35-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Rugpjūčio 24-oji

„Auditas nustatė, kad tas projektas yra ekonomiškai neracionalus, todėl birželio 27 dieną Klaipėdos savivaldybė vienašališkai nutraukė projektavimo sutartį. Per mėnesį buvo galima apskųsti tokį sprendimą, bet skundo nesulaukta“, – peripetijas, kaip bus bandoma atpiginti Atgimimo aikštės požeminio parkingo projektą, „Atvirai Klaipėdai” komentavo vicemeras Arūnas Barbšys.

***

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, sekmadienį patvirtinti 38 nauji COVID-19 susirgusių žmonių atvejai. 28 iš jų registruoti Vilniaus, 4 – Klaipėdos, 3 – Kauno, 2 – Utenos ir 1 Marijampolės apskrityse. Klaipėdoje registruotas antrasis susirgimas vienoje šeimoje. Asmeniui pasireiškė COVID-19 ligai būdingi simptomai. Kaip užsikrėtė dar vienas klaipėdietis – nežinoma.

***

FNTT pranešė baigusi bylą dėl dviejų jaunų uostamiesčio verslininkų mokestinių nusikaltimų, o prokuratūra teismui perdavė sąvadautojo bylą.

***

Pirmadienį Klaipėdos savivaldybėje surengta speciali spaudos konferencija, skirta  Šv. Jono bažnyčios archeologinių tyrimų pradžiai paminėti.

***

Vilnietis, Balticum TV abonentas, pasidalino savo nepasitenkinimu dėl to, kad ši kabelinė televizija savo nuožiūra keičia sutartį su klientais, „optimizuodama” programas.

***

Į pirmadienį neįprastoje vietoje – ant laivo „Brabander“ denio – vykusį Klaipėdos mero uostamiesčio šimtukininkų pagerbimo ceremoniją iš 35 to nusipelniusių abiturientų atvyko tik 13. 

Rugpjūčio 25-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog Kontrolės ir audito tarnyba nustatė, kad Klaipėdos savivaldybė ir jos valdomos įmonės, pirkdamos viešinimo paslaugas, padarė nemažai pažeidimų. Audito išvados bus nagrinėjamos Kontrolės komitete.

***

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtintas 21 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejis, vienas jų – Klaipėdoje. Kaip užsikrėtė klaipėdietis, šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti: jis tirtas dėl COVID-19 ligai būdingų simptomų.

***

Vaida Venskutonytė retrospektyviai aptaria geležinkelio mazgo perkėlimo į Girulius ir gilavandenio uosto Melnragėje problemas, o Švietėjiškų iniciatyvių centro direktorė Kristina Paulikė analizuoja neįgalių vaikų įtraukimą į ugdymo procesą.

***

„Frakcija kol kas dar neapsitarė, kaip balsuos. Šį ketvirtadienį šaukiamas koalicijos posėdis, o mes esame vis dar koalicijos nariai. Mūsų frakcijos kai kurie nariai šiuo metu atostogauja ne Klaipėdoje, tad, matyt, mums visiems pavyks susirinkti penktadienį. Tai bus pirmasis mūsų frakcijos posėdis po atsiskyrimo. Tikrai nejaučiame nuotaikų, kokios vyrauja koalicijoje mūsų atžvilgiu”, – apie tai, kaip elgsis rugpjūčio 31 d. miesto tarybos posėdyje, kuriame bus balsuojama dėl interpeliacijos vicemerui Arūnui Baršiui, „Atvirai Klaipėdai” teigė kol kas nežinanti naujosios frakcijos „Už ateities Klaipėdą“ pirmininkė Elida Mantulova.

***

Antradienį vykusiame Klaipėdos mero susitikime su uostamiesčio ligoninių vadovais aptarta situacija gydymo įstaigose, tačiau į jį žurnalistai įleisti nebuvo.

***

Kaip savanoriai pagelbėjo gyvūnų prieglaudai, rašo „Atviros Klaipėdos” praktikantė Karolina. Ji taip pat informuoja apie Palangoje vykusį Herkaus Kunčio pjesės „Avangardistai” pristatymą.

Rugpjūčio 26-oji

Kaip prekybos centrai, kavinės, kitos viešos įstaigos ir pavieniai žmonės laikosi koronaviruso prevencijos reikalavimų, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė. Ji taip pat aiškinosi Senojo turgaus aikštės atnaujinimo projekto vėlavimo priežastis.

***

„Žmogus staigiai iššoko iš už kampo, vairuotojas jo nematė, jis teigė tik pajutęs, kad kažką kliudė”, – 66 metų vyro mirtimi pasibaigusią nelaimę „Atvirai Klaipėdai” komentavo Birių krovinių terminalo generalinis direktorius Vidmantas Dambrauskas.

***

DFDS pranešė sugriežtinusi reikalavimus ir įvedusi papildomas saugumo priemones keliaujantiems iš arba į Lietuvą.

***

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 32 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai, trys iš jų – Klaipėdos apskrityje, iš kurių du – įvežtiniai. Abu užsikrėtusieji atvyko iš Albanijos. Kaip užsikrėtė trečias klaipėdietis, kol kas neaišku.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas trečiadienį tapo avarijos, kurios metu sužalota moteris, Gargžduose liudininku.

***

Pranešama apie pirmojoje Melnragėje vykusį Klaipėdos paplūdimio rankinio festivalį, kuriame sužaista  per 100 rungtynių.

***

Klaipėdos miesto tarybos narė Ligita Girskienė pranešė, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl AB „Grigeo Klaipėda“ ir ją kontroliuojančių institucijų veiklos.

***

Klaipėdos rajono teismo rūmuose pagreitinto proceso tvarka trečiadienį per pusvalandį išnagrinėtoje byloje prokuroras kaltininkui, dėl neatsargumo myriop pasiuntusiam du savo kolegas, įmonės „Virginijus ir Ko“ darbuotojus, paprašė tik lygtinės bausmės, informuoja „Atvira Klaipėda”.

Rugpjūčio 27-oji

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 36 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. Keturi jų diagnozuoti Klaipėdos apskrityje. Trys iš jų užsikrėtė po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtinta COVID-19 liga. Kaip užsikrėtė dar vienas asmuo – epidemiologams dar nepavyko nustatyti.  Jis išvykęs į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo.

***

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija praneša patikrinimo metu nustačiusi, kaip per abejotinus sandorius viena bendrovė bandė nuslėpti 5,2 mln. eurų dividendų išmokėjimą, juos „pavertusi” grąžintina paskola.

***

Uostamiesčio verslo atstovai, susitikę su Klaipėdos meru Vytautu Grubliausku, siekia atkreipti dėmesį į įmonių veiklą trikdančias iniciatyvas bei susiformavusią ydingą praktiką – verslui ir savivaldai bendrauti per pranešimus spaudai, o ne problemas spręsti konstruktyviai ir tiesiogiai.

***

Ketvirtadienį Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate surengtoje spaudos konferencijoje pranešta apie didelės apimties tarptautinę policijos, prokuratūros ir kitų tarnybų operaciją, kurios metu Lietuvoje ir Airijoje trečiadienį buvo sulaikyta 18 įtariamųjų, rasta daug grynųjų pinigų ir kt.

***

Klaipėdos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, jog prieš tris savaites pro daugiabučio langą iškritęs pusantrų metų berniukas paliktas gyventi savo šeimoje, kuri bendradarbiauja su vaikų teisių specialistais. Jie taip pat pataria, kaip atpažinti seksualinę prievartą prieš vaikus.

***

„Problema dėl mokytojų trūkumo yra akivaizdi, todėl savivaldybė ir ieško būdų, kaip ją spręsti. Žinia, Lietuvoje yra tik trys pedagogų rengimo centrai, o Klaipėdai tokia teisė nebuvo suteikta. Tačiau Klaipėda turi labai daug patirties rengti pedagogus, todėl ir mes, ir regiono savivaldybės, ir Klaipėdos universitetas dedame daug pastangų, kalbamės su įvairiomis institucijomis, kad tokia neteisybė būtų ištaisyta. Tikimės, kad Vyriausybė mus išgirs“, – situaciją dėl to, kaip ketinama spęsti mokytojų trūkumo problemą, „Atvirai Klaipėdai” komentavo uostamiesčio vicemeras Arvydas Cesiulis.

***

Ketvirtadienį vykusioje Klaipėdos miesto savivaldybės švietimo įstaigų vadovų rudeninėje konferencijoje buvo aptarti 2020 metais jau padaryti darbai ir rudenį dėl COVID-19 infekcijos laukiantys iššūkiai mokyklose bei darželiuose. Tuo metu savivaldybės išplatintame pranešime primenama, kokių taisyklių turės laikytis ugdymo įstaigos naujais mokslo metais.

Rugpjūčio 28-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog aplinkosaugininkams nepavyko nustatyti, kas rugpjūčio pradžioje dyzelinu užteršė uosto akvatoriją ir dalį jūros priekrantės.

***

Klaipėdos valstybinė kolegija pasidžiaugė dideliu šiais metais pirmakursių skaičiumi, kuris po antrojo priėmimo etapo gali perkopti 1000. Kad daugiau pirmakursių įstojo ir į Klaipėdos universitetą, taip pat pranešė ir ši aukštoji mokykla. Tuo metu Klaipėdos „Varpo“ gimnazijoje įvyko būsimų pirmos  klasės gimnazistų išankstinė pažintis su mokykla renginyje „Keipk savo kompasą į mokyklą“.

***

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 48 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai, vienas jų – Klaipėdos apskrityje. Pastarasis – įvežtinis iš Ukrainos: asmuo į Lietuvą atvyko darbo reikalais, bet COVID-19 ligai būdingų simptomų nejaučia.

***

Klaipėdos autobusų parko generalinis direktorius Vaidas Ramanauskas „Atvirai Klaipėdai” patirtino, jog penktadienį COVID-19 infekcija nustatyta 25-ojo priemiestinio autobuso vairuotojui.

***

Jonas Valaitis kalbina klaipėdietę dainininkę Ievą Delininkaitytę, BBC radijuje garsinančią ne tik uostamiesčio, tačiau ir visos Lietuvos vardą.

***

„Grigeo Klaipėda“ pranešė apie planinį, keturias dienas truksiantį fabriko veiklos stabdymą, o tuo metu Klaipėdos apygardos prokuratūra panaikino STT nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą dėl AB „Grigeo Klaipėda“ ir ją kontroliuojančių institucijų veiklos.

Rugpjūčio 29-oji

„Atvira Klaipėda”, tęsdama projektą „Kelionės laiku”, pasakoja išskirtiniu tuometinėje Vokietijos imperijoje buvusio Borusijos paminklo istoriją ir jį pakeitusios Žvejo skulptūros atsiradimo peripetijas.

***

Nors nuo pat ankstyvo šeštadienio ryto Klaipėdą prausęs lietus nesutrukdė į Malūno parką susirinkti įvairius vaikų užsiėmimus organizuojančiai bendruomenei – čia vyko jau septintus metus organizuojamas renginys „Judrioji mugė“.

***

Per penktadienį Lietuvoje patvirtinti 29 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai. 12 atvejų nustatyta Vilniaus apskrityje, 7 Kauno apskrityje, 5 atvejai nustatyti Panevėžio apskrityje, 3 Klaipėdos, po vieną Alytaus ir Telšių apskrityje. Klaipėdos mieste nustatytas įvežtinis atvejis asmeniui atvykusiam iš Ukrainos. Asmuo simptomų nejaučia. Prieš atvykstant į Lietuvą darytas koranavirusinės infekcijos testas buvo neigiamas.

***

Pajūrio regioninis parkas pratęsė tradiciją paskutinį rugpjūčio šeštadienį uždegti simbolinius Baltijos jūros pakrantės šalių laužus.

Rugpjūčio 30-oji

„Atvira Klaipėda“ rašinių cikle baigia apžvelgti, koks gi buvo paskutinis vasaros mėnuo tarpukario Klaipėdoje – jis nešykštėjo ir tokių išskirtinių įvykių, kaip kasininko pabėgimas su milijonu pavogtų litų ar klaipėdietes ir jų tėvus kvailinusio užsieniečio aferisto demaskavimas.

***

Pranešta, kad per šeštadienį  Lietuvoje patvirtinti 35 koronavirusinės infekcijos atvejai. 17 iš jų – Vilniaus apskrityje, 9 – Kauno, 3 – Utenos apskrityje, po 2 Tauragės ir Panevėžio, po vieną Klaipėdos ir Marijampolės apskrityse.

***

Sekmadienį Klaipėdos Sąjūdžio parke vyko riedlenčių ir BMX dviratininkų varžybos „Seaside Session 2020″.

***

Sekmadienio pavakarę pietinėje uosto dalyje esančioje Mažųjų žvejybinių laivų prieplaukoje kilo gaisras – užsidegė apleistas žvejybinis laivas „Ieva“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This