausiai tiktų pervadinti Žardės vardu. 

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija vėl paskelbė atvirą savo administracinio pastato projektavimo konkursą, už kurį numatė ir piniginius prizus. Tuo metu AB „Klaipėdos energija“ savo elektrinės teritorijoje (Danės g. 8) rengiasi demontuoti 30 metrų aukščio hidroužtvarą ir vietoj jos statyti naują.

Kovo 11-oji

Ciklo „Centrinis archyvas: kodas – Klaipėda” rašinys šįkart skirtas Jono Žiliaus – Jonylos, 1922 m. sausio 11 d. premjero Kazio Griniaus sprendimu tapusio Lietuvos valdžios atstovu Klaipėdos kraštui su įgaliojimais atstovauti „politiniuose, ekonominiuose, susisiekimo su Lietuva ir kituose reikaluose” rašytiems pranešimams pristatyti.

***

Pagal 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenkančių susirgimų COVID-19 rodiklį Klaipėda pakilo dar per dvi pozicijas ir dabar yra ketvirta nuo galo tarp šalies savivaldybių.

***

Klaipėdos savivaldybė nutraukė pirkimą dėl viešojo tualeto įrengimo Kruizinių laivų terminale. Šiuo metu, patikslinus sąlygas, yra paskelbta rinkos konsultacija dėl naujo konkurso.

***

Į šventinį Kovo 11-osios šurmulį su kilnia iniciatyva įsijungė ir daugiatautė Klaipėdos universiteto bendruomenė, kuri penktadienio vidurdienį klaipėdiečius vaišino laisvės barščiais. Tuo metu pavakary kelias dienas vykusius specialius renginius vainikavo 77 metrų ilgio Klaipėdos vėliavos nešimas nuo Lietuvininkų aikštės iki Teatro aikštės, kur susirinkusiesiems buvo išdalinta Klaipėdos turizmo mokyklos iškeptų 2000 tradicinio klaipėdietiško varškės pyrago porcijų ir koncertavo Sąjūdžio šauklio, architekto Algirdo Kaušpėdo su Viktoru Diawara sukurta grupė „KAnDIs“.

Kovo 12-oji

Šiame ciklo „Ką pasakoja archyvas” rašinyje pasakojama apie kultūrinius ir švietimo srities reikalus 1948-ųjų Klaipėdoje.

***

Penktadienį šalyje patvirtinti 3128 koronavirusinės infekcijos atvejai, iš kurių Klaipėdoje fiksuoti 281 atvejis – 62 mažiau nei ketvirtadienį.

***

Šeštadienį uostamiesčio ukrainiečių registracijos centre apsilankiusi portalo žurnalistė įsitikino, jog čia jau budi Raudono Kryžiaus atstovai, dalinantys ukrainiečiams maistą ir vandenį, tačiau pats centras pilnu pajėgumu žada pradėti dirbti nuo pirmadienio.

Kovo 13-oji

Šeštadienį šalyje patvirtinti 3054 koronavirusinės infekcijos atvejai: tai 74 atvejais mažiau nei prieš parą. Iš jų antrą kartą užsikrėtė 483 žmonės, trečią – 6. Klaipėdoje fiksuoti 247 atvejai – 36 mažiau nei penktadienį.

***

„Demokratinėje šalyje bandymai įstatymais reguliuoti vis daugiau žmonių gyvenimo sričių, nuomonių skirstymas į „teisingas” ir „netinkamas” yra ne kas kita, kaip ėjimas link vieno iš svarbiausio demokratijos iškovojimo – žodžio laisvės – ribojimo bei autoritarinio valdymo, kurį šiuo metu su pasimėgavimu demonstruoja mūsų rytų kaimynas”, – nuomonių rubrikoje rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

1 Comment

  1. Labai gerą dalyką

    su šiuo infomoduliu sugalvojo ,,Atvira Klaipėda” Tokį vertėtų turėt ir Klaipėdos savivaldybės puslapiui. Bet kur ten jiems..ne tas rūpi..;D) Todėl didelis ačiū Martynui Vainoriui ir jo ,,bitelėms”, kad taip sutrumpina mums infopaieškų laiką ir trumpai pateikia kas būtina ir reikia žinoti mūsų miesto gyventojams .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This