31-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Liepos 29-oji

Klaipėdos priemiestyje – Purmaliuose – naują prekybos tinklo „Express Market“ parduotuvę šią savaitę atidarantys verslininkai neatsakė praktiškai nė į vieną „Atviros Klaipėdos” žurnalisto klausimą, atsiuntę tik formalų komentarą.

***

Apie ydingą, jos nuomone, regionų plėtros tarybų formavimą nuomonių rubrikoje samprotauja Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistei aiškinantis, ar sudėtinga užregistruoti vaiką pas akių gydytoją „Nefridoje”, per administratorę susisieti su minėtos klinikos vyriausiuoju gydytoju nepavyko, o į el. paštu išsiųstą paklausimą gydymo įstaiga neatsakė.

***

„Klaipėdos nafta“ (KN) pranešė kartu su tarptautiniais partneriais – žinomomis SGD rinkos įmonėmis – pateikusi įpareigojantį pasiūlymą Kipro SGD terminalo vystymo konkurse. Sėkmės atveju KN teiktų šio terminalo operatoriaus paslaugas.

***

Lietuvos savivaldybių asociacijos liepos mėnesį surengta savivaldybių apklausa parodė, kad iš 49 apklausoje dalyvavusių savivaldybių net 40 pasisakė už mokslo metų trukmės trumpinimą. To nori ir mokinių tėvai bei patys moksleiviai.

***

Klaipėdos „Neptūno“ pranešė vienerių metų kontraktą pasirašęs su 30-mečiu 193 cm ūgio įžaidėju Žygimantu Janavičiumi.

***

Prokuratūra skelbia apie teismui perduotą per mėnesį baigtą cigarečių kontrabandos ir kitų nusikaltimų bylą, o Susisiekimo ministerija – apie jos iniciatyva pakeistą Vidaus vandenų transporto kodeksą.

***

Prasmingų pokalbių ciklo renginyje Pasaulinės lyderystės konferencijos („PLK+“) atstovai pristatė klaipėdietę verslininkę Snieguolę Kerpienę.

Liepos 30-oji

„Atvira Klaipėda”, tęsdama iš dalies miesto savivaldybės biudžeto lėšomis finansuojamą projektą „Klaipėda: unikali urbanistinė istorija“, pristato pasakojimą apie planus senamiestyje prieš 30 metų statyti naują I. Simonaitytės viešosios bibliotekos pastatą.

***

Po keturių mėnesių vis dar tebevykstant Klaipėdos apygardos prokuroro Aido Giniočio atžvilgiu atliekamam tarnybiniam patikrinimui, „Atviros Klaipėdos” žurnalistė pakalbino apygardos vyriausiąją prokurorę Dalią Pocienę.

***

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, kad Uosto direkcijos vadovo konkursas gali būti paskelbtas ir nesulaukus naujosios Vyriausybės. Tuo metu uosto vadovai džiaugėsi pirmojo pusmečio Klaipėdos uosto rezultatais, daugelis iš kurių buvo geresni už tą patį praėjusių metų laikotarpį.

***

bcneptunas.lt“  skelvia interviu su Klaipėdos „Neptūno“ naujoku 21-erių Tadu Sedekerskiu, kurį komandai paskolino Eurolygoje rungtyniaujanti Vitorijos „Baskonia“ ,o „Atviros Klaipėdos” praktikantas Erikas rašo apie tai, kokios problemos aptartos antradienį miesto merui Vytautui Grubliauskui susitikus su Klaipėdos miesto ir apskrities futbolo federacijos prezidentu Rimantu Žvingilu.

***

„Jeigu auditas būtų parodęs, kad nekokybiškų darbų kelių sektoriuje yra koks varganas dešimtadalis, būtų gana paprasta identifikuoti brokdirbius ir, kaip tvirtina p. Gradauskas, nestovint judėti toliau. Tačiau kada padėtis yra tokia, kai lengviau atpažinti sąžiningus kelininkus, gal geriau sustoti, sukurti kontrolės mechanizmus, brokdirbius pasmerkti bankrotui ir tada judėti kur nors?” – nuomonių rubrikoje retoriškai klausia apžvalgininkas Rytas Staselis.

Liepos 31-oji

Antrojoje pasakojimo dalyje apie I. Simonaitytės bibliotekos statybas „Atviros Klaipėdos”  žurnalistas apžvelgia nepriklausomybės pradžioje dėl to vykusias diskusijas, kol galiausiai biblioteka įsikūrė senojo pastato pašonėje.

***

AB „Klaipėdos nafta” praneša, kad šiemet per pirmąjį pusmetį uždirbo 51,2 mln. eurų pajamų (-2,8% lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu), o grynasis pelnas 2019 m. pirmąjį pusmetį buvo 4,7 mln. eurų (-54 %).

***

Miesto valdžios atstovai, trečiadienį aplankę baigtą statyti socialinį daugiabutį Irklų g, pažadėjo, jog jau kitą savaitę jame galės pradėti kurtis gyventojai.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog miesto centre esantį „Viktorijos” viešbučio pastatą valdanti „Kamineros” grupė jau rudenį ketina pradėti darbus, po kurių statinys vėl bus naudojamas pirminei savo funkcijai.

***

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pranešė pradėjusi tyrimą dėl Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties ūkio dalies vedėjo Algirdo Knezevičiaus elgesio, nes komisijos netenkina pačios įstaigos atlikto tyrimo išvados. Bus aiškinamasi, ar ūkvedys nepažeidė viešųjų pirkimų procedūrų.

***

„Atviros Klaipėdos” praktikantas Erikas rašo apie savivaldybės užsakymu bendrovės „Civitta” atliktą seniūnijų poreikio analizę, kurios atstovai siūlo vietoje seniūnijų steigti paslaugų centrus.

Rugpjūčio 1-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog ir rugpjūtį šilumos kaina mieste nedidės bei pateikia paskutiniojo vasaros mėnesio – rugpjūčio – orų apžvalgą.

***

Klaipėdos apylinkės teismas pranešė, kad nuo liepos 29 dienos jo pirmininko pavaduotojo pareigas pradėjo eiti Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų teisėjas Petras Mineikis. Į šias pareigas prezidentės dekretu teisėjas buvo paskirtas antrai kadencijai, o nuo rugpjūčio 1 d. šias pareigas taip pat pradėjo eiti ir teisėja Rima Gudienė.

***

„Iš pirmojo septyneto potencialiai esame netekę visų žaidėjų. Žinome, kad neturėsime geriausio Lietuvos centro Karolio Bliuvo, neturėsime dešiniojo krašto Modesto Vaitekūno, kuris buvo pagrindinis šios pozicijos žaidėjas, taip pat praradome antrą geriausią vartininką Lietuvoje Maksimą Valiuvach, netekome Karolio Stropaus, kuris buvo vienas pagrindinių žaidėjų abejose aikštelės pusėse, o mažiausiai pusei metų dėl traumos netekome Luko Juškėno. Dabar dar turime Luką Simėną ir Deivydą Virbauską, bet nežinome, ar jie bus komandoje. Jie dar laukia pasiūlymų, o gavę juos gali išvykti bet kada“,  – kalbėjo „Dragūno“ treneris Artūras Juškėnas, kurio bei kelių komandos žaidėjų pasisakymus užrašė „Atviros Klaipėdos” praktikantas Erikas.

***

Sveikatos apsaugo ministerija informuoja, jog rugpjūčio 1 d. darbą pradėjo konkursus laimėję Respublikinės Klaipėdos ir Jūrininkų ligoninių vadovai.

***

Ketvirtadienį Klaipėdos piliavietėje tradiciškai surengta iškilminga kultūros magistrų žiedų įteikimo ceremonija: šiemet kultūros magistrais tapo Klaipėdos dramos teatro aktorė Regina Šaltenytė-Reklaitienė ir Klaipėdos kamerinio orkestro vadovas, violončelininkas Mindaugas Bačkus.

***

Policija informuoja apie baigtą organizuotos grupuotės, užsiimančios ir narkotikų kontrabanda, ir kitais nusikaltimais, bylą.

***

Klaipėdos muzikinis teatras interviu forma pristato Eduardo Balsio baleto „Eglė žalčių karalienė” choreografą Martyną Rimeikį.

***

Klaipėdos gimtadienio proga Teatro aikštėje ketvirtadienio vakarą vėl surengta „Mėlynoji vakarienė”.

Rugpjūčio 2-oji

„Atvira Klaipėda” skelbia, jog dalis klaipėdiečių viešame pristatyme ne tik protestavo prieš planuojamą statyti daugiabutį Pievų Tako g. 36 A, bet ir parašė dėl to skundą kelioms institucijoms.

***

Palangos miesto ligoninės vadovė atsisakė „Atvira Klaipėdai”pakomentuoti, dėl ko mirė į ligoninę atvežta jauna palangiškė.

***

Klaipėdos apylinkės teismas pranešė už svetimą parduotą papūgą vyrui skyręs 1700 eurų baudą. Tuo metu „Atvira Klaipėda” informuoja, kad Vilniaus apylinkės teismas atmetė buvusio Respublikinės Klaipėdos ligoninės vadovo R. Sakalausko prašymą taikyti laikinąsias apsaugos priemones – uždrausti sveikatos apsaugos ministrui skirti minėtos ligoninės direktoriumi D. Steponkų bei uždrausti vykdyti su juo jau sudarytą darbo sutartį, kol neišnagrinėtas jo paties ieškinys teisme.

***

Penktadienį Klaipėdos uosto direkcijoje apdovanoti visi Jūros šventės eisenos dalyviai, išskiriant 6-is geriausiai pasirodžiusius kolektyvus.

***

Apie Saugaus eismo komisijoje svarstytą sumanymą ties Prano Lideikio gatvės viaduku įrengti kintamosios informacijos ženklus rašo „Atviros Klaipėdos” praktikantas Erikas.

***

Medicinos bankas skelbia, kad jo Klaipėdos filialo vadovu tapo Vaidas Vyšniauskas, o Klaipėdos „Atlantas“ praneša apie komandos sudėtyje įvykusias permainas.

Rugpjūčio 3-oji

„Aš visą laiką buvau už kitoniškumą, nes pati atrodau kitokia ir nesistengiu to slėpti. Net televizija bandydavo parodyti mano kitoniškumą: odos liga, breketai, tam tikri asmenybės bruožai. Jaučiuosi lyg bučiau kitokio jaunimo ambasadorė – esu už tai, kad būtume tokie, kokie esame”, –  šeštadienio interviu sako jaunoji  dainininkė iš Palangos Paulina Skrabytė, kurią kalbina jos kraštietė Iveta.

***

Buvusios sandėlio Žvejų g. Dangės krantinėje viešas projektinių pasiūlymų pristatymas sudomino tik nuolatinį tokių renginių lankytoją Valdą Žemaitį ir „Atviros Klaipėdos”praktikantą Eriką.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog Baltijos jūroje maudytis galima, vanduo neužterštas.

***

Dėl savaitgalį Klaipėdoje vykusio elektroninės muzikos festivalio metu vartotų kanapių policija pradėjo 5 ikiteisminius tyrimus.

Rugpjūčio 4-oji

Pasibaigus A lygos po pertraukai sekmadienio vakarą Klaipėdos „Atlantas” namie priėmė Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkus, kuriems nusileido rezultatu 1:3 (1:1).

***

Sekmadienio vakarą Klaipėdoje, „Švyturio” arenoje Dainiaus Adomaičio treniruojama Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė jėgas išbandė su nacionaline Suomijos komanda, kuri atvyko be ryškiausios komandos žvaigždės Lauri Markkaneno.  Sausakimšoje arenoje šeimininkai įrodė savo pranašumą rezultatu 80:60 (26:18, 15:13, 26:13, 13:16).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This