44-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Spalio 28-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja apie Klaipėdos apygardos teisme toliau nagrinėjamą Aukščiausiojo Teismo grąžintą bylą, kurioje Vokietijos draudikai siekia iš AB „Lietuvos geležinkelių” prisiteisti dalį nuostolių, esą patirtų dėl 2015 m. pavasarį, likus pusmečiui iki „Lietuvos jūrų laivininkystės”  bankroto bylos iškėlimo, įvykusios istorijos.

***
„Atviros Klaipėdos” žurnalistė apžvelgia situaciją ir Klaipėdos apygardos, ir visos šalies prokuratūros sistemoje, iš kurios pastaruoju metu tiek savo noru, tiek priverstinai pasitraukė ne viena dešimtis profesionalių prokurorų.

***

Krašto apsaugos ministerija informuoja apie sėkmingai pasibaigusį Klaipėdoje vykusį hakatoną, kuriame Lietuvos karinėms jūrų pajėgoms buvo sugeneruota 11 produktų prototipų.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pateikia pokalbį su pasaulinio lygio choreografu Kirilu Simonovu, uostamiestyje statančiu nemirtingąjį P. Čaikovsio „Spragtuką”.

***

„Problema, kuri aiški it trys centai: net jei mūsų valdžios žmonės išmoks būti ar bent jau atrodyti viešoje erdvėje labiau empatiški (…), tai vargiai išspręs jos neįgalumo problemą. Valdžia turi atlikti savo darbą, įgyvendinti jai suteiktą kontrolės funkciją. Tada galėtume tikėtis, kad technogeninių avarijų bus santykinai mažiau, o pasekmės – ne tokios baisios ir brangios”, – nuomonių rubrikoje apie gaisrą Alytuje samprotauja apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

„Per kelias dienas sąskaitoje jau yra apie 1500 eurų. Labai stipriai mane palaiko žmonės ir tuo džiaugiuosi. Baudą turiu susimokėti iki gruodžio vidurio, todėl laiko dar yra“, – „Atviros Klaipėdos” žurnalistei sakė miesto tarybos narys Viačeslavas Titovas, kuris per socialinius tinklus kreipėsi pagalbos į žmones, kad jie padėtų susimokėti jam teismo skirtą 10 000 eurų baudą.

***

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas „Atviros Klaipėdos” žurnalistę tikino, jog dėl to, kad kuriamame Mažosios Lietuvos herbe būtų briedis, kurio nenori Lietuvos heraldikos komisija, klaipėdiečiai kovos iki galo.

***

Pirmadienio vakare vykusio viešo buvusio bravoro tarp Herkaus Manto ir Šaulių gatvių rekonstrukcijos pristatymo metu buvo ir naujuoju projektu nepatenkintų klaipėdiečių. 

Spalio 29-oji

Klaipėdos valdžia, sulaukusi pasiūlymo Dangėje įkurdinti Lietuvos kariuomenei nebereikalingo minų paieškos laivo „Sūduvis“, dėl to dar nori pasitarti su Klaipėdos senamiesčio bendruomene bei sportininkais.

***

Šešių Klaipėdoje veikiančių organizacijų ir įstaigų atstovai pasirašė kreipimąsi į premjerą, susisiekimo ministrą ir prezidentą, kuriame išreiškia savo nepritarimą planuojamam Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos pertvarkymui į akcinę bendrovę.

***

Klaipėdos miesto tarybos narė Nina Puteikienė politikų tribūnos rubrikoje kelia klausimą, kodėl Klaipėdoje žmonėms neteikiama nemokamai dalis notaro paslaugų, kurias kituose miestuose teikia seniūnai.   

***

Netikėtai mirusio jauno klaipėdiečio artimieji mano, jog netinkamas policijos pareigūnų elgesys galėjo taip išgąsdinti vaikiną, kad šiam sustojo širdis, tačiau pareigūnai tvirtina savo įgaliojimų neviršiję.

***

„Konkurso sąlygose buvo numatyta, kad galime atmesti pasiūlymus, jei yra pateikiami mažiau nei du. Šia galimybe ir pasinaudojome, nors pasiūlymą pateikęs dalyvis atitiko kvalifikacinius reikalavimus, jo galėjome prašyti išsamesnio pasiūlymo, kad įvardytų sumą, kurios kasmet tikisi iš savivaldybės. Esmė ta, kad jei derėsimės tik su vienu dalyviu, nieko gero nebus. (…) Kuo didesnė konkurencija, tuo palankesnes sąlygas galime išsiderėti“, – kodėl iš naujo nuspręsta skelbti sporto ir laisvalaikio komplekso koncesijos konkursą, „Atviros Klaipėdos” žurnalistei aiškino Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

***

Prof. dr. Volker Wittpahl iš Vokietijos Klaipėdos universitetui padovanojo II pasaulinio karo propagandinių skrajučių kolekciją.

***

Klaipėdos „Neptūno” moterų ekipa antradienio vakarą namie rezultatu 62:69 nusileido Vilniaus „Kirbikščiai-MRU”. Tuo metu „Neptūno” vyrai išvykoje Graikijoje iškovojo pergalę FIBA Čempionų lygoje – rezultatu 94:72 sutriuškino Salonikų PAOK.

Spalio 30-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas grįžta prie niekaip neišsprendžiamos problemos dėl dviejų Nemuno g. gyventojų iškeldinimo, jiems užsiprašius neadekvačių butų kainų. Taip pat informuoja apie šalia Svijanės ežero vietoj čia esančio viešbučio „Parkas” pastato projektuojamą naują „Lidl” parduotuvę.

***

„Klaipėdos nafta“ skelbia, kad jos pardavimo pajamos per tris 2019 m. ketvirčius pasiekė 77,2 mln. eurų ir buvo 1,4 mln. eurų didesnės nei atitinkamu laikotarpiu prieš metus.

***

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų Finansų ir turizmo komiteto nariams Palangos oro uosto vadovas Andrius Daujotas pristatė šio objekto plėtrą bei veiklos perspektyvas.

***

Laikinasis „Klaipėdos keleivinio transporto” vadovas Andrius Samuilovas, atsakydamas į skaitytojo Eimanto Rudmino Atviroje Klaipėdoje” spausdintas pastabas dėl netinkamai veikiančių e. bilieto programėlių, pažadėjo, jog viešojo transporto e. bilieto sistema ir toliau bus tobulinama.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog du apeliacinius skundus nagrinėjanti Apeliacinio teismo kolegija nusprendė nesujungti į vieną dviejų baudžiamųjų bylų, kuriose figūruoja bendrovė „Naftos grupė“ ir jos vadovai bei savininkai.

***

Apie nuveiktus ir planuojamus BĮ „Klaipėdos paplūdimiai” darbus panorę išgirsti miesto Tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai trečiadienį buvo informuoti, kad kitąmet Smiltynės paplūdimyje turėtų atsirasti pilotiniais vadinami biologiniai nuotekų valymo įrenginiai. Politikai gi panoro gauti „Klaipėdos paplūdimių” darbų planus.

***

Po trečiadienį vykusio eilinio pasitarimo dėl Klaipėdos centrinio pašto pastatų likimo, kuriame dalyvavo ir Lietuvos pašto vadovė Asta Sungailienė, uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas neatmetė galimybės, jog miestas gali ir nupirkti šį paveldo objektą, tik dėl to turės nuspręsti miesto Taryba.

***

Marijampolės „Sūduva“ trečiadienio vakarą prieš Klaipėdos „Atlantą“ pasiekė didžiausią pergalę šiame sezone – klaipėdiečius sutraiškė rezultatu 9:1 (6:0).

Spalio 31-oji

E. Balsio operos „Kelionė į Tilžę“ siužetą komentuoja istorikė, humanitarinių mokslų daktarė Silva Pocytė.

***

Policija skelbia sulaikiusi ir suėmusi du vagystėms iš butų įtariamus asmenis. Tuo metu suvestinėje skelbiama apie pavogtą antikvarinę volgą bei pėsčiųjų perėjoje partrenktą moterį.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog nuo lapkričio klaipėdiečiams ir gargždiškiams už centralizuotai tiekiamą šilumą reikės mokėti 9,4 proc. mažiau nei pernai, o daugiau nei trečdalį šilumos patieks „Klaipėdos energijos” biokuro katilai.

***

„Investuotojai tikrai pasirengę investuoti į halės rekonstrukciją, bet jų vizija yra gerokai platesnė. Ji apima visą turgavietės teritoriją, jos vientisą išvystymą, pritaikymą ir pardavėjams, ir pirkėjams. Matome, kad investuotojai pasirengę išties dideliems darbams“, – „Atviros Klaipėdos” žurnalistei sakė Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis, komentuodamas pradėtas derybas su bendrove „Tilžės turgus“ dėl Senojo turgaus rekonstrukcijos.

***

Išklausyti Klaipėdos apygardos teismo sprendimo apeliacinėje byloje dėl grasinimo nužudyti ketvirtadienį atvyko tik „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Ketvirtadienio vakarą Klaipėdos teatro aikštė vėl pasipuošė šviečiančiais moliūgais.

***

„Klaipėdos keleivinis transportas” praneša nuo lapkričio priemiesčių maršrutų tvarkaraščius pervedanti į rudens – žiemos ritmą bei informuoja apie galimybę kelionę uostamiesčio viešuoju transportu nuo šiol suplanuoti naudojant interaktyvaus žemėlapio „Google Maps“ plėtinį „Transit“.

***

Po įtemptų rungtynių tarp Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ ir Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ ketvirtadienio vakarą pergalę vos vieno taško persvara šventė uostamiesčio komanda 76:75.

***

Krašto apsaugos ministerija skelbia apie spalio 29-30 dienomis vykusias jungtines Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų, Karinių jūrų pajėgų  Jungtinės Karalystės kariuomenės orlaivių pratybas Baltijos jūroje.

Lapkričio 1-oji

Ketvirtadienio vakare Klaipėdoje, Statybininkų pr. 22-ojo namo vieno kambario bute kilusio gaisro metu nukentėjo žmogus. O ankstyvą penktadienio popietę gaisras kilo ir Laukininkų g. namo penkto aukšto bute. 

Lapkričio 2-oji

„Savo paveiksluose labai stengiuosi neįžeisti jūros nemokšiškumu, nenuoširdumu ar prasta tapyba. Gal todėl jūra ir parodo man savo gražiausias ir įdomiausias vietas, kurias bandau užfiksuoti drobėje”, – sako klaipėdietis dailininkas marinistas Povilas Dirgėla, kurį kalbina Birutė Skaisgirienė. 

***

Šeštadienį nutrūko aštuonių iš eilės Klaipėdos Neptūno-Akvaservis” pergalių serija – klaipėdiečiai namie rezultatu 77:82 pralaimėjo Šilalės Lūšiai”. Tuo metu Klaipėdos „Neptūnas“ išvykoje 101:59 sutriuškino Prienų „CBet“ ekipą.

***

Klaipėdos „Atlanto“ klubas pranešė, jog komandą abipusiu sutarimu palieka treneris iš Latvijos Viktoras Dobrecovas.

Lapkričio 3-oji

„Atviros Klaipėdos“ projekte „Kelionė laiku Klaipėdos gatvėse“, kurį iš dalies finansuoja miesto savivaldybė, pasakojama apie dabartinėje Tiltų gatvėje stovėjusią Reformatų bažnyčią.

***

„Klaipėdos keleivinis transportas” praneša, kad nuo lapkričio 4 dienos keičiasi 14 ir 7 autobusų trasos, kurios užgriebs ir rajono teritoriją.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This