24-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Birželio 10-oji

„Atvira Klaipėda” domisi, ar miesto valdžios sprendimas išlaikyti naujajam Savivaldybės administracijos direktoriui Gintarui Neniškiui buvusią jo darbo vietą – „Klaipėdos keleivinio transporto” direktoriaus pareigas – yra legalus.

***

Lietuvos jūrų muziejaus Delfinų terapijos centrą pasiekė dovana – modernus defibriliatorius. Jį padovanojo nuolatinės Delfinų terapijos centro rėmėjos– Klaipėdos ROTARY „Aditės“ klubo moterys kartu su kolegomis iš JAV – „Rotary Club of Chikagoland Lithuania“.

***

„Atviros Klaipėda”, reaguodama į gyventojų nepasitenkinimą verslininkų sprendimu tarp I. Kanto ir Pievų tako gatvės esančioje buvusio istorinio parko teritorijoje iškirsti šešias tuopas, aiškinasi situaciją.

***

„Sakė, kad vėliau galvos, kur jį išsaugojus pritaikyti. O daugiau nei mes buvome susitikę, nei daugiau šnekėję. Kur jį būtų galima perkelti, dar net nesusimąsčiau. Tikriausiai, kai naujai statoma, niekas nežinojo, negalvojo ir nekomponavo. Jei būtų baseinas, ten tiktų”, –  sakė  skulptūros „Plaukikai” autorius Algirdas Bosas, „Atviros Klaipėdos” žurnalistui susidomėjus šios nuo sporto mokyklos nuimtos skulptūros likimu.

***

Prokuratūra pranešė apie baigtą ikiteisminį tyrimą, kuriame 8 jaunuoliai kaltinami kankinę ir apiplėšę senolį.

***

Kultūros ministerija, reaguodama į visuomenininkų ir prokurorės kreipimąsi, paprašė jai pavaldaus Kultūros paveldo departamento, kad būtų atliktas pakartotinis Locmanų namo vertinimas.

***

„Nesu sąmokslo teorijų šalininkas, tačiau neatmesčiau tikimybės, kad trejus šio pavasario rinkimus „laimėjusiam” p. Karbauskiui „koloradinė” koaliciją yra paskutinė galimybė įstatyti klizmą „landsberginei Lietuvai”, kurios, kaip rodo jo vieši pareiškimai, jis nekenčia juodai, atvirai ir negrįžtamai”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

Asociacija „Mano miestas Klaipėda“ pirmadienio vakarą švietimo, kultūros, verslo, sporto ir kitų sričių atstovams išdalino ordinus „Už meilę Klaipėdai“.

***

Motociklininkų nepasitenkinimą dėl uostamiesčio  savivaldybės administracijos draudimo kai kuriomis gatvėmis važiuoti motociklais, išklausė „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

Birželio 11-oji

Pernai pastačiusi ir išnuomojusi universalų gamybinį pastatą „FlexStart”, Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos valdymo bendrovė šiemet priėmė sprendimą investuoti 4,5 mln. EUR į dar didesnį antrąjį tokio tipo projektą „FlexStart 2”.

***

Klaipėdos apygardos teisme antradienį pradėta nagrinėti precedento neturinti baudžiamoji byla, kurioje tarp 11 kaltinamų asmenų dalis už kyšius nustatinėjo žmonių neįgalumą, o kita dalis tuos kyšius medikams ir valdininkams bruko.

***

Uostamiesčio savivaldybė pranešė netrukus vienašališkai nutrauksianti visas sutartis su UAB „Žemkasa“, kuri buvo atsakinga ir už Tilžės gatvės rekonstrukciją.

***

Policija skelbia apie visoje Lietuvoje pradėtus 29 tyrimus dėl vaikų pornografijos, o FNTT – apie baigtą tyrimą dėl dviejų kauniečių finansinių machinacijų, iš Palangoje esančio viešbučio pasisavinus beveik pusę milijono grynaisiais.

***

Bendrovė „Lietuvos energijos tiekimas“ pranešė įsigijusi naują dujų krovinį iš Norvegijos „Equinor”, kuris į Klaipėdos SGD terminalą atvyks liepos pabaigoje-rugpjūčio pradžioje.

***

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas konstatavo, kad Klaipėdoje gimęs dainininkas Žilvinas Žvagulis buvo pagrįstai nuteistas už  melagingų parodymų davimą nagrinėjant vadinamąją Darbo partijos juodosios buhalterijos bylą.

Birželio 12-oji

„Atvirai Klaipėdai” tęsiant Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto lėšomis iš dalies finansuojamą kultūros ar meno projektą „Klaipėda: unikali urbanistinė istorija“, pristatomas vadinamasis Rumpiškės kvartalas, nuo kurio projektavimo pradžios sukanka 60 metų.

***

„Klaipėdos energija“ informuoja jau atlikusi pietinės Klaipėdos miesto pietinės dalies šilumos trasų hidraulinius bandymus ir trečiadienį popiet atnaujinsianti  šilumos tiekimą.

***

Klaipėdos miesto tarybos narys Alvidas Šimkus, reaguodamas į viešumoje platinamus kartu su juo Lietuvos centro partijos sąraše savivaldos rinkimuose dalyvavusios politikės Ninos Puteikienės teiginius apie šios partijos rinkiminį užstatą, kreipėsi į prokuratūrą dėl šmeižto.

***

Klaipėdos uosto direkcija pranešė, jog šių metų sausio–gegužės mėnesį krovinių apyvarta Klaipėdos uoste augo 8,5 proc. palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai. Tuo metu Turto bankas paskelbė pakartotinį Žuvininkystės tarnybai priklausiusio laivo „Darius“ pardavimo aukcioną.

***

Klaipėdos miesto tarybos komitetus pagaliau pasiekė sprendimo projektas, kuriuo siūloma nuo rugsėjo pradėsiančią veikti Klaipėdos Jūrų kadetų mokyklą įkurdinti dabartinėje uostamiesčio Ievos Simonaitytės mokykloje.

***

Klaipėdos pramonininkų asociacija pranešė, kad jos iniciatyva uostamiestyje vykusioje diskusijoje dalyvavo ir už statybas atsakingi pareigūnai – aplinkos viceministrė Rėda Brandišauskienė bei ministerijos Statybos ir teritorijų planavimo politikos grupės vadovas Marius Narmontas.

Birželio 13-oji

Miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas trečiadienį pritarė siūlymui palikti tokias pačias, kaip ir 2019 metais, verslo liudijimų kainas. Tam pritarė ir ketvirtadienį posėdžiavę Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai, tačiau dėl užsitęsusios Tilžės gatvės rekonstrukcijos darbų Tilžės turgaus prekeivių paguosti negalėjo.

***

Bendrojo pagalbos centro pranešimo, jog Juknaičiuose žmonės matė ant elektros laidų pakibusį parašiutininką, „Atvirai Klaipėdai” nepatvirtino nei ugniagesiai, nei ESO atstovas.

***

„Pakeitėme visą struktūrą. Taryba patvirtino. Ji pradės funkcionuoti nuo rugsėjo 2 dienos. Aš ir ėjau į tą poziciją galvodamas ypač apie reorganizaciją, organizacijos valdymo struktūros pokyčius. Iki šiol ji nebuvo efektyvi. Ją reikėjo optimizuoti. Buvo labai daug lėšų išleidžiama organizacijos valdymui. Visa tai yra supaprastinama – optimizuojame efektyvindami, sumažindami etatus, taupydami”, – apie nuo naujųjų mokslo numatomą Klaipėdos universiteto reorganizaciją kalbėjo jo rektorius Artūras Razbadauskas.

***

Klaipėdos miesto savivaldybės Saugaus eismo komisija teigė nesanti nusiteikusi prieš galimybę A juostomis leisti važiuoti ir taksi automobiliams, tačiau prieš tai šie turės įsipareigoti pakelti kokybės kartelę. Tačiau ta pati komisija nepritarė senamiesčio gyventojų norui per Biržos tiltą važiuojančio transporto greitį sumažinti iki 20 km/h. Ji vienbalsiai nusprendė, kad vilkikams važiuoti Statybininkų prospektu bus draudžiama iškart po jo rekonstrukcijos pabaigos. Taip pat minėtos komisijos nariai nurodė verslininkų pasisamdytiems kelininkams dėl prekybos centro ties Liepų gatve ir Šiaurės prospektu statybos paruošti tinkamą eismo reguliavimo Liepų g. schemą.

***

Ketvirtadienio vakarą „Švyturio” arenoje Lietuvos vyrų rankinio rinktinė priešpaskutinių Europos čempionato atrankos rungtynių metu nusileido Prancūzijos ekipai rezultatu 17:37 ir prarado galimybę patekti į Senojo žemyno pirmenybes.

Birželio 14-oji

Uosto direkcija pranešė, kad jos valdybos nariu paskirtas Klaipėdos miesto tarybos deleguotas Savivaldybės administracijos Finansų ir turto departamento turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

***

Krašto apsaugos ministerija informuoja apie Karinių jūrų pajėgų patrulinio laivo P15 „Sėlis“ suteiktą pagalbą jachtai saugiai grįžti į krantą.

***

„Pažiūrėkite, kaip AB „Smiltynės perkėla” darbuotojai, kurie tikrai nėra kalti, kad turi dirbti šitą darbą, nes jų darbdavys dar gyvena kažkur praeityje, su kiekvienu keltu reguliuoja eiles. Begalės konfliktinių situacijų, sudaromos avarinės situacijos, žmogus, leidžiantis transportą, turi skaičiuoti kiekvieną mašiną, klausytis racijos, kiek dar leisti, ir po to dar yra apšaukiamas kitų eilėj stovinčių, kad iš vienos eilės praleido daugiau nei iš kitos ir užmiršo, iš kurios eilės prieš tai leido”, – apie situaciją Naujoje perkėloje rašo „Atviros Klaipėdos” skaitytojas.

***

Klaipėdos savivaldybė, reaguodama į gyventojų skundus apie prastai šienaujamas viešąsias uostamiesčio pietinės dalies erdvės, nusprendė skirti baudą UAB „Klaipėdos želdiniai”.

***

Klaipėdos „Atlantas” penktadienio vakare namie nesugebėjo išsaugoti per pirmą kėlinį susikrautos dviejų įvarčių persvaros ir pralaimėjo Lietuvos futbolo A lygos rungtynes Vilniaus „Riteriams” rezultatu 2:3.

Birželio 15-oji

Tęsdama Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo remiamą projektą apie iškilias Mažosios Lietuvos asmenybes, „Atvira Klaipėda” supažindina su ryškų pėdsaką Memelio gyvenime palikusiais škotų ir anglų kilmės žmonėmis.

***

„Viešojoje erdvėje nuolat girdint optimistinius premjero ir ministrų pasisakymus apie sumažėjusią mokestinę naštą mažiausiai uždirbantiems šalies gyventojams, S. Skvernelio ir L. Kukuraičio noriu paklausti, kaip tie mokesčiai konkrečiai sumažėjo man bei kitiems panašaus dydžio „pelnus“ iš individualios veiklos gaunantiems žmonėms? Taip pat noriu paklausi, kodėl šią veiklą vykdantiems gyventojams nėra taikomas minimalaus atlyginimo kriterijus ir kodėl, jei atlyginimas nesiekia šalies minimalios algos, gyventojai nėra atleidžiami nuo GPM? – atvirame laiške šalies politikams rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistė, keldama individualia veikla užsiimančių asmenų mokestinės naštos klausimą.

***

Šeštadienį Klaipėdoje Malūno parke vyko Sendvario bendruomenės miestiečiams surengta šeimų šventė.

***

Apie 4 jūrmylės į vakarus nuo Palangos pastebėjus teršalų dėmę, į Baltijos jūros rajoną buvo pasiųstas paieškos ir gelbėjimo laivas „Šakiai“.

***

„Pamenu savo pirmuosius balsavimus – buvau žalias antro ar trečio kurso studentas. Ai, galvoju, nueisiu balsuot, kad jau visai šalia namų yra. Miglotai prisiminiau, už ką balsavau, ir kad apsisprendžiau jau stovėdamas prie apylinkės durų, perskaitęs gyvenimo aprašymą plakate. Net nelabai domėjausi, ar tas kandidatas po to laimėjo (Seimo vienmandatė)”, – nuomonių rubrikoje rašo klaipėdietis Justinas Liubinskas, ragindamas nekviesti jaunimo balsuoti, o kviesti jį domėtis politika. Tuo metu Vydūno gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja ekspertė Lilija Bručkienė jau nebe pirmą kartą narplioja švietimo sistemą kamuojančias  problemas.  

Birželio 16-oji

Klaipėdoje vystančiame šeštajame vaikų ir jaunimo chorų festivalyje „Mes Lietuvos vaikai“ dalyvavo apie 200 meno kolektyvų bei apie 6000 dalyvių iš visos Lietuvos.

***

Nemirsetos paplūdimio teritorijoje sekmadienį vyko tarptautinėse jūrinėse pratybose BALTOPS 2019 dalyvaujančių pajėgų parodomoji operacija, kurios metu NATO ir partnerių šalių pajėgos treniravosi vykdyti jūrų desanto išsilaipinimą pajūrio zonoje.

***

Lietingą sekmadienį iš Neringos grįžtant pulkams poilsiautojų, pasipylė nuotraukų srautas apie prie Naujosios perkėlos nutįsusias eiles.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This