7-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Vasario 8-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistui narpliojant trijų uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo” departamentų direktorių atleidimo aplinkybes, bendrovei atstovaujantys teisininkai akcentuoja, kad iki šiol nė viename teisminiame ginče darbdavio valia su nemažiau kaip 6 mėnesių darbo užmokesčio išeitine atleisti darbuotojai nėra patyrę pergalės.

***

Sekmadienį iš ištirtų 2460 mėginių šalyje nustatyta 270 naujų susirgimo koronavirusu atvejų. Klaipėdoje susirgo 15 žmonių, tačiau nors dienos atvejų skaičius sumažėjo 21 proc., uostamiestis pagal naujų susirgimų 100 tūkst. gyventojų rodiklį dviejų pastarųjų savaičių laikotarpiu tarp visų savivaldybių iš 7-os vietos pakilo į šeštą (478,8 atvejis). Klaipėdoje mirė 1 žmogus, o iš viso uostamiestyje infekcija jau nusinešė 105 gyvybes, šalyje – 2955. 

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija praneša, jog pandemija nesumažino uosto apyvartos – augo tiek pajamos, tiek pelnas.

***

„Atvira Klaipėda” informuojama, kad AB „Klaipėdos energija” pradėjo griauti tris sovietines prie Dangės upės stovinčias mazuto talpyklas.

***

Už įpareigojimą nugriauti dalį Nidos seklyčios pastatų jos savininkas sieks iš valstybės prisiteisti per 2,5 mln. eurų.

***

Šiuo metu yra paviešinti S. Šimkaus g. 9 esančio pastato planuojamos rekonstrukcijos projektiniai pasiūlymai, kuriuos parengė UAB „Baltijos architektūra“.

***

Nors Klaipėdos senojo turgaus atstovai teigia norintys sutvarkyti šalia Lėbartų kapinių esančias prekybos vietas, čia prekiaujantys klaipėdiečiai dėl to visai nesidžiaugia.

***

Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariams pirmadienį buvo pristatytas šių metų miesto biudžeto projektas, net 13 mln. eurų mažesnis už praėjusių metų ir siekiantis 203 mln. 785 tūkst. eurų.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė, jog, pasak Vyriausybės atstovo, į miesto Tarybos Kontrolės komiteto pirmininko pareigas skiriant opozicinės Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos pirmininką Arvydą Vaitkų, skyrimo procedūros pažeistos nebuvo.

Vasario 9-oji

„Klaipėdoje tuo metu buvo apie 30 procentų kitų tautybių žmonių – labai daug buvo rusų, gudų, ukrainiečių. Jų diasporos buvo labai kontraversiškos – viena dalis kapitaliai pasisakė už nepriklausomą demokratinę Lietuvą, o kita dalis labai bijojo, ypač moterys. Man teko kalbėtis – kalbėdavo, kad išvarysim ar net sušaudysim juos. Vienas mano pažįstamas iš milicijos laikų išvažiavo bijodamas, kad jį gali sušaudyti, bet vėliau grįžo. Buvo ir „Jedinstvo” agitacija, mitingai. Negalima smerkti tų žmonių, nes jie tiesiog bijojo – visi tie 50 metų buvo pastatyti ant baimės”, – apie situaciją dėl prieš 30 metų vykusio referendumo dėl Lietuvos nepriklausomybės „Atviros Klaipėdos” žurnalistui pasakojo tuometinis Klaipėdos miesto tarybos pirmininkas Vytautas Čepas.

***

Klaipėdos kriminalistai praneša su įkalčiais sulaikę taksistu dirbantį klaipėdietį, pas kurį rasta narkotikų ir ginklų.

***

Pirmadienį 6444 ištirtuose mėginiuose nustatytas 341 naujas susirgimo koronavirusu atvejis. Klaipėdoje susirgo tik 26 žmonės ir nors dienos atvejų skaičius sumažėjo 27,8 proc., uostamiestis pagal naujų susirgimų 100 tūkst. gyventojų rodiklį dviejų pastarųjų savaičių laikotarpiu tarp visų savivaldybių išlieka šeštoje vietoje. Per parą šalyje mirė 12 žmonių, dar penkios mirtys pridėtos iš anksčiau. Klaipėdoje mirė vienas žmogus, iš viso uostamiestyje infekcija jau nusinešė 106 gyvybes, šalyje – 2972.

***

Ilgametį I. Simonaitytės bibliotekos direktorių Juozą Šikšnelį pakalbino Vytautas Čepas.

***

Naujo prekybos centro Statybininkų prospekte statytojai gyventojams turės įrengti papildomų automobilių stovėjimo vietų bei daugiau želdinių – tokias sąlygas statytojams išdėstė Klaipėdos savivaldybės valdininkai, su kuriais jie derina Statybininkų pr. 18 teritorijos detaliojo plano korekcijas.

***

Antradienį Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto nariams pranešta, jog šią savaitę Klaipėdoje pradedami vakcinuoti švietimo įstaigų darbuotojai. Tuo metu Jūrinės kultūros koordinacinės tarybos posėdžio nariai Klaipėdos želdynuose pasigedo jūrinių akcentų.

***

LCC tarptautinio universiteto krepšininkės antradienio vakarą „Huawei Moterų lygoje“ skaudžiai – 58: 88 – pralaimėjo „Šiaulių“ komandai, o Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ išvykoje rezultatu 52:67 turėjo pripažinti „Telšių“ krepšininkų pranašumą. Tuo metu „Neptūnas” namuose rezultatu 81:64 nugalėjo Alytaus „Dzūkijos“ komandą.

Vasario 10-oji

„Nors laikai ir nėra lengvi, investicijos yra vykdomos iš skolintų, o ne apyvartinių lėšų, tad suplanuoti projektai neturėtų sustoti. Bankai noriai skolina, dėl paskolos šiam projektui jau esame kalbėję su užsienio bankais“,  – planais jau šią vasarą pradėti Naujosios perkėlos rekonstrukcijos darbus su „Atviros Klaipėdos” žurnaliste dalinosi Smiltynės perkėlos generalinis direktorius Mindaugas Čiakas.

***

Antradienį 7032 ištirtuose mėginiuose nustatyti 569 nauji susirgimo koronavirusu atvejai. Klaipėdoje susirgo 27 žmonės ir nors dienos atvejų skaičius sumažėjo net 52,7 proc., uostamiestis pagal naujų susirgimų 100 tūkst. gyventojų rodiklį dviejų pastarųjų savaičių laikotarpiu stabiliai įsitvirtino šeštoje vietoje. Mirė 12 žmonių, dar 4 mirtys pridėtos iš anksčiau, o bendras šalyje mirusiųjų skaičius – 2988, Klaipėdoje – 107.

***

Klaipėdos universitetas pristato jos Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto vadovo Vasilijaus Safronovo naują leidinį „Klaipėdos miesto istorija“.

***

Uosto direkcija pranešė, kad pradedamas vienas iš svarbiausių šių metų projektų – uosto laivybos kanalo gilinimas iki 15 metrų.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog neseniai įsteigtos Klaipėdos regiono plėtros tarybos administracijos direktoriumi tapo Valdas Pučkorius, kuris yra ne tik pirmasis asociacijos „Klaipėdos regionas“ vadovas, bet ir geras Klaipėdos mero pažįstamas.

***

Trečiadienį Vyriausybė pritarė sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio pateiktiems karantino švelninimo pasiūlymams, turintiems ir nemažai išlygų. 

***

Šiomis dienomis paviešinti religinės paskirties pastato parapijos namų prie Šv. Juozapo Darbininko bažnyčios rekonstravimo projektiniai pasiūlymai, tačiau vietoj sudegusios medinės bažnyčios parapijos namai, klebono Vlado Gedgaudo teigimu, vargu, ar greit atsiras.

***

Klaipėdos „Dragūno” rankininkai trečiadienį iškovojo paskutinį kelialapį į Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės finalo ketvertą, rezultatu 34:21  įveikęs Alytaus „Varsą-Stronglasu”.

Vasario 11-oji

Praėjusių metų Klaipėdos savivaldybės tarybos narių atlyginimus suskaičiavo „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Trečiadienį ištyrus 6739 mėginius nustatyti 487 nauji susirgimo koronavirusu atvejai. Klaipėdoje per parą susirgo 62 žmonės, mirė du, tada dabar uostamiestyje mirusiais laikomi 109, šalyje – 3013. Tuo metu ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pranešė, jog pagal naujai pateikiamą statistiką nesutampa statistinis ir deklaruotas sergančiųjų skaičius, o nuo COVID-19 mirčių rodikliai bus pateikiami net pagal tris skirtingus apibrėžimus.

***

Prokuratūra pranešė nutraukusi ikiteisminį tyrimą, kuris buvo pradėtas dėl triukšmo, sklidusio iš pernai metų liepą Palangoje vykusio festivalio, jo organizatoriui taikant administracinę atsakomybę.

***

„Grigeo Klaipėda“ skelbia esą aplinkosaugininkai, atlikę bendrovėje neplaninį patikrinimą, nenustatė, jog teršalai į Kuršių marias pateko iš „Grigeo Klaipėda“.

***

Į aplinkosaugą nukreiptas investicijas specialistams ir miesto valdžios atstovams ketvirtadienį pristačiusios AB „Klaipėdos mediena” vadovai akcentavo, kad atitinkamą projektą jie yra pasirengę įgyvendinti jau šiemet, tačiau viską nulems derinimo procedūros. 

***

„Įmonė yra įpareigota kaupti mazutą, kaip alternatyvų kurą, jei sutriktų dujų tiekimas. Jis naudojamas tik esant tokiems dideliems šalčiams kaip dabar. Pagrindiniu kuru visada yra dujos ir biokuras. Deja, bet tokių technologinių momentų neišvengsi”, – kodėl iš „Klaipėdos energijos” katilinės sklinda juodi dūmai, „Atvirai Klaipėdai” sakė bendrovės generalinis direktorius Antanas Katinas.  

***

„Atvira Klaipėda” rašo, jog grupė klaipėdiečių nenori, kad architektūrinio konkurso nugalėtoju paskelbtas projektas „Pelenynas“ būtų įgyvendintas – dėl to jau renkami nepatenkintųjų parašai po peticija.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ NKL – VIKINGLOTTO pirmenybėse ketvirtadienį išvykoje rezultatu 72:67 antrą kartą šiame sezone nugalėjo Vilniaus „Perlą-Energiją“.

Vasario 12-oji

Nepabaigiamoje Rimanto Cibausko tvoros istorijoje – dar du jo atmesti prašymai teismui.

***

Ketvirtadienį šalyje ištyrus 6942 mėginius nustatyti 468 nauji COVID-19 atvejai. Klaipėdoje per parą susirgo 36 žmonės, per paskutines 7 dienas naujų atvejų šalyje sumažėjo 23,9, Klaipėdoje – 6,3 proc. ir uostamiestis pakilo į 5 vietą pagal susirgimų skaičių tarp visų savivaldybių. Čia per parą mirė 2 žmonės, tokių jau yra 111. Šalyje per parą nuo viruso aukų padaugėjo nuo 3013 iki 3038.

***

„Klaipėdos vanduo“ praneša, kad pernai nustatė 44 savavališkų prisijungimų prie vandens ir nuotekų centralizuotų tinklų atvejus. 

***

Klaipėdos miesto tarybos kolegija penktadienį vienbalsiai pritarė, kad Klaipėdos miesto vėliava už geriausią praėjusių metų darbą Vasario 16-ąją būtų įteikta maltiečiams, nes ir taip reikšmingos jų veiklos svarba ypač atsiskleidė per pandemiją.

***

Klaipėdos universitetinė ligoninė praneša išleidusi onkologiniams ligoniams skirtą leidinį.

***

Verslininkų planus prie „Vyturio” PC statyti „Maximos” parduotuvę sugriauti siekiantys gyventojai išgirdo, kad jų kova yra lyg su vėjo malūnais, nes esą negalima uždrausti privačiame sklype statyti tokio objekto, mat tai numatyta galiojančiame detaliajame plane.

***

„Emocijų buvo labai daug, todėl sprendimo šiandien (penktadienį – V. S.) nepriėmėme. Su komisijos nariais sutarėme, kad reikia atvėsti, dar kartą paanalizuoti visus dokumentus ir tada jau galutinai nuspręsime, ar A. Velykienė padarė pažeidimą“, – kodėl dėl to paties etikos pažeidimo prireikė antrą kartą svarstyti A. Velykienės elgesį, „Atvirai Klaipėdai” komentavo Etikos komisijai pirmininkavęs Kazys Bagdonas.

Vasario 13-oji

1925-aisiais „Klaipėdos žinios” pranešė, kad sausio 23-ąją prie rotušės susirinko apie 200 bedarbių, turėjusių dirbti viešuosius darbus: čia juos pasitiko Krašto policija, saugojusi rotušę. Ne vien tik apie tai – „Atviros Klaipėda” rašinių cikle „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas”.  

***

Šeštadienis nebuvo sėkmingas Klaipėdos Neptūno klubo komandoms – tik moterys „Huawei Moterų lygoje“ laimėjo prieš „Šiaulių“ krepšininkes. Tuo metu „Neptūnas-Akvaservis“ namuose rezultatu 59:74 turėjo pripažinti Telšių „Telšiai“ pranašumą, o ilgą laiką Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalyje Klaipėdos „Neptūnas“ pirmavęs ir net tris kėlinius tampęs nervus Kauno „Žalgiriui“, galiausiai po įtemptos kovos jam pralaimėjo rezultatu 72:84.

Vasario 14-oji

Pradėdamas Ievos Simonaitytės bibliotekos istorijos pasakojimą, Juozas Šikšnelis apžvelgia istorinį to meto miesto kontekstą, kuriame kūrėsi biblioteka.

***

Šeštadienį ištyrus 5175 mėginius šalyje nustatyti 375 nauji susirgimo SARS -CoV-2 liga atvejai. Klaipėdoje susirgo 37 žmonės, mirė vienas. Per parą šalyje nuo COVID-19 ligos mirė 13 žmonių, iš viso infekcija jau nusinešė 3070 gyvybes, Klaipėdoje – 112.

***

„Galima tik spėlioti, kada VMVT patyrė entuziazmo kontroliuoti produktų pavadinimų prasmę didėjimo pagreitį. Gal paskatino pradėtas tyrimas dėl Darbo partijos lyderio Viktoro Uspakich viešai pristatyto stebuklingai nuo COVID-19 apsaugančio gazuoto mineralinio vandens”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkams Karaliaus Mindaugo taurė buvo nesėkminga – sekmadienį Panevėžyje mažajame finale dėl bronzos medalių klaipėdiečiai pralaimėjo Utenos „Juventus” komandai rezultatu 69: 86. Tuo metu „Dragūno“ rankininkai iškovojo Lietuvos rankinio federacijos taurę, rezultatu 34:29 nugalėję Kauno „Granitą-Karį“. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This