40-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Spalio 3-oji

Dėl ko Klaipėdos teismuose stringa Holivudo žvaigždei Clint Eastwood atstovaujančių teisininkų inicijuota byla, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija praneša savo iniciatyva sutvarkiusi ilgą laiką Kopgalyje stūksojusius gelžbetonio luitus ir kitas atliekas.

***

„Rusų tautos smegenys plaunamos, deja, jau šimtmetį, tad ar bereikia stebėtis, jog didžioji jos dalis yra tapusi mankurtais, tikinčiais savo dabartinės fašistinės valdžios pramanais ir jos juoda propaganda”, – nuomonių rubrikoje rašo portalo žurnalistė.

***

Klaipėdos savivaldybės skelbtą viešojo pirkimo konkursą dėl radijo žaidimų – viktorinų organizavimo ir transliavimo per Klaipėdos miesto radiją konkursą laimėjo Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro projektų vadovo komunikacijai Arūno Liubinavičiaus bendrovė „RSV Projektai”.

***

Klaipėdos savivaldybė planuoja rekonstruoti Smiltynės gatvę, vedančią į Jūrų muziejų, o Uosto direkcija – tvirtinti šiame ruože esantį krantą.

***

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) rungtynėse tarp Klaipėdos „Neptūno“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ prireikė pratęsimo, po kurio pergalę rezultatu 92:91 išplėšė pasvaliečiai.

Spalio 4-oji

Uostamiesčio savivaldybės valdoma bendrovė Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras padavė į teismą vieną iš labiausiai patyrusių Klaipėdos konservatorių, miesto Tarybos narį Rimantą Didžioką, nes už politikui priklausantį būstą nebuvo mokama atliekų rinkliava, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos savivaldybė pernai ir šiemet jau kelis kartus nesėkmingai skelbė viešųjų pirkimų konkursus dėl klientų konsultavimo telefonu ir internetu sistemos įdiegimo paslaugos: nors už šią paslaugą siūlytas apie 80 tūkst. eurų atlygis, negauta nė vieno pasiūlymo.

***

Rugsėjo viduryje Klaipėdos miesto savivaldybė sutiko tapti „Neptūno” krepšinio klubo dalininke, o šį mėnesį klubui jau rengiamasi skirti 250 tūkstančių eurų – tokia suma įrašyta parengtame šių metų savivaldybės biudžeto pakeitimo projekte, rašo portalo žurnalistas.

***

Po rugsėjo pradžioje ne itin pavykusio Seimo narės klaipėdietės Ligitos Girskienės organizuoto susitikimo su UAB „Mestilla” vadovais galima šios įmonės plėtra ir kvapų valdymas antradienį buvo aptarinėjama Klaipėdos savivaldybėje.

***

Antradienį Klaipėdos muzikinio teatro premjerai skirtoje spaudos konferencijoje negausiai surinkusiems žurnalistams pristatydami Broniaus Kutavičiaus operą „Lokys”, jos kūrėjai šį pastatymą ne kartą lygino su pirmuoju, vykusiu prieš 22 metus Lietuvos operos ir baleto teatre, akcentuodami kūrinio muzikos unikalumą bei operos siužetą lygindami ir su baisiosiomis lietuvių liaudies pasakomis, ir su siaubo filmais.

Spalio 5-oji

Klaipėda dar gali turėti koncesijos būdu statomą sporto ir laisvalaikio kompleksą, tačiau jis kainuotų gerokai daugiau nei anksčiau numatyti 43,7 milijono eurų ir tokioms statybos Paryžiaus Komunos gatvėje iš naujo turėtų pritarti Klaipėdos miesto taryba, informuoja „Atvira Klaipėda”. Be to, Klaipėdos savivaldybė yra pasirengusi centrinei valdžiai neatlygintinai atiduoti Greitosios medicininės pagalbos stoties turtines bei neturtines teises ir pareigas.

***

„Taigi, vos išsiplėtusi keletu tūkstančių kvadratinių kilometrų Rusija netrukus ėmė ir susitraukė. Karo linijose Ukrainos kariuomenės turima veiksmų iniciatyva leidžia tikėtis, kad netrukus Rusijos liks dar mažiau”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

10-oji Klaipėdos knygų mugė, šiemet pakeitusi formatą ir tapusi tarptautiniu, dešimt dienų trukusiu festivaliu „Inkultūracija“, trečiadienį pasiekė finišo tiesiąją, Ievos Simonaitytės bibliotekos patalpose surengusi tradicinį leidyklų prisistatymą.

***

Pasibaigusio pirmojo internetinio balsavimo metu visuomenės sprendimu išrinktas šių metų „Švyturio Klaipėdos ateities stipendijos“ konkurso finalinis penketukas.

***

Parengti projektiniai pasiūlymai dėl krašto kelio Kaunas – Jurbarkas – Šilutė – Klaipėda ruožo, nuo 227 iki 228,64 km, ties Klaipėda, rekonstrukcijos. Planuojamas rekonstruoti ruožas prasideda prieš Lypkių sankryžą ir baigiasi įsijungimu į Jakų sankryžą.

***

Nors jau parengta nemažai dokumentų, išleista šimtai tūkstančių eurų, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija tik dabar rengiasi atlikti rinkos tyrimą, „siekiant įvertinti Klaipėdos uosto pietinės dalies plėtros poreikį ir rinkos potencialą tarptautiniu mastu”.

Spalio 6-oji

Portalo žurnalistas tęsia Klaipėdos prokurorės Laimos Rokanskienės konflikto su po jos butu senamiestyje esančiose patalpose veikiančiu restoranu „Felsner family” epopėją: pirmos instancijos teisme prokurorė pralaimėjo dar vieną mūšį dėl esą restorano keliamo triukšmo ir atsainiai jos skundus tiriančia policija.

***

„Klaipėdos vanduo” praneša, jog nuo vasario mėnesio uostamiestyje ir Klaipėdos rajone brangs vanduo.

***

Pranešama, jog nuo spalio 1 d. „Philip Morris Lietuva“, valdančiai tabako gaminių fabriką Klaipėdoje, vadovauti paskirtas Leventas Garipas, prieš tai ėjęs vadovo pareigas „Philip Morris International“ fabrike Charkove, Ukrainoje.

***

Ketvirtadienį Klaipėdoje pristatytas analogų neturintis elektra varomas katamaranas-autobusas. Šį ambicingą projektą įgyvendino uostamiesčio startuolis „Popa Boat“.

***

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdžio metu buvo pristatytas per vasarą atliktas „Klaipėdos paplūdimių” darbas bei artimiausi veiklos planai.

***

Ketvirtadienio popietę Klaipėdos piliavietės kurtinoje surengto tradicinio Mokytojų dienai skirto renginio metu buvo pagerbti nusipelnę pedagogai bei paskelbta Metų mokytoja. Ja šiemet tapo Hermano Zudermano gimnazijos vokiečių kalbos mokytoja ekspertė Jovita Ežerinskienė.

Spalio 7-oji

Pirmojoje naujo portale pristatomo ciklo „Istorinės KlaiPĖDOS PĖDOS“ laidoje pasakojama apie tai, kokias istorines paslaptis atskleidžia Klaipėdos piliakalniai.

***

Mažoji bendrija „Panama agency“ Klaipėdos savivaldybės užsakymu iki kitų metų vasario 20 dienos už 49,5 tūkstančio eurų pristatys esamiems ir būsimiems klaipėdiečiams „miesto emocinį identitetą ir skleis pagrindinę žinutę – „Judantis miestas“.

***

Kodėl charkovietė Karina Andrejeva, penkis mėnesius gyvenanti Klaipėdoje, nusivylė Tarptautine Ukrainos mokykla, rašo ją pakalbinusi Hanna Motorina.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas su kolega iš Gadansko pasirašė abiejų uostų vadovų ketinimų protokolą, kuriame klaipėdiečiai įsipareigojo imtis teisėtai leidžiamų priemonių, kad Lenkijos energetinių žaliavų importuotojai galėtų naudotis Klaipėdos uosto laisvais energetinių žaliavų krovos pajėgumais.

***
Pranešama, jog gautas leidimas pradėti statyti Naujosios perkėlos terminalą.

***

Pirmąją Lietuvos atviro banglenčių čempionato, vykstančio Melnragėje, dieną geriausią rezultatą pademonstravo Rokas Bakstys. Tuo metu Klaipėdos „Neptūnas” penktadienio vakarą vykusias LFF I lygos rungtynes namuose rezultatu 1:0 įveikė Vilniaus BFA ekipą.

Spalio 8-oji

Kokias naujas galimybes aštuonmetei ukrainietei Sofijai ir jos šeimai suteikė Palanga, skaitykite čia.

***

Penktadienį Klaipėdoje, Budelkiemio g., rastas negyvas 14-metis, ant kurio kūno išorinių smurto žymių nepastebėta.

***

Klaipėdos miesto savivaldybė paskelbė, kad „atsižvelgiant į pirkimo dokumentuose pateiktą dviprasmišką informaciją, nutraukiamos Klaipėdos miesto gatvių mechanizuoto tvarkymo paslaugų pirkimo atviro konkurso būdu procedūros”.

***
Klaipėdietė Erika Borodkinienė-Grubert, perskaičiusi pagal Klaipėdos regioniniame valstybės archyve saugomus uostamiesčio Vykdomojo komiteto dokumentus „Atviros Klaipėdos” rengiamo ciklo rašinį, atskleidė įdomių detalių ir apie du Tilžės gatvės pastatus, ir apie jų savininko likimą.

***

Šeštadienį Klaipėdoje buvo paminėta Pasaulinė hospiso ir paliatyviosios pagalbos diena.

***

Šeštadienį Smiltynėje jau 22-ą kartą surengtos tarptautinės bėgimo varžybos „Gintarinė jūrmylė“, kuriose dalyvavo per pusę tūkstančio aktyvaus laisvalaikio mėgėjų ir profesionalų, tarp kurių buvo ir svečių iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Ukrainos.

***

Šeštadienį nesėkmę patyrė ir Klaipėdos „Neptūnas”, išvykoje rezultatu 77:95 pralaimėjęs Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ komandai, ir jo dubleriai, namuose pro pratęsimo nusileidę Kauno rajono „Atletui“ 81:86.

Spalio 9-oji

„Negali susigrąžinti ar grąžinti to, kas tau nepriklauso, juolab – apsigyventi ir įvedinėti tvarką ne savo namuose, toks paprastas atsakymas tinka į bet kurį Rusijos, kuri griežia dantimis dėl to, kad Lietuva besąlygiškai palaiko Ukrainą, besiginančią nuo žmogžudiškos putiniško fašizmo agresijos, propagandos naratyvą”, – nuomonių rubrikoje rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Klaipėdos miesto savivaldybė, įvertinusi, kad Teatro aikštėje, Tiltų ir Turgaus gatvėse 2011 metais įrengtų ketaus šiukšliadėžių būklė yra bloga, paskelbė perkanti naujas.

***

„Atvira Klaipėda” rašinių cikle „Centrinis archyvas: kodas – Klaipėda” toliau pasakoja apie Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos dokumentus, parengtus Klaipėdos sukilimo operacijos laikotarpiu, ir jų atsiradimo kontekstą.

***

Liepos pradžioje Klaipėdos centre, Tiltų g., atidaryta nauja kavinė Intercultural cafe, kurią įkūrė du Klaipėdos universiteto studentai iš Azerbaidžano.

***

7 naujose dviračių saugyklose Rumpiškės gyvenamajame kvartale tinkamas dviračių saugojimas bei saugyklų administravimas mokesčių mokėtojams kainuos per 11 tūkst. eurų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This