41-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Spalio 4-oji

Klaipėdos miesto tarybai praėjusią savaitę patvirtinus miesto bendrąjį planą, „Atviros Klaipėdos” žurnalistas domisi, kokių veiksmų žada imtis savivaldybės administracija.

***

Sekmadienį į ligonines dėl COVID-19 ligos paguldyti 85 pacientai.

***

Pasibaigusią apklausą dėl Klaipėdos švyturio uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas kol kas vertina santūriai. Nepaisant to, jis „Atvirą Klaipėdą” patikino, jog planuojami tolimesni veiksmai dėl švyturio perėmimo.

***

Degalinių tinklo valdytojai Klaipėdoje, prie Jakų viaduko, Tilžės g. 90, planuoja statyti sporto kompleksą, kuriame numatoma daugiau nei 20 aikštelių įvairioms sporto šakom.

****

Paaiškėjo, jog žiūrovų sprendimu jau netrukus prie „Teleloto” vairo stos Irūna Puzaraitė-Čepononienė ir klaipėdietis Remigijus Žiogas, kurio teigimu, vesti šią TV loterijos laidą buvo jo sena svajonė.

Spalio 5-oji

Bendrovė „Klaipėdos vanduo“ skaičiuoja, kad vien praėjusiais metais prie centralizuotų nuotekų tinklų prisijungė 1148 gyventojai, iš jų Klaipėdos mieste – 410, Klaipėdos rajone – 738.

***

Po ilgesnės pertraukos COVID-19 susirgimų, tenkančių 100 tūkst. gyventojų per dvi savaites skaičius, Klaipėdoje sumažėjo nuo buvusių 1532,3 iki 1497,4 atvejo.

***

Nekokybišką, supuvusią ir standartų neatitinkančią medieną Azijos įmonėms siuntę uostamiesčio gyventojai stos prieš teismą, praneša Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba.

***

Uostamiesčio politikams patvirtinus miesto bendrąjį planą, Bendra.lt žurnalistai pabandė pasiaiškinti, kodėl ir kaip skiriasi dalies gyventojų, miesto politikų ir uosto vadovų požiūris į Klaipėdos vystymąsi bei kokia gali būti uostamiesčio ateitis.

***

„Pats krantinės remontas nėra didelis ar sudėtingas, bet jis truks mažiausiai tris mėnesius, o dar daug priklausys ir nuo oro sąlygų. Tad šiemet „Sūduvio“ prišvartuoti miesto centre tikrai jau nebegalėsime. Manau, kad tai įvyks pavasarį, tik dar galvojame, į kokią progą įtaikyti“, – „Atvirai Klaipėdai” sakė Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė.

Spalio 6-oji

Daugiau nei 8 hektarų ploto sklypą prie Jakų žiedo valdantys verslininkai jį planuoja paversti paslaugų miesteliu, tačiau sparčiau įgyvendinti tokius planus trukdo tai, kad reikalingos didelės investicijos įrengti komunikacijas.

***

Policija praneša į areštinę uždariusi 55 vyrą, kuris iš įmonės banko sąskaitos pasisavino per 155 tūkst. eurų.

***

Statistikos departamento duomenimis, antradienį visoje šalyje patvirtinti net 2556 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – paskutinį kartą daugiau atvejų buvo tik sausio 5-ąją.

***

Uosto direkcija praneša tapusi Klaipėdos universiteto Ateities paramos fondo globėja. Tuo metu Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras skelbia, jog jo direktore tapo Roma Budrienė, konkurso būdu atrinkta iš 21 kandidato.

***

„O prieš metus p. Veryga žinojo, kad prieš rinkimus nereikia jokio karantino. Kuo mažiau suvaržymų, tuo tiesesnis kelias LVŽS į Seimą. Galų gale neišdegė”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

Trečiadienį vykusiame Vyriausybės posėdyje pritarta tam, kad nuo koronavirusinės infekcijos skiepytis sutikusiems 75 metų ir vyresniems senjorams būtų mokama vienkartinė 100 eurų išmoka, o už testavimą mokėtų patys darbuotojai arba darbdaviai.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ trečiadienio vakarą patyrė triuškinantį pralaimėjimą namuose prieš Panevėžio „Lietkabelį“ rezultatu 53:81.

Spalio 7-oji

„Sveiki atvykę į naują realybę – trečiadienį Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) kolegija, kurią sudarė teisėjai Laimutis Alechnavičius, Ramūnas Gadliauskas ir Dalia Višinskienė, neskundžiamu sprendimu patvirtino, kad atskleisdami faktą, jog buvusios „Gatvių apšvietimo” vyr. finansininkės sūnaus valdoma įmonė buvo tapusi dažniausiu konkursų laimėtoju, padarėme pažeidimą, nes tai laikoma pertekline informacija, kurios visuomenei nevalia žinoti”, – nuomonių rubrikoje rašo „Atviros Klaipėdos” redaktorius.

***

COVID-19 rodikliai toliau blogėja ir šalyje, ir Klaipėdoje.

***

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša baigusi ir teismui perdavusi didelės apimties baudžiamąją bylą dėl ūkininko ir jo bendrininkų vykdytos šešėlinės prekybos mėsos gaminiais, siekiant nuslėpti mokesčius.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė pakalbino Klaipėdos sporto tarybos pirmininką Liudviką Milešką, kuris traukiausi iš pareigų: jo atsistatydinimo pareiškimas svarstomas ketvirtadienį vyksiančiame uždarame posėdyje, o sykiu ir renkamas naujas vadovas.

***

Profesorius Vladas Algirdas Bumelis, vienas žymiausių šalies biotechnologijų mokslų atstovų ir įmonės „Biotechpharma“ vadovas, bendra.lt žurnalistui papasakojo apie vakcinų nuo COVID-19 naudą ir poveikį.

***

Vyšnių gatvės dviejų namų gyventojai „Atvirai Klaipėdai” teigė nenorintys, kad jų kieme būtų įrengti požeminiai šiukšlių konteineriai, tačiau esą savivaldybės klerkai jų norų nepaiso.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog Klaipėdos apygardos teisme artimiausiu metu bus nagrinėjama kyšininkavimu kaltinamo buvusio Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius ir jo bendrininkų byla.

***

Ketvirtadienį posėdžiavę Kultūros, švietimo ir sporto komiteto nariai aptarė situaciją dėl Klaipėdos kultūros įstaigų vadovų konkursų organizavimo, tačiau į jungtinį posėdį atvyko tik trys Kultūros ir meno tarybos nariai.

Spalio 8-oji

Klaipėdos apygardos teismo toliau nagrinėjamoje baudžiamojoje byloje dėl finansinių machinacijų Klaipėdos „Neptūno” klube liudijo ir krepšininkai, ir buvęs treneris, ir buvęs klubą valdžiusios asociacijos vadovas, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Šalyje toliau didėja į ligonines dėl SARS- CoV-2 ligos patenkančių pacientų skaičiaus – ketvirtadienį jų buvo 175, t.y. 4 daugiau nei trečiadienį ir tai yra šio rudens antirekordas.

***

Pagal „Klasco” paviešintus Klaipėdos oro kokybės tyrimo stotelių rugsėjo mėnesio duomenis, mažiausias kietųjų dalelių kiekis ore matomas prie uosto teritorijos, kur veikia ši įmonė, o Šilutės pl. ir Bangų g., kur taip pat matuojama oro švara, fiksuojami gerokai didesni kietųjų dalelių kiekiai ore.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pristato pirmąkart Lietuvoje statomą Gaetano Donizetti komišką operą „Pulko duktė“.

***

Prokuratūra praneša apie už pinigų kontrabandą nuteistus keturis Rusijos piliečius.

***

„Atvira Klaipėda” spausdina Lietuvos žurnalistų ir žiniasklaidos priemonių viešą pareiškimą dėl teismų priimtų sprendimų, susijusių su portalo publikacijomis viešųjų pirkimų tema.

***

„Labai gaila prarasti tokią specialistę kaip M. Černiutė-Amšiejienė. Tai naujos kartos žmogus ir niekada neabejojome jos kompetencija. Esame labai dėkingi jai ir jos komandai, kad iki galo pabaigė Klaipėdos bendrojo plano procedūras, kad darbą palieka tik tada, kai planas jau patvirtintas“, – apie jau buvusią miesto vyriausiąją architektę „Atvirai Klaipėdai” kalbėjo ir dėl jos pasitraukimo apgailestavo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė, jog mieste pradeda veikti 10 naujų pusiau požeminių konteinerių, o dėl švyturio ateities turės spręsti miesto taryba.

***

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkės penktadienio vakarą namie pergalingai startavo „Huawei Moterų lygos“ A divizione, rezultatu 79:50 įveikusios Vilniaus „Kibirkšties-VKM“ ekipą.

Spalio 9-oji

Naujame ciklo „Ką pasakoja archyvas” rašinyje – pasakojimas apie 1946-1947 metų Klaipėdos regioniniame valstybės archyve esančiuose Vykdomojo komiteto dokumentuose užfiksuotas buvusių klaipėdiečių pastangas atgauti prieš kartą mieste turėtą nuosavybę.

***

Klaipėdoje COVID-19 aukų penktadienį nepavyko išvengti – uostamiestyje praėjusią parą virusas nusinešė net keturias gyvybes ir aukų skaičius išaugo iki 229.

***

Sandra Žemaitytė pasakoja apie Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos bibliotekos vedėją Skaistutę Vaičikauskienę, kuri šioje darbovietėje praleido jau pusę amžiaus.

***

Keli šimtai bėgimo sporto mėgėjų ir profesionalų šeštadienį susirinko į Smiltynę įveikti savosios jūrmylės – 21-ą kartą vyko bėgimo varžybos „Gintarinės jūrmylė“.

***

Šeštadienis dviem Klaipėdos krepšinio ekipoms nebuvo sėkmingas: Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto krepšininkės išvykoje triuškinamai 26:111 pralaimėjo Rygos „Stradina Universitate“ komandai, o namuose žaidęs „Neptūnas-Akvaservis“ turėjo pripažinti Kauno rajono „Atleto“ komandos pranašumą rezultatu 82:88.

Spalio 10-oji

Buvęs ilgametis Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos direktorius Juozas Šikšnelis prisimena ir apie tai, kodėl pokariu bibliotekos direktoriaus įsakymai buvo rašomi ranka ir dar rusiškai.

***

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, šeštadienį visoje šalyje patvirtinti dar 1805 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai.

***

Denis Kišinevskij pasakoja apie Klaipėdos universiteto magistrantą Semioną Burmistrovą, studijuoti į uostamiestį prieš ketverius metus atvykusį iš Kalugos Rusijoje.

***

Kauno „Žalgiris“ pirmosiose rungtynėse be atleisto trenerio Martino Schillerio sekmadienio vakarą savo žiūrovų akivaizdoje 98:79 (23:19, 20:23, 23:19, 32:18) palaužė Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This