Antroji 2020-ųjų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Sausio 6-oji

Kodėl „Trinyčių” fabriko vietoje planuotų naujų statybų savininkai turi aiškintis teisme, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Povilu Baltausiu pasivadinęs klaipėdietis rašo apie nepriklausomo valdybos nario Aleno Gumuliausko, kuris laikinai paskirtas AB „Klaipėdos vanduo” direktoriumi, keistą, autoriaus nuomone, vadovavimo stilių.

***

Susisiekimo ministerija pranešė apie naujo Uosto direkcijos vadovo paiešką, o Uosto direkcija paskelbė praėjusių metų krovos rezultatus.

***

„Nežinau, atvirai kalbant”, – į „Atviros Klaipėdos” klausimą, kas nulėmė, jog tyrimas dėl iš balkono iškritusios moters pradėtas pagal retai taikomą Baudžiamojo kodekso straipsnį dėl privedimo prie savižudybės, atsakė tyrimui vadovaujantis prokuroras Jurijus Petuchovas.

***

Pirmadienį senamiestyje nedidelę avariją sukėlė Rusijos pilietės vairuojamas automobilis.

***

Pirmadienį I. Simonaitytės bibliotekoje padėkomis buvo apdovanoti visų eglučių jos kiemelyje kūrėjai, o originaliausių medelių autoriams atiteko rėmėjų prizai.

***

Pirmadienį uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ interneto svetainėje atsirado skelbimas, kad įmonės valdyba skelbia atranką generalinio direktoriaus pareigoms eiti.

Sausio 7-oji

Klaipėdos savivaldybės administracijos Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas „Atvirai Klaipėdai“ papasakojo, kokių būdų ieškoma, kad būtų sumažinta parkingo po Atgimimo aikšte projekto kaina.

***

Povilas Baltausis toliau narplioja „Klaipėdos vandens” laikinojo vadovo vadovavimo ypatumus.

***

Antradienį uždarame teismo posėdyje Klaipėdos rajono teisme pradėta nagrinėti berniukų tvirkinimu kaltinamo Viktoro Usovo byla.

***

Neringos savivaldybei pavyko pasiekti, kad būtų toliau tęsiami Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ pastato rekonstrukcijos darbai, kurie buvo sustoję dėl kilusio ginčo tarp savivaldybės administracijos ir darbus čia vykdžiusios UAB „Irdaiva“.

***

Klaipėdos universitetas paskelbė parduodąs nekilnojamąjį turtą, o FNNT pranešė apie baigtą bylą dėl komandiruočių klastojimo.

***

Antradienį prokuratūroje surengtoje spaudos konferencijoje pranešta, kad kartono gamyba užsiimanti įmonė „Grigeo Klaipėda” išvalydavo tik keletą procentų nuotekų, o likusios, leistinus taršos normatyvus viršijančios 130-150 kartų, aplinkvamdžiu tekėdavo tiesiog į Kuršių marias.

***

Klaipėdos apskrities Kelių policija skelbia, jog uostamiestyje pradėti naudoti nauji, mobilūs ir itin modernūs greičio matuokliai, kuriais jau užfiksuota nemažai greičio viršijimo atvejų.

***

Kelios dešimtys klaipėdiečių antradienio vakarą susirinko į Skulptūrų parką paminėti šioje vietoje buvusių miesto kapinių 200-mečio.

***

Antradienio vakarą tragiškai paskutines rungtynių minutes namie sužaidęs Klaipėdos „Neptūnas” FIBA Čempionų lygos rungtynių metu pralaimėjo Salonikų PAOK krepšininkams rezultatu 80:86.

***

Antradienį Klaipėdoje sutikta ir krašto apsaugos sistemos medaliais ,,Už tarptautines operacijas“ apdovanota iš Europos Sąjungos karinės jūrų operacijos ATALANTA prie Somalio krantų grįžusi 5-oji Lietuvos kariuomenės Autonominė laivo apsaugos grupė.

Sausio 8-oji

Ne vienerius metus Kultūros paveldo departamento Klaipėdos skyriui vadovavusi Audronė Puzonienė, pažeminta pareigose iki vyriausiosios specialistės, „Atviros Klaipėdos” žurnalistei atsisakė pakomentuoti tokios rokiruotės priežastis, o laikinai vedėjo pareigas paskirtas eiti Laisvūnas Kavaliauskas tikino užimti vadovo kėdės nepretenduojantis.

***

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, kad atšaukė iš pareigų UAB „Gatvių apšvietimas” valdybos pirmininką Andrių Saveikį, o kitame valdybos posėdyje bus svarstomas klausimas ir dėl galimo bendrovės vadovo atleidimo. Tuo metu „Gatvių apšvietimo”generalinis direktorius Dangeras Aleksandrovas, neatsakęs į „Atviros Klaipėdos” klausimus, dėsto savo nuomonę apie situaciją įmonėje bei aplink jį patį.

***

Muzikologė, profesorė Daiva Kšanienė apžvelgia 200 metų jubiliejų mininčio Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro istoriją.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė, kalbėdama su Klaipėdos savivaldybės administracijos Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardu Zulcu,  išsiaiškino, jog Baltijos prospekto ir Šilutės plento žiedinės sankryžos rekonstrukcija gali prasidėti anksčiau nei planuota.

***

AB „Grigeo“ trečiadienio rytą išplatino pranešimą apie bendrovę užklupusius nemalonumus dėl, kaip įtariama, į Kuršių marias išleistų nevalytų nuotekų. Tuo metu „Atviros Klaipėdos” žurnalistas kilusį skandalą narplioja, pateikdamas įvairių specialistų nuomones šiuo klausimu bei politikų iš visuomenės vertinimus.

***

Klaipėdos policija pranešė, jog tarnybą joje palieka Viešosios tvarkos tarnybos viršininkas Andrius Leliuga.

***

Susisiekimo ministerija skelbia, jog Ministrų kabinetas trečiadienį pritarė jos siūlymui grąžinti lenteles su žaliomis rodyklėmis, leidžiančiomis sukti į dešinę, kai dega raudonas šviesoforo signalas.

***

Klaipėdos apygardos teismas, kuriame nagrinėjama prokuratūros inicijuota byla dėl uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės bei jos dukrų bendrovei priklausančio sklypo ir jame pradėtų statybų, nesušvelnino jo paties taikytų laikinųjų apsaugos priemonių.

Sausio 9-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė aiškinasi, į kurias uostamiesčio sankryžas gali būti sugrąžintos lentelės su žaliosiomis rodyklėmis.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja apie senamiestyje, priešais Parodų rūmus, planuojamą statyti viešbutį bei primena apie kitas senamiestyje numatytas  statybas.

***

Ketvirtadienį dėl nuotekų skandalo „Grigeo Klaipėda“ vadovai su aplinkosaugininkais aiškinosi uostamiesčio merui, o AB „Grigeo” prezidentas – spaudos konferencijoje Vilniuje.

***

„Nesiimu spręsti, kam tai naudinga, bet galiu užtikrinti: bendrovėje vyksta normalus darbas ir jokios skleidžiamos sąmokslo teorijos įtakos valdybos ir bendrovės veiklai neturi ir neturės”, – apie situaciją AB „Klaipėdos vanduo“ bendrovės interneto svetainėje ketvirtadienį parašė valdybos pirmininkė, nepriklausoma narė Regina Derkintytė-Kaupienė.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė, jog nakvynės namų Viršutinės gatvėje kapitalinį remontą turės baigti kitas rangovas, nes UAB „Lyderio grupė“ bankrutavo. Tuo metu Klaipėdos apygardos teismas skelbia priėmęs nutartį, kuria padidino pirmosios instancijos teismo Šilutės gydytojai Dangirai Padimanskienei skirtą žalos atlyginimą dėl per eismo įvykį sužalotos 13-metės.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ ketvirtadienio vakarą namie rezultatu 89:80 įveikė Joniškio „Delikatesą“.

Sausio 10-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė aiškinasi redakcijoje gauto laiško, kuriame rašoma apie Klaipėdos savivaldybei priklausančios bendrovės „Senasis turgus“ direktoriui metamus kaltinimus už valdiškus pinigus įsigijus automobilį savo reikmėms, peripetijas.

***

„Jau kelis dešimtmečius ši įmonė, įsikūrusi pačiame Klaipėdos miesto centre, iš valstybės už centus išsinuomotoje uostui skirtoje žemėje kartono gamybos technologijoje naudojamą, daugiausiai tiesiai iš marių paimtą vandenį, apeidama mirtingiesiems klaipėdiečiams griežtai taikomą prievolę naudotis AB „Klaipėdos vanduo” nuotekų valymo sistema, nusikalstamai nuleidinėjo tiesiai į Kuršių marias”, – ekologinę katastrofą nuomonių rubrikoje narplioja  Renaldas Kulikauskas. Tuo metu KU mokslininkai siūlo savo pagalbą kovoje su tarša.

***

„Grigeo Klaipėda“ skandalui vis labiau įsisiūbuojant, penktadienį Klaipėdoje vyko išvažiuojamasis Seimo aplinkos apsaugos komiteto posėdis.

***

Kokius patariamus jauniesiems buriavimo mokyklos „Žiemys” nariams dalino geriausia 2019 m. Lietuvos buriuotoja ir Tokijo olimpiados viltis Viktorija Andrulytė, pasakoja Agnė Bukartaitė.

***

Jūrininkų pr. ir Šilutės pl. sankryžoje susidūrus vilkikui ir lengvajam automobiliui, penktadienį vietoje žuvo 68 metų „Renault Megane Scenic“ vairuotojas.

***

Klaipėdos moterų ekipa „Neptūnas“ penktadienį išvykoje nusileido čempionato lyderei, pralaimėjimų dar nepatyrusiai Vilniaus „Kibirkšties-MRU“ komandai rezultatu 73:54 (20:10, 19:19, 18:10, 16:15).

Sausio 11-oji

Kas buvusią bibliotekininkę Eleną Slobodyanik privertė pakeisti profesiją, šeštadienio interviu pasakoja Ilona Tubytė.

***

„Atsakyti turėtų ir „iešmininkai“. Kad kiti, kurie daro panašius nusikaltimus, pagalvotų apie pasekmes. Jie buvo tie, kurie galėjo tai sustabdyti be jokių pasekmių sau”, – griežtą poziciją, kaip reiktų bausti teršėjus, nuomonių rubrikoje dėsto Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos pirmininko pavaduotojas Raimondas Tamošauskas.

***

Šeštadienio vidurdienį keletas Žvejybos uosto rajono gyventojų gedulingai palydėjo čia naikinamą pašto skyrių.

***

Šeštadienio vakarą išvykoje žaidęs Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ turėjo pripažinti „Žalgiris-2″ pranašumą rezultatu 80:93, o Klaipėdos „Neptūną” Panevėžio „Lietkabelis” sutriuškino, klaipėdiečius nugalėjęs įspūdingu skirtumu 64:102.

Sausio 12-oji

Dar vieną nuomonę, ką už „Grigeo Klaipėda“ taršą reiktų „apdovanoti”, išsakė Vykintas Zulonas.

***

Sekmadienį nepaisydami darganoko oro ir vėjo į jubiliejinį, dvidešimtąjį bėgimą „Laisvės gynėjų takais” ties Girulių televizijos bokštu ir Vasaros estrada susirinko per 350 bėgikų.

***

Sekmadienio vakarą prie Klaipėdos miesto savivaldybės rinkosi kelios dešimtys miestiečių, nepaisant vis kritusio lietaus nusprendusių paminėti 29-ąsias tragiškų sausio įvykių metines.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This