18-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Balandžio 30-oji

„Atviros Klaipėdos” praktikantė Aistė Kasparavičiūtė pati išbandė, kaip, sėdint neįgaliojo vežimėlyje, vis dar nelengva patekti į kai kurias kultūrines mūsų miesto įstaigas.

***

Mieste pradėtas testuoti modernus stacionarus greičio matuoklis, vienu metu galintis užfiksuoti 32 abiem kryptimis važiuojančias transporto priemones ir  filmuoti. Žadama, kad gegužę mieste bus įrengti dar du tokie radarai.

***

Uostamiestyje lankęsi Aplinkos ministerijos atstovai, apžiūrėję Melnragės paplūdimius, sutiko su klaipėdiečių pasiūlymu koreguoti kai kurias paplūdimių priežiūros taisykles.

***

Klaipėdoje viešėjęs už sveikatą ir maisto saugą atsakingas Europos Komisijos narys Vytenis Povilas Andriukaitis su miesto vadovais aptarė ir triukšmo bei kvapų taršos miestuose problemą.

***

„Lietuvos geležinkeliai“ pranešė pasirašę ilgalaikę krovinių gabenimo sutartį su „Akmenės cementu“-  didelė dalis šios bedrovės krovinių bus gabenama į Klaipėdos uostą.

***

„Atvira Klaipėda” aprašė, kaip tarp buvusių  Neapolio” verslo centro bendrasavininkų 10 metų besitęsiantis ginčas virto skolininko bankroto byla. Iš bankrutavusio buvusio kolegos atgauti per 200 tūkst. eurų priteistą skolą buvęs verslo partneris jau nebesitiki.

***

Policija pranešė pareiškusi oficialius įtarimus sunkiaatlečių treneriui Broniui Vyšniauskui dėl neteisėto disponavimo dopingo medžiagomis, turint tikslą jas platinti.

***

„Atvira Klaipėda” pakalbino susisiekimo ministrą Roką Masiulį, ministerijoje kartu su miesto vadovais dalyvavusį pasitarime dėl Klaipėdos uosto plėtros.

***

Minint tarptautinę džiazo dieną, „Džiazo žvaigždės“ apdovanojimas buvo įteiktas saksofonininkui Laimonui Urbikui.  Šį apdovanojimą yra įsteigęs Klaipėdos pilies džiazo festivalis. Jo komanda taip pat sukūrė ir pristatė džiazo muzikai dedikuotą filmuką, kuriame kalbina žinomus uostamiesčio džiazmenus ir paprastus klaipėdiečius.

Gegužės 1-oji

Prieš gegužės 1-osios pamaldas Klaipėdos Juozapo Darbininko bažnyčioje įvyko nemalonus nutikimas: dainuodama nualpo Juozo Karoso muzikos mokyklos choristė. Šv. Juozapo Darbininko garbei skirtose pamaldose dalyvavo Telšių vyskupas Kęstutis Kėvalas.

***

Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad į  Karinių jūrų pajėgų Klaipėdos jūros stebėjimo postą atvežtas bandomąjį nėrimą uosto akvatorijoje atlikęs ir nukentėjęs 35 metų amžiaus vyras – jis patalpintas reabilitacijai į barokamerą.

***

Klaipėdos pilies džiazo festivalio komanda pristatė naują, specialų, džiazo muzikai dedikuotą filmuką.

Gegužės 2-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė bandė išsiaiškinti, kas kaltas dėl sugadintų naujų klaipėdietės buto grindų, kai, užsikimšus namo nuotekų vamzdžiui, buvo  apipiltas moters bei kaimynų butai.

***

Naftos produktus uoste perpilančios bendrovės Krovinių terminalas vadovas Albertas Gimbutas po susitkimo su Klaipėdos metu sakė, kad bendrovė esanti pasiryžusi prisidėti prie modernios kvapų matavimo stotelės, kuri identifikuotų kvapų šaltinį, įrengimo.

***

Universitetas pranešė, jog laikinuoju KU rektoriumi išrinktas Artūras Razbadauskas. Kartu informuota apie KU prasidėjusią „Tarptautinę savaitę”,  į kurią atvyko dėstytojai  iš 14-os Europos universitetų.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ pranešė pasirašęs metrų trukmės rėmimo sutartį su Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega“.

***

Iš Lietuvos archyvų fondų atrinkti 100 reikšmingiausių įvykių bei juos reprezentuojančių dokumentų eksponuojami originalioje parodoje Klaipėdoje.

***

Antrąsias Lietuvos rankinio lygos pusfinalio rungtynes išvykoje žaidęs Klaipėdos „Dragūnas“ įveikė KTU ekipą rezultatu 33:28 ir pateko į finalą.

***

Policija pranešė, kad atšilus orams ir gatvėse bei keliuose pasirodžius motociklininkams bei suaktyvėjus kitiems greičio viršytojams, Klaipėdos apskrities  vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos pareigūnai pradėjo patruliavimą ir tarnybiniais motociklais.

***

Vyriausybė nusprendė iš rezervo skirti beveik 235 tūkst. eurų Palangos centrinio paplūdimio (nuo tilto iki Rąžės žiočių) kopagūbriui atkurti.

***

Tarp Sveikatos ministerijoje už gerą darbą apdovanotų šalies medikų – ir Klaipėdos jūrininkų ligoninės gydytoja Margarita Vitkauskienė, kuriai  suteiktas Nusipelniusio Lietuvos gydytojo vardas. Garbės ženklu apdovanota ir Neringos savivaldybės gydytoja Virginija Gedžiuvienė.

Gegužės 3-oji

Po jau anksčiau „Atviros Klaipėdos“ aprašytos konfliktinės situacijos Slengių mokykloje-daugiafunkciame centre, buvo sudaryta speciali komisija, kuri parengė  rekomendacijas, kaip pagerinti mokyklos darbą bei tarpusavio santykius kolektyve.

***

„Klaipėdos keleivinis transportas“ priminė, kad kaip ir kasmet nuo gegužės 1 dienos už automobilio statymą Melnragės-Girulių pajūryje bei Smiltynėje jau reikia susimokėti.

***

„Tikiuosi, kad ne vienerių metų bendradarbiavimas bus. Šiemet būti pirmiems bus sunku, bet kitąmet pažadu, kad kovosime dėl pirmos vietos“, – sakė „Atlanto“ generalinis direktorius Vacys Lekevičius, pasirašydamas metų trukmės bendradarbiavimo sutartį su nauju rėmėju – JAV kompanija „4Life“.

***

Saugaus eismo komisijos posėdžio metu abu vicemerai – Judita Simonavičiūtė ir Artūras Šulcas – išreiškė nepritarimą Pilies tilto kasdieniam kilnojimui, tačiau dauguma komisijos narių balsavo už.

***

9-asis Klaipėdos laivų paradas žada įspūdingą programą, kuri buvo pristatyta spaudos konferencijos metu.

***

Klaipėdietis Mantas Macikas nuomonių rubrikoje išdėstė kritinį požiūrį į paskelbtą Atgimimo aikštės sutvarkymo projektą.

***

Gedulinga eisena uostamiesčio studentai protestavo prieš, jų nuomone, netinkamai vykdomą švietimo reformą.

***

Profesinę šventę Teatro aikštėje paminėjo ugniagesiai.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ paskutinėse Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) reguliaraus sezono rungtynėse namie po permainingos kovos 90:86 įveikė Alytaus „Dzūkiją“, o pirmosios „Atlanto varžybos centriniame stadione ant natūralios vejos su Kauno „Stumbro” komanda baigėsi be įvarčių.

***

Susisiekimo ministerija pranešė, kad jos valdomos įmonės šalies biudžetą papildys 30,99 mln. eurų – tiek už praėjusius metus valstybei bus sumokėta dividendų ir pelno įmokų. Didžiausią indėlį į šalies biudžetą įneš Uosto direkcija. Tai istoriškai didžiausia šios įmonės pelno įmoka, kuri sieks 22,3 mln. eurų.

***

Uostamiestyje įkurta Klaipėdos bendruomenių asociacija, kurios pirmininku išrinktas Muzikos centro (senamiesčio) seniūnaitis Renaldas Kulikauskas.

***

Savivaldybės Saugaus eismo komisija, svarsčiusi Tauralaukio gyventojų nusiskundimus dėl neaugus eismo prie čia esančio prekybos centro, kol kas apsiribojo tik uždraudusi čia važiuoti sunkiasvoriam transportui bei apribojusi greitį.

Gegužės 4-oji

Savivaldybė paskelbė, kokiems kultūros projektams paskirstė 81 000 eurų.

***

Baigiamą tvarkyti dar vieną pietinės miesto dalies viešąją erdvę – Deberceno – Gedminų pėsčiųjų alėją – apžiūrėjo miesto vadovai ir atsakingi Savivaldybės administracijos darbuotojai.

***

Klaipėdietis Mindaugas Šerna nuomonių rubrikoje sureaguoja į vakarykštį studentų protestą ir jo baigtį.

***

Estakadą Baltijos ir Šilutės prospektų bei Vilniaus plento sankryžoje panoro projektuoti dvi bendrovės, o Savivaldybė pradėjo derinti konkurso procedūras.

***

Pranešta, kad iki šiol užsienio kompanijoms savo lokomotyvų remontą patikėdavusi Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega“ pasirašė sutartį su Vilniaus lokomotyvų remonto depu dėl jos lokomotyvo kapitalinio remonto.

***

Klaipėdos universitete vykusio Tauragės kraštiečių susitikimo metu ši aukštojo mokslo įstaiga pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Tauragės rajono savivaldybe.

***

Penktadienį Klaipėdos universitete (KU) įvyko Garbės daktaro inauguracija. KU Garbės daktaro vardas už indėlį į jūrinius mokslus, studijas ir ilgametį bendradarbiavimą suteiktas Estijos mokslo akademijos prezidentui, Talino technikos universiteto profesoriui Tarmo Soomere.

***

Paaiškėjo, jog norinti Žardininkų aikštėje pastatyti kalvių miestui dovanotą „Saulės” skulptūrą, tektų ardyti ką tik aikštėje paklotas naujas trinkeles. Išeitį bemat rado miesto Ūkio departamento direktorius.

***

Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų laivai N42 „Jotvingis“, P11 „Žemaitis“, P12 „Dzūkas“, P15 „Sėlis“, M52 „Sūduvis“, PGL „Šakiai“ ir du uosto kateriai kartu su kitų Baltijos šalių valstybių kariniais laivais M315 ,,Ugandi“ (Estija) ir M-06 ,,Talivaldis“ (Latvija) pradėjo dalyvavimą kasmetinėse tarptautinėse pratybose Baltijos jūroje ,,Baltic Fortress 2018“.

Gegužės 5-oji

Šeštadieninis „Atviros Klaipėdos” pokalbis –  su žavia veiklia klaipėdiete Vaida Jutkone.

***

Patvinęs Debreceno fontanas užliejo visą aikštę.

***

Šeštadienį apsilankiusi naujojoje rekonstruotoje turgavietėje „Atviros Klaipėdos” žurnalistė rado tuščius lauko prekystalius.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pristatė pianistę ir vokalo mokytoją Pei-Wen Chen, kuri jauniems teatro solistams pravedė vokalo pamokas.

***

Paaiškėjo, kad Lietuvos rankinio lygos finale Klaipėdos „Dragūnas“ dėl aukso  gegužės 9 d. kovos su Vilniaus VHC „Šviesa“.

Gegužės 6-oji

Kultūros fabriko bendruomenė kartu su ankstesniais metais vykusių mamos dienų renginių „Patiekalas kito mamai“ dalyviais miesto gyventojus jau ketvirtą kartą pakvietė kartu paminėti Motinos dieną.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This