28-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Liepos 5-oji

Visuomenei pristatyti buvusio Dujų fabriko teritorijos konversijos projektiniai pasiūlymai sulaukė palaikymo, o pasiūlymų ir pastabų iki susirinkimo negauta.

***

Sekmadienį šalyje nustatyta tik 18 naujų COVID-19 ligos atvejų, Klaipėdoje susirgo 2 žmonės. Klaipėdoje savaitinis rodiklis padidėjo net 28 proc., o dviejų savaičių – sumažėjo nuo 28,2 atvejo iki 26,2, tenkančio 100 tūkst. gyventojų.

***

Pirmadienį, Lietuvos valstybės dienos išvakarėse, Vydūno skvere buvo apdovanota 19 Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų.

***

Viešojoje erdvėje pasirodžius pranešimams apie Karlskronos aikštėje šią savaitę organizuojamą renginį vaikams „Žurnalistika iš arti“, su „Atvira Klaipėda” susisiekusi Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos direktorė Bronislava Lauciuvienė teigė, jog dėl šio renginio vedėjo įvyko nesusipratimas.

***

Nesusipratimus su darželių abonementiniu mokesčiu aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

Liepos 6-oji

„Nors apie šį projektą visuomenė daug diskutavo, raštu jokių pasiūlymų iš visuomenės negavome. Gal tai yra gero įdirbio ir didelio viešumo rezultatas. Šitie projektiniai pasiūlymai dabar gali keliauti tolyn. Juos teiksime tvirtinti Klaipėdos savivaldybei“, – pirmadienio pavakarę vykusiame „Memelio miesto“ verslo centro viešame pristatyme kalbėjo projektinius pasiūlymus parengusios vilniečių bendrovės „AEXN“ architektas Evaldas Klimas.

***

„Ponas Lukašenka – bičas su polėkiu, mėgsta durti ten, kur skauda. Ypač jeigu mato, kad skauda. Ir duria tiems, kurie klykia iš skausmo labiausiai – pirmadienį Latvijos medijose neradau nė vieno pranešimo apie migrantų antplūdį”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

Pirmadienį šalyje nustatyta 40 naujų COVID-19 ligos atvejų, Klaipėdoje šia infekcija užsikrėtė du žmonės.

***

Vidurdienį Jono kalnelio saloje pirmą kartą Valstybės dienos minėjimo proga surengta trispalvės pakėlimo ceremonija, kurioje dalyvavo Karinių jūrų pajėgų pučiamųjų orkestras ir Žvejų rūmų moterų choras „Dangė“.

***

Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną Klaipėdoje vykusios LFF I lygos rungtynės tarp „Neptūno” ir FK  „Panevėžys B” padovanojo įvarčių gausą, bet jų daugiau sugebėjo pelnyti svečiai, įveikę šeimininkus rezultatu 4:3.

Liepos 7-oji

Kokią piniginę baudą skyrė teismas verslininkui Rimantui Cibauskui už tai, kad jis nenugriovė nelegaliai pastatytos tvoros, informuoja portalo žurnalistas.

***

Antradienį šalyje nustatyti 33 nauji COVID-19 ligos atvejai, Klaipėdoje per parą šia infekcija užsikrėtė 3 žmonės, šalyje per parą nefiksuota nė vienos mirties nuo COVID-19.

***

UAB „Liepų terasos” skelbia pradedanti statyti gyvenamųjų namų kvartalą „Liepų terasos”, kuris įsikurs šalia Dangės upės daugiau kaip 4 hektarų teritorijoje Arimų g.

***

Ar nelegalūs migrantai apsigyvens ir Klaipėdoje, kaip būkštauja žadantys dėl to piketuoti vieno bendrabučio gyventojai, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas. Jis taip pat informuoja, jog Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro pasamdyta įmonė paskelbė antrą jos vadovo konkursą.

***

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas „Atvirai Klaipėdai” pažadėjo naujųjų fontanų veikimo dažnumo klausimą, kaip pageidauja dalis klaipėdiečių, aptarti su kolegomis ir vadovais.

***

Finansų ir ekonomikos komiteto nariai trečiadienį pritarė Klaipėdos savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkos 2021-2025 metams bendrajam planui bei kitiems nuo šio rugsėjo numatomiems pokyčiams švietimo srityje.

***

Trečiadienį Klaipėdos savivaldybėje vykusiame pasitarime nuspręsta netoli buvusios Senosios perkėlos pastato įrengti žuvų iškrovimo vietą bei vietas prekybai. Tuo metu Klaipėdos uoste kartu su susisiekimo ministru Mariumi Skuodžiu lankėsi Ukrainos infrastruktūros ministras Oleksandras Kubrakovas.

Liepos 8-oji

Pievų Tako gatvėje daugiabutį norinti pastatyti bendrovė, susidūrusi ir su kaimynų, ir su uostamiesčio savivaldybės pasipriešinimu, galutiniais Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimais prisiteisė iš savivaldybės pinigų, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad nuo šiandien kiekvieną ketvirtadienį visuose vakcinacijos centruose Lietuvoje gyventojai kviečiami skiepytis be išankstinės registracijos, o pasirinkti bus galima bet kurią vakcinacijos centre esančią vakciną.

***

Trečiadienio vakarą Skulptūrų parko aikštelėje buvo pristatyta knyga „Klaipėdos senųjų kapinių istorijos“.

***

Prokuratūra pranešė apie baigtą bylą, kurioje sukčiavimu ir kitomis nusikalstamomis veikomis kaltinami aštuoni asmenys, o policija skelbia sulaikiusi jauną plėšiką. Tuo metu teismui perduota byla, kurioje čekų šeima kaltinama du savo tautiečius bei lenką Šventojoje veikusiuose atrakcionuose vertę dirbti be atlyginimo ir pavertę juos vergais.

***

„Ir pikta, ir apmaudu. Kažkokia beviltiška situacija. Bet dar kantriai laukiame, kaip viskas pasibaigs. Kai susidūrėme su tokiu valdiškų įstaigų abejingumu ir neįgalumu spręsti klausimus, lieka tik šypsotis“, – apie nežinomam laikui nukeltus planus atstatyti „Strandhalle“ restoraną Smiltynėje „Atvirai Klaipėdai” kalbėjo žemės ūkio bendrovės „Kernai“ vadovas Vygandas Kumpys.

***

Klaipėdoje ketvirtadienį apsilankęs ir su aplinkosaugininkais bei savivaldybės atstovais susitikęs aplinkos ministras Simonas Gentvilas klaipėdiečiams suteikė vilčių, kad juos smarvė kankins mažiau.

***

Ketvirtadienį Kultūros, švietimo ir sporto komiteto posėdyje, aptariant Klaipėdos švyturio perėmimo uostamiesčio savivaldybės nuosavybėn reikalus, paaiškėjo, jog dėl to kyla daugybė klausimų, o atsakymai į juos kol kol kas nežinomi.

***

UAB „Naujasis turgus“ pranešė pardavęs keletą metų pagal paskirtį nebenaudotą turgelį Minijos g.

Liepos 9-oji

„Kai vamzdynas užsikemša nuo riebalų, žmonės pila chemiją, turinčią atkimšti tinklus, tačiau gauna priešingą efektą – chemija netirpdo riebalo, o vamzdžiai tampa tarsi užmūryti. Žinome, kad žmonės kepa spurgas, bulvytes, čeburekus, o likusį aliejų tiesiog išpila į kanalizaciją. Daugelis galvoja, kad šiltas vanduo skaido riebalus, tačiau tai mitas”, – pavyzdį, kaip užsikemša nuotekų vamzdynai, pateikia nuotekų ir skystų atliekų vežėjas Eduardas.

***

Kas iš Anykščių kilusį Donatą Meškauską, penkerius metus praleidusį Australijoje, atginė į Klaipėdą – pokalbyje su banglenčių treneriu.

***

Penktadienį uostamiestyje viešėjęs ir Klaipėdos centrinio pašto pastatą apžiūrėjęs kultūros ministras Simonas Kairys tvirtino, kad galimybių studija dėl jo ateities bus baigta rugsėjį, o kartu sprendžiami ir pastato perėmimo Kultūros ministerijos žinion klausimai.

***

Dėl sistemos gedimo COVID-19 paros rodikliai penktadienį paskelbti gerokai vėliau, o skaičiai nėra džiuginantys.

***

Klaipėdos universitetas pranešė, kad jų Jūros tyrimų instituto mokslininkų sukurta dirbtinė sala iškeliauja į Šiaulius ir netrukus paįvairins Talkšos ežero peizažą.

Liepos 10-oji

1930-ųjų birželį „Lietuvos aidas” pranešė, kad Klaipėdoje visiems automobiliams, naudojamiems išnuomojamam pasivažinėjimui, nuo rugsėjo bus „įvedami taksomotorai ir numatytos kelios automobiliams stovėti vietos”, rašoma portalo vykdomo projekto „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas” rašinių cikle.

***

Klaipėdos muzikinis teatras praneša, jog penktadienį uostamiestyje lankęsis kultūros ministras Simonas Kairys apžiūrėjo naujojo teatro pastato statybas.

***

COVID-19 rodikliai toliau auga ir šalyje, ir Klaipėdoje.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė praktiškai patikrino, ar saugu ir patogu iš pietinės miesto dalies dviračiu pasiekti jo šiaurinę dalį.

Liepos 11-oji

Kuo gyvena šalies jūrinis sektorius ir kokia jo ateitis, ką pavyko pasiekti per nepriklausomybės laikotarpį ir ką per tą laiką šalis prarado? Apie tai Denis Kišinevskij kalbasi su Klaipėdos universiteto profesoriumi, uostų ir vandens kelių plėtros specialistu Vytautu Paulausku.

***

Per savaitę naujų ligos atvejų Lietuvoje ketvirta diena iš eilės didėja – augimas šį kartą siekia 46 proc., o Klaipėdoje – net 65 proc.

***

Sekmadienį Klaipėdoje vykusią 45-ąją jubiliejinę Kazimiero Budrio šeimų krepšinio taurę laimėjo Šliogerių šeima iš Kauno.

***

Eidamas 85-uosius metus sekmadienį mirė ilgametis Klaipėdos dramos teatro režisierius ir meno vadovas Povilas Gaidys – šia liūdna žinia savo paskyrose socialiniame tinkle dalinasi jo kolegos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje keisis parkingo rinkliavos tvarka

Ketvirtadienį Palangos savivaldybės taryba apsisprendė dėl vietinės rinkliavos už automobilių statymą nustatytose apmokestinamose kurorto vietose pokyčių. Jie priimti Palangos rinkliavų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Išsigando Linutės*

Pasižadėjusi prieš kiekvieną Klaipėdos miesto tarybos posėdį rėžti kalbą iš „Klaipėdiečių tribūnos” Virginija Jurgilevičienė pažado netesėjo. Ketvirtadienį jos posėdyje nebuvo. ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This