46-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Lapkričio 8-oji

Bendrovė „Pramogų bankas” uostamiesčio centre, S. Šimkaus gatvėje, prie jau valdomo statinio (buvusio „Prūsijos” restorano) planuoja pastatyti dviejų aukštų su antresole pastatą, kuriame bus įrengtos ir komercinės patalpos, ir butai, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos uosto direkcija praneša pradėjusi Kruizinių laivų terminalo krantinių remonto darbus. Tuo metu Vakarų laivų gamyklos įmonių grupė tapo viena iš Klaipėdos universiteto ateities fondo rėmėjų ir fondo veiklai vystyti skyrė finansinę paramą.

***

Klaipėda pagal per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų tenkantį koronavirusinės infekcijos rodiklį pakilo į 4-tą vietą nuo galo tarp visų šalies savivaldybių, po savęs palikusi Ukmergės, Kauno ir Birštono savivaldybes.

***

Nina Puteikienė nuomonių rubrikoje dalinasi įspūdžiais apie Oskaro Koršunovo spektaklį „Otelas”.

***

Klaipėdos uosto direkcija pirmadienį surengė pirmąjį pietinio uosto vartų komplekso pristatymą miesto savivaldybės bei buriuotojų sąjungos atstovams, tačiau pristatymo žiniasklaidai išklausyti galimybių nebuvo.

Lapkričio 9-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas praneša, jog sunkiaatlečių treneriui Bronislavui Vyšniauskui, nuteistam už neteisėtą dopingo medžiagų gabenimą ir laikymą, dar reikės sumokėti daugiau nei dešimtadalį jam paskirtos baudos siekiantį atlyginimą antstolei už tai, kad delsė sumokėti baudą.

***

COVID-19 skaičiai Klaipėdoje toliau gerėja – mažėja ir savaitės, ir dviejų savaičių rodikliai.

***

„Pastatas liko toks pat, tik pavadinimas keičiasi. Dabartinis mūsų pastatas yra keleivių stotis, tai buvo formuluojama kaip rekonstrukcija, keičiant paskirtį į keleivių aptarnavimo ir administracinį. Tačiau yra, berods, 2005 metų bendras žemės ūkio ir aplinkos ministrų įsakymas, kokie pastatai, kokios paskirties žemėje gali būti statomi. Mūsų sklypas yra kelių infrastruktūros priežiūros sklypas, tai ten administraciniai pastatai negali būti, todėl keičiamas pavadinimas į keleivių aptarnavimo stotį. Viskas grąžinama į naują poziciją – derinimas, viešinimai”, – kodėl užtruko naujojo perkėlos pastato statybos darbai „Atvirai Klaipėdai” aiškino „Smiltynės perkėlos” vadovas Mindaugas Čiakas.

***

Savaitgalį jaunieji Klaipėdos rankininkai dalyvavo Druskininkuose vykusiame rankinio turnyre Albinui Arbačiauskui atminti. Klaipėdos atstovai grįžo ne tuščiomis – merginos iškovojo nugalėtojų taurę, o vaikinai užėmė antrąją vietą.

***

Antradienio vakarą, apie 17 val. Tilžės gatvėje esančio „Lidl” prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje kilusio gaisro metu užsidegė trys automobiliai.

***

Antradienį Seime prasidėjo procedūros, kurių metu parlamentarai spręs, ar pritarti prezidento Gitano Nausėdos teikimui į Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą paskirti Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėją Dalią Višinskienę, kuri buvo viena iš kolegijos narių, priėmusių sprendimą „Atviros Klaipėdos” byloje.

***

„Huawei Moterų lygos“ A divizione Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkės pratęsė pergalingą žygį – antradienio vakarą jos namie rezultatu 95:92 palaužė „Šiauliai-Vilmers“.

Lapkričio 10-oji

Antradienio pavakarę nuotoliniu būdu vykusiame dar viename „Klaipėdos energijos” galimybių studijos konversijos pristatyme miesto politikai pranešėjui turėjo nemažai klausimų.

***

„Vis dėlto, kada pirmadienį Minsko režimas prie sienos su Lenkija nukreipė ne dešimt, šimtą, o kelių tūkstančių migrantų minią, kurią ne tik pamokė, kaip sugadinti sienos apsaugos įrangą, tačiau ir akivaizdžiai aprūpino tam skirtais įrankiais (kastuvais, kirviais, metalui karpyti skirtomis žirklėmis), o už tos minios nugarų išsirikiavo baltarusių jėgos struktūrų atstovai, ginkluoti kalašnikovais, kurie migrantams neleido judėti į priešingą nuo sienos pusę, savo nuojautas prisiminiau vėl”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

Pagal 100 tūkst. gyventojų per 14 parų tenkantį COVID-19 rodiklį Klaipėda pakilo į 7-tą vietą nuo galo tarp visų šalies savivaldybių.

***

Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmai atmetė „Klasco” skundą dėl uostamiesčio savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymo, patvirtinusio įmonės kaimynystėje esančios „Memelio miesto“ teritorijos detalųjį planą, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

IKEA praneša Klaipėdos autobusų stotį papuošusi šviečiančiomis LED žvaigždėmis.

***

Klaipėdos savivaldybės administracija informuoja, jog jau galima naudotis 33 naujomis pusiau požeminių atliekų konteinerių aikštelėmis.

***

Trečiadienį posėdžiavę Klaipėdos savivaldybės Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijos nariai po ilgų diskusijų parinko pavadinimus dar 7-nioms naujoms miesto gatvėms.

***

Trečiadienį spaudos konferencijoje pristatyta jau šį savaitgalį įvyksianti Klaipėdos muzikinio teatro komiškos operos „Pulko duktė” premjera.

Lapkričio 11-oji

Mažosios Lietuvos kultūros tyrinėtojas Domas Kaunas siekia, kad Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-mečio proga uostamiestyje atsirastų paminklas Martynui Jankui, tačiau Klaipėdos politikai abejoja, ar tai yra savivaldybės lygio klausimas.

***

Ketvirtadienio ryto piką prieš 8 val. Taikos prospekte dar labiau apsunkino nekasdienė „metalinė” avarija, automobiliui pakibus Taikos ir Baltijos prospektų žiedinėje sankryžoje. Be to, dar viena avarija, kurioje nukentėjo trys žmonės, įvyko ant Mokyklos g. viaduko.

***

Sveikatos apsaugos ministerija parengė planą, kokių naujų pandemijos valdymo priemonių reikėtų imtis, jeigu intensyvios terapijos skyrių užimtumas pasiektų 240 lovų.

***

Kas nuspręsta po ketvirtadienį vykusio miesto mero Vytauto Grubliausko susitikimo su buvusio „Baltijos” kino teatro dabartiniais savininkais, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Ketvirtadienį Seimas nusprendė patuštinti dalies šalies gyventojų kišenes, atmetęs prezidento veto dėl mokamo nuo COVID- 19 nepasiskiepijusių ir nepersirgusių asmenų testavimo.

***

Ketvirtadienį Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai su išlyga pritarė liberalo Saulius Budino pasiūlytam kreipimusi į Vyriausybę, siekiant gauti 30 proc. būsimos akcinės bendrovės – Klaipėdos uosto direkcijos – akcijų.

***

Radijo laidų vedėja Eglė Šulskė patvirtino „Atviros Klaipėdos” žinias, jog būtent ji sulaukė geriausio įvertinimo konkurse užimti VšĮ „Klaipėdos šventės“ vadovės pareigas ir dabar laukia, kol baigsis visos kitos privalomos procedūros.

Lapkričio 12-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog ir apeliacinės instancijos teismas patvirtino, kad Klaipėdos savivaldybės sugalvota nauja gatvių valymo tvarka yra teisėta.

***

„Atvira Klaipėda“ kartu su „Nuotykiautojais” nuo šio penktadienio iki lapkričio 21-osios kviečia į nemokamą orientacinę ekskursiją po Klaipėdą, kurioje bus galima laimėti prizų.

***

Statistikos departamento pateikiamais duomenimis, ketvirtadienį Lietuvoje patvirtintas 2641 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis, tarp kurių 225 atvejai – iš Klaipėdos.

***

FNTT praneša baigusi tyrimą, kuriame įmonės direktoriui ir įmonei pateikti kaltinimai dėl mokesčių vengimo bei apgaulingo apskaitos tvarkymo. Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta valstybei padaryta žala siekia 403 tūkst. eurų. Tuo metu policija skelbia atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo tabako gaminiais.

***

Paukščių mitybą tiriantys Klaipėdos universiteto Jūros tyrimų instituto mokslininkai praneša aptikę plastiko ir kitų šiukšlių Baltijos jūroje žiemojančių jūros paukščių skrandžiuose.

***

Penktadienį Klaipėdos apygardos teismas paskelbė nuosprendį dviems Lietuvos piliečiams, kurie buvo kaltinami šnipinėję Rusijai. Tuo metu policija praneša, jog nuo rugsėjo 1 d. visoje Klaipėdos apskrityje dėl neteisėto galimybių paso panaudojimo pradėti 22 ikiteisminiai tyrimai.

***

Klaipėdoje penktadienį lankėsi ir su miesto meru susitiko naujai paskirta Prancūzijos ambasadorė Lietuvoje Alix Everard.

***

Uosto direkcija praneša, jog spalio 1 dieną iš Klaipėdos uosto išplaukdamas sausakrūvis laivas „CL Tomo“ kliudė prie krantinės stovėjusius laivus „Melinda“ ir „PS Houston“ dėl sausakrūvio kapitono kaltės.

Lapkričio 13-oji

Tarp buvusių slaptų Klaipėdos vykdomojo komiteto dokumentų yra Lietuvos TSR ministrų tarybos pirmininko Mečislovo Gedvilo 1946 m. rugpjūtį pasirašytas atsakymas TSRS ginkluotųjų pajėgų ministro pavaduotojui admirolui Nikolajui Kuznecovui į užklausą dėl uosto akvatorijos, gyvenamųjų ir paslaugų paskirties pastatų, o atsakyme buvo paliestas ir Melnragės klausimas, rašoma ciklo „Ką pasakoja archyvas” dar vienoje publikacijoje.

***

„Kada mokiausi universitete, nemačiau vadovėlio, kuriame būtų aprašytos situacijos su neigiamomis palūkanų normomis. Regis, nei vienas ekonomistas ar fantastas nėra aprašęs, kaip atrodytų pasaulis su neigiamomis palūkanų normomis. O mes jau turime naują kartą investuotojų, kurie nėra matę, kas yra teigiamos palūkanos. Pasaulis labai pasikeitė, tačiau nesu tikras, kad jis toks liks” – sako „Swedbank“ Baltijos šalių makroekonomikos tyrimų vadovas Nerijus Mačiulis, kurį kalbina įtraukiosios žurnalistikos platformos „Bendra“ žurnalistas Rytas Staselis.

***

Uostamiestyje toliau mažėja ir susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų rodiklis – jis sumenko nuo 1657,8 atvejo iki 1631, tačiau Klaipėda pagal šį rodiklį nukrito viena padala žemiau ir dabar tarp visų šalies savivaldybių yra 5-ta nuo galo.

***

Penktadienį Žvejų rūmuose įvyko Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro Gaetano Donizetti komiškos operos „Pulko duktė“ premjera, kurioje apsilankė ir nemažai žinomų žmonių.

Lapkričio 14-oji

„Tai lėmė šių eilučių autoriaus ne tiek meilė ar nemeilė, kiek aprašomo darbuotojo santykis su autoriumi, jei suvalgyta pūdas druskos, dirbta petys petin – tai yra apie ką rašyti, jei santykiai epizodiški, toks ir aprašymas”, – prisiminimuose rašo buvęs ilgametis Ievos Simonaitytės bibliotekos direktorius Juozas Šikšnelis, atsiprašydamas, jog ne visiems buvusiems kolegoms skyrė vienodą dėmesį.

***

Statistikos departamento pateikiamais duomenimis, šeštadienį Lietuvoje patvirtinti seniai bematyti 1433 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai, iš kurių Klaipėdoje – tik 87.

***

Šeštadienį Klaipėdoje, Joniškės g., automobilis, pirminiais duomenimis, ne pėsčiųjų perėjoje partrenkė į kelią staiga išbėgusią 12 metų mergaitę, kuri išvežta į ligoninę.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This