21-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Gegužės 23-oji

AB „Grigeo Klaipėda” praėjusi savaitė buvo itin nesėkminga – įmonė sulaukė net trijų jai nepalankių teismų sprendimų, tarp kurių – ir įmonės pretenzijos Aplinkos apsaugos agentūrai dėl taršos integruotos prevencijos kontrolės leidimo patikslinimo, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Gegužės pradžioje Klaipėdos miesto savivaldybės administracija pasirašė pirmą papildomą susitarimą dėl Atgimimo aikštės rekonstrukcijos, kurios vertė – 17,9 tūkst. eurų, rašo portalo žurnalistas. Jis taip pat pasižvalgė, kas vyksta už nuo žmonių aptverto Skulptūrų parko tvoros.

***

Pastaruoju metu išpopuliarėjęs sukčiavimo būdas, naudojant populiarias socialinių tinklų pokalbių programėles, toliau šluoja patiklių gyventojų santaupas.

***

Pirmos instancijos teismas pirmadienį nusprendė, kad Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras neturi pagrindo iš jo pastatą rekonstruojančio rangovo reikalauti, kad jis už sutartyje nurodytą kainą įrengtų ir akustinį didžiosios salės kiautą, rašoma portale.

***

„Gal ir nieko ta žolė, ji man kaip ir netruko, bet kad joje pilna erkių. Paskambinau į savivaldybę pasiteirauti, ar pjaus kas čia žolę, sulaukiau atsakymo, kad tai – statybinė aikštelė. Bet gal tada tvoromis tokiu atveju užtvertų, kaip buvo Dangės skvere ar dabar Skulptūrų parke? O dabar čia juk jokie darbai nevyksta, pilna vaikščiojančių žmonių”, – apie situaciją Malūno parke su „Atvira Klaipėda” dalinosi klaipėdietė Eglė.

Gegužės 24-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė apibendrino beveik trejus metus trukusį teisinį procesą, aiškinantis, kas kaltas dėl netikėtos 11-metės mirties.

***

Uosto direkcija skelbia pirmojo šių metų ketvirčio uosto krovos rodiklius.

***

Kodėl Melnragės bendruomenė, dar 2020-ųjų vasarą iš Klaipėdos savivaldybės raštiško susitarimo forma gavusi leidimą atnaujinti sporto aikšteles Aušros gatvėje, dabar liko be jų, domėjosi portalo žurnalistas.

***

Antradienį Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdis truko vos 5 minutes, komiteto nariams pritarus Žvejų g. ruože tarp Tiltų ir Pilies gatvių kavinių atleidimui nuo vietinės rinkliavos.

***

Prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje 28-erių metų uostamiestyje gyvenantis vyras kaltinamas keturių garbaus amžiaus moterų apiplėšimu. Tuo metu Klaipėdos apygardos teismas paskelbė nuosprendį vyrui, kurio ginklu buvo sužalotas ir žuvo jo bičiulis.

***

Biudžetinė įstaiga „Klaipėdos paplūdimiai” nepajėgia išlaikyti Smilynėje esančios pirties, rašo portalo žurnalistas.

***

Antradienį posėdžiavusi Kultūros magistro vardo suteikimo komisija slapto balsavimo būdu išrinko 2022 metų kultūros magistrus: aktorę Virginiją Kochanskytę, džiazo pianistą Saulių Šiaučiulį ir performansų meistrą Beną Šarką.

Gegužės 25-oji

Po daugiau nei 4,5 metų trukusio bylinėjimosi Lietuvos Aukščiausiasis Teismas galutinai konstatavo, kad Nacionalinės žemės tarnyba buvo neteisi, netenkindama „Klaipėdos laivų remonto” prašymų dėl 10 arų sklypo, esančio Priešpilio gatvėje, šalia Pietinio rago, nuomos sutarties, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Po dvejus metus trukusios pandeminės pertraukos Klaipėdoje, Laikrodžių muziejaus kiemelyje, trečiadienio rytą vėl buvo surengta paskutinio skambučio šventė, skirta 1813 abiturientų.

***

„Šią savaitę iš kailio nėrėsi vienu politikos guru laikomas buvęs JAV valstybės sekretorius Henry’is Kissingeris, dienraštyje „The New York Times” raginęs Ukrainą susitaikyti su teritoriniai praradimais. Tačiau tuojau gavo į nosį: Ukrainos pareigūnai atrėžė, kad tokie tariamieji „taikos balandėliai” dėl p. Putino įnorių sutiktų jam paaukoti ne tik Baltijos šalis, bet ir Lenkiją”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis. Tuo metu Vytautas Valevičius retoriškai klausia, koks karas šiuo metu vyksta.

***

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša baigusi ikiteisminį tyrimą, kuriame trys giminystės ryšiais susiję asmenys kaltinami iš Ispanijos atsigabenę daugiau kaip 10 kg kanapių.

***

Valstybės valdomos AB „Smiltynės perkėla” vadovas Mindaugas Čiakas „Atvirai Klaipėdai” sakė, jog dėl atsiradusios tonažo rinkliavos už perkeliamus automobilius ir keturis kartus išaugusio uosto žemės mokesčio, šią vasarą greičiausiai brangs persikėlimas per Kuršių marias.

***

Klaipėdoje finišavo istorinis „Ledinukų“ ledo ritulio turnyras, kuriame nebuvo paskelbtas nė vienas nugalėtojas, o laimėjo visi jame dalyvavę 120 jaunųjų ledo ritulininkų iki 10-ies metų amžiaus.

***

„Dėl teatro rekonstrukcijos esame netekę nemažai automobilių stovėjimo vietų kieme. Dabar dar atsirado ir toks ženklas. Ar tikrai reikia 80 metrų? Kiek čia autobusų gali tilpti? Ar neužtenka vietų, kurios yra numatytos Danės gatvėje prie merijos?” – su portalu susisiekusi Danės gatvės gyventoja piktinosi už restauruojamo muzikinio teatro atsiradusiu ženklu, nurodančiu, jog čia 80 metrų yra skirta autobusų stovėjimui iki 15 minučių.

***

Trečiadienio vakarą Klaipėdos „Dragūnas” savoje aikštelėje užbaigė Lietuvos rankinio lygos sezoną, iškovodamas trečiąją vietą ir bronzos medalius.

Gegužės 26-oji

Klaipėdos savivaldybė pasirašė jau 30-ąjį papildomą susitarimą su UAB „Versina” dėl bendrojo ugdymo mokyklos, vadinamos Lietuvos šimtmečio vardu, sklypuose Senvagės g. 4 ir 6 statybos. 28 ir 29-asis papildomi susitarimai buvo pasirašyti prieš dešimt dienų iki pastarojo, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdiečių kino bičiulių klubas „8 ½ “, baigdamas sezoną Klaipėdos kultūros fabrike ir su kino mylėtojais atsisveikindamas iki rudens, trečiadienio vakare pademonstravo dokumentinę juostą „Anikė. Meilės istorija“.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pranešė, kad jos paskelbtas viešasis uosto pietinės dalies plėtros poveikio aplinkai vertinimo ataskaitos parengimo pirkimas nutrauktas.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė domėjosi, kodėl vėl sustojo remonto darbai vadinamajame Vingio pasaže.

***

Ketvirtadienį vykusiame miesto Tarybos posėdyje balsuojant dėl sporto bei laisvalaikio komplekso koncesijos sutarties politikų balsams pasiskirsčius po lygiai, sutarčiai pritarta tik mero balso dėka.

Gegužės 27-oji

Visuomenininkas Michailas Andrijanovas, nesusitaikęs su tuo, kad policija nevykdė tyrimo dėl to, jog Klaipėdos „Versmės” progimnazijoje galbūt buvo pakabintas plakatas su Europos žemėlapiu ir rusiškais keiksmažodžiais, pirmos instancijos teisme nieko nepešė, rašo portalo žurnalistas.

***

Klaipėdos uosto direkcija praneša, jog prieš prasidedant naujam sezonui, užbaigtas Senosios perkėlos krantinės Smiltynėje rekonstrukcijos pirmasis etapas.

***

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša baigusi ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje mėginimu papirkti Neringos merą Darių Jasaitį bei UAB „Neringos vanduo“ direktorių Dangerą Aleksandrovą kaltinamas 47-erių metų verslininkas iš Panevėžio.

***

Klaipėdos miesto Eismo saugumo komisijai penktadienį narpliojo keletą` su eismo pokyčiais mieste susijusių problemų.

***

Statytojas UAB „Eko žaliavos” ir projektuotoja UAB „Projektas tau” šiuo metu informuoja visuomenę apie blokuotų gyvenamosios paskirties (vieno buto) pastatų, Klemiškės g. 40, statybos projektinius pasiūlymus ir būsimą viešą jų svarstymą.

Gegužės 28-oji

Tarp 1948-1949 metais Klaipėdos valdžios padarytų sprendimų buvo ir svarbių kultūros sričiai, pvz, miesto istorijos muziejaus įsteigimas, pirmojo bibliotekos direktoriaus paskyrimas, sprendimas dėl naujo kino teatro statybos, rašoma ciklo „Ką pasakoja archyvas” publikacijoje.

***

Šiais metais tikimasi suremontuoti Herkaus Manto gatvės atkarpą nuo sankryžos su Juliaus Janonio gatve iki Universiteto stotelės, padengiant ją nauju 4 cm asfalto sluoksniu. Darbams numatyti skirti iki 550 tūkst. eurų.

***

Šeštadienį namie Klaipėdos „Neptūno“ futbolininkai namie po įtemptos kovos iškovojo pergalę rezultatu 4:3 (1:1), įveikę Panevėžio „Ekraną”.

***

Šeštadienį Kaimynų dieną šventę Klaipėdos Vitės bendruomenės nariai ir svečiai buvo kviečiami ne tik pramogauti, bet ir daugiau sužinoti apie pasirengimą ekstremaliems įvykiams.

Gegužės 25-oji

Klaipėdos savivaldybė konsultuojasi su rinkos dalyviais dėl transporto priemonių greičio ir raudonosios šviesos pažeidimų gatvėse fiksavimo: netrukus savivaldybė skelbs viešąjį pirkimą dėl atitinkamų radarų pirkimo, pastatymo, įjungimo į administracinių nusižengimų registrą, informuoja „Atvira Klaipėda”. Čia taip pat rašoma, jog nedidelė Raudonės gatvė, esanti netoli Naujojo turgaus, Klaipėdoje, šiemet sulauks remonto.

***

Sekmadienio rytą BMX dviračių pasirodymu prie Vasaros estradoje prasidėjo jau trečiasis festivalis „Riedam į vasarą“.

***

Sekmadienį, 14.31 val., Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras gavo pranešimą, kad kelte „Athena Seaways“ keleivei – besilaukiančiai moteriai – reikalinga medicininė pagalba ir evakuacija iš kelto. Keltas plaukė į Klaipėdą ir tuo metu buvo apie 50 jūrmylių (apie 90 km) nuo Klaipėdos. Keleivės evakuacijai iš Nemirsetos buvo pasiųstas budintis karinių jūrų pajėgų sraigtasparnis „Dauphin” su mediku. Pastarasis, įvertinęs keleivės būklę, nusprendė besilaukiančią moterį evakuoti į ligoninę. 15.55 val. pacientė sraigtasparniu iš kelto buvo pristatytą į Klaipėdos universitetinę ligoninę.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This