15-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Balandžio 11-oji

Klaipėdos apylinkės teisme sustojo į jį pernai sugrąžintos bylos, kurioje„Klasco” skundžia jai Valstybinės teritorijų planavimo ir statybų inspekcijos dar 2019 metais duotą nurodymą nugriauti tris vadinamąsias palapines, nagrinėjimas, praneša portalo žurnalistas.

***

Pirmadienio rytą Klaipėdos uoste po dviejų metų pandeminio sąstingio prasidėjo viltingas kruizinių laivų sezonas – atplaukė nuo 2012-ųjų čia besilankantis laivas „Hamburg“.

***

Per savaitgalį uostamiestyje iš viso COVID-19 liga susirgo 99 klaipėdiečiai, bet ketvirta para iš eilės čia nefiksuota nė vienos mirties.

***

Nors realiai Klaipėdos vaikų lopšelio-darželyje „Svirpliukas” rekonstrukcijos darbai nevyksta, Klaipėdos savivaldybė kovo pabaigoje pasirašė jau trečią papildomą susitarimą su rangovu UAB „Statmax“, rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Jaunieji Klaipėdos „Viesulo“ sporto centro rankininkai sekmadienį Alytuje tapo Lietuvos jaunimo U19 čempionais. Tuo metu sportas klubo „Okinava“ Kėdainiuose vykusiame Lietuvos vaikų karate kyokushin kumite čempionate komandinėje įskaitoje iškovojo 2-ąją vietą.

***

Pirmadienį dėl iš karių Jūrų muziejaus perimto laivo „Sūduvis” buvo sušauktas savivaldybės, Lietuvos jūrų muziejaus ir jo rangovo atstovų pasitarimas, po kurio paaiškėjo, jog laivo prišvartavimo Dangėje dar teks palaukti.

Balandžio 12-oji

1994-aisiais tuometinio Lietuvos taupomojo banko Klaipėdoje, Taikos prospekte, pastatytą ir jau kurį laiką be gyvybės ženklų esantį pastatą žadama nugriauti ir jo vietoje pastatyti naują prekybos paskirties statinį – įvyko projektinių pasiūlymų pristatymas.

***

Pagal COVID-19 ligos atvejų skaičių, per 14 dienų tenkantį 100 tūkst. gyventojų, Klaipėda per parą nusileido pora pozicijų – į 17-ą vietą nuo galo tarp visų savivaldybių.

***

Už 33 tūkst. Klaipėdos savivaldybė yra numačiusi sutvarkyti dviračių takus bei susisiekimo komunikacijas Giruliuose.

***

Antradienį vykusiame Klaipėdos miesto tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje jos nariai nepritarė Sauliaus Budino siūlymui nuo vietinės rinkliavos atleisti nedideles kavines Melnragėje ir Giruliuose. Tuo metu minėto komiteto nariams Deividas Petrolevičius pateikė naujausią informaciją apie savivaldybės teigiamą pagalbą Ukrainos pabėgėliams.

***

Antradienį atsakingi Klaipėdos savivaldybės atstovai naujų patalpų Santuokų rūmams žvalgėsi uostamiesčio piliavietėje.

***

Antradienį namų sienos nepadėjo nei Klaipėdos „Neptūno” vyrams, nei moterims: pirmieji rezultatu 91:95 nusileido Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandai, o klaipėdietes įveikė Vilniaus „Kibirkšties-MRU“ krepšininkės rezultatu 58:51.

Balandžio 13-oji

Pernai vasarį iš Klaipėdos universiteto aukcione buvusio Tęstinių studijų instituto pastatą Sportininkų gatvėje įsigiję ir po keleto mėnesių jį remontuoti ėmę verslininkai dabar jau tvarko ir popierius – paskelbti projektiniai pasiūlymai, pagal kuriuos paprastojo remonto būdu pastato paskirtis keičiama iš mokslo į gyvenamąją.

***

„Televizijos kanalas „Ukraina 24” praneša, kad nuo vasario 24-osios, kada Rusija pradėjo karą prieš šią šalį, valstybės išdavikais tapo 73 politikai, 13 policininkų, 13 žiniasklaidininkų (tarp jų ir įžymių TV ekrano personažų) ir vienas teisėjas”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis. Tuo metu „Atviros Klaipėdos” žurnalistas iš humoristinių pozicijų pažvelgė į Demokratų „Vardan Lietuvos” Klaipėdos skyriaus narių sudėtį.

***

Pagal СOVID-19 ligos atvejų skaičių, per 14 dienų tenkantį 100 tūkst. gyventojų, Klaipėda dar nukrito viena pozicija žemiau ir dabar yra 16-oje vietoje nuo galo tarp visų savivaldybių.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija šiais metais nusprendė remontuoti narų botą „Gelmė” ir locmanų katerį „Mingė”.

***

Pranešama, jog Klaipėdoje savo biurą atidarė skaitmeninės rinkodaros agentūra „What about“.

***

Idėja Dangėje įkurdinti vadinamuosius vandens autobusus artėja realybės link: Klaipėdos keleivinis transportas jau paskelbė rinkos konsultaciją dėl techninės specifikacijos.

***

Klaipėdos dramos teatro atstovė pakalbino režisierių Jokūbą Brazį, statantį pjesę pagal Agotos Kristof romaną „Storas sąsiuvinis“.

***

Monumento sovietiniams kariams likimą miesto meras Vytautas Grubliauskas antradienį aptarė su miesto Taryboje esančių frakcijų pirmininkais, o trečiadienį pasikvietė į rotušę buvusius miesto vadovus: žadama dėl to skelbti miestiečių apklausą.

Balandžio 14-oji

„Atviros Klaipėdos”žurnalistas suskaičiavo, kaip keitėsi savivaldybės vadovų ir kitų darbuotojų atlyginimai.

***

Pasveikusiųjų nuo COVID-19 ligos skaičius šalyje jau perkopė milijoną ir siekia 1 000 447, iš jų Klaipėdoje išgijo 70 067.

***

Klaipėdos savivaldybės administracija parengė miesto Tarybos sprendimo projektą, kuriuo būtų išreikštas nepritarimas naujiems „Klasco” krovos planams.

***

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje atlikta 100-oji robotinė storosios (gaubtinės ir tiesiosios) žarnos vėžio operacija.

***

Pasitikrinti, ar, tarkim, nėra suklastotos pateikiamos nuotraukos bei vaizdo įrašai, veltui gali ne tik žurnalistai, bet ir smalsūs piliečiai, rašo portalo žurnalistė, pateikdama trečiadienį vykusių mokymų santrauką.

***

„Čia viskas yra iš pavydo”, – apie Giruliuose, sklype Turistų gatvė 1B, įtariama, be leidimų pastatytus namukus ir dėl jų kilusio ažiotažo „Atviros Klaipėdos” žurnalistui sakė statybų vystytojas Povilas Platūkis.

Balandžio 15-oji

Pirmos instancijos teismas Klaipėdos savivaldybei priteisė beveik 20 tūkst. eurų nuostolių atlyginimo iš „Žaliakalnio” gimnaziją remontavusio rangovo, su kuriuo buvo nutraukta sutartis, tačiau pinigų savivalda, vargu, ar sulauks, nes kovo pradžioje įsigaliojo sprendimas įmonei iškelti bankroto bylą, rašo portalo žurnalistas.

***

Pagal COVID-19 ligos atvejų skaičių, per 14 dienų tenkantį 100 tūkst. gyventojų, Klaipėda nukrito į 16-tą vietą nuo galo tarp visų savivaldybių. Šis rodiklis per parą uostamiestyje sumažėjo nuo 711,1 iki 666 atvejo.

***

Parengtas Klaipėdos miesto tarybos sprendimo projektas, kuriuo siūloma pritarti bendradarbiavimo tarp Klaipėdos miesto savivaldybės, AB „Klaipėdos vanduo“ ir AB „Grigeo Klaipėda” sutarčiai. Tuo metu Klaipėdos savivaldybė jau pasirašė 31 415 eurų vertės sutartį su UAB „Plentprojektas” dėl Paupiuose esančios Jaunystės gatvės atkarpos kapitalinio remonto projekto parengimo ir jo vykdymo priežiūros paslaugų.

***

„Lidl Lietuva“ paskelbus, jog iki balandžio 25 d. prašo pirkėjų grąžinti kai kuriuos „Kinder“ produktus, portalo žurnalistė pasidomėjo, kokia tokios akcijos priežastis.

***

Penktadienį Klaipėdos apygardos teismas, išnagrinėjęs nuteistojo Dariaus K. apeliacinį skundą, jį atmetė, palikęs galioti pirmos instancijos sprendimą, kuriuo jis pripažintas dėl to, kad važiuodamas dviračiu sunkiai sužalojo pėsčiąją.

***

Jau paskelbti pietinių Klaipėdos uosto vartų komplekso projektiniai pasiūlymai, kuriuos parengė UAB „Sweco Lietuva”.

***

Klaipėdos „Neptūnas” penktadienio vakarą namie antrą kartą iš eilės LFF I lygos rungtynes sužaidė lygiosiomis 1:1, paskutinę minutę leidęs rezultatą išlyginti Kėdainių „Nevėžiui”.

Balandžio 16-oji

„Aišku, kad ūkis nepajėgtų išmokėti vien atlyginimo, nekalbant jau apie personalo gražinimą, bei trobesių ar inventoriaus atnaujinimą. Beliktų tik iš lengvo bankrutuoti, parduodant gyvą ir inventorių ir mokėti atlyginimus, Vyr. darbininkas turi mokėti dirbti kalvėje, kaustyti arklius, atlikti smulkesnį padargų remontą, tvarto, arklių šėrimo priežiūrą, atsako už ūkio padargus ir nesant direktoriau tvarko ūkio darbus. Šeimininkė šeria melžia karves, šeria kiaules, veisia, prižiūri pieną, gamina sūrius, sviestą, atsako materialiniai už kiaušinius, sviestą ir t. t. Jaunasis darbininkas valo arklius, atlieka visus fizinius darbus, atsako už jam patiektus įrankius. Vyr. darbininkė prižiūri veislinį bulių šeria, kerpa, veisia paukščius, augina rasodą ir eina į lauką darbus. Atsakinga už skyriuje esamą turtą gyvą ir negyvą”, – ciklo „Ką pasakoja archyvas” rašinyje šį kartą aptariami pokario Klaipėdos gyvulių ūkio reikalai.

***

Statistikos departamentas praneša, kad penktadienį Lietuvoje patvirtinti 1362 COVID-19 atvejai, iš kurių Klaipėdoje fiksuoti vos 44 šios ligos atvejai.

***

Įtraukiosios žurnalistikos platforma „bendra.lt“ autorius Rytas Staselis kalbina buvusį AB „Klaipėdos nafta“ komercijos direktorių, šiuo metu einantį bendrovės „Amic energy“, kuri veikia ir Ukrainoje, komercijos direktoriaus pareigas Sigitą Zakalskį apie galimybę Europai atsisakyti rusiškos naftos.

***

Antrą dieną Klaipėdos naujajame turguje vykstančioje tradicinėje velykinėje mugėje šeštadienį pirmos dienos pusėje lankytojų netrūko.

***

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkės trijų rungtynių seriją pralaimėjo 0-3, šeštadienį nusileidusios Vilniaus „Kibirkšties-MRU“ komandai rezultatu 58:75.

Balandžio 17-oji

Statistikos departamentas pranešė, kad šeštadienį Klaipėdoje fiksuotas tik 21 COVID-19 ligos atvejis. Paskutinį kartą mažesnis susirgimų skaičius uostamiestyje buvo antrąją Kalėdų dieną.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This