36-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Rugpjūčio 31-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė domėjosi, kaip naujais mokslo metais uostamiesčio mokyklos yra pasirengusios užtikrinti saugumą dirbant COVID-19 infekcijos  sąlygomis.

***

„Mes jau baigiame dėlioti variantus, kuriems projektams galėtume gauti papildomą finansavimą. Vertiname, kad tie projektai jau turėtų statybas leidžiančius dokumentus ar bent techninį projektą, o geriausia, kad jau būtų išrinktas rangovas. Nors Klaipėdoje planuojamų ir dar neįgyvendintų projektų yra daug, kai kurie jų galbūt stovi tik todėl, kad trūksta finansavimo. Tačiau realiai vertiname savo galimybes pinigus panaudoti būtent iki kitų metų pabaigos. Todėl papildomam finansavimui gauti teiksime kiek daugiau nei 20 projektų, kuriems prašysime 30-40 mln. eurų“, – apie bandymą gauti pinigų iš Vyriausybės „Atvirai Klaipėdai” sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotas Andrius Dobranskis.

***

Bendrovė „Klaipėdos vanduo“ pranešė laikinai stabdanti nuotekų priėmimą iš AB „Grigeo Klaipėda“.

***

Pirmadienį vykusiame miesto tarybos posėdyje, kuriame buvo balsuojama dėl vicemero Arūno Barbšio interpeliacijos, 12 politikų balsavo už vicemero atleidimą, tiek pat buvo prieš, 6 susilaikė, tad vicemeras postą išsaugojo.

***

Sekmadienį Lietuvoje patvirtinti 32 koronavirusinės infekcijos atvejai, tačiau Klaipėdos apskrityje nediagnozuota nė vieno susirgimo. 16 iš jų registruota Vilniaus, po 4 Panevėžio ir Kauno apskrityse. Molėtų ir Tauragės apskrityse užfiksuota po 3 naujus COVID-19 ligos atvejus, Alytaus ir Marijampolės apskrityse – po 1 atvejį. Skelbiama, jog šią savaitę bus intensyviau atliekami tyrimai Skuodo rajono gyventojams.

***

„Vakarų Baltijos laivų statykla“ pranešė pradėjusi statyti „Smiltynės perkėlai” skirtą keleivinį-krovinį keltą „Klaipėda“. 

***

Apie tai, kokia ši vasara buvo pajūrio gelbėtojams, „Atvirai Klaipėdai” papasakojo „Klaipėdos paplūdimių” direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

***

LCC tarptautinio universiteto studentai iš užsienio, priversti praleisti izoliacijoje dvi savaites, teigia per tą laiką nenuobodžiavę.

***

Policija pranešė, kad pirmadienio vakarą Klaipėdoje pareigūnai sulaikė sekmadienį iš Pravieniškių pataisos namų ligoninės pabėgusį už narkotikus ir žmogžudystę nuteistą Jevgenijų Sotikovą.

Rugsėjo 1-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė domėjosi, ar Lietuvininkų aikštėje vykstanti Rugsėjo 1-osios šventė organizuojama dėl to, kad iš anksto sumokėtas honoraras atlikėjui Vidui Bareikiui. Tuo metu portalo praktikantė Emilija informuoja apie tai, kaip minėta šventė praėjo.    

***

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 23 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai, vienas jų – Klaipėdos apskrityje. Liga patvirtinta asmeniui, į Lietuvą grįžusiam iš Didžiosios Britanijos. Asmuo testuotas profilaktiškai, infekcijai būdingų simptomų nejaučia. 11 atvejų registruota Tauragės, devyni – Vilniaus, du – Kauno apskrityse. Sveikatos apsaugos ministerija informuoja, kad nuo šiol informaciją apie šalies mobiliųjų punktų, kuriuose atliekami tyrimai dėl COVID-19 ligos, užimtumą bus galima pasitikrinti internete, bei nurodė Nacionalinei visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijai išduoti 54,5 tūkst. greitųjų serologinių testų šalies savivaldybėms švietimo įstaigų darbuotojams tirti.

***

„Specialistai dar kartą įvertino krantinę prie „Meridiano“ ir nustatė, kad jos būklė yra labai prasta. Todėl darbo grupės nariams yra išsiųsta informacija, kad geriausia vieta „Sūduviui“ yra Dangės krantinė prie Pilies tilto. Laukiame pastabų, vėl sukviesiu darbo grupės posėdį ir priimsime jau galutinį sprendimą“, – „Atvirai Klaipėdai” komentavo darbo grupės „Sūduvio” vietai parinkti vadovas, Klaipėdos mero pavaduotojas Arūnas Barbšys.

***

Apie tai, kokia numatoma pirmoji rugsėjo savaitė, portalui papasakojo sinoptikė Elvyra Latvėnaitė.

Rugsėjo 2-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog dėl galimybės projektuoti, statyti ir valdyti naują sporto ir laisvalaikio kompleksą Paryžiaus Komunos gatvėje Klaipėdos savivaldybės skelbtame konkurse kol kas vis dar varžosi du dalyviai.

***

Klaipėdos muzikinio teatro vadovė Laima Vilimienė pristato naujojo teatro sezono repertuarą, o Pilies džiazo festivalio komanda – į rugsėjį nukeltą 26-ąjį tradicinį uostamiesčio džiazo festivalį.

***

Per parą Lietuvoje patvirtinti 29 koronavirusinės infekcijos atvejai, du iš jų – Klaipėdos apskrityje. Vienas susirgęs – atvykusysis iš Ukrainos, kaip užsikrėtė kitas asmuo, epidemiologams dar nepavyko nustatyti. Jis tirtas dėl COVID-19 ligai būdingų simptomų, bet į užsienį išvykęs nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo. dar 9 atvejai registruoti Tauragės, 8 – Vilniaus, 4 – Kauno, 3 – Šiaulių, po 1 Panevėžio, Telšių ir Utenos apskrityse. Tuo metu Klaipėdos savivaldybė ragina greitaisiais testais dėl COVID-19 išsitirti uostamiesčio pedagogus.

***

Trečiadienio rytą klaipėdiečiai tapo ilgų spūsčių ties įvažiavimais į miestą liudininkais. Tuo metu Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad nuo rugsėjo 1 dienos sutrumpėjo kelių mokesčiu apmokestintas Palangos plento ruožas.

***

Klaipėdietė aktorė Eglė Jackaitė, naujame lietuviškame filme „Sistema“ atlikusi reiklios mamos-karjeristės vaidmenį, dalinasi ir filmavimo, ir gyvenimiškąja patirtimi, vienai auginant du sūnus.

***

Trečiadienį vykusiame visų uostamiesčio sveikatos priežiūros ir gydymo įstaigų vadovų pasitarime ieškota galimybių, kaip pagerinti paslaugų prieinamumą gyventojams neslūgstant koronoviruso infekcijos bangai.

***

Klaipėdos gimnazistai patys galės nuspręsti, kokius projektus nori įgyvendinti savo mokykloje: keturiose miesto gimnazijose numatoma paskelbti konkursus mokinių idėjoms atrinkti, kurias finansuos savivaldybė.

Rugsėjo 3-oji

„Kol kas dar neturime Vyriausybės nutarimo, nors visi dokumentai yra pateikti Turto bankui. Jis buvo nurodęs, kad per liepą viskas išspręs. Nežinau, gal karantinas padarė įtaką, bet neturim dar dokumentų. Laukiam, kol ateis ar Vyriausybės nutarimo projektas, nes iš mūsų pusės viskas pateikta”, – apie įstrigusius mainus su Turto banku, pagal kuriuos savivaldybės žinion turi pereiti miesto rotušė ir Santuokų rūmai, „Atvirai Klaipėdai” pasakojo Savivaldybės administracijos Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

***

Ketvirtadienį vykusiame Klaipėdos miesto tarybos Etikos komisijos posėdyje nepavyko priimti sprendimo dėl asociacijos „Pajūrio laivai“ prezidento Algirdo Valentino apskųstos politikės Alinos Velykienės elgesio, užtat nuspręsta Ligitos Girskienės elgesio netirti.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas rašo, jog įstrigo bylos, kurią inicijavo buvęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) prokuroras Aivaras Velutis dėl jo pažeminimo pareigose, nagrinėjimas.

***

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinta 20 koronavirusinės infekcijos atvejų, vienas jų – Klaipėdos apskrityje. Žmogus užsikrėtė po kontakto su asmeniu, kuriam patvirtintas koronavirusas. Dar 11 atvejų registruota Vilniaus, po 2 – Kauno ir Šiaulių bei po vieną –   Panevėžio, Telšių, Alytaus ir Tauragės apskrityse.

***

Į lietingą ketvirtadienio vakarą prasidėjusį 26-ąjį Klaipėdos pilies džiazo festivalį Šiauriniame rage susirinko vos kelios dešimtys klaipėdiečių.

***

Uosto direkcija pranešė apie penktadienį iš valties katerio dingusį ir Kuršių mariose ieškomą žmogų.

***

LCC  tarptautinis universitetas skelbia šiemet sulaukęs rekordinio – 250 pirmakursių būrio iš 27 pasaulio valstybių.

***

Rugsėjo 4-oji

Anot Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Andriaus Dobranskio, nuo rugsėjo vidurio dėl Baltijos prospekto žiedinės sankryžos rekonstrukcijos pradžios planuojama visiškai uždaryti vieną Baltijos prospekto pusę nuo žiedo Taikos prospekto link. Tuo metu penktadienio ryte iškilmingai buvo atidaryta anksčiau laiko baigta rekonstruoti Joniškės gatvės atkarpa ir jos sankryža su Liepų gatve. 

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė domėjosi, kaip vyksta viešieji pirkimai socialinėms paslaugoms vyresnio amžiaus žmonėms namuose teikti.

***

Uosto direkcija pranešė šiaurinėje uosto dalyje pastačiusi triukšmo matuoklį, kuris leis kontroliuoti triukšmo, kylančio dėl krantinės polių kalimo, lygį. Taip pat informuojama, jog šią savaitę užbaigta jūrų uosto krantinių, kuriomis naudojasi Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega“, rekonstrukcija.

***

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 26 koronavirusinės infekcijos atvejai, du iš jų –  Klaipėdos apskrityje, abu – įvežtiniai. Koronavirusas patvirtintas asmenims, į Lietuvą atvykusiems iš Ukrainos. 13 atvejų registruota Vilniaus, penki – Tauragės, po du – Kauno, Šiaulių ir Utenos apskrityse. Tuo metu Stasio Šimkaus konservatorijos direktorė „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, jog jų moksleivis, kuriam nustatyta COVID-19 infekcija, ugdymo procese nedalyvavo.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog Klaipėdos apygardos teismas po daugiau nei dvejų metų pertraukos penktadienį vėl ėmėsi nagrinėti dar vieną prokuratūros inicijuotą baudžiamąją bylą bendrovės „Naftos grupė“ vadovams Antanui ir Arturui Urbučiams bei darbuotojai Svetlanai Popovai, bet byla dėl senaties gali būti nutraukta.

***

Klaipėdos savivaldybė paviešino projektinius pasiūlymus, kuriuose matyti, jog naujas paslaugų paskirties pastatas bus statomas Tauralaukyje.

***

Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla praneša nuo šio rugsėjo pradėjusi rengti vidaus vandenų transporto specialistus ir motorinių pramoginių laivų laivavedžius.

***

Nesurinkus pakankamai rinkėjų parašų, Viačeslavui Titovui neleista dalyvauti Seimo rinkimuose.

***

Penktadienį Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje atidaryta nauja „Vakarų medienos grupės“ medienos drožlių plokščių gamykla, į kurią investuota 146 mln. eurų.

Rugsėjo 5-oji

„Atviros Klaipėdos” praktikantė Emilija kalbina jauną Klaipėdos muzikinio teatro solistę Rosaną Štemanetian.

***

Keliaudama laiku, „Atvira Klaipėda” pasakoja uostamiesčio rotušės, kurią sovietmečiu ketinta net nugriauti, istoriją.

***

Organizatoriai praneša apie antros Pilies džiazo festivalio dienos pasirodymus.

***

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenims, penktadienį šalyje patvirtinti 36 nauji užsikrėtimai koronavirusine infekcija: 14 iš jų užregistruota Vilniaus, 8 Kauno, 6 Šiaulių, 4 Utenos, 2 Tauragės ir po 1 – Klaipėdos bei Marijampolės apskrityse. Kaip užsikrėtė žmogus Klaipėdos apskrity, kol kas neaišku.

Rugsėjo 6-oji

100-ojo poeto Pauliaus Širvio gimimo metinių proga žurnalistė Adelė Žičkuvienė primena, kaip ir kuo jis susijęs su Klaipėda.

***

„Atviros Klaipėdos” projekto „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopo” akiratyje  – prieš karą uostamiestyje rugsėjo mėn. vykę svarbūs įvykiai, atspindėti to meto spaudoje.

***

26-asis Pilies džiazo festivalis baigėsi žvaigždžių iš užsienio pasirodymais.

***

Per šeštadienį Lietuvoje patvirtinti 43 koronavirusinės infekcijos atvejai. 19 iš jų registruota Vilniaus, 11 Kauno, 6 Šiaulių apskrityse. Dar po 3 atvejus patvirtinta Klaipėdos ir Tauragės apskrityse bei 1 Marijampolėje. Per praėjusią parą registruoti 3 nauji židiniai. Du iš jų užfiksuoti Klaipėdos apskrityje. Per vakar parą COVID-19 patvirtinta vienam „Klaipėdos energija“ darbuotojui. Tai antrasis susijęs susirgimas, apie pirmąjį NVSC pranešė vakar. Pirmojo asmens užsikrėtimo aplinkybės nenustatytos. Antrasis naujas židinys – Klaipėdoje rugpjūčio 28 d. vykusi šeimos šventė. Vakar COVID-19 liga patvirtinta asmeniui, bendravusiam su šios šventės dalyviu. Vertinama, kad su protrūkiu dabar iš viso siejami 3 koronaviruso atvejai. Pirmasis atvejis patvirtintas rugsėjo 1 d.

***

Sekmadienį Klaipėdoje įvyko jau 13-tas Vilties bėgimas.

***

Antrąsias naujojo sezono rungtynes sekmadienį žaidęs Klaipėdos „Dragūnas” turėjo nuryti karčią piliulę – net dešimties įvarčių skirtumu nusileista Vilniaus VHC „Šviesa” ekipai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This