38-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Rugsėjo 19-oji

Klaipėdos savivaldybė pasirašė jau 34-ąjį papildomą susitarimą dėl bendrojo ugdymo mokyklos Senvagės g. 4 ir 6 statybos su UAB „Versina“: statybos pabrango dar beveik 300 tūkstančių eurų: nuo 16,2 iki beveik 16,5 milijono eurų, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Neskelbiamų supaprastintų derybų būdu Klaipėdos savivaldybė nusipirko nebaigto statyti atkuriamosios dokumentikos filmo „Pūga prie Mėmelio“ autorių turtines teises. Be to, iki 2025 metų spalio su trimis saugos tarnybomis savivaldybė pasirašė sutartį dėl miesto švietimo įstaigų pastatų apsaugos.

***

Pirmadienio rytą Klaipėdos miesto tarybos Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos frakcijos pirmininkas Aidas Kaveckis išplatino pranešimą spaudai, kuriame informavo, kad praėjusį penktadienį vykusiame partijos Klaipėdos miesto skyriaus tarybos posėdyje kartu su miesto Tarybos nariu Andriumi Petraičiu atsiėmė savo kandidatūras vidiniuose partijos rinkimuose dėl teisės tapti skyriaus kandidatu į Klaipėdos merus ir juo liko vienintelis Seimo narys Audrius Petrošius.

***

Nepavydėtiną situaciją, kai viena šeima dėl Klaipėdos rajono savivaldybės veiksmų atsidūrė itin skaudžioje situacijoje – svetimas žmogus buvo palaidotas jos kapavietės ribose – aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Klaipėdos aplinkosaugininkai praneša nustatę pažeidėją, kuris sekmadienį galėjo užteršti Dangės upę.

***

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas atmetė bendrovės „Gargždų geležinkelis” ir Igorio Udovickio prašymą panaikinti Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisijos sprendimą.

Rugsėjo 20-oji

Ne pirmą kartą santykius teismuose su Respublikine Klaipėdos ligonine besiaiškinanti čia nuo 1972 metų dirbusi slaugytoja įrodė, kad ši sveikatos įstaiga netinkamai organizavo savo darbuotojams COVID-19 testavimą, rašo portalo žurnalistas.

***

Smiltynėje, ant Meškos galvos kopos, prie apžvalgos aikštelės, Neringos miesto savivaldybė planuoja pastatyti originalios medinės skulptūrinės kompozicijos „Vartai į Neringą“ repliką. Tuo metu dvylikoje Klaipėdos miesto švietimo įstaigų per metus savivaldybė planuoja iškirsti 127 medžius bei pašalinti antra tiek krūmų.

***

Klaipėdos savivaldybės Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija antradienį priėmė sprendimus dėl poros gatvių pakeitimo ir prancūzų karių įamžinimo, o dėl filosofo Leonido Donskio atminimo įamžinimo nuspręsta pirmiausia atsiklausti jo šeimos.

***

Su „Atvira Klaipėda” susisiekusi namo, kuriame parduotuvę turi Tarybos nario Arvydo Vaitkaus kontroliuojama bendrovė, gyventoja vėl skundėsi bendrovės trukdymu tinkamai baigti renovaciją, dėl ko 30 butų gali likti be šildymo.

Rugsėjo 21-oji

Buvusi Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė dėsto savo poziciją dėl jos namo K. Donelaičio gatvėje peripetijų bei santykių su kaimynu Igoriu Udovickiu ir jo galimos įtakos Skulptūrų parko rekonstrukcijai.

***

Trečiadienio rytą Klaipėdoje paaiškėjo, jog greičiausiai nuo Smiltelės g. iki Klaipėdos universiteto miestelio atvykti pavyko paspirtukininkui tarp visų kitų transporto rūšių dalyvių.

***

Klaipėdos muzikinio teatro atstovė kalbina spalį vyksiančios premjeros – operos „Lokys” – muzikos vadovą ir dirigentą Martyną Staškų.

***

Trečiadienį speciali darbo grupė, sudaryta iš miesto Tarybos narių ir Savivaldybės administracijos darbuotojų, posėdžio metu aptarė tolesnius planus dėl regioninio stadiono galimo atsiradimo, o situaciją „Atvirai Klaipėdai” pakomentavo vicemeras Arvydas Cesiulis.

***

„Neatmeskim, kad tauta netrukus pradės raginti į merus eiti ir kitus veikėjus, kuriems labiausiai už viską reikia publikos dėmesio. Būtų smagu. Tauta mėgsta pigius vaidinimus. O tie, kurie viešai paragina koketes į merus eiti, būna papyraginti postais, dėmesiu ar tautai nematomomis dovanomis”, – nuomonių rubrikoje rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Klaipėdos savivaldybės administracijai prireikė beveik savaitės, kad atsakytų į „Atviros Klaipėdos” klausimą, kaip ji elgsis toliau dėl korekcijų, susijusių su automobilių stovėjimo aikštele, krepšinio aikštele ir renginių terasa Skulptūrų parke.

***

„Aš jums skambinu iš lifto, jau 45 minutes esame dviese įstrigę naujojo „Viktorijos” viešbučio lifte ir niekas nieko negali padaryti”, – trečiadienį prieš 18 val. telefonu „Atvirai Klaipėdai” pranešė moteris.

***

Šiemet Jotvingių premija paskirta klaipėdiečiui Gintarui Grajauskui už netikėtus minties viražus ir juntamą metaforos poveikį megastruktūroms poezijos knygoje „Nykstamai menkų dydžių poveikis megastruktūroms“.

Rugsėjo 22-oji

„Tik esant šalčio pikui, jei toks bus”, – taip į „Atviros Klaipėdos” žurnalisto klausimą, ar Klaipėda, kaip ir Vilnius, siekdama sumažinti šildymo kaštus gyventojams šiemet degins labai taršų mazutą, atsakė „Klaipėdos energijos” generalinis direktorius Antanas Katinas.

***

Trečiadienį Klaipėdoje surengtą diskusiją „Vaikų futbolo ateitis Klaipėdoje – 100-mečio galimybė“, kurios metu buvo aiškinamasi dėl nemažai aistrų iki šiol kėlusios „Barça Academy“ regiono padalinio atvėrimo, išklausė „Atviros Klaipėdos” praktikantas Kasparas.

***

Paskelbti buvusio sovietmečio bendrabučio H. Manto g. 8 pirmojo aukšto sutvarkymo ir jo pavertimo parduotuvėmis projektiniai pasiūlymai.

Rugsėjo 23-oji

„Į bylą buvo pateikti miesto Tarybai adresuoti aplinkosaugininkų duomenys, kad 2018-2021 m. laikotarpiu Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos valdybos Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos inspekcijoje buvo gauti 88 skundai, susiję su „Klasco” veikla”, – cituojama ištrauka iš Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmų sprendimo, kuriuo buvo atmestas „Klasco” prašymas panaikinti šį balandį Klaipėdos miesto Tarybos priimtą sprendimą nepritarti jos planuojamai naujai ūkinei veiklai.

***

„Siekiant nebloginti verslo aplinkos ir nemažinti miesto biudžeto pajamų šiuo sprendimo projektu siūloma 2023 m. nekeisti fiksuoto pajamų mokesčio dydžių ir palikti šiais metais galiojančius”, – rašoma Klaipėdos miesto tarybai Savivaldybės administracijos pateiktame dokumente.

***

Kol pagrindinis visuomenės dėmesys buvo nukreiptas į sovietinių paminklų pašalinimo iš parko prieigų peripetijas, kol nūnai diskutuojama apie krepšinio aikštelės sunaikinimą ir apie tai, kuris politikas kurio milijonieriaus interesus parke gina, parko centre ir kituose pakraščiuose darbai nesustojo – tiesiami takai, tvarkomi krūmynai, valomos šiukšlės, fotoreportaže iš Skulptūrų parko pastebi portalo žurnalistas.

***

Klaipėdos muzikinis teatras, artėjant Broniaus Kutavičiaus operos „Lokys“, skirtos 90-osioms kompozitoriaus gimimo metinėms, premjerai, kviečia pasižvalgyti po Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro užkulisius ir išvysti, kaip gimsta operos sceniniai rūbai bei atributai.

***

Santykius teismuose su Respublikine Klaipėdos ligonine net keliose bylose besiaiškinusi slaugytoja Irena Gailiutė patyrė gana skaudų smūgį: Klaipėdos apygardos teismas panaikino jai palankų pirmos instancijos sprendimą ir nurodė moteriai ligoninei sumokėti beveik 7000 eurų bylinėjimosi išlaidų, informuoja „Atvira Klaipėda”.

Rugsėjo 24-oji

1949-1950 metų Klaipėdos miesto vykdomojo komiteto dokumentai atskleidžia, kad tuo metu dalis klaipėdiečių gyveno ir avarinės būklės namuose, o gyvenamojo fondo remonto darbai gerokai atsilikdavo nuo planų, rašoma ciklo „Ką pasakoja archyvas” publikacijoje.

***

Penktadienio vakarą Klaipėdos energijos patalpose klaipėdietės archeologės dr. Raimondos Nabažaitės sudarytos knygos „Koklinių krosnių fenomenas: tarp praktinės naudos ir kultūrinės tradicijos“ pristatyme dalyvavo ir „Atviros Klaipėdos” praktikantas Kasparas.

***

Lietuvos automobilių kelių direkcija paskelbė atvirą viešojo pirkimo konkursą dėl valstybinės reikšmės krašto kelio Smiltynė – Nida rekonstravimo.

***

„Neslėpsiu, gerai aš vertinu tas savo būsimas galimybes, aš ateinu į procesą, kaip jau esu minėjęs anksčiau, kad jame dalyvaučiau rimtai. Jeigu eičiau nusiteikęs nepakovoti dėl pergalės tai, matyt, būtų ir savo, ir mane palaikančių žmonių laiko švaistymas”, – po šeštadienį vykusio Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų Klaipėdos skyriaus visuotinio narių susirinkimo „Atvirai Klaipėdai” sakė vienintelis likęs konservatorių kandidatas į Klaipėdos mero postą Audrius Petrošius.

Rugsėjo 25-oji

Apie tai, kokią Klaipėdą mato besimokantieji ir dirbantieji LCC tarptautiniame universitete, rašo Svetlana Muzyka.

***

Rugsėjo pradžioje Klaipėdos miesto savivaldybė pasirašė 43,9 tūkst. eurų vertės sutartį su UAB „Plentprojektas” dėl pėsčiųjų ir dviračių tako, einančio nuo Herkaus Manto gatvės iki pajūrio Melnragėje, kapitalinio remonto projektavimo ir projekto vykdymo priežiūros paslaugos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Muzikiniame teatre pradėjo veikti kasa

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras skelbia, kad rekonstruotame pastate jau atvėrė ir bilietų kasą. „Bilietų kasą rasite toje pačioje vietoje, kurioje ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Nuteistas klaipėdietis, slapta filmavęs baro ir kavinės tualetuose

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų baudžiamuoju įsakymu anksčiau neteistas klaipėdietis nuteistas už tai, kad pagamino ir laikė pornografiją bei ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje rudenį vyks senjorų festivalis

Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga Palangoje pirmąsyk bus organizuojamas festivalis „Senjorų savaitė“. Rugsėjo 29 d. – spalio 4 d. Palanga ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Švietimas

Jūrų kadetai susipažįsta su uosto ir logistikos grandinėmis

Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla (LAJM) ir Klaipėdos jūrų kadetų mokykla įgyvendina neformaliojo švietimo projektą „Uosto ir logistinių grandinių valdymas“, skirtą ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Įkliuvo didelį kiekį kontrabandos vežęs klaipėdietis

Pasienio apaugos tarnyba pranešė, kad jos Kriminalinės žvalgybos skyriaus antradienį vėlai vakare Klaipėdoje patikrinti sustabdė vienatūrį „Ford S–MAX“, kurį vairavo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This