34-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Rugpjūčio 17-oji

Kodėl Tauralaukio gyventojai nepatenkinti čia vykdoma pagrindinės gatvės rekonstrukcija, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Policija pranešė, kad sekmadienį I. Simonaitytės g. laiptinėje rastas, įtariama, narkotikų perdozavęs negyvas 35 metų vyras. Šalia jo rastas švirkštas.

***

Klaipėdos lankininkų klubas informuoja apie savaitgalį Smiltynėje vykusias lankininkų varžybas.

***

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras informuoja, kad per vakarykštę parą Lietuvoje patvirtinta 20 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejų, du iš jų – Klaipėdos apskrityje. Tuo metu sveikatos  ministerija praneša, kad šią savaitę Klaipėdos miesto gyventojams tyrimai dėl koronaviruso infekcijos bus atliekami intensyviau.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija praneša griežtinanti uoste perkraunamų ir laikinai saugomų amonio nitrato trąšų patikras.

***

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad Pilies dirbtuvių partnere taps jos valdoma „Klaipėda ID“ bei praneša ėmusi tvarkyti Klaipėdos senamiestyje eismo ženklus.

***

Kodėl miesto sporto bendruomenė nepatenkina, kaip savivaldybė išdalino papildomus pinigus aukšto meistriškumo klubams finansuoti, domėjosi Valdas  Pryšmantas.

***

„Mums reikia surinkti kuo daugiau duomenų, kokia yra pamatų būklė. Šiemet atidengsime tik bokšto dalį ir šiek tiek išorinių sienų. Tyrimai yra suskaidyti etapais, kurie priklauso nuo finansavimo. Tačiau per šiuos ir kitus metus dirbsime taip, kad atidengtume visus bažnyčios pamatus, kad juos būtų galima pamatyti ir iš paukščio skrydžio“, – „Atvirai Klaipėdai” pasakojo Klaipėdos universiteto archeologė dr. Raimonda Nabažaitė, laimėjusi savivaldybės skelbtą konkursą atlikti šv. Jono bažnyčios pamatų archeologinius tyrimus.

***

Miesto tarybos narys Arvydas Vaitkus dalinasi nuomone, jog „Grigeo Klaipėda” įmonę reiktų iškelti iš dabartinės vietos.

Rugpjūčio 18-oji

Paskutiniajame prieš sprendimo priėmimą teismo posėdyje, kuriame toliau buvo narpliojama Miesto tvarkymo skyriaus vedėjai Irenai Šakalienei priklausančio namo Donelaičio g. epopėja, dalyvavo ir „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras informuoja, kad per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 38 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai, trys jų – Klaipėdos apskrityje. Vienas diagnozuotas į Lietuvą grįžusiam žmogui iš Indijos, jis jaučia COVID-19 ligai būdingus simptomus. Kaip užsikrėtė dar du Klaipėdos apskrities gyventojai, šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti.

***

Birutė Skaigirienė kalbina I. Kanto viešosios bibliotekos Meno skyriaus galerijoje savo parodą „Atrastas laikas“ eksponuojančią menininkę Tatjaną Simanaitienę. 

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog nuo rugsėjo 1-osios meriją palieka Artūras Šulcas.

***

Portalo žurnalistei Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis tvirtino, jog pabaigos link jau juda Klaipėdos futbolo mokyklos komplekso statybos darbai.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ pranešė pasiruošimą 2020-2021 m. NKL sezonui pradėjęs atjaunėjęs bei su nauju trenerių štabu. Tuo metu Estijoje vykusiose Baltijos šalių lengvosios atletikos meistrų (veteranų) pirmenybėse gerai pasirodė Lietuvai atstovavę šeši Klaipėdos lengvosios atletikos veteranų sporto klubo „Ąžuolas” nariai.

Rugpjūčio 19-oji

Ar vairuotojai, už važiavimą Palangos plentu priversti mokėti kelių mokestį, jo nebemokės nuo rugsėjo, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Policija pranešė, jog iš pirmadienį jūroje vos nenuskendusių dviejų paaugliai, vienas, 16-metis, antradienį ligoninėje mirė, bet gelbėtojai nesutinka su kai kurių klaipėdiečių priekaištais, jog jie elgėsi netinkamai, gelbėdami skęstantįjį.

***

Per praėjusią parą – rugpjūčio 18-ąją – Lietuvoje patvirtinti 23 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai, du iš jų – Klaipėdos apskrityje. Abu jie –  įvežtiniai: vienas asmuo į Lietuvą atvyko iš Ukrainos, kitas – iš Baltarusijos. Asmenys koronaviruso infekcijai būdingų simptomų nejaučia. Lietuvoje iš viso konkretiems žmonėms patvirtinti 2496 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 663 asmenys, (iš jų 35- Klaipėdoje), 1739 pasveiko.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, kad Klaipėdos savivaldybė pasimokė, jog iš vairuotojų ir viešojo transporto negalima atimti Pilies gatvės, todėl rugsėjo pradžioje vyksiančio Vilties bėgimo metu kai kuriose vietose bėgikai gatve turės dalintis su automobiliais.

Rugpjūčio 20-oji

„Tikrai kažkaip bus. Niekada nebūna taip, kad niekaip nebūtų“, – lakoniškai į „Atviros Klaipėdos” klausimą, kaip jaučiasi dėl jam gresiančios interpeliacijos, atsakė Klaipėdos vicemeras Arūnas Barbšys.

***

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 32 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai, trys iš jų – Klaipėdos apskrityje. Vienas iš jų užsikrėtė po kontakto su asmeniu, kuriam patvirtinta COVID-19 liga. Kaip užsikrėtė kiti du epidemiologams dar nepavyko nustatyti. Jie išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo. Po ilgesnės pertraukos patvirtinta 82-ta mirtis nuo infekcijos.  Taip pat sugriežtintas kaukių dėvėjimas viešose vietose.

***

Ketvirtadienį buvo pristatyti Klaipėdos savivaldybės užsakymu atliktų ekogeologinių tyrimų rezultatai dėl Vitės kvartalo grunto užterštumo – pasiūlyta šalinti tik paviršinį – iki 20 cm storio – užteršto grunto sluoksnį.

***

Ketvirtadienį, po sėkmingo pirmojo Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentų Vadų kursų klausytojų plaukimo, Karinių jūrų pajėgų Karo laivų flotilėje rytinės rikiuotės metu buvo pašventinta šios švietimo įstaigos irklinė valtis „JUNGA LAJM“.

***

Architektas Romas Gailius ironiškai samprotauja apie šiuo metu esą netinkamai vykdomą Dangės skvero rekonstrukciją. 

*** 

Ketvirtadienį Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos „Bega“ vadovai buvo pakviesti į pasitarimą su Klaipėdos mero pavaduotoju Arūnu Barbšiu, kur kalbėta apie tai, ar bendrovę pasiekęs amonio salietros krovinys nėra pavojingas.

***

Ketvirtadienio vakare viešbutyje „ibis Styles Klaipėda Aurora“ vyko Klaipėdos Vydūno gimnazijos lietuvių kalbos mokytojos Lilijos Bručkienės knygos „Be 5 minučių prestižinė“ pristatymas.

Rugpjūčio 21-oji

Dėl ko ir kokius namus Klaipėdos savivaldybė yra numačiusi parduoti aukcione, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė. Ji taip pat domėjosi, kodėl Sąjūdžio parke uždaryta vaikų žaidimo aikštelė.

***

Naktį Klaipėdoje degė 3 kambarių butas Šiaulių g. esančiame daugiabutyje.

***

Per praėjusią parą patvirtinti 37 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. 20 iš jų registruota Vilniaus, 10 – Kauno, taip pat po 2 – Klaipėdos ir Utenos apskrityse. Klaipėdos apskrityse abu gyventojai užsikrėtė po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtinta COVID-19 liga. Tuo metu pranešama, jog nuo penktadienio kaukes jau privaloma dėvėti ir viešojo maitinimo įstaigose.

***

Klaipėdiečių filme „Sistema” pirmūnę suvaidinusi abiturientė Neda kartu dalinasi ir savo pastebėjimais apie švietimo sistemos problemas.

***

Klaipėdos savivaldybė skelbia, jog nepritaria ir „Grigeo Klaipėda“ planuojamai, UAB „Ekosistema“ pateiktai ūkinės veiklos poveikio aplinkai vertinimo programai.

***

Penktadienį savivaldybės etikos sargai nusprendė aiškintis, ar Klaipėdos miesto tarybos narė Alina Velykienė viešai neapšmeižė Klaipėdos mažųjų laivų savininkų asociacijos „Pajūrio laivai“ prezidento Algirdo Valentino, kuris prašo etikos komisijos įpareigoti politikę jo atsiprašyti.

Rugpjūčio 22-oji

Paskutinis ciklo „Klaipėda: unikali urbanistinė istorija“ rašinys – apie Marijos Taikos Karalienės bažnyčios pavertimo filharmonija, tikinčiųjų kovos ir ilgai lauktos pergalės istoriją.

Bernardo Aleknavičiaus (Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos archyvas) nuotr.

***

Paskelbta, kad per paskutinę parą COVID-19 liga diagnozuota dar 30-čiai žmonių. Šįkart naujų susirgimų Klaipėdos apskrityje nebuvo.

Rugpjūčio 23-oji

„Niekada neužmirštu muzikos”, – sakė „Atviros Klaipėdos” praktikantės Emilijos Breiterytės kalbintas muzikos fotografas Domas Rimeika.

***

„Rugpjūčio 5 dieną vienas iš sukilimo vadų ir vienas iš paimtų belaisvių turėjo vykti į Kauną, kur būtų pareikalautą, kad Lietuvos vyriausybė pripažintų Klaipėdos kraštą nepriklausomą. Priešingu atveju, buvo numatyta sušaudyti suimtus Lietuvos valdžios atstovus. Tą patį rytą turėjo pakilti lėktuvas be jokių atpažinimo ženklų, kuris pasuktų Lenkijos link. Ten būtų pasiūlyta Lenkijai prie demarkacijos linijos surengti ginkluotą demonstraciją, taip sukaustant Lietuvos kariuomenę. Už tai Lenkijai buvo pažadėta pusę Klaipėdos krašto”, – apie nepavykusį perversmą rašoma dar vienoje ciklo „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas“ dalyje.

***

Pranešta, kad šeštadienį koronavirusas nustatytas Klaipėdos apskrities gyventojui, grįžusiam iš Ukrainos.

***

Sekmadienio vakarą klaipėdiečiai, panorę išreikšti palaikymą baltarusių tautai, rinkosi Laisvės kelyje. Nors akcijos organizatoriai tikėjosi, kad į kelią stos apie 5000 žmonių ir jis nusidrieks nuo Šiaurinio rago iki Palangos plento, žmonių susirinko gerokai mažiau.

***

Dvi dienas trukęs 767-asis Gargždų miesto gimtadienis svečius ir gyventojus kvietė mėgautis švente ne tik Minijos slėnyje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This