37-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Rugsėjo 10-oji

Pirmadienį spaudos konferencijoje pristatydamas naujausius veiklos rezultatus Uosto direkcijos generalinius direktorius Arvydas Vaitkus dar kartą neigė sklandančias kalbas, kad kinai yra vienintelis potencialus investuotojas į išorinio uosto projektą bei pasidžiaugė išaugusios krovos rezultatais.

***

Apie vadinamojo „Rusų pasaulio” bandymus įvairiais būdais skverbtis į Lietuvą ir Klaipėdą politikų tribūnos rubrikoje samprotauja istorikas Vygantas Vareikis.

***

AB „Klaipėdos nafta“ pranešė konkurso „Independence: kodėl man svarbi energetinė laisvė?“ nugalėtojams moksleiviams suteiksianti galimybę aplankyti suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo laivą-saugyklą, o ekskursijoje kartu dalyvaus ir tarp jaunimo populiarius vlogeris Paul de Miko.

***

Pas Klaipėdos merą pirmadienį susirinkę visų uostamiestyje veikiančių aukštųjų mokyklų atstovai ieškojo bendrų sprendimų, Klaipėdoje stiprinant akademinės bendruomenės tradicijas.

***

Minint pasaulinę savižudybių prevencijos dieną, bendrasis pagalbos centras pasidalino patirtimi, kaip socialiniuose tinkluose galima pastebėti įspėjamuosius linkusiųjų į savižudybes ženklus bei kaip tokiems žmonėms padėti.

Rugsėjo 11-oji

„Atvira Klaipėda” rašo apie Seimo nario Simonos Gentvilo organizuotą atvirą diskusiją, kurioje buvo kalbama, kaip suderinti uosto plėtrą su turizmo vystymu mūsų mieste.

***

Miesto meras tikisi klaipėdiečių Seimo narių užtarimo, gaunant iš Valstybės investicijų programos papildomą finansavimą kai kurių miesto švietimo ir gydymo įstaigų remontams užbaigti.

***

Kodėl daugiau nei trigubai pabrango 2020 metais Klaipėdoje numatoma organizuoti „Europiada”, kartu su miesto politikais aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Rugsėjo 21-ąją vyksiančios „Dienos be automobilio“ metu individualių automobilių vairuotojai vėl bus raginami veltui važiuoti miesto autobusais, o iš viso Europos judumo savaitės metu Klaipėdoje žadama 115 renginių, pranešta surengtoje spaudos konferencijoje.

***

Net kai kuriuos teisininkus nustebino švelni lygtinė bausmė, kurią jau kartą už vagystes teistam ir vaikus apvaginėjusiam vyrui skyrė Klaipėdos apylinkės teismo teisėja Adolfina Simaitienė.

***

Į Uosto direkcijoje surengtą molų rekonstrukcijos, įplaukos bei vidinio kanalo gilinimo ir pietinių uosto vartų statybos poveikio aplinkai vertinimą  atėjo tik pora visuomenės atstovų ir trys žurnalistai.

Rugsėjo 12-oji

Praėjus daugiau nei metams po to, kai miestui kalviai padovanojo „Saulės” skulptūrą, ji trečiadienio rytą buvo pastatyta Žardės aikštėje.

***

Spaudos konferencijoje pranešta apie tai, kad nuo spalio 1-os d. atnaujinamas traukinių maršrutas Šilutė – Klaipėda.

***

Pirmajame specialios Operatyvaus reagavimo tarpžinybinės darbo grupės oro taršai ir triukšmui valdyti narių pasitarime nieko naujo apie taršos Klaipėdoje sutramdymą pranešta nebuvo.

***

Klaipėdos apylinkės teismas pristatė teisėją ir mediatorę Danutę Žvinklytę.

***

Tarp „Verslo žinių” paskelbtų 10 stipriausių energetikos sektoriaus bendrovių pateko ir uostamiesčio savivaldybės valdoma „Klaipėdos energija“.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad miesto daugiabučių kiemuose startuoja naujų aikštelių automobiliams įrengimo darbai.

***

Trečiadienio popietę į pirmąjį pasitarimą susirinkę specialios Operatyvaus reagavimo tarpžinybinės darbo grupės oro taršai ir triukšmui valdyti nariai nieko naujo nei patys galėjo pranešti, nei išgirdo iš kontroliuojančių institucijų bei potencialių teršėjų –  į pasitarimą kviestų įmonių – atstovų.

***

Energetikos ekspertas Romas Švedas dalinasi įžvalgomis apie Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų terminalo panaudojimo galimybes ateityje. 

***

Antrieji namai bei ypatinga vieta – taip Klaipėdą įvardija po metų pertraukos į „Neptūną“ sugrįžęs aukštaūgis Jerai Grantas.

Rugsėjo 13-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalisto pakalbinta Savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos vadovė Daiva Čeporiūtė pasakojo, kodėl šiai tarnybai reikalingas dar vienas etatas.

***

Klaipėdos miesto tarybos nariai pritarė tam, kad dėl V. Titovo apkaltos komisijos sprendimo būtų kreiptasi į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą. Tarybos posėdyje taip pat buvo pritarta, kad 2020 m Klaipėdoje vyktų „Europiada”, o 2021 m. į miestą sugrįžtų didžiųjų burlaivių regata. O prieš prasidedant tarybos posėdžiui tradiciškai piketavo keletas V. Titovą palaikančių klaipėdiečių.

***

„Atvira Klaipėda” domėjosi, ar bus ir kada bus atstatydintas Senojo turgaus vadovas.

***

Klaipėdos universitetas planuoja uostamiesčio gimnazijose steigti savo klases.

***

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Klasco“ pranešė vykdydama rugpjūčio 10 d. Aplinkos apsaugos departamento privalomąjį nurodymą pateikusi poveikio aplinkos oro kokybei mažinimo priemonių planą.

Rugsėjo 14-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas didžiausiame Europos uoste Roterdame rado čia besidarbuojančių lietuvių.

***

Pagal „Atviros Klaipėdos” paklausimą dėl naujojo Klaipėdos prekinio ženklo pirkimo aplinkybių tyrimą atlikusi Viešųjų pirkimų tarnyba paskelbė, kad rezonansą sukėlęs ženklas buvo pirktas neteisėtai.

***

Penktadienį buvo oficialiai paskelbta apie Klaipėdos muzikinio teatro pastato rekonstrukcijos pradžią, įkasant po jo pamatais simbolinę kapsulę.

***

„Atviros Klaipėdos” praktikantė informuoja apie penktadienį  Klaipėdoje vykusią visuomeninių organizacijų surengtą konferenciją „Miestas ir uostas: nepaskelbto karo zona“.

***

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas su Klaipėdoje viešinčiu tarptautinio „Europiados“ organizacinio komiteto prezidentu Rudiger Hess penktadienį pasirašė sutartį dėl šio festivalio organizavimo uostamiestyje 2020 m.

***

„Smiltynės perkėla” praneša, kad kol vyks Naujosios perkėlos rekonstrukcijos darbai, net ir turintis leidimus transportas keltis be eilės, privalės stovėti bendroje eilėje. Žadama, kad rekonstrukcija bus baigta iki naujojo sezono pradžios.

***

Apžvalgininkas Rytas Staselis dalinasi mintimis apie Lietuvos valdžios požiūrį į tarptautinį papirkinėjimą.

***

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad penktadienio vakare vykusiame Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus posėdyje kandidatu į mero postą kitais metais vyksiančiuose savivaldos rinkimuose liberalai nusprendė kelti Simono Gentvilo kandidatūrą.

***

Penktadienį Klaipėdos universitete (KU) lankėsi sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis ir Sveikatos apsaugos ministerijos Netradicinės medicinos inciatyvų koordinavimo skyriaus vedėja Jūratė Martinonienė. Anot KU pranešimo, vizito metu buvo aptartas Papildomos ir alternatyvios medicinos sveikatos priežiūros įstatymas, kuris esą yra reikalingas vystant netradicinės ir alternatyvios medicinos veiklas.

 Rugsėjo 15-oji

Šeštadienio interviu – „Atviros Klaipėdos” žurnalisto pokalbis su buriuotoju Roku Arbušiu apie gyvenimo prie vandens kasdienybę ir svajones.

***

„Atvira Klaipėda” skelbia konferencijos „Miestas ir uostas: nepaskelbto karo zona“ memorandumą.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas šeštadienio pavakarę užfiksavo šalia universiteto į autobusų stotelę  įsirėžusį automobilį. Laimingo atsitiktinumo dėka per avariją niekas nenukentėjo.

***

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkams nepavyko iškovoti Lietuvos supertaurės: šeštadienį Garliavoje vykusiose rungtynėse jie rezultatu 32:30 apmaudžiai pralaimėjo Kauno „Granito-Kario“ komandai.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ šeštadienį namuose rezultatu 85:38 sutriuškino Latvijos čempionę „Ventspils“ ekipą bei iškovojo trečiąją vietą draugiškame Vlado Garasto taurės turnyre.

Rugsėjo 16-oji

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras pranešė 32-ąjį sezoną pradėjęs nauja tradicija – išlietos 2018-ųjų metų sezoną žyminčios betono plytelės įspaudu,  kurį, stebint į premjerą susirinkusiems žiūrovams, ceremonijos metu įspaudė teatro vadovė Laima Vilimienė.

***

„Atvirai Klaipėdai” parašiusi  Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro klubo „Draugystė“ mokytoja pasidalino 10-tus mokslo metus pradėjusio klubo šventės akimirkomis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This