7-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Vasario 11-oji

Iki pirmadienio ryto kandidatus į merus būsimuose jų debatuose jau buvo suporavę 279 žmonės: „Atvira Klaipėda” skelbia tarpinius jų rezultatus ir primena, kad debatai bus transliuojami gyvai per portalo „Facebook“ paskyrą.

***

„Kiek bekainuotų lytiškumo ugdymo kursai – 125 eurus (čia realiai siūloma kaina), 225 eurus ar 500 eurų, aš nesugebėsiu kalbėti apie tam tikras problemas su, pavyzdžiui, berniukais paaugliais, nes nežinau, nemoku ir turbūt negalėsiu, ir nesvarbu, kiek ir kokių kursų būsiu išklausiusi, nes yra temų, kurias reikia aptarti su profesionalais, kitaip daugiau bėdos nei naudos”, – nuomonių rubrikoje apie bendrųjų programų integracijos į dėstomo dalyko pamokas absurdiškumą samprotauja Vydūno gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja Lilija Bručkienė.

***

„Atvira Klaipėda” skelbia 15-os turtingiausių klaipėdiečių – kandidatų į miesto savivaldybės tarybą – finansinius duomenis bei interesus.

***

Valstybinė mokesčių inspekcija pranešė, kad teismai patvirtino sprendimo pagrįstumą, kai jos Klaipėdos apskrities darbuotojai apmokestino gyventojos gautas per 6,7 mln. eurų pajamas ir nurodė sumokėti apie 682 tūkst. eurų dydžio gyventojų pajamų mokesčio delspinigių ir baudos. O prokuratūra informavo baigusi turto iššvaistymo viename iš bankų ikiteisminį tyrimą, kuriame kaltinimai pateikti net 8 asmenims.

Vasario 12-oji

„Atvira Klaipėda“ skelbia priešpaskutinius tarpinius kandidatų į merus poravimo rezultatus, likus pusantros dienos iki portalo „Facebook” paskyroje organizuojamų tiesioginių jų debatų.

***

Klaipėdos savivaldybės norui atverti kopų ir Girulių paplūdimio link per „Gintaro kranto“ kvartalą vedančią Skautų gatvę nepritarė Klaipėdos apygardos teismas.

***

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas „Atvirai Klaipėdai” neigė, jog partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago atminimui skirtos lentelės atidengimo data – kovo 11-oji – pasirinkta dėl to, kad iki rinkimų nenorima pykdyti rusakalbių rinkėjų, kurių palaikymo jis tikisi.

***

Dėl to, kad Kretingos savivaldybės atstovė nesutiko proceso baigti taikos sutartimi, regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmai antradienį atidėjo bylos nagrinėjimą dėl paimtų iš kretingiškių šeimos mažamečių vaikų, kurioje ieškovai prašo priteisti 120 tūkst. eurų moralinę žalą.

***

„Bemaž vienu metu Klaipėdoje sudrebėjo du sostai. Jeigu mero sostas pagal rinkimų įstatymą privalo būti pravėdintas kas ketveri metai, tai uosto direktorius savąjį sostą į turbulencijos zoną sąmoningai ar nesąmoningai išspyrė pats (jo versija). Arba valstietišku kiaulviedriu trenktas tai padarė”, – toliau rinkimų temą nuomonių rubrikoje sarkastiškai gvildena Artūras Šulcas.

***

Muzikinis teatras pristato vieną iš miuziklo „Boni ir Klaidas“ atlikėją Jeronimą Milių, o Dramos teatras dalinasi premjeros „Paradas” spektaklio vaizdais bei užkulisiais.

***

„Atvira Klaipėda” toliau narplioja „Klaipėdos vandens” trilerį, susijusį su valdybos pirmininko Leono Makūno ir savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino nesusikalbėjimu dėl visuotinio akcininkų susirinkimo sušaukimo.

***

Klaipėdos „Neptūno“ komanda antradienio vakare iškopė į „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finalinį ketvertą, nugalėjusi Prienų „Skycop“ ekipą rezultatu 89:80.

Vasario 13-oji

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Meno skyriuje antradienio vakarą buvo išdalinti 13-ojo konkurso „Klaipėdos knyga” apdovanojimai.

***

„Atvira Klaipėda” skelbia paskutinius portalo skaitytojų suporuotų kandidatų į merus rezultatus. Jie vasario 19, 20, 21 d. dalyvaus tiesioginiuose portalo  „Facebook” debatuose.

***

„Atviros Klaipėdos” pakalbintas žinomas uostamiesčio advokatas Aivaras Surblys patvirtino, jog dėl jam padarytos turtinės ir neturtinės žalos jis kreipsis į teismą, kuriame atsakovais bus patraukti prieš jį ikiteisminį tyrimą pradėję Policijos departamentas ir Generalinė prokuratūra.

***

Trečiadienį vykusio AB „Klaipėdos vanduo“ Stebėtojų tarybos posėdžio metu valdybos pirmininkas Leonas Makūnas atsistatydino iš šių pareigų, o Taryba tam vienbalsiai pritarė.

***

Nors įtarimai Jūrininkų ligoninės vadovui Jonui Sąlygai dėl piktnaudžiavimo jau senokai panaikinti, patį tyrimą dėl įtarimų sukėlusio naujos katilinės įrengimo Jūrininkų ligoninės filiale Švėkšnoje Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba „Atvirai Klaipėdai” patvirtino tebetęsianti toliau.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė apie sukurtą ir jau naudojamą jūrinio paveldo ženklą, o Klaipėdos muzikinis teatras pristato jo simfoniniame orkestre kontrabosu grojančią Akvilę Petrauskaitę.

***

Trečiadienio vakarą buvo surengta generalinė Šviesų festivalio pagrindinio akcento – projekto „Širdis“ – repeticija.

Vasario 14-oji

Susipažinti su premjero darbo grupės kvapams ir taršai tirti išvadomis trečiadienio vakare panoro vos 20 klaipėdiečių, tačiau susitikime dalyvavęs kandidatas į miesto merus Arvydas Vaitkus skėlė tokią rinkiminę kalbą, tarsi jo būtų klausęsi pusė miesto.

***

„Taigi, ar tu, mielas klaipėdieti, jau nori susimokėti beveik pusę milijono eurų ir vėliau dar šiek tiek už tai, kad „Lietuvos geležinkeliai“ pradėtų valdyti savo keliamus klaipėdiečiams vargus? Tavo gyvenamos aplinkos teršėjas ir ardytojas tau sako, kad sutiks truputį mažiau žaloti tavo sveikatą, jeigu tu jam už tai sumokėsi”, – nuomonių rubrikoje samprotauja Girulių bendruomenės pirmininkas Gintaras Ramašauskas.

***

Klaipėdos miesto tarybos kolegija ketvirtadienį pritarė mero Vytauto Grubliausko siūlymui vasario 16-ąją už metų darbą uostamiesčio vėliavą įteikti pernai gegužę įsikūrusiai Klaipėdos bendruomenių asociacijai.

***

„Atvira Klaipėda” pristato naująjį iš Šiaulių atvykusį Klaipėdos savivaldybės Socialinio departamento direktorių Deividą Petrolevičių. 

***

Uostamiesčio savivaldybės valdoma UAB Klaipėdos autobusų parkas ketvirtadienį pasirašė sutartį dėl 18-os naujų dujomis varomų autobusų įsigijimo.

***

„Atvira Klaipėda“ skelbia, kuriuo metu tiesioginiuose debatuose dalyvaus portalo skaitytojų suporuoti kandidatai į miesto merus.

***

„Atvira Klaipėda” dalinasi ketvirtadienio vakare Klaipėdoje startavusio penktojo Šviesų festivalio vaizdais bei primena, jog penktadienį ir šeštadienį viešasis transportas veš nemokamai.

Vasario 15-oji

Jūrininkų ligoninės direktorius Jonas Sąlyga „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, jog šiuo metu ligoninė plečiasi – projektuojamas Ligonių priėmimo – skubiosios pagalbos skyriaus priestatas.

***

Klaipėdos muzikinis teatras primena apie galimybę išvysti paskutinį „Bohemos” pastatymą bei pristato baritoną Steponą Zonį, pelniusį „Metų operos vilties” apdovanojimą.

***

Vasario 16-osios proga „Smiltynės perkėla“ vieną iš savo turimų keltų papuošė milžiniška – beveik 100 kvadratinių metrų – trispalve. Tuo metu Neringos savivaldybė dalinasi nušvitusio Raganų kalno skulptūrų vaizdais, o „Atvira Klaipėda” skelbia apie tradiciškai šviesomis padabintų augintinių eiseną.

***

„Alternatyvus miesto gidas yra viena iš pastangų pereiti netikėtomis Klaipėdos briaunomis, aktualizuoti miestą taip sukuriant atsvarą dabar vyraujančiam Klaipėdos kaip miesto greta paplūdimio įvaizdžiui“, – pranešime spaudai cituojama leidinio „Klaipėda. Alternatyvus miesto gidas“ autorė Kristina Sadauskienė.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ namuose penktadienio vakare rezultatu  77:89 pralaimėjo „Telšių“ krepšininkams.

Vasario 16-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas primena 30-ies metų metų senumo istoriją, kai 1989 vasario 13 d. į  Klaipėdos uostą atplaukęs tanklaivis „British Beech“ laivo priekiniame stiebe, kaip reikalaujama atvykus į užsienio uostą, iškėlė pačių rankomis siūtą Lietuvos trispalvę, o ne tuo metu dar tebegzistavusios SSSR valstybinę vėliavą.

***

„Visgi norėtųsi palinkėti, kad mūsų kino kūrėjai, pasakojantys apie tą sunkų Lietuvai metą, nesusileistų iki primityvokų, tampančių lyg ir privalomomis holivudinių klišų (kai kurie ryškiai perspausti meilės epizodai) bei taip akivaizdžiai nesitaikytų prie naujųjų laikų konjunktūros reikalavimų, badyte badančių patyrusio kinomano akis”, –  nuomonių rubrikoje apie naująjį R. Banionio filmą „Purpurinis rūkas” savo pastebėjimais dalinasi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

„Atvira Klaipėda” dalinasi valstybės 101-ąjį gimtadienį švenčiančio miesto akimirkomis.

***

Turto bankas pranešė, jog kreipėsi į Klaipėdos apygardos teismą dėl bankroto bylos iškėlimo UAB „Geoterma“.

***

Estijoje MultiGyn Moterų Baltijos šalių čempionate „Fortūnos” krepšininkės  išplėšė pergalę prieš Talino „Ulikool“, o štai  Klaipėdos „Neptūnas”„Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalyje Vilniuje neatsilaikė prieš „Ryto” ekipą, nusileidęs rezultatu 72:86. Užtat „Dragūno“ rankininkai Alytuje įsirašė dar vieną pergalę Lietuvos rankinio lygoje, rezultatu 26:25 įveikę „Varsą-Stronglasą“.

Vasario 17-oji

Sekmadienį klaipėdiečius pasiekė liūdna žinia – amžinybėn iškeliavo žinomas uostamiesčio sporto žurnalistas Algirdas Auruškevičius.

***

Tarp Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės Vasario 16-osios proga už nuopelnus Lietuvai ir mūsų šalies vardo garsinimą pasaulyje apdovanotųjų –  ir klaipėdietis, buvęs Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos vadovas, rašytojas, Tarptautinio vertėjų ir rašytojų centro Nidoje iniciatorius Juozas Šikšnelis, kuriam įteiktas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medalis.

***

Artūras Šulcas pasidalino vaizdais ir komentarais apie neįprastose vietose pakabintus kandidatų į savivaldybių tarybas reklaminius plakatus bei, jo nuomone,  keistai atrodančias kai kurių iš jų nuotraukas.

***

Karaliaus Mindaugo taurė Klaipėdos „Neptūno”  krepšininkams buvo nesėkminga – gėdingai pralaimėta (67:94) ir Panevėžio „Lietkabeliui” kovoje dėl trečiosios vietos. Užtat „Neptūnas – Akvarservis” išvykoje šventė pergalę, po pratęsimo vos vienu tašku 78:77 įveikęs „Telšių“ krepšininkus.

***

Sekmadienio pavakarę Šilutės rajone susidūrė du automobiliai, sužeisti abiejų automobilių jauni vairuotojai – vaikinas ir mergina.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This