36-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Rugsėjo 2-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja apie šilumos kainų pokyčius rugsėjį bei dalinasi vaizdais iš naujųjų mokslo metų šventės Klaipėdoje.

***

„Gal baravykų kepurės tautai atrodo efektingiau nei Lenkijos prezidento ir JAV viceprezidento kompanija, tačiau valstybės vadovui labiau derėtų solidumas, o ne paprastumas. Juo labiau daliai lietuvių (ypač iš Vilniaus ir Suvalkų krašto) II pasaulinis taip pat prasidėjo 1939 m., o ne 1941 m. birželį, kaip buvo įkalta į galvas sovietinės mokyklos vadovėliuose”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas, toliau narpliojantis Klaipėdos savivaldybei priklausančių įmonių valdymo organų formavimą, rašo, jog nepraėjus nė pusei mėnesio iš „Klaipėdos vandens” valdybos atsistatydino nepriklausomas jos narys, buvęs „Klasco” vadovas Audrius Pauža.

***

Klaipėdos universiteto vadovybė pirmadienį spaudos konferencijoje pristatė šių mokslo metų naujoves, o lengvaatlečiai skelbia apie dar vieną bėgiko Benedikto Mickaus pergalę.

***

Lietuvos automobilių kelių direkcija skelbia apie pradedamą remontuoti kelio Klaipėda – Liepoja atkarpą.

Rugsėjo 3-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog pirmadienį Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai vienbalsiai pritarė projektui, kuriuo numatoma pertvarkyti tarp Paryžiaus Komunos ir prekybos centro „Saturnas“ esančias gyvenamųjų rajonų erdves.

***

Atsakydama į skaitytojos  paklausimą dėl Seimo nario rinkimų organizavimo Klaipėdos rajone, „Atvira Klaipėda” primena, jog Kalotės apylinkei priklausančių kaimų rinkėjai jau 2016 metų Seimo rinkimuose balsavo vienmandatėje Danės rinkimų apygardoje.

***

Klaipėdos apygardos teismas pirmadienį patenkino bendrovės „SIDC LT“ ieškinį ir nutraukė valstybės valdomos AB „Smiltynės perkėla” konkursą dėl naujo katamarano įsigijimo.

***

„Manau, kad šis projektas sulauks didžiausio atgarsio, nes jame be šokėjos šoka ir 200 000 didžiųjų milčių lervų. Tai yra specifiniai kirminai, kurie vėliau virsta vabalais, bet šiuo atveju jie dar bus lervomis”, – antradienį surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo Goda Giedraitytė, pristatydama tarptautinio menų festivalio „Plartfoma” vieną iš pasirodymų, kuris kartu su Klaipėdos kultūrų komunikacijos centro ir Klaipėdos koncertų salės renginiais buvo pristatytas žurnalistams tarp šiuolaikinio meno mėnesio programos.

***

Antradienį vykusio vadinamojo „Memelio miesto” detaliojo plano koncepcijos pristatymo metu Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos atstovai projektuotojus užvertė klausimų lavina, demonstruodami, jog šioje vietoje numatytos statybos jiems yra ne prie širdies.

Rugsėjo 4-oji

Vidaus reikalų ministerijos atstovai „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, kad jau šį mėnesį numatoma iš Klaipėdos savivaldybės atimti 2,8 mln. eurų dėl netinkamai ankstesnės savivaldybės administracijos panaudotų vadinamajai tikslinei teritorijai skirtų europinės paramos lėšų.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog jau antrą kartą iš eilės Klaipėdos apygardos teismui nepavyksta pradėti suplanuotos liudytojų apklausos nagrinėjamoje korupcijos byloje.

***

Turto bankas vykdo jau ketvirtą Žuvininkystės tarnybai priklausiusio laivo „Darius“ pardavimo aukcioną, laivo kainą sumažinus dar 10 proc. – iki 157 320 €. Taip pat skelbiama apie trečiadienį oficialiai atidarytą pirmąją bendrovės „Švaros broliai“ tunelinę plovyklą Klaipėdoje bei naują parduotuvę BIG prekybos centre.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ praneša, jog nuo šiol po „Neptūno“ vardu varžysis ir moterų komanda, kuri artėjantį sezoną rungtyniaus Lietuvos moterų krepšinio lygoje. Tuo metu „Atviros Klaipėdos” praktikantas Erikas kalbina Džiugą Slavinską – vieną patikimiausių Klaipėdos „Neptūno“ gynėjų.

***

„Mat amžinieji bambekliai be bambėjimo pasižymi dar vienu išskirtiniu sugebėjimu – jie už visus geriausiai žino, kas, kaip, kada turi būti tvarkoma, daroma, kuriama ar net kaip turi būti mąstoma. Jie puikiai, iki smulkmenų išmano visas aikščių ir skverų projektavimo subtilybes, jie yra susipažinę su visų krypčių ir visų rūšių menais, atmintinai moka taršalų chemines sudėtis ar net jų formules, o ką jau bekalbėti apie medžius”,  – nuomonių rubrikoje rašo „Atviros Klaipėdos”  žurnalistė.

***

Trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje Klaipėdos dramos teatras pristatė numatomas keturias šio sezono premjeras.

***

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog miesto meras palaiko Vilniaus miesto savivaldybės tarybos kreipimąsi į Seimą dėl Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimo, kad būtų ir toliau leidžiama prekiauti alkoholiu paplūdimių ir nestacionariose lauko kavinėse.

Rugsėjo 5-oji

„Jau ir iki tol uždengėme Dumpiuose buvusius atvirus kanalus, 2015 metais buvo atlikta slėginės nuotekų trasos modernizacija. Rusėjo pabaigoje turi atvažiuoti baseino uždegimo įranga, ozonavimo įranga, reaktoriai. Visa tai iki 95 procentų sumažins molekulių, kurios išskiria kvapą. Visi darbai turėtų būti baigti spalį. Dumblo sausinimo įranga bus pradėta naudoti kitąmet. Rizikingiausia vieta, kur gali atsirasti kvapai, yra būtent priėmimo baseinai, tad čia ir investuojame. Nors ir juos pirmiausiai apžiūrėjau tik pradėjęs dirbti –  tikrai jokio kvapo nejutau”, – po susitikimo su miesto meru žurnalistams kalbėjo „Grigeo Klaipėda” generalinis direktorius Robertas Krutikovas.

***

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas išnagrinėjo nuteistojo Viačeslavo Titovo ir prokuroro Simono Genio apeliacinius skundus dėl Klaipėdos apylinkės gegužės mėn. nuosprendžio, kuriuo už partizanų vado Adolfo Ramanausko – Vanago vardo paniekinimą V. Titovui buvo skirta 12 000 eurų bauda.

***

„Dragūnas” skelbia išvykstantis į Izraelį, kur šį savaitgalį sužais dvejas Europos rankinio taurės rungtynes su „Maccabi Rishon Lezion” ekipa. Tuo metu Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas džiaugiasi augančiu hakatono dalyvių skaičiumi.

Rugsėjo 6-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas rašo, jog „Klasco” neketina įgyvendinti ankstesnio savo įsipareigojimo jau lapkritį nugriauti laikinų palapinių ir žada laukti teismo sprendimo.

***

Venecijoje vykstančiame XXI Europos veteranų lengvosios atletikos čempionate Lietuvos garbę gina ir aštuoni Klaipėdos sporto klubo „Ąžuolas” nariai.

***

Klaipėdos apygardos teismas penktadienį pradėjo nagrinėti miesto centre nužudyto Ukrainos piliečio bylą, kurioje teisiamas nužudytojo tautietis.

***

Nepelno siekianti organizacija „Kartu tikrai galime“ skelbia savo veiklą pradedanti ir Klaipėdoje bei kviečia moksleivius registruotis.

***

Klaipėdoje vykusio projekto CIVITAS PORTIS dalyviai paskelbė kreipimąsi į Europos Komisiją dėl darnaus judumo uostamiesčiuose, o LCC praneša šiemet sulaukusi didžiausio pirmakursių skaičiaus.

***

„Atvira Klaipėda”  nušviečia penktadienį Dumpiuose apsilankiusio aplinkos ministro Kęstučio Mažeikos vizito detales bei ministro išsakytas pastabas dėl čia veikiančių įmonių valymo įrenginių.

Rugsėjo 7-oji

„Atviros Klaipėdos” vykdomo projekto „Mažosios Lietuvos asmenybės” dėmesio centre – paskutiniuoju Rusnės prūsu tituluojamas kunigo pagalbininkas, kantorius ir sakytojas Augustas Dėvilaitis.

***

Klaipėdos miesto tarybos narys Audrius Petrošius dalinasi pastebėjimais apie šiuo metu rekonstruojamą Ąžuolyno giraitę ir pateikia kai kuriuos savo pasiūlymus.

***

„Atvira Klaipėda” skelbia rugsėjo ir rudens orų apžvalgą.

***

„Atviros Klaipėdos” praktikantas Erikas pakalbino  „Neptūno-Akvaservio” žaidėją Klaidą Metrikį.

***

Klaipėdos „Atlantas“ šeštadienį kontrolines rungtynes namuose su Latvijos „Liepaja“ komanda sužaidė lygiosiomis 1:1. Tuo metu „Neptūnas“, namuose 96:87  įveikęs Saratovo „Avtodor“ krepšininkus iš Rusijos, pateko į draugiško Vlado Garasto turnyro finalą, o „Dragūno” rankininkai Tel Avive pralaimėjo pirmąsias Europos rankinio taurės rungtynes su „Maccabi Rishon Lezion” ekipa 28:34.

Rugpjūčio 8-oji

„Taigi, grįžkime prie pradžios. Prieš 80 metų sugebėta supaprastinti kitų transporto rūšių keleiviams atsiskaitymą už kelionę keltu. Kada/ar tie reikalai pajudės skaitmenos epochoje?”- senienų žurnalo rubrikoje retoriškai klausia šmaikštusis Linas Poška.

***

Sekmadienį gausiai susirinkę klaipėdiečiai ir rajono gyventojai dalyvavo pilietinėje akcijoje prieš smarvę.

***

Venecijoje vykstančiame XXI Europos veteranų lengvosios atletikos čempionate Klaipėdos sporto klubo „Ąžuolas” narys Vytautas Zaniauskas (M55) dešimtkovėje tapo Europos čempionu.

***

Klaipėdos rajone sekmadienį vykusiuose Seimo nario rinkimuose rajono žmonės dalyvavo labai pasyviai. Jiems iš pirmo karto Seimo nario išrinkti nepavyko.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ triumfavo kasmetiniame draugiškame Vlado Garasto turnyre. Tomo Rinkevičiaus auklėtiniai sekmadienį finale 75:63 (20:16, 25:15, 18:13, 12:19) pranoko „Dnipro“ krepšininkus.

***

Klaipėdos „Dragūnas“ pralaimėjo ir antrąsias Izraelyje vykusiose Europos rankinio taurės pirmojo etapo rungtynes „Maccabi Rishon Lezion“ ekipai. Šįkart rezultatu 23:20 (12:13).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This