17-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Balandžio 25-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog per tris darbų etapus Slengių ir Gindulių gyvenvietės bus prijungtos prie AB „Klaipėdos vanduo” kanalizacijos ir vandentiekio tinklų.

***

Pagal COVID-19 ligos atvejų skaičių, per 14 dienų tenkantį 100 tūkst. gyventojų, Klaipėda per parą pakilo penkiomis pozicijomis ir dabar yra 22-oje vietoje nuo galo tarp visų savivaldybių.

***

Klaipėdos miesto taryba tik trims nariams susilaikius nubalsavo už sprendimą nepritarti AB Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos („Klasco”) planuojamai naujai ūkinei veiklai.

***

Lietuvos pramonininkų konfederacijos metinėje konferencijoje sudalyvavusi ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė Klaipėdoje įsikūrusios medienos ir baldų įmones valdančios VMG grupės įkūrėjui ir savininkui Sigitui Paulauskui įteikė Vytauto Andriaus Graičiūno aukso medalį ir skulptūrinį portretą.

Balandžio 26-oji

Kaip nuniokotame Vitės kvartale bandoma reanimuoti sovietmečio architektūros „šedevrus”, domėjosi portalo žurnalistas.

***

Pirmadienį Lietuvoje patvirtinti 894 COVID-19 atvejai, iš jų Klaipėdoje fiksuoti 28 šios ligos atvejų – 18 daugiau nei sekmadienį.

***

Antradienį Jungtinių Amerikos Valstijų karo laive USS „Gravely”, stovinčiame Klaipėdoje, lankėsi šalies prezidentas Gitanas Nausėda. Po ceremonijos „Gravely“ įgulos nariai kartu su Lietuvos jūrų pajėgų kariais dalyvavo švarinimosi talkoje.

***

„Jeigu visos aplinkybės bus palankios, dviejų lygių pėsčiųjų perėja Parko ir Pušynų gatves sujungs per dvejus – trejus metus”, – po susitikimo su Susisiekimo ministerijos ir Lietuvos geležinkelių atstovais teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis. Tuo metu po jau akmenimis pradėtą grįsti Sukilėlių g. pasivaikščiojo „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Antradienio vakarą Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos „Kauno atžalyno“ padalinyje surengtos konkurso „Klaipėdos knyga 2021“ apdovanojimų ceremonijos metu išrinktos metų knygos.

Balandžio 27-oji

„Atvira Klaipėda” pradeda dešimties rašinių ciklą „Urbanistiniai jubiliejai”, kurio metu papasakos apie pokariu Klaipėdoje vykusias statybas, reikšmingai keitusias mūsų miesto veidą. Pirmieji rašiniai skirti „Švyturio” alaus gamyklai.

***

Per savaitę naujų COVID-19 atvejų šalyje sumažėjo 15,1 proc., o Klaipėdoje po ilgos pertraukos šis rodiklis nežymiai – 3,2 proc. – išaugo.

***

Uosto akvatorijoje prie rekonstruojamų Smiltynėje esančių senosios perkėlos krantinių toliau randama Antrojo pasaulinio karo sprogmenų.

***

Paskelbti Agluonos g. 5 esančio Jūrininkų centro rekonstravimo ir paskirties keitimo projektiniai pasiūlymai. Tuo metu Klaipėdos savivaldybė skelbia konkursą atrakcionų (laipynių) parkui įrengti Klaipėdos miesto poilsio parko teritorijoje.

***

Trečiadienį Klaipėdos apskrities kelių policijos pareigūnai uostamiestyje, ties Taikos pr. ir Kauno g. sankryža, tikrino, kaip laikosi taisyklių dviratininkai ir paspirtukininkai.

***

Trečiadienį nuotoliniu būdu vykęs Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos posėdis, kurio metu buvo svarstoma, ar pritarti Kultūros ministerijos ir savivaldybės ketinimų protokolui dėl uostamiesčio centrinio pašto komplekso išsaugojimo ir įveiklinimo, nebuvo viešai transliuojamas neva dėl kilusių trikdžių.

***

Trečiadienį Vyriausybė be jokių klausimų ir diskusijų vienbalsiai priėmė sprendimą, kuriuo sutiko perimti trijų gydymo įstaigų turtą ir leido jas sujungti į Klaipėdos universitetinę ligoninę.

Balandžio 28-oji

Klaipėdos savivaldybė dar kartą paskelbė viešąjį konkursą Klaipėdos pilies didžiojo bokšto rekonstravimo, atkuriant istorinį tūrį, darbų konkursą.

***

Visuotiniame Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos (LJKKA) narių susirinkime Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega“ valdybos pirmininkui Aloyzui Kuzmarskiui už lyderystę ir ilgamečius nuopelnus telkiant uosto krovos kompanijas suteiktas LJKKA garbės prezidento vardas.

***

Ketvirtadienio rytą Klaipėdos miesto taryba daugiau nei po dviejų metų pertraukos susirinko ne į nuotolinį, o į savivaldybės pastato salėje vykstantį posėdį. Po diskusijų politikai nusprendė pritarti bendradarbiavimo sutarčiai, kurią pasirašytų savivaldybė, jos valdoma AB „Klaipėdos vanduo” ir „Grigeo Klaipėda”.

***

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinta 712 COVID-19 atvejų, iš jų Klaipėdoje fiksuoti 25 šios ligos atvejai – 27 mažiau nei antradienį.

***

Klaipėdos uoste dirbantis Klaipėdos konteinerių terminalas (KKT) praneša pirmąjį šių metų ketvirtį pasiekęs geresnių krovos rezultatų nei tikėtasi: 31 proc. išaugo generalinių krovinių srautas, o bendros krovos apimtys sumenko tik 3 proc., lyginant su ankstesnių metų pirmojo ketvirčio rezultatais.

***

Klaipėdos apygardos teismas skelbia apeliacine tvarka išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl nesunkaus paspirtuko keleivės sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo buvo pareikšti paspirtuką vairavusiam vyrui, ir palikęs pirmos instancijos išteisinamąjį nuosprendį.

***

Klaipėdos „Neptūno“ komanda ketvirtadienio vakarą namie žaistų rungtynių viduryje sužinojo, kad net pergalė jai jau nieko nelems. Nepaisant to, Dainiaus Adomaičio auklėtiniai nepritrūko motyvacijos nugalėti Vilniaus „Rytą“ – rungtynės baigėsi rezultatu 93:88.

Balandžio 29-oji

UAB „Gatvių apšvietimas” pasirašė 1 231 650 eurų sandorį su savo steigėja – Klaipėdos savivaldybe dėl centrinių gatvių mechanizuoto tvarkymo paslaugos penkerių metų laikotarpiui.

***

„Dirbu mylimą darbą, tai tikrai didžiulė šventė. Visko pasitaiko, bet dažniausiai į darbą einu kaip į šventę ir noriu lipti į sceną. Teatras man yra draugai ir šeima. Kartais sakau, kad teatre, scenoje, aktorius būna geresnis vyras, draugas, meilužis nei grįžęs namo”, – sako Klaipėdos dramos teatro aktorius Vaidas Jočys, kurį kalbina teatro atstovė.

***

Ketvirtadienį Lietuvoje patvirtinti 626 COVID-19 atvejai, iš jų 42 fiksuoti Klaipėdoje.

***

Policija praneša, jog nesėkmingai kelis kartus egzaminus vairuotojo pažymėjimui gauti laikiusi 26-erių Klaipėdos rajono gyventoja bandydama jį įsigyti nelegaliu būdu pati tapo sukčių auka.

***

„O bylinėtis „Klasco” moka labai gerai. Kiek metų jau tęsiasi byla dėl tariamai laikinų palapinių Vitės kvartale? Trejus metus. Kiek dar tęsis? Kelerius metus. Net jei niekadėjai tą bylą galų gale ir pralaimės, tai vis tiek penketą metų bus tomis palapinėmis pasinaudoję”, – nuomonių rubrikoje rašo portalo žurnalistas.

***

Į penktadienį surengtą Klaipėdos ekonomikos forumą, kurio tikslas – pristatyti išskirtinius Klaipėdos ekonominius projektus, problemas, iššūkius ir galimus jų sprendimus bei didinti miesto žinomumą, užsiregistravo beveik 400 dalyvių iš visos Lietuvos.

***

Nebeliko kliūčių Dangės gatvei sujungti su Artojo gatve – tam reikalingi sklypai atskirti nuo AB „Klaipėdos energija“ teritorijos: tokia žinia pasidalijo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis ir jo pavaduotojas Andrius Dobranskis po pasitarimo dėl šio bendrovės konversijos.

***

Klaipėdos „Neptūno” futbolininkai penktadienio vakarą iškovojo pirmąją namų pergalę, rezultatu 3:0 įveikę Alytaus DFK Dainava ekipą.

Balandžio 30-oji

1947-ųjų vasarį Klaipėdos miesto vykdomasis komitetas priėmė pirmą sprendimą dėl daugiau nei 20 naujų pavadinimų suteikimo. Taip Liepojaus ir Montės gatvės tapo viena Pergalės gatve (dabar – Herkaus Manto). Turgaus gatvei buvo parinktas Kalinino vardas, Laukininkų – Stalino (dabar – Tiltų), rašoma ciklo „Ką pasakoja archyvas” publikacijoje.

***

Per savaitę naujų COVID-19 atvejų šalyje sumažėjo 26,8 proc., o Klaipėdoje – 12,5 proc.

***

Gegužę, kai pagaliau baigsis šildymo sezonas, už centralizuotai tiekiamą šilumą, šiltuoju metu laiku naudojamą vadinamiesiems gyvatukams ir vandeniui šildyti, Klaipėdoje ir Gargžduose teks mokėti gerokai daugiau nei pernai tuo pačiu metu.

Gegužės 1-oji

Klaipėdietė fotografė Renata Barkauskienė nusprendė pasveikinti į uostamiestį atvykusias ukrainiečių šeimas su Motinos diena padovanodama fotosesijas studijoje, kur makiažu rūpinosi šios srities meistrė Lina Vaičė, rašo Darija Rastorgujeva – Kucenko.

***

Statistikos departamentas skelbia, kad balandžio 30-ąją, paskutinę ekstremalios situacijos dieną, Lietuvoje buvo patvirtinti 226 COVID-19 atvejai, iš kurių 10 – Klaipėdoje.

***

Šįkart Lietuvos centriniame valstybės archyve vartome vokiškos spaudos atsiliepimus dėl Lietuvos užsienio reikalų ministro pasisakymų, diskriminacinę tvarką Lietuvos gyventojų atžvilgiu ir duomenis apie 1921-ųjų padėtį uoste bei visose krašto pramonėje.

***

„Bet koks bandymas vienasmeniškai nuspręsti, kas yra teisinga, o kas – ne, t.y. Dievo vaidmens sau priskyrimas, ar tai būtų Putinas, ar Zuckerbergas, veda ne kur nors kitur, o tik į diktatūrą, kad ir kokiom gražiom intencijom ji būtų pateisinama”, – nuomonių rubrikoje rašo portalo žurnalistė.

***

Savaitgalį Smiltynėje lankininkai rungėsi Vyganto Juozapaičio atminimo taurės varžybose. Jų metu paaiškėjo, kas pateko į Lietuvos lankininkų rinktinę, birželį vyksiančią į Europos šaudymo iš lanko čempionatą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

M.K. Čiurlionio kelias užsuks ir į Vakarų Lietuvą

Gegužės mėnesį M. K. Čiurlionio kelio partneriai visus kviečia į šeštąją kultūrinės topografijos renginių programą „Čiurlionio Lietuva“, kurią šiemet simboliškai ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Verdiktas kūdikį nužudžiusiam vyrui paaiškės birželį

Klaipėdos apygardos teismas pirmadienį uždarame posėdyje išnagrinėjo Klaipėdos apygardos prokuroro Arūno Saunoriaus prašymą skirti priverstinį gydymą griežto stebėjimo sąlygomis vyrui, ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdoje baigiamas šildymo sezonas

Pirmadienį Klaipėdoje baigiamas šildymo sezonas. Pasak savivaldybės pranešimo, kada tiksliai butuose atšals radiatoriai, priklauso nuo pastatų šilumos sistemų prižiūrėtojų. Tuose ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Regionas

Kuršių gentis lankysis Jono Šliūpo muziejuje

Gegužės 4 d., šeštadienį, Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus kviečia atsukti istorinį laikmetį ir nusikelti į mūsų protėvių VIII–XI a. ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

ELTA

Remigijus Žemaitaitis atsisako Seimo nario mandato

Priesaiką sulaužęs ir šiurkščiai Konstituciją pažeidęs parlamentaras Remigijus Žemaitaitis atsisako Seimo nario mandato. Pirmadienį politikas pateikė prašymą Vyriausiajai rinkimų komisijai ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This