44-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Spalio 26-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog už nugriautą pastatą Didžiojo Vandens g. 26 pirmos instancijos teismas UAB „Minestas” skyrė minimalią – 1700 eurų – baudą.

***

Kaip keisis Klaipėdos miesto taryba, iš jos į Seimą patekus dviem kandidatams, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė. Tuo metu jos kolegė pakalbino Gargžduose rinkimuose laimėjusį, patį save išsikėlusį Petrą Gražulį.

***

Pranešta, kad per sekmadienį Lietuvoje buvo patvirtintas rekordinis 766 koronavirusinės infekcijos atvejų skaičius, 170 jų – Klaipėdos apskrityje. Tuo metu  spaudos konferencijoje A. Veryga pranešė, jog nuo trečiadienio kaukes jau reikės dėvėti ir lauke savivaldybėse, kuriose bus skelbiamas karantinas.

***

Klaipėdietis liberalas, Pajūrio rinkimų apygardoje į Seimą perrinktas Simonas Gentvilas pirmadienio rytą surengtos spaudos konferencijos metu pakartojo, jog partija, kurios vicepirmininku jis yra, sieks trijų ministrų ir Seimo pirmininko posto. Kandidato į švietimo ir mokslo ministrus jis dar neįvardijo, o ekonomikos ir inovacijų ministru, anot jo, galėtų tapti Simonas Kairys, aplinkos – pats S. Gentvilas.

***

„Iki sutarties pabaigos buvo likę daugiau kaip 2 mėnesiai, per kuriuos būtume atlikę darbus, bet nuo pat spalio 1 dienos mūsų į mokyklą nebeįleido. Prašėme leisti bent jau pajungti šildymo sistemą, kad šildymo sezono metu pastatas nebūtų paliktas be šildymo ir būtų išvengta galimų nuostolių, tačiau užsakovas nebendradarbiavo”, – kodėl apskundė teismui Klaipėdos savivaldybę dėl nutrauktos sutarties dėl „Žaliakalnio” gimnazijos remonto”, –  „Atvirai Klaipėdai” komentavo UAB „Išskirtinio būsto statyba“ vadovas Mindaugas Citavičius.

Spalio 27-oji

Kodėl iki šiol daliai Laukininkų g. renovuoto namo butų nėra pajungtas šildymas, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė. Ji taip pat informuoja, jog nuo rytojaus, trečiadienio, Klaipėdoje įvedamas karantinas jau kelia daug sumaišties, nes kai kurie ribojimai, pvz., draudimas vežti miesto autobusais stovinčius keleivius, atrodo sunkiai įgyvendinami.

***

Klaipėdos gatvės ir šaligatviai žiemą bus valomi tinkamai, nes rangovai jau yra pasiruošę ir techniką, ir visas priemones: tai Ekstremalių situacijų komisijai antradienį patvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

***

Antradienį popiet į būsimo naujo Socialinių mokslų kolegijos studijų komplekso pamatų bloką Liepų gatvėje įleista laiko kapsulė – taip simboliškai pradėtas antrasis komplekso „Baltic Tech Park” plėtros etapas.

***

Per pirmadienį Lietuvoje patvirtinta 413 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejų, 52 jų – Klaipėdos apskrityje. Čia fiksuoti atvejai, susiję su protrūkiais Grūšlaukės kaimo bendruomenėje, Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje, Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje. 108 atvejai  registruoti Vilniaus, 104 – Kauno, 90 – Šiaulių, 15 – Panevėžio apskrityse. Dar po 12 atvejų registruota Telšių ir Tauragės, 10 – Marijampolės,  9 – Alytaus ir vienas Utenos apskrityse.

***

Futbolo klubas „Neptūnas“ skelbia, jog visos trys jo naujosios komandos startavo sėkmingai.

***

Policija praneša, jog geriausiu „Metų sekliu“ tapo ir simboline Šerloko Holmso pypke apdovanota Klaipėdos AVPK KPONTV 4-ojo skyriaus viršininkė Rasa Bružienė.

Spalio 28-oji

Klaipėdos savivaldybė, per teismą bandanti iš bendrovės „Eko žaliavos“ prisiteisti beveik 200 tūkst. eurų žemės nuomos mokesčio už senamiestyje esančius žemės sklypus, sulaukė priešieškinio – verslininkai nori, kad būtų anuliuota trejų metų sąskaita, nes esą negali naudoti sklypų pagal jų paskirtį, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Nuotolinės Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmams skirtos konsultacijos metu Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento direktorius Raimundas Grigaliūnas informavo, kad uostamiestyje fiksuota atvejų, kai darbdaviai verčia dirbti sergančius ar izoliuotis turinčius darbuotojus.

***

Per antradienį šalyje patvirtinti 776 nauji koronaviruso atvejai. 270 registruota Vilniaus, 173 – Kauno, 120 – Klaipėdos, 73 – Šiaulių, 63 – Telšių apskrityse. Dar 37 atvejai registruoti Tauragės, 18 – Marijampolės, 10 – Panevėžio, 9 – Alytaus ir 3 Utenos apskrityse. Klaipėdos apskrityje praėjusią parą fiksuoti atvejai, susiję su protrūkiais Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijoje „Klaipėdos viltis“, Šilutės rajono savivaldybėje, Kartenos mokykloje-daugiafunkciniame centre, taip pat susiję su Klaipėdos jūrininkų ligoninės Psichiatrijos departamentu Švėkšnoje, Skuodo rajono Lenkimų miestelio protrūkiais.

***

Vyriausybė trečiadienio posėdyje pranešė apie naujus ribojimus, taikomus reginiams, vykstantiems ir uždarose palatose, ir viešose vietose lauke.

***

Finansų ir ekonomikos komiteto nariai trečiadienį nagrinėjo, kaip bus panaudoti Baltijos prospekto ir Šilutės plento žiedinės sankryžos rekonstrukcijai skirti pinigai.

***

„Galima šluoti lauk gyvulių ūkio apraiškas, kad atskiros veiklos sritys, pvz., valstiečiai, neturėtų nepagrįstai didelių lengvatų viskam: pelno, sveikatos, pensijų draudimo mokesčiams, akcizams kurui, net suvartojamam vandeniui. Tačiau Karbauskis neleido liesti neliečiamųjų, dar ir stambiausiems žemės ūkio oligarchams, skirtingai nei visoje ES, padalindamas naujas ES išmokas neleido nustatyti maksimalios išmokos lubų, galėjusių bent kiek pasitarnauti mažųjų ūkininkų labui”, – nuomonių rubrikoje rašo Renaldas Kulikauskas. Jis taip pat pateikia nuomonę dėl „Neptūno” krepšinio klubo rėmimo iš savivaldybės biudžeto bei kitų abejotinų miesto politikų sprendimų.

Spalio 29-oji

Jautriausiu COVID-19 židiniu uostamiestyje tapusiuose sutrikusio intelekto žmonių globos namuose „Klaipėdos viltis“ padėtis artėja prie kritinės ribos, nes didžioji dalis darbuotojų privalo būti izoliacijoje, rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Klaipėdos uosto direkcija praneša, jog pasaulinės laivybos kompanija MSC planuoja atnaujinti konteinerių paskirstymą Klaipėdos uoste.

***

Ketvirtadienį vykusiame miesto tarybos posėdyje sudvejota, ar verta steigti Girulių draustinį, nes jis esą vis tiek netaps kliūtimi iškirsti mišką dėl geležinkelio plėtros, jei taip bus nuspręsta kituose dokumentuose. Posėdyje vėl grįžta prie diskusijų dėl vietos „Sūduviui” parinkimo, nors dėl to jau buvo apsispręsta. Taip pat politikų balsų dauguma nuspręsta klausimą dėl savivaldybės siekio tapti krepšinio klubo „Neptūnas“ dalininke atidėti, o sprendimą priimti po mėnesio.

***

Per trečiadienį Lietuvoje patvirtinta 950 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejų. 350 iš jų registruoti Vilniaus, 152 Kauno, 124 Klaipėdos, 120 Telšių, 97 Šiaulių apskrityse. Dar 35 atvejai registruoti Panevėžio, 32 Tauragės, 28 Marijampolės, 7 Alytaus ir 5 Utenos apskrityse. Dauguma šių asmenų užsikrėtė po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtintas koronavirusas. Atvejų, kai užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, registruota 142.

***

Ketvirtadienį žiniasklaidai Klaipėdos universiteto (KU) mokslininkai pristatė dviejų aplinkos taršos tyrimų rezultatus, iš kurių vienas patvirtino, jog Viltės kvartale aptinkamos geležies dulkės sklinda iš „Klasco” teritorijos.

***

Klaipėdos apygardos teismas pranešė tik iš dalies tenkinęs prokuratūros ir nukentėjusiųjų skundus dėl Jurbarko politiko sūnaus pasikėsinimo išžaginti nepilnametę – jis paliktas laisvėje. Tuo metu kitoje byloje teismas pripažino kalta Klaipėdos licėjaus direktorę Reginą Kontautienę dėl visų jai inkriminuotų nusikalstamų veikų, paskyręs lygtinę 2 metų laisvės atėmimo bausmę.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ ketvirtadienio vakarą svečiuose 78:92 nusileido Kauno „Žalgiriui-2“.

Spalio 30-oji

Žurnalistas Valdas Pryšmantas aiškinosi, ar namas Baltijos pr. renovuojamas nepažeidžiant statybos taisyklių ir saugumo reikalavimų.

***

„Klaipėdos nafta” informuoja apie šių metų 9 mėnesių veiklos rezultatus.

***

Per ketvirtadienį Lietuvoje patvirtinti 735 koronavirusinės infekcijos atvejai, iš jų 129 – Klaipėdos apskrityje. Čia visi atvejai susiję su protrūkiais Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje, Palangos reabilitacijos ligoninėje, Skuodo globos namuose, Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijoje „Klaipėdos viltis“, Kretingos socialinių paslaugų centre, Klaipėdos valstybinėje kolegijoje, Šilutės rajono savivaldybės administracijoje, Palangos „Baltijos“ pagrindinėje mokykloje.

***

„Mus labiausiai neramina „Branda”, ten situacija yra labai sudėtinga. Siekis buvo kvapą stabdyti čia, dėl to ir atsirado tos patrankos. Situacija gerėja, tikiuosi, kad „Klaipėdos vandens” ir KRATC pavydžiu seks ir kitos įmonės – pirmiausia „Branda” ir „Grigeo”, jei jų veikla bus atnaujinta”, – penktadienį lankymasis Dumpiuose, kur buvo pristatytos „Klaipėdos vandens” įdegtos kvapų mažinimo technologijos, kalbėjo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog penktadienį Kretingos teismas piniginę baudą už netinkamai tvarkytą apskaitą skyrė šio rajono tarybos nariui, socialdemokratui ūkininkui Vladui Baltuoniui ir jo sutuoktinei.

***

Visas rungtynes pirmavęs „Neptūnas“ penktadienį lengvai įveikė „Huawei“ moterų lygos debiutantes LCC Tarptautinio universiteto krepšininkes rezultatu 83:63.

Spalio 31-oji

„Atvira Klaipėda“ šįkart cikle „Kelionės laiku” pasakoja apie išnykusią buvusią centrinę Klaipėdos arteriją ir jos puošmeną – Biržos gatvę.

***

„Atvira Klaipėda“ informuoja, jog lapkritį klaipėdiečiai ir gargždiškiai už šilumos kilovatvalandę mokės 4,51 cnt be PVM, t.y. 6,6 proc. mažiau nei pernai lapkritį.

***

Per penktadienį Lietuvoje patvirtintas rekordinis – 1001 koronavirusinės infekcijos atvejis. 325 iš jų registruoti Vilniaus, 184 – Klaipėdos, 157 – Kauno, 105 – Telšių, 103 – Šiaulių apskrityse. Dar 36 atvejai registruoti Panevėžio, 35 – Marijampolės, 24 – Alytaus, 17 – Tauragės ir 15 – Utenos apskrityse.

Lapkričio 1-oji

Kodėl taip sudėtingai kūrėsi darbo liaudies gerovė pokarinėje Klaipėdoje, toliau pasakojama „Atviros Klaipėdos“ cikle „30 metų be komunistinių marazmų”.

***

Per šeštadienį Lietuvoje patvirtinti 895 koronavirusinės infekcijos atvejai.

***

Atrodo, kad klaipėdiečiai išgirdo miesto valdžios ir pareigūnų raginimą šiemet Vėlinių ir Visų šventų proga kapines lankyti iš anksto arba iš viso atsisakyti tokių kelionių. Sekmadienį popiet ties Lėbartų kapinėmis nebuvo jokių automobilių spūsčių, vietos mašinai nuolat buvo galima rasti jau pačioje pirmoje automobilių stovėjimo aikštelėje atvažiuojant nuo Klaipėdos. Autobusai važiavo taip pat beveik tušti.

***

Kaip tarpukario Klaipėdoje vystėsi maisto pramonė, pasakoja Jonas Stonkus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This