13-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Kovo 25-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, kad balandį klaipėdiečiai ir gargždiškiai už patalpų šildymą ir karštą vandenį mokės penktadaliu mažiau nei pernai tuo pačiu metu arba beveik net trečdaliu mažiau nei šį kovą.

***

Per vieną naktį Klaipėdoje suniokoti ir apvogti net trys automobiliai, o Kairių g. automobilyje rastas negyvas keleivis ir sužalota vairuotoja.

***

„Klaipėdos keleivinis transportas” pranešė, kad dėl lietaus nuotekų vamzdyno remonto Šilutės plente apie mėnesį laiko galimos transporto spūstys.

***

Klaipėdos muzikinio teatro atstovė pakalbino „Auksiniam scenos kryžiui” už Herkaus Manto vaidmenį operoje „Prūsai” nominuotą teatro solistą Mindaugą Rojų.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas primena nepabaigiamą verslininko Rimanto Cibausko tvoros ir teismų dėl jos nugriovimo istoriją.

***

Pirmadienį vykusios spaudos konferencijos metu uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus pranešė atšaukęs savo nusišalinimą ir toliau einantis savo pareigas, tačiau praėjus vos porai valandų susisiekimo ministras Rokas Masiulis paskelbė atleidžiantis A. Vaitkų iš pareigų.

***

Klaipėdoje veikianti norvegų bendrovė „Omega”, kurianti projektų valdymo programinę įrangą naftos ir dujų pramonei bei viešajam sektoriui, komandai papildyti pranešė ieškanti dar apie 20 kvalifikuotų programuotojų.

Kovo 26-oji

Antradienį surengtoje spaudos konferencijoje Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas informavo, jog savo priimtu įsakymu vienašališkai patvirtino ilgai miesto politikų atidėliotą miesto bendrojo plano keitimo koncepciją.

***

Antradienį Klaipėdos apylinkės teisme prasidėjo Klaipėdos miesto tarybos nario Viačeslavo Titovo bylos dėl nepagarbių atsiliepimų apie partizanų vadą Adolfą Ramanauską- Vanagą nagrinėjimas, sutraukęs būrį kaltinamojo palaikytojų ir žurnalistų.

***

„Taigi, pagal veiksmų rezultatą Vytautas Grubliauskas priėmė liberalus telkiantį, vienijantį sprendimą; priešinga pusė – nors formaliai tai ir gali atrodyti kitaip – tapo skaldytojais. Tokį vertinimą savo balsais užantspaudavo pati aukščiausia instancija – Klaipėdos rinkėjas”, – nuomonių rubrikoje rašo Linas Poška, polemizuodamas su anksčiau paskelbta „Atviros Klaipėdos” žurnalistės nuomone. Tačiau praėjus vos keletui valandų, atsakymą L. Poškai, nesutikdamas jau su jo nuomone, pateikė Julius Radauskas.

***

Iš pareigų atleistas Uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus surengtoje spaudos konferencijoje pažadėjo šį sprendimą skųsti teismui.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistei bandant išsiaiškinti, už ką dalis vieno namo gyventojų liko skolingai jau daugybę metų jų namo neadministruojančiai bendrovei, sulaukta gana abstraktaus „Debreceno valdos” direktoriaus komentaro.

***

„Tiesą sakant, pakampių pliauškalai dar gerokai prieš rinkimus tratėjo, kad Budionas labiau palaikė ne liberalų į merus iškeltą Simoną, o uoste įsigalėjusį valstietį su ūkinyko žiponu. Girdi, anuodu susitarę (grupinis), kad viens bus meru, o kits liks administracijai vadovauti. Išgraužk”, – vis dar porinkiminę situaciją nuomonių rubrikoje gliaudo Artūras Šulcas.

***

Lietuvos apeliacinis teismas pranešė nepatenkinęs Vilniaus apygardos prokuroro prašymo skirti griežtesnes kardomąsias priemones kaltinamajam Eligijui Masiuliui šiuo metu nagrinėjamoje politinės korupcijos byloje.

Kovo 27-oji

„Atvira Klaipėda” praneša, kad Klaipėdos savivaldybės kontroliuojama AB „Klaipėdos vanduo” per praėjusius metus uždirbo 1,239 mln. eurų grynojo pelno, kurį įmonės valdyba beveik visą siūlo skirti investicijoms ir paskoloms grąžinti.

***

Trečiadienį Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas pasirašė rangos sutartį su Panevėžio statybos trestu dėl naujo futbolo mokyklos ir sunkumų kilnojimo centro statybos.

***

Trečiadienį buvo surinkta 14 miesto miesto Tarybos narių parašų dėl interpeliacijos Savivaldybės administracijos direktoriui Sauliui Budinui surengimo, dėl kurios bus balsuojama balandžio 3 d. Tarybos posėdyje.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas įsitikino, jog turint savo prisijungimo duomenis, deklaruoti pajamas VMI padalinyje Klaipėdoje galima per 15 minučių, nors VMI pateiktuose duomenyse pasitaiko ir klaidų.

***

Trečiadienį Klaipėdos savivaldybės tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai pritarė siūlymui nuo naujųjų mokslo metų pradinukams įvesti 10 eurų lengvatinį metinį elektroninį bilietą.

***

Klaipėdos pramonininkų asociacija savo metinio ataskaitinio susirinkimo metu trečiadienį jau aštuntą kartą apdovanojo atsakingo verslo įmones. Tuo metu Uosto direkcija pranešė į valstybės biudžetą pervedusi 28 mln. eurų pelno įmoką.

***

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pripažino net 8 uostamiesčio medikus pažeidus įstatymą, jiems laiku ir tinkamai nedeklaravus ryšių su asociacijomis.

***

Klaipėdos universitete kovo 27-ąją buvo paminėta Tarptautinė teatro diena.

***

NKL čempionate „Neptūnas-Akvaservis“ namuose pralaimėjo Šakių „Vyčiui ” 58: 69.

Kovo 28-oji

Niekaip nepavykstant į Senojo turgaus valdymą pritraukti privataus kapitalo, miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai nusprendė leisti padidinti verslui skirtų akcijų dalį. Jie pritarė ir Kultūros skyriaus vedėjos siūlymui supaprastinti Savivaldybės lėšomis finansuojamų kultūros bei meno projektų rengimo tvarką.

***

Klaipėdos „Dragūno” rankininkai trečiadienio vakarą nugalėjo Panevėžio „Grifą” rezultatu 38:24 ir įsirašė pirmąją pergalę atkrintamosiose varžybose.

***

Turto bankas pranešė viešojo aukciono būdu parduodantis laivą „Darius“, kuris anksčiau buvo naudojamas moksliniais tikslais.

***

Iš buvusių 17 kandidatų užimti „Klaipėdos vandens“ įmonės vadovo postą trečiajame etape likus 5-iems, valdyba nugalėtoją žada paskelbti balandžio 4 d.

***

Tarptautinės teatro dienos proga Klaipėdos dramos teatre jau ketvirtą kartą teatro aktoriams įteiktos Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega“ įsteigtos „Mūzos“ nominacijos.

***

Buvęs parlamentaras, nesėkmingai į Klaipėdos merus bandęs kandidatuoti korupcijos byloje šiuo metu teisiamas Eligijus Masiulis pranešė plečiantis prieš kelis metus pradėtą konsultacinę veiklą.

***

Uosto direkcija skelbia, kad jos sukurta išmanioji programėlė „Pažink uostamiestį su Taravos Anike“ buvo įvertinta vienos didžiausių pasaulyje kruizinės laivybos leidinių grupių „Cruise Insight“.

***

Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisija ketvirtadienį priėmė sprendimą drausti vilkikams važiuoti Pilies tiltu.

Kovo 29-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas toliau gilinasi į gana drumstus kovos dėl „Klaipėdos vandens“ vadovo posto vandenis.

***

Muzikinis teatras pranešė apie gimstančią naują tradiciją – Tarptautinės teatro dienos proga teatro kūrėjams skirtus „Pagauk bangą“ apdovanojimus.

***

Penktadienį nuo pat ankstyvo ryto Klaipėdoje įsikūrę kariškiai surengė 15-ojų Lietuvos narystės NATO metinių ir šio aljansio 70 metų įkūrimo minėjimą.

***

„Anie, prisiskaitę naujųjų orakulų, burtininkų, astrologų, visokiausių laimės būrėjų ir kitokių gyvenimo aiškintojų raštų ėmė ir įtikėjo šiais netikrais pranašais. Įtikėjo ne tik jais, bet ir savimi, pajutę turintys galių ir žinių, didesnių ir patikimesnių už mokslininkų, daktarų ir vaistininkų žinias bei patirtį, todėl geriau už juos žiną, kaip jiems gydysis nuo visų ligų, kaip ir ką valgyti ir kaip gydyti bei kuo valgydinti savo vaikelius”, – pasirinkusi pasakos žanrą, „Atviros Klaipėdos” žurnalistė nuomonių rubrikoje samprotauja apie skiepų atsisakymo pasekmes.

***

Penktadienio popietę į Uosto direkciją atvykusį susisiekimo viceministrą Paulių Martinkų pasitiko šeši klaipėdiečiai, protestavę prieš ministro Roko Masiulio sprendimą atleisti iš pareigų šios įmonės vadovą Arvydą Vaitkų.

***

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras praneša, jog Klaipėdos miesto individualių valdų savininkams keičiama žaliųjų atliekų surinkimo tvarka.

***

Penktadienį Generalinė prokuratūra pranešė nuo pareigų nušalinusi Klaipėdos apygardos prokurorą Aidą Giniotį, kurį pakalbino „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Penktadienio  vakare Šiauliuose vykusiuose „Auksinių scenos kryžių” apdovanojimuose tarp laureatų atsidūrė ir šeši Klaipėdos bei su ja susiję kūrėjai.

Kovo 30-oji

Tęsdama Mažosios Lietuvos asmenybių pristatymą, „Atvira Klaipėda” pasakoja apie Aukštumalos pelkę tyrinėjusį vokiečių botaniką botaniką Karlą Albertą Vėberį (Carl Albert Weber).

***

Policija praneša apie šeštadienį Klaipėdoje avarijoje žuvusį jaunuolį bei penktadienį Klaipėdos rajone sužalotą motociklininką.

***

„Perspektyvos atrodo, švelniai tariant, gąsdinančios – jei situacija nesikeis, po 10-15 metų mes neturėsime normalių valdiškų švietimo įstaigų, nes dėl susidariusių labai nepalankių darbo sąlygų į šitą sritį beveik neateina naujų, jaunų žmonių (kai kuriose edukologijos specialybėse ne vieneri metai išvis nėra pageidaujančių studijuoti arba baigę mokslus studentai net nesiruošia dirbti mokytojais)”, – nebe pirmą kartą švietimo situaciją nuomonių rubrikoje analizuoja  Vydūno gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja Lilija Bručkienė.

***

Su „Atvira Klaipėda” bendradarbiaujanti Livija Grajauskienė primena istorines Palangos grąžinimo Lietuvai aplinkybes bei informuoja apie šiai datai skirtus renginius.

***

Šeštadienį namie žaidęs Klaipėdos „Atlantas” nusileido  Vilniaus „Žalgirio” futbolininkams rezultatu 3:0. Nesėkmingos buvo ir rungtynės išvykoje „Neptūno”  krepšininkams, kuriuos nerezultatyviose rungtynėse rezultatu 52:70 sutriuškino Vilniaus „Rytas”. Pralaimėjo ir NKL ketvirtfinalio seriją išvykoje žaidęs „Neptūnas-Akvaservis”, kurį Šakių „Vytis“ įveikė 75:66. Ir nors „Dragūno” rankininkai nugalėjo Panevėžio „Grifą”  rezultatu 30:28 ir žengė į Lietuvos rankinio lygos pusfinalį, treneris neliko patenkintas auklėtinių žaidimu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This