37-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Rugsėjo 6-oji

Klaipėdoje tęsiasi tradicija, kai suplanuoti projektai brangsta net kelis kartus. Naujausias toks pavyzdys – būsimas Jūrininkų sveikatos priežiūros centro naujas pastatas, rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Nuo COVID-19 Neringoje jau 100 proc. paskiepyti 55-79 amžiaus gyventojai, tuo metu Klaipėdoje abu skiepus yra gavę 51,5 proc.

***

Šv. Jono bažnyčios teritorijoje jau mėnesį plušantys archeologai pirmadienį žurnalistams pristatė atkastus 57 žmonių palaikus bei vieną iš vertingiausių radinių – išskirtinį karstą ir auskarus.

***

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdybos pareigūnai skelbia baigę ikiteisminį tyrimą dėl grožio salonų tinklą Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių miestuose valdančios įmonės direktoriaus nesumokėtų mokesčių ir valstybei padarytos per 272 tūkst. eurų žalos.

***

Pranešama, jog Klaipėdoje vietoj buvusio viešbučio „Radisson Blu” netrukus duris atvers naujasis „Mercure Klaipėda City“.

***

„Mes su geležinkeliečiais kalbėjomės apie triukšmo slopinimo sienelės įrengimą, tačiau jie sakė, kad turime glaudžiai bendradarbiauti su savivaldybe, nes geležinkeliečiai šito klausimo nesiima spręsti. O jūs tik patys galite įsivaizduoti, kokį triukšmą mes turime kentėti. Žodžiais to neįmanoma nupasakoti. Žmonės jau praranda viltį, jog kada nors situacija pagerės, kad bus ieškoma sprendimų. Todėl ir norime išsiaiškinti, kokių galime tikėtis perspektyvų“, – pirmadienį Seimo narės Ligitos Girskienės iniciatyva surengtame Rimkų ir Smeltės gyventojų pasitarime, kuriame dalyvavo ir „Atviros Klaipėdos” žurnalistė, kalbėjo Rimkų bendruomenės atstovas Žydrūnas Martinavičius.

Rugsėjo 7-oji

Pirmos instancijos teismas pripažino, jog verslininkų skundas dėl Klaipėdos savivaldybės sugalvotos naujos gatvių valymo tvarkos yra nepagrįstas, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Pirmadienį Klaipėdoje siautėjo vandalai ir vagys – gadino transporto priemones ir vogė viską, kad pakliuvo po ranka.

***

Klaipėdos universitetinės ligoninės specialistė komunikacijai Aistė Noreikaitė patvirtino, kad koronavirusas diagnozuotas šios įstaigos vadovui Vinsui Janušoniui.

***

„Atvira Klaipėda” sulaukė privatų Klaipėdos licėjų lankančio vaiko mamos laiško, kuriame ji dalinosi savo nuogąstavimais dėl čia sudaromų pamokų tvarkaraščių, nors licėjaus direktorė tvirtino, kad tvarkaraščiai kol kas yra laikini.

***

Antradienį vykusiame Sveikatos ir socialinių reikalų komitete buvo pristatyta su COVID-19 susijusi situacija uostamiesčio mokymo įstaigose.

***

Po to, kai teko nutraukti pirmąjį konkursą, Turto bankas vėl paskelbė daugiaaukštės Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato automobilių aikštelės statybos rangovo paiešką, informuoja portalo žurnalistas.

***

Antradienį Klaipėdos autobusų parkas pradėjo bandomuosius reisus Lenkijos gamintojo „Solaris“ 18 metrų ilgio elektrobusu, rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Lietuvos muitinė pranešė, kad įgyvendindama Europos Sąjungos nustatytas sankcijas Baltarusijos įmonėms per Klaipėdos uostą neleido išgabenti akcinės bendrovės „BelAZ“ krovinio.

Rugsėjo 8-oji

Antradienį vykusiame Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje jos nariai vienbalsiai pritarė, kad iš miesto biudžeto būtų skirta pinigų Jūrininkų sveikatos priežiūros centrui, Klaipėdos vaikų ligoninei ir Klaipėdos universitetinei ligoninei naujai įrangai įsigyti bei remontams atlikti.

***

Skelbiama, jog jau rugsėjį lietuvių startuolis „Ondato“ atidaro biurą Klaipėdoje ir ieško mažiausiai 50 darbuotojų.

***

Antradienį šalyje į ligonines dėl Covid- 19 ligos paguldyta net 110 pacientų, o Klaipėdą iš paskutinės vietos pagal 100 tūkst. gyventojams per 2 savaites tenkančių susirgimų skaičių išstūmė Rietavo savivaldybė. Tuo metu Klaipėdos universitetinė ligoninė trečiadienį trečiąja vakcinos doze pradėjo skiepyti savo medicinos darbuotojus.

***

„Atviros Klaipėdos” skaitytojos aprašyta situacija dėl automobilių statymo viename iš Laukininkų g. kiemų domėjosi portalo žurnalistė.

***

Klaipėdos dramos teatras antradienio vakare pristatė savo 86-ojo sezono naujienas.

***

„Pusiau požeminių atliekų konteinerių aikštelių įrengimo projekto vykdytojas yra KRATC, savivaldybė – tik partnerė. KRATC iš rangovų turi perimti įrengtas aikšteles, o tada jas perduoti savivaldybei. Tuomet direktoriaus įsakymu bus pakoreguota atliekų konteinerių išdėstymo schema ir viešai paskelbta, kokiais pusiau požeminiais konteineriais naudotis jau galima“, – kodėl iki šiol negalima naudotis naujaisiais šiukšlių konteineriais paaiškino Klaipėdos savivaldybės Aplinkosaugos skyriaus vyriausioji specialistė Renata Chockevičienė.

***

Agnė Bukartaitė praneša, jog klubas „Okinava“ gausiame būryje sportininkų ir draugų atšventė savo 25-ąjį gimtadienį.

Rugsėjo 9-oji

Miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai trečiadienį pritarė pradėti žemės paėmimo visuomenės poreikiams procedūras. Taip siekiama pagerinti priemiestinės Žaliojo slėnio gyvenvietės susisiekimą su miestu, nutiesiant naują gatvę, sujungsiančią Vėjo ir Jungtinę gatves, rašo „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdoje antrą parą iš eilės registruota daugiau nei 100 naujų koronovirusinės infekcijos susirgimų, tarp židinių – ir Klaipėdos muzikinis teatras, kuriame užsikrėtę 18 darbuotojų.

***

Laikinasis „Klaipėdos keleivinio transporto“ direktorius Andrius Samuilovas apžvelgia rugsėjo mėnesį padidėjusių transporto srautų Klaipėdoje ir jos priemiesčiuose priežastis.

***

Klaipėdos universitetinė ligoninė praneša išbandžiusi jau antrą robotinę sistemą „Versius“.

***

„Žinoma, provokatorių gali atsirasti, visokių žmonių yra, tačiau labai svarbu, kaip į tuos provokatorius reaguojama. Ir prieš mėnesį vykusiame mitinge buvo tokių pareiškimų, kad reikia nuversti valdžią. Bet tada priėjau prie žmogaus ir užbaigiau mintį, kad valdžią reikia keisti teisėtais būdais. Kas iš to, jei į rotušės pusę mesime akmenį, juk niekas nuo to nepasikeis. Taip ir sakau visiems žmonėms. Geriau visus politikus „užmėtykime“ popieriais. Po šio mitingo jiems įteiksime raštą, lauksime atsakymo, paskui vėl rašysime. Tie raštai valdžiai bus daug skaudžiau nei akmenys“, – kalbėjo penktadienį uostamiestyje planuojamo mitingo viena iš organizatorių Virginija Jurgilevičienė.

***

Organizatoriai praneša apie Klaipėdoje prasidedančius šiuolaikinio meno mėnesio teatro, muzikos, kino, animacijos ir kt. renginius.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė informuoja, jog ketvirtadienį vykusiame Kultūros, švietimo ir sporto komitete jos nariai pritarė Ninos Puteikienės siūlymui surengti bendrą minėto komiteto bei Kultūros ir meno tarybos posėdį, kuriame būtų aptarta svarbiausių miesto kultūros įstaigų vadovų skyrimo tvarka.

***

Ketvirtadienio popietę buvo surengta šalia Klaipėdos, Dirvupių kaime, kylančio pramonės inovacijų parko „VMG Technics R&D Park“ projekto statybų pradžios ceremonija.

Rugsėjo 10-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog Klaipėdos savivaldybė paskelbė konkursą ir ieško projektuotojų, kurie parengtų Smiltynės miško parke numatytų keturių teminių takų techninius projektus bei vykdytų projekto priežiūrą.

***

Per praėjusią parą koronaviruso aukų sąrašas pasipildė 10-čia gyvybių ir bendras mirčių skaičius pasiekė 4655. Visi dešimt mirusiųjų buvo nepasiskiepiję, tarp aukų yra ir asmuo iš 20-29 metų amžiaus kategorijos.

***

Penktadienį palaikyti Vilniuje mitinguojančių Šeimų sąjūdžio dalyvių į Klaipėdos atgimimo aikštę susirinko vos 100 protestuotojų, kurie pasirašė kreipimąsi į miesto tarybos narius, kad artimiausiame tarybos posėdyje būtų nagrinėjamas galimybių paso tikslingumo klausimas.

***

Skelbiama, kaip nuo ateinančio ketvirtadienio, rugsėjo 16-osios, Klaipėdoje keisis mokama automobilių statymo tvarka.

***

Klaipėdos muzikinio teatro atstovė kalbina artėjančio premjerinio šokio spektaklio „Romeo ir Džuljeta” vaizdo projekcijų autorių Linartą Urniežį.

Rugsėjo 11-oji

Dar viename „Atviros Klaipėdos” ciklo „Ką pasakoja archyvas” rašinyje – apie duonos ir kitų kortelių reikalus, užfiksuotus 1946-1947 metų Klaipėdos miesto vykdomojo komiteto dokumentuose, saugomuose Klaipėdos regioniniame valstybės archyve.

***

Šeštadienį Klaipėdoje, palapinėje prie Vingio g. esančios „Norfos” buvo paskiepyta apie 300 asmenų, tačiau kodėl viena moteris, pralaukusi eilėje 1,5 val., skiepo vis tiek negavo, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Šeštadienį namuose Klaipėdos „Neptūno” futbolininkai LFF I lygos rungtynėse nesugebėjo pasipriešinti „Riterių B” komandai, nusileidę vilniečiams minimaliu rezultatu 0:1.

Rugsėjo 12-oji

1924-ųjų rugsėjo pradžioje dienraštis „Lietuva” paskelbė, kad rugpjūčio 28 d. Klaipėdos uoste įvyko pirmųjų Lietuvos jūrininkų mokyklos moksleivių-jūros kadetų „įkurdinimas jūrų laive „Kastytis“ pirmai jūrių praktikos kelionei”, rašoma „Atviros Klaipėdos” ciklo „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas” publikacijoje.

***

Šeštadienį šalyje nustatyta 810 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų ,o Klaipėdoje per parą ši infekcija diagnozuota 127 žmonėms – tai seniai matytas naujų užsikrėtimų paros skaičius.

***

Denis Kišinevskij pasakoja apie iš Uzbekijos į Klaipėdą atvykusį Ferą Rachimovą, kuris Klaipėdos valstybinėje kolegijoje studijuoja bendrosios praktikos slaugą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This