18-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Balandžio 29-oji

Apie tai, kaip ir kodėl Baltijos jūroje nuskendę laivai bei kiti objektai išlaisvinami iš žvejų tinklų, pasakoja „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Reaguojant į skaitytojos Audros papasakotą istoriją, kai miesto autobuso vairuotojas reiškė nepasitenkiną dėl autobusu vežamų paspirtukų, „Klaipėdos keleivinis transporto” atstovas „Atvirai Klaipėdai” paaiškino, jog tai daryti galima, tačiau pripažino, jog dėl to teks rengti atskirtą keleivių ir bagažo vežimo autobusais taisyklių išaiškinimą.

***

Dėl nuotekų tinklų tiesimo darbų pirmadienį Šilutės plente susidarė didžiulės automobilių spūstys, mat buvo užtverta juosta, vedanti ir pietų, ir šiaurės krytimis.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pranešė, jog švenčiant maestro Stasio Domarko 80-metį jam už nuopelnus buvo įteiktas pirmasis teatro Garbės dirigento titulas.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, kad dalyvauti atrankoje į Klaipėdos apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pareigas panoro 4 kandidatai.

***

Lietuvos laisvosios rinkos institutas paskelbė, kad tik 7 savivaldybės iš 60 skelbia minimalią privalomą informaciją apie savo įmones, tarp skelbiančiųjų – ir Klaipėdos bei Kretingos rajonų savivaldybės. Klaipėdos savivaldybė vėliau paaiškino, kad čia turėtų būti ir ji – esą reitingo sudarytojai klaidingai įvertino situaciją Debreceno vaistinėje.

Balandžio 30-oji

„Atvira Klaipėda” praneša, kad nuo gegužės klaipėdiečiai ir gargždiškiai už voniose esančio gyvatuko skleidžiamą šilumą ir karštą vandenį mokės beveik penktadaliu mažiau nei pernai tuo pačiu metu.

***

„Klaipėdos nafta“, informuodama apie pirmojo šių metų ketvirčio veiklos rezultatus, teigia susidūrusi su aplinkos iššūkiais, „paskatinusiais susitelkti į veiklos efektyvumo didinimą ir aktyviau ieškoti papildomų bendradarbiavimo galimybių su esamais bei potencialiais klientais”. Taip pat pranešama, kad KN susitarė su Vokietijos bendrove „Nauticor“, jog jai parduos 10 proc. savo akcijų, kurios susijusios su didžiausiu pasaulyje SGD transportavimo ir bunkeriavimo laivu „Kairos“:  „Nauticor“ taps vienintele laivo valdytoja.

***

Šiltą ir saulėtą antradienį jau tradiciniu tapęs uostamiesčio socialinių pedagogų ir mokyklų bendruomenių renginys „Draugystės ABC“ šįkart vyko prekybos centro BIG patalpose.

***

Klaipėdos uosto atstovai spaudos konferencijoje džiaugėsi pirmojo šių metų ketvirčio rezultatais – perkrauta 11,1 proc. daugiau krovinių nei pernai tuo pačiu metu, pagerėjo kiti rodikliai.

***

Spaudos konferencijoje pranešta, kuo stebins antrasis tarptautinis Klaipėdos violončelės festivalis, vyksiantis gegužės 6-11 d.

***

Buvusių Klaipėdos areštinės pareigūnų Rolando Šimkaus ir Džeraldo Malinausko byloje galutinį tašką padėjo Lietuvos Aukščiausiasis Teismas. Jis patvirtino, kad pareigūnai buvo išteisinti pagrįstai.

Gegužės 1-oji

„Atvira Klaipėda” tęsia projektą, kuriame pristato žymiausias Mažosios Lietuvos asmenybes. Šįkart pažintis su rašytoja Šarlote Kaizer ir metraštininku Ernstu Berbomu.

***

Turto bankas paskelbė, jog aukcione bus parduodami Juodkrantėje ir Preiloje stovintys apžvalgos bokštai.

***

„Kitą kartą atvažiavę žurnalistai veržėsi į mūsų butą, taip trankė per durų rankeną, kad iškrito varžteliai, mama iškvietė policiją ir meistrą. Žurnalistus iškvietė į apklausą pas tyrėją. Dėl to jie vėl atvažiavo, stovėjo prie namo gal 5 valandas, mes negalėjome išeiti iš namų, mama iškvietė policiją, jie vėl nufilmavo. Aš vėl rašiau skundus žurnalistų etikos inspektoriui. Ir dėl to su visais susipykau”, – „Atviros Klaipėdos” žurnalistei savo nuotykius pasakojo praeityje žinomas šou atstovas klaipėdietis Eugenijus Ostapenko.

***

Bendrovė „YIT Lietuva“ pranešė pasirašiusi sutartį su Laivų krovos akcine bendrove „Klaipėdos Smeltė“ dėl dalies konteinerių terminalo rekonstrukcijos darbų.

***

Areta Skukauskienė, Klaipėdos socialinių pedagogų metodinio būrelio pirmininkė, dalinasi įspūdžiais iš renginio „Draugystės ABC”.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog vis dar neatstatytas Smeltalės upės pavadinimą žymintis ženklas.

Gegužės 2-oji

Tarptautinio teisės žinynų „The Legal 500“ sudaromame reitinge Klaipėdoje įsikūrusiai advokatų kontorai „AVERUS” jau ketvirtą kartą iš eilės skirta pirmoji vieta transporto ir laivybos teisės sektoriuje Lietuvoje.

***

Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė „Atvirą Klaipėdą” patikino, jog po akcijos „Darom” įvairiose miesto vietose palikti šiukšlių maišai bus surinkti laiku.

***

Policija pranešė apie su įkalčiais sulaikytą 22 metų mažeikiškį, platinusį narkotikus uostamiestyje ir Palangoje bei apie padirbtais banknotais už telefoną sumokėjusį sukčių.

***

Ketvirtadienio rytą Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje jau vienuoliktą kartą startavo respublikinis konkursas moksleiviams „Jūrų keliais”, kuriame dalyvavo apie 240 moksleivių iš visos Lietuvos.

***

Apie nedideliame Palamoso Ispanijos mieste vykusią lietuvių moksleivių buriuotojų stovyklą pasakoja Agnė Bukartaitė.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad Klaipėdos apylinkės teismas panaikino Klaipėdos apygardos prokuratūros nutarimus, kuriais buvo atsisakyta ginti viešąjį interesą dėl nemalonių kvapų pietinėje miesto dalyje – prokuratūros sprendimą teismui buvo apskundęs miesto meras Vytautas Grubliauskas.

***

Asociacija Klaipėdos kultūros bendruomenė ketvirtadienį kreipėsi į prezidentę, Seimo pirmininką, Seimo Kultūros komiteto pirmininką ir premjerą, nesutikdami su tuo, kad Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pastatų kompleksą nuspręsta pritaikyti teismams, o ne perduoti miesto menininkams.

Gegužės 3-oji

„Tikrai nesu kalbų sakytojas, esu darytojas. Atleiskit, pas mane su kalbomis viskas bus trumpiau”, – sakė Gintaras Neniškis, buvęs „Klaipėdos keleivinio transporto” vadovas, kuris penktadienį Klaipėdos miesto tarybos posėdyje slaptu balsavimu buvo išrinktas Savivaldybės administracijos direktoriumi. Taip pat posėdžio metu miesto Tarybos nariai apsisprendė, kokia bus šios kadencijos komitetų sudėtis.

***

Susisiekimo ministerija pranešė pradedanti kandidatų Klaipėdos valstybinio jūsų uosto direkcijos generalinio direktoriaus pareigoms užimti atrankos proceso paruošiamąjį etapą.

***

Klaipėdos rajono savivaldybės taryba penktadienį savo posėdyje administracijos direktoriumi paskyrė klaipėdietį, į uostamiesčio tarybą pagal Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašą išrinktą Artūrą Bogdanovą.

***

Registrų centras praneša, kad per 4-is šių metų mėnesius išaugo butų pardavimai Klaipėdoje ir Palangoje.

***

Klaipėdos muzikinio teatro atstovė pristatė būsimą premjerą – W. A. Mozarto operą „Don Žuanas“.

***

Policija skelbia, jog jos Migracijos skyrius dirbs ir rinkimų, gegužės 12, dieną bei dalinasi mažųjų klaipėdiečių pastebėjimais apie savo mamytes – pareigūnes.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja apie nuteistą panevėžietį, kurio daugybę nusikaltimų elektroninėje erdvėje ištyrė uostamiesčio pareigūnai.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ penktadienio dvikovą Prienuose baigė be dviejomis techninėmis pražangomis nubausto bei diskvalifikuoto trenerio Kazio Maksvyčio, tačiau vis tiek sugebėjo pratęsti pergalių seriją iki 7 mačų iš eilės. Uostamiesčio ekipa po sunkios kovos išvykoje 75:68 įveikė „Skycop“ krepšininkus.

Gegužės 4-oji

„Gyvenime dažnai nepradedame žingsniuoti į priekį užsibrėžto tikslo link, kol nesukuriam kažko labai didelio. Tačiau reikia eiti žingsnis po žingsnio ir viskas įvyksta savaime”, – sako knygas Brailio raštu leidžianti Eglė Jokužytė, kurią kalbina „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Šeštadienį vyko Kariuomenės ir visuomenės vienybės diena, kurios metu buvo galima apžiūrėti į uostamiestį atplaukusius NATO laivus, dalyvausiančius Baltijos jūroje ieškant karo laikų minų.

***

Per aštuntą kartą šeštadienio rytą surengtus Klaipėdos miesto bendruomenės maldos pusryčius buvo pasimelsta ir už teisingus pasirinkimus per artimiausius rinkimus. Tuo metu Klaipėdos regiono baikeriai atidarė sezono pradžią.

***

Gegužės 2-4 d. Palangoje vykusiame 51-ajame Lietuvos mokinių Jaunųjų filologų konkurse prizines vietas laimėjo klaipėdiečiai.

Gegužės 5-oji

Sekmadienio vakarą išvykoje žaistų Lietuvos futbolo A lygos rungtynių metu Klaipėdos „Atlantas” turėjo pripažinti akivaizdų Marijampolės „Sūduvos” pranašumą rezultatu 0:4 (0:1).

***

Aštuntąją pergalę iš eilės sekmadienio vakarą namie pasiekęs Klaipėdos „Neptūnas“ užsitikrino, kad reguliariajame sezone nenukris žemiau antrosios vietos ir pasiekė geriausią rezultatą klubo istorijoje. Devido Gailiaus vedamas „Neptūnas“ 96:75 (26:18, 23:27, 27:14, 20:16) po ilgosios pertraukos išsprendė reikalus su Šiaulių ekipa, kuri reguliariajame sezone užėmė paskutinę vietą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Gerda Raulušaitytė - auksiniame jaunųjų sporto žvaigždžių dešimtuke

Tradiciniais tapę geriausių Lietuvos jaunųjų sportininkų ir sportininkių apdovanojimai „100 sporto žvaigždžių“, organizuojami LRT ir Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS), ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Renginiai

Penktadienį Klaipėdoje

IMANUELIO KANTO VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS KALNUPĖS SKYRIUS (KALNUPĖS G. 13) 12 val. „Full body“ treniruotė bibliotekoje. Treniruotė su savo kūno svoriu ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Dar vienas ieškinys dėl neteisėtų išmokų Kretingos politikui

Pranešama, jog Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmuose gautas civilinis ieškinys dėl 13 757,99 eurų priteisimo iš politiko Romualdo Jablonskio. Kretingos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This