26-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Birželio 24-oji

Tęsiant „Atviros Klaipėdos” projektą, pasakojantį apie žymias Mažosios Lietuvos asmenybes, pristatomas iškilus lietuvininkas, istorikas ir mokslininkas Vilius Pėteraitis.

***

Policija praneša apie per Jonines Palangoje sulaikytus girtus 8 britų karius bei visą būrį neblaivių vairuotojų. Taip pat skelbiama apie pirmąjį šiais metais skenduolį jūroje ir paplūdimy aptiktą bičių spiečių.

***

Klaipėdietė Danutė pasidalino nuotraukomis ir mintimis apie Melnragės paplūdimyje tvyrančią netvarką.

Birželio 25-oji

„Pono Masiulio šluota tapo pirmosiomis LVŽS ir socialdemokratų Vyriausybės viešųjų ryšių fanfaromis. Kurios ir buvo vienintelės ligi antialkoholių įstatymų ir miškų urėdijų reformos (iš esmės tai ir yra vienatiniai trys dalykai, kurie p. Skvernelio vyriausybei pavyko, visa kita – pusiau minorinė lyrika). Dabar p. Masiulį, regis, gali išgelbėti tik išrinktasis prezidentas, nes ministrui pirmininkui jis tapo nebesvarbus”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas narplioja keturių su Kretingalės verslininkų Gudžiūnų šeima susijusių mėsos perdirbimo įmonių bankroto bei bandymų išgyventi istoriją, persikėlusią į teismus.

***

„Klaipėdos keleivinis transportas” pranešė liepos pabaigoje autobusuose išmontuosiąs vadinamuosius „krokodilus” – mechaninius komposterius popieriniams bilietams žymėti.

***

Nutraukusi visas sutartis su UAB „Žemkasa“, Klaipėdos miesto savivaldybė pranešė jau parengusi naujas pirkimo sąlygas ir ieškanti naujo rangovo Tilžės gatvės rekonstrukcijos darbams atlikti.

***

Antradienį Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras žurnalistams pristatė naują marinistinį – kulinarinį maršrutą „Paragauk Klaipėdos”.

***

„Šv. Jono bažnyčios atkūrimas – tai ne vien suinteresuotų pusių darbas, bet ir viso miesto, krašto ir valstybės projektas, kuriam reikės pastangų iš visų pusių. Juk šiuo objektu grožėsis ne vien suinteresuota grupė, bet ir visa valstybė, ir miesto svečiai! Būkime pagaliau atsakingi už savo miesto likimą!”- ragina klaipėdietis  Benas Volodzka.

***

Apie Kukuliškiuose prasidėjusią regos negalią turintiems vaikams skirtą stovyklą rašo „Atviros Klaipėdos” praktikantė Justė.

***

Registrų centras skelbia, jog nuo liepos Klaipėdoje klientų aptarnavimo padalinys gyventojų patogumui dirbs ilgiau. Tuo metu Susisiekimo ministerija informuoja, kad nuo šių metų pabaigos registruojant iš uostų keleiviniais laivais išplaukiančius žmones, be įprastų duomenų – vardo, pavardės, lyties ir gimimo datos, bus papildomai registruojama ir keleivio pilietybė, o nuo 2022 m. duomenys apie laive esančius keleivius bus teikiami į nacionalinę vieno langelio sistemą.

***

Seimo narys Petras Gražulis antradienį Seime išsaugojo teisinę neliečiamybę: dalis klaipėdiečių Seimo narių balsavime nedalyvavo, o Dainius Kepenis ir Algimantas Kirkutis balsuodami susilaikė.

Birželio 26-oji

Bendrovės „V. Paulius & Associates“ užsakymu beveik identišką prie Biržos tilto stovėjusį „Salamander“ vardu vadintą puošnų namą projektuojantys architektai jau paskelbė projektinius pasiūlymus.

***

„Atviros Klaipėdos” praktikantė Justė rašo, jog ir antrą kartą vykusiame dviračių tako tarp Šilutės pl. ir Taikos pr. atnaujinimo darbų viešame pristatyme netrūko gyventojų aistrų bei nepasitenkinimo.

***

Trečiadienį Klaipėdoje Ievos Simonaitytės bibliotekos darbuotojų iniciatyva atidarytas pirmasis knygomatas mūsų šalyje.

***

Trečiadienį vykusioje spaudos konferencijoje organizatoriai pristatė Jūros šventės programą, kurios vinimi turėtų tapti teatro iš Prancūzijos pasirodymas.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas rašo, jog yra nemaža tikimybė, kad antruoju Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju taps Dei­vi­das Pet­ro­le­vi­čius, kuris tik šį vasarį papildė uostamiesčio savivaldybės administracijos valdininkų gretas.

***

Atsakydamas į „Atviros Klaipėdos” žurnalistės paklausimą, Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda teigė, jog takai, vedantys į I Melnragės paplūdimį „bus baigti netrukus” ir net atsiuntė atliktų darbų nuotraukas.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ pranešė, jog ekipoje lieka Simas Galdikas, su kuriuo pratęsta sutartis dar dvejiems metams.

***

Apie tai, ką reiškia Klaipėdos universiteto Informatikos mechanikos inžinerijos studijų programoms suteiktas prestižinis kokybės ženklo apdovanojimas „Investors Spotlight”, pasakoja studijų programos vadovė prof. dr. Jolanta Janutėnienė ir KU Informatikos programos vadovas doc. dr. Gediminas Gricius.

***

„Aš sėdėdavau ant tilto ir žiūrėdavau, kaip ateina šeimos iš bažnyčios, kaip burkuojasi, kaip išsiskirsto ir po to vėl susilenkia. Senelis laukia atsisėdęs su šiaudine skrybelike, kol susirinks šeimyna. Yra tokių scenų, kur šeimos susirenka iš skirtingų vietų ir tada matai tą fantastinį dalyką“, – sakė fotomeninkas Algimantas Kunčius, kurio paroda – fotografijų ciklas „Prie jūros“ atidaryta ir visą vasarą veiks gastrobare „Švyturys Bhouse“.

Birželio 27-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas rašo apie sunkumus, laukiančius naujosios mokyklos Žolynų kvartale statytojų.

***

„Atvira Klaipėda” skelbia išsamią 60-osios Jūros šventės renginių programą.

***

Policija pranešė baigusi ikiteisminį tyrimą dėl kontrabanda iš Ispanijos atgabento didelio kiekio kanapių ir jų platinimo.

***

Žolininko Mariaus Lasinsko patarimus, kaip teisingai gydytis žolėmis, užrašė „Atviros Klaipėdos” praktikantė Ieva.

***

Uosto direkcija skelbia, jog joje susirinkę pagrindinių Klaipėdos uoste veikiančių krovos kompanijų vadovai aptarė su aplinkosauga susijusius klausimus ir nutarė miesto vadovams pristatyti, ką uoste veikiančios kompanijos įvykdė aplinkos kokybės gerinimo srityje.

***

Klaipėdos universitetas praneša bendradarbiausiantis su viena pasaulinių elektros inžinerijos ir automatikos produktų, sprendimų bei paslaugų sektorių lyderių – kompanija „Schneider Electric“. Ketvirtadienį abiejų šalių atstovai pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kuria siekiama stiprinti jaunimo technologinius gebėjimus.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad už įgyvendintą naujo daugiafunkcio sveikatingumo centro su baseinu statybų projektą jai skirtas „Europos burių“ apdovanojimas.

***

Ketvirtadienį prieš pat visuotinį „Klaipėdos naftos“ (KN) akcininkų susirinkimą antram pagal dydį jos akcininkui – „Achemos grupei“ – pateikus pretenziją, pritrūko kvorumo ir susirinkimas neįvyko, todėl nebuvo priimti sprendimai dėl KN veiklos perkėlimo į dukterinę bendrovę UAB „SGD terminalas“.

Birželio 28-oji

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis teigė, jog nuo rugpjūčio atliekant reorganizaciją nebus atleistas nė vienas savivaldybės darbuotojas.

***

Jungtinių ekspedicinių pajėgų pratybose Baltijos jūroje dalyvaujantys Didžiosios Britanijos kariai pagerbė per Pirmąjį pasaulinį karą žuvusius ir Klaipėdoje palaidotus du savo tautiečius.  Be to, penktadienį Klaipėdoje pirmą kartą į Jungtinės Karalystės vadovaujamų Jungtinių ekspedicinių pajėgų šalių susitikimą atvyko gynybos ministrai ir kariuomenių vadai: tokiame precedento neturinčiame formate svečiai pažymėjo šių pajėgų veikimo pirmąsias metines.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė apie per 8 mėnesius planuojamą įrengti Melnragės parką.

***

Penktadienį vidurdienį Traksėdžių durpyne netoli Šilutės kilęs gaisras šeštadienį buvo lokalizuotas.

***

Sveikatos apsaugos ministerija paskelbė, kad ir toliau Klaipėdos jūrininkų ligoninei vadovaus Jonas Sąlyga, kuris laimėjo konkursą šioms pareigoms eiti.

Birželio 29-oji

Pirmajame „Atviros Klaipėdos“ projekto „Kelionė laiku Klaipėdos gatvėmis” rašinyje, kurį iš dalies finansuoja Klaipėdos miesto savivaldybė, – pasakojimas apie prie Dangės upės stovėjusias gamyklas ir Jono kalnelį.

***

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai raštu kreipėsi į Savivaldybės administracijos direktorių Gintarą Neniškį dėl Klaipėdos pramonės ir prekybos rūmų 100-mečio įamžinimo.

***

Pranešta, kad Klaipėdos „Atlantą” papildė du legionieriai iš Bulgarijos, tačiau tai jam nepadėjo – šeštadienio vakare Lietuvos futbolo A lygos rungtynes išvykoje „Atlantas“ pralaimėjo Marijampolės „Sūduvai” rezultatu 1:4.

Birželio 30-oji

Klaipėdoje, Teatro aikštėje, dvi dienas vykusio 12 šalių moterų paplūdimio tinklinio turnyro „Amber Cup – Kredito garantas“, nugalėtojomis tapo ukrainietės.  Jos finale rezultatu 2:0 (pirmasis setas 24:22, antrasis – 21:15) įveikė austres.

***

„Atvira Klaipėda“ dalinasi „Klaipėdos paplūdimių” informacija apie padėtį pajūryje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This