8-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Vasario 21-oji

Klaipėdos miesto savivaldybės valstybės tarnautojai bei asmenys, dirbantys pagal darbo sutartis, o taip pat – meras ir jo pavaduotojai bei politinio pasitikėjimo pareigūnai savivaldybės lėšomis yra apdrausti civilinės atsakomybės draudimu, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Sekmadienio pavakare Klaipėdoje, ties Geležinkelio g. keleivinis traukinys kliudė ir mirtinai sužalojo per geležinkelio bėgius ėjusią 75 metų moterį.

***

Dėl žiniasklaidos paskelbtos teismą jau pasiekusios AB „Grigeo Klaipėda“ baudžiamosios bylos medžiagos įmonei atstovaujantys teisininkai kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, Klaipėdos apygardos prokuratūrą ir Šiaulių apygardos teismą.

***

Klausimų į suformuluotus klausimus iš Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro nesulaukusi uostamiesčio savivaldybės Antikorupcijos komisija pirmadienį naujosios bendrovės vadovės buvo patikinta, kad taip ateityje nebenutiks, rašo portalo žurnalistas. Jis taip pat informuoja, jog „Grigeo Klaipėda“ turtas ir toliau lieka areštuotas.

***

Pranešama, jog Baltijos rankinio lygos rungtynėse „Dragūno” rankininkai savoje aikštelėje šeštadienį rezultatu 37:23 nugalėjo SK „Latgols/Ludza” komandą, o sekmadienį rezultatu 39:26 įveikė HK „Ogre/Hydrox”.

***

Iki pusmečio truksiantys Vitės progimnazijos sporto aikštyno atnaujinimo darbų kaštai gali pasiekti daugiau nei 800 tūkst. eurų, o Klaipėdos savivaldybė jau paskelbė viešąjį pirkimą rangovui išrinkti.

Vasario 22-oji

Už laiku neparengtą Turgaus aikštės su prieigomis sutvarkymo techninį projektą mažajai bendrijai „Altitudės” delspinigiai skaičiuojami jau treti metai, tačiau kada projektas bus baigtas, Klaipėdos savivaldybėje niekas nedrįsta prognozuoti, rašo portalo žurnalistas.

***

Pirmadienį šalyje patvirtinta 6812 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, iš jų 356 – Klaipėdoje.

***

Pirmajam konkursui kilnojamajai lauko kavinei atnaujintame Dangės skvere įrengti pasibaigus nesutarimu su vieninteliu jo dalyviu, savivaldybės administracijai teko skelbti antrą konkursą, informuoja „Atvira Klaipėda”.  Taip pat rašoma, jog nors Klaipėdos politikai prieš metus vienbalsiai pritarė sprendimui perimti bankrutavusios vienintelės Lietuvoje geoterminės jėgainės „Geoterma” turtą, jis jai perduotas tik prieš savaitę.

***

„Likus metams iki rinkimų Klaipėdos meras liko vienišas it kuolas pamišky, apsuptas tik kelių nusususių piktžolių. La commedia e finita! Ir taip egzistuoti reiks dar metus. Užuojauta. Mums. Ir jam”, – nuomonių rubrikoje rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Antradienį vykusioje spaudos konferencijoje, skirtoje pristatyti šį savaitgalį Žvejų rūmuose vyksiančią Antonino Dvoržako operos „Undinė” premjerą, buvo kalbama ne tik apie šio veikalo pastatymo meninius niuansus.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ antradienio vakarą išvykoje iškovojo dar vieną pergalę Baltijos čempionate, rezultatu 98:73 nugalėjęs „Liepaja-LSSS“ komandą.

Vasario 23-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė domėjosi, kaip vyksta prieš metus pradėtos bylos dėl dviejų uostamiesčio vežėjų bendrovių vadovų, įtariamų atlyginimų vokeliuose mokėjimu, tyrimas.

***

Nuo trečiadienio, vasario 23 d., žmonėms, turėjusiems sąlytį su COVID-19 sergančiu asmeniu, izoliuotis nebereikės.

***

„Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas neteko kantrybės: aštuonerius metus siekęs sužlugdyti laisvamanę Ukrainos valstybę po Krymo aneksijos 2014-aisiais, paskelbė, kad jo šalis diplomatiškai pripažįsta atskalūniškas Donecko ir Lugansko „liaudies respublikas” Ukrainos Rytuose (jos atsirado rusams mėginant sukelti maištą kolektyvinio Kremliaus sąmonėje sukurtoje vadinamoje „Novorosijoje”) ir įveda karines pajėgas, kurios turėtų užtikrinti „bendrą gynybą” nuo Kijevo režimo”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

Uždaruose posėdžiuose dar pernai kovą iš pareigų atleisto buvusio Klaipėdos apygardos prokuroro Sauliaus Galmino bylą dėl smurto artimoje aplinkoje išnagrinėjęs Klaipėdos apygardos teismas trečiadienį vyrą pripažino kaltu, o jo žmonai Aušrai gresia baudžiamoji atsakomybė dėl galimai melagingų parodymų davimo.

***

Po ankstesnės „Atviros Klaipėdos” informacijos apie suniokotą „Pražuvusią Klaipėdą”, ji vėl sutvarkyta ir apšviesta, informuoja portalas.

***

Ketvirtadienį vyksiančiame Kretingos rajono savivaldybės tarybos posėdžio darbotvarkėje yra sprendimo projektas, kuriuo norima keisti Kretingos ligoninės struktūrą ir taip kapituliuoti prieš SAM sprendimą čia nebeteikti stacionarių akušerijos (gimdymo) paslaugų, rašo „Atvira Klaipėda”.

Vasario 24-oji

Trečiadienį Klaipėdos savivaldybėje nuotoliniu būdu buvo pristatyti praėjusiais metais atlikti aplinkos oro, triukšmo, dirvožemio, paviršinio vandens, želdinių būklės bei kraštovaizdžio monitoringo tyrimai.

***

„Atvira Klaipėda” spausdina prezidento kreipimąsi dėl Rusijos karinės agresijos Ukrainoje, o po ketvirtadienį sušauktos Valstybės gynimo tarybos šalyje nutarta įvesti nepaprastąją padėtį.

***

Trečiadienį šalyje patvirtinti 7273 koronavirusinės infekcijos atvejai, iš kurių 430 atvejų fiksuota Klaipėdoje.

***

Klaipėdos kriminalistai su prokurorais praneša baigę iš tarptautinio tyrimo išskirtą bylą, kurioje neteisėtai disponavus dideliu narkotinių medžiagų kiekiu kaltinamas 38 m. plungiškis ir 40 -metė jo šeimos narė.

***

Nors Klaipėdos savivaldybė yra tvirtai apsisprendusi ir į daugelį savo strateginių dokumentų įrašiusi, jog 2030 metais senamiestis bus nulinės emisijos zona, čia sparčiai didinamas parkavimo vietų skaičius, gerinamos sąlygos automobiliams, rašo portalo žurnalistas. Jis taip pat informuoja, jog Klaipėdos savivaldybė sudarė beveik 100 000 eurų vertės sandorį su Klaipėdos autobusų parku dėl neeksploatuojamų ir paliktų be priežiūros transporto priemonių nuvežimo iš bendro naudojimo vietų.

***

Ketvirtadienio vakare į Atgimimo aikštėje surengtą vienybės ir solidarumo su Ukraina akciją „Laisvė šviečia“ susirinko seniai bematyta minia. Po valandos mieste prasidėjo 7-asis Šviesų festivalis, kuris irgi buvo nudažytas geltonai mėlyna spalva.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ ketvirtadienio vakarą namuose 83:76 nugalėjo „Mažeikių“ krepšininkus ir iškovojo 5 pergalę iš eilės.

Vasario 25-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas suskaičiavo, kokie nuo 2014-ųjų metų suplanuoti miesto teritorijų tvarkymo darbai, kurių tikslas buvo didinti teritorijų patrauklumą, įgyvendinti laiku, o kurie vėluoja ar jų ateitis neaiški.

***

Per praėjusią parą mirusiųjų nuo COVID-19 sąraše atsidūrė 26 žmonės, iš kurių pasiskiepiję buvo tik trys, o jauniausias priklausė 40-49 metų amžiaus grupei.

***

Biudžetinė įstaiga „Klaipėdos paplūdimiai” ieško rangovo, galinčio suprojektuoti ir įrengti žuvų iškrovimo vietą Dangės upėje, prie Pilies tilto.

***

„Dainos, kino filmai, eilėraštukus apie didvyrius darželiuose ir mokyklose deklamuojantys vaikučiai – visuotinė, kone isterinė karo propaganda taip užpudrino Rusijos žmonių smegenis, jog net pažangūs, išsilavinę rusai labai nenoriai iki šiol pripažįsta ne tokius gražius, kaip skelbia viešoji propaganda, Didžiojo tėvynės karo „didvyrių” veiksmus bei faktus”, – nuomonių rubrikoje rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Mėnesinės išmokos seniūnaičiams didinamos nuo 50 iki 70 eurų – toks sprendimo projektas pateiktas Klaipėdos miesto savivaldybės tarybai.

***

Klaipėdos policijos pareigūnai, bendradarbiaudami su kolegomis iš Estijos, praneša baigę tyrimą, kuriame 53 metų Estijos pilietis įtariamas iš Klaipėdos bendrovės pavogęs ąžuolinių dirbinių ir medienos.

Vasario 26-oji

„Medicininė apžiūra vykdoma nereguliariai, silpnai kontroliuojama valstybinės saninspekcijos, ko pasekoje geležinkelio restorano darbuotoja neatliko medicininės apžiūros penkis mėnesius ir venerine liga užkrėtė penkis žmones”, – ciklo „Ką pasakoja archyvas” rašinyje cituojamas 1948-ųjų sprendimo projektas dėl medicininių apžiūrų kabineto maisto ir buitinių paslaugų įmonių darbuotojams.

***

Penktadienį šalyje paskiepyti 1274 žmonės, iš jų pirmą skiepą gavo 149, antrą – 499, trečią – 626 gyventojai. Iš 61 Klaipėdoje vakcinuoto žmogaus trečią kartą paskiepyta daugiau nei pusė, t.y. 43.

***

Šeštadienio ryte klaipėdietė Seimo narė Ligita Girskienė sukėlė paniką, savo socialiniame tinkle pranešdama esą apie kilusį gaisrą bendrovėje „Grigeo Klaipėda”, bet šį faktą „Atvirai Klaipėdai” paneigė ugniagesių atstovas ir pati bendrovė.

***

Romoje vykusiame Europos braziliškojo jiu-jitsu čempionate klaipėdietis Edvinas Galdikas jaunių mėlynų diržų vidutinio-sunkaus svorio kategorijoje pirmą kartą Lietuvos istorijoje iškovojo sidabro medalį, o atviroje kovų klasėje jis užėmė antrąją vietą savo divizione.

***

„Laisvės TV” įkūrėjui Andriui Tapinui šeštadienį pranešus, kad traukiasi iš sutelktinio finansavimo plaformos „Patreon”, pašalinusios Ukrainos lėšų rinkimo puslapį „Come Back Alive“, taip pat pasielgs ir „Atvira Klaipėda”, rašo portalo redaktorius.

***

Įvykiai Ukrainoje pakoregavo ir tradicines Užgavėnių švenčių linksmybes – į vieną iš senamiesčio kiemelių šeštadienio pavakarę susirinkusius klaipėdiečius pasitiko sustingę scenoje įsitaisę Užgavėnių personažai.

Vasario 27-oji

„Atvira Klaipėda”, remdamasi Lietuvos centriniame valstybės archyve saugomais dokumentais, toliau pasakoja, kiek pinigų 1921-1922 metais iš Lietuvos savo veiklai sulaukdavo dar 1918 m. lapkričio 16 d. Tilžėje įsteigta Prūsų Lietuvos tautinės taryba (arba Mažosios Lietuvos tautinė taryba) ir kam juos naudodavo.

***

Šeštadienį šalyje patvirtinti 3892 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – 1982 mažiau nei prieš parą, iš jų 382 atvejai fiksuoti Klaipėdoje – 39 atvejais mažiau nei penktadienį.

***

Nuo sekmadienio Klaipėdoje pradedami rinkti daiktai Ukrainai, o sekmadienį po vidurdienio priešais Rusijos konsulatą gausiai susirinkę klaipėdiečiai išreiškė palaikymą šios šalies užpultai Ukrainai.

***

Sekmadienį baigėsi dvi dienas Klaipėdos „Švyturio“ arenoje vykęs Lietuvos rankinio federacijos taurės turnyro finalinis ketvertas. „7Bet LRF taurės“ turnyre triumfavo Kauno „Žalgirio“ rankininkės ir Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This