45-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Lapkričio 7-oji

Šiemet vasarį Europos patentų organizacijos patentą sukurtai cheminio antrinės PET pakuotės perdirbimo technologijai gavusi Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje veikianti bendrovė „Neo Group” kol kas nesėkmingai bando pasiekti, kad tokiu būdu pagamintai produkcijai būtų taikoma dviguba pelno mokesčio lengvata, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos savivaldybė pasirašė jau ketvirtąjį papildomą susitarimą su rangovu UAB „Statmax“ dėl vaikų darželio – lopšelio „Svirpliukas” rekonstrukcijos.

***

Lygių galimybių kontrolierė Birutė Sabatauskaitė nustatė, kad Klaipėdos miesto savivaldybė, skirstydama paplūdimius vasarą, diskriminavo vyrus.

***

Lapkričio 4 dieną Bulgarijoje, Sofijoje, vykusiame U-16, U-18 ir U-20 amžiaus kategorijų Europos kiokušin karatė čempionate Klaipėdos „Okinavos” klubo nariai pelnė daug apdovanojimų.

***

Klaipėdos savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus „Atvirai Klaipėdai” pripažino sulaukęs nemažai skambučių dėl panaikintos Minijos g. – Sausio 15-osios g. – Pilies g. žiedinės sankryžos, tačiau patikino, jog transporto srautai netrukus susireguliuos.

***

Pirmadienį trumpojoje spaudos konferencijoje Audrius Petrošius pristatė savo rinkimų komandos sąrašo lyderį Artūrą Razbadauską.

***

Klaipėdos uoste kapitališkai suremontuota krantinė, skirta laivų remonto veiklai.

Lapkričio 8-oji

Architekto Edmundo Benečio inicijuota administracinių nusižengimų byla, anot ją nagrinėjusios teisėjos, išryškino situaciją, kad dabartiniame teisiniame reguliavime nėra kriterijų, kuriais remiantis teismai ar kitos institucijos galėtų vertinti, kada reikia labiau saugoti privatų interesą patriukšmauti dienos metu, o kada – visuomeninį ramybės ir rimties interesą, rašo portalo žurnalistas.

***

Remontuojama Herkaus Manto gatvė ir toliau išlieka rimtu išbandymu vairuotojams.

***

Apie Uosto direkcijos planus atnaujinti buvusios vadinamosios Mukrano perkėlos infrastruktūrą, ją pritaikant vėjo jėgainių parkui, rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Po dvejų metų visuomenei vėl teikiami svarstyti buvusių Klaipėdos miesto Kelių policijos pastatų, esančių Šermukšnių g. 10, rekonstrukcijos projektiniai pasiūlymai.

***

Antradienio vakare įvyko antroji asociacijos „Mano miestas Klaipėda” organizuota diskusija, kurioje buvo kalbama apie tai, kaip priiminėjami sprendimai vietos savivaldoje.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ antradienį patyrė jau 11-ąjį pralaimėjimą, rezultatu 48:84 nusileidęs Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ ekipai. Tuo metu Bulgarijos sostinėje Sofijoje vykusiose jaunučių U16, jaunių U18 ir jaunimo U20 karatė kiokušin čempionate nemažai medalių iškovojo ir Klaipėdos karate mokyklos „Shodan” nariai.

Lapkričio 9-oji

Sulaukusi Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos kreipimosi, uostamiesčio savivaldybė nutraukė daugiau nei prieš mėnesį paskelbtą Smiltynės gatvės rekonstrukcijos ir šalia jos esančio kranto tvirtinimo darbų konkursą, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Antradienį Klaipėdoje ir miesto prieigose netrūko avarijų: vienoje iš jų žuvo vairuotojas, kitose dviejose žmonės nenukentėjo.

***

Antradienį spaudos konferencijoje Klaipėdos muzikinis teatras pristatė jau šį savaitgalį Žvejų rūmuose startuojančią šokio spektaklio premjerą „Doną Kichotę”.

***

Plungės apylinkės Palangos teismo rūmai trečiadienį atvertė baudžiamąją bylą, kurioje iki šiol neteista 52-iejų palangiškė Gintarė Albrechtienė kaltinama tuo, kad smurtaudama sukėlė fizinį skausmą arba nežymiai sužalojo buvusią žurnalistę, klaipėdietę Rasą Pangonienę.

***

Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas bendru sutarimu pritarė Tarybos sprendimo projektui dėl Igorio Udovickio valdomos UAB „Ferteksos transportas“ atleidimo nuo šiems metams paskaičiuoto 1 648,12 Eur žemės nuomos mokesčio už valstybinės žemės sklypo dalį Kristijono Donelaičio g. 6A – šiuo metu apleistus teniso kortus.

***

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkės tęsia pergalių seriją Baltijos lygoje, svečiuose 90:55 trečiadienio vakarą nugalėjusios „Liepaja/LSSS“ ir iškovojusios šeštąją pergalę iš eilės.

Lapkričio 10-oji

Jau likviduojamos UAB „Išskirtinio būsto statyba“ teises perėmusiai MB „Vakaro mozaika“ teismuose nepavyko įrodyti, kad Klaipėdos savivaldybė 2020-ųjų rugsėjį neteisėtai nutraukė „Žaliakalnio” gimnazijos remonto sutartį, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

„O didžiausias geistinas prizas – naujai kuriamos Klaipėdos universiteto ligoninės vadovo chalatas su auksiniai antsiuvais… Darinio, į kurį Klaipėdos konservatoriai (ir ne tik jie) koncentruoja net tris gydymo įstaigas: Klaipėdos universitetinę ligoninę, Jūrininkų ir Palangos reabilitacijos ligonines. Būti tokios galingos valstybės įstaigos vadovu – kiekvieno administracinę karjerą darančio daktaro svajonė”, – nuomonių rubrikoje rašo portalo žurnalistas.

***

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį surengtame specialiame vieno klausimo posėdyje nusprendė „Neptūno” krepšinio klubui skirti 250 tūkstančių eurų dydžio finansinę injekciją. Be to, Tarybos posėdžio meru Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas perskaitė jame nedalyvavusio A. Razbadausko pranešimą, kad jis palieka Demokratų frakciją „Vardan Klaipėdos“ ir tampa konservatorių frakcijos nariu.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija lapkričio pradžioje pasirašė preliminarią sutartį su UAB „Statybos inžinierių konsultantų biuras” dėl naujojo administracinio pastato statybos projektavimo.

***

Po to, kai neseniai rekonstruojamame uostamiesčio Skulptūrų parke vos per plauką neįvyko skaudi nelaimė, nuo ketvirtadienio šioje buvusių miesto kapinių vietoje pradėjo darbuotis Lietuvos kariuomenės išminuotojai.

***

Ketvirtadienį vykusio miesto Tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdžio metu diskutuojant su senamiesčio verslininkais pažadėta, jog Klaipėdos senamiesčio gatvių rekonstrukcija bus baigta iki kitų metų pavasario, t.y. iki rinkimų.

Lapkričio 11-oji

Kokia Klaipėdos miesto herbo kilmė? Ką reiškia simboliai, pavaizduoti seniausio šalies miesto antspaude? Ar tikrai kai kurie akcentai galėjo būti gudriai „pasiskolinti” iš kaimyninio Karaliaučiaus? Apie visa tai pasakojama tolimesniame „Istorinės Klaipėdos pėdos” cikle.

***

Klaipėdos miesto savivaldybė su UAB „Gerbūvio sprendimų centras“ pasirašė 356, 2 tūkst. eurų vertės sutartį dėl aikštelės ir privažiavimo prie jūros Girulių paplūdimyje pritaikymo žvejų poreikiams rangos darbų.

***

Klaipėdos apylinkės teismas praneša paskelbęs apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo 61-erių metų Klaipėdos miesto gyventoją pripažinto kaltu dėl piktnaudžiavimo tėvų teisėmis ir pareigomis bei nesunkaus mažametės sveikatos sutrikdymo.

***

Kas gali papildyti Klaipėdos liberalų sąjūdžio sąrašą rinkimuose į savivaldybių tarybas, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Penktadienį Klaipėdos miesto savivaldybės atstovai su kelių priežiūrą vykdančiais rangovais tradiciškai apsikeitė informacija apie pasirengimą artėjančiai žiemai.

Lapkričio 12-oji

Apie tai, kad 30-metei Natalijai iš Chersono gyvenimas Klaipėdoje neatrodo lengvas, rašo ją pakalbinusi Hanna Motorina.

***

„Ką pasakoja archyvas” publikacijoje cituojamas 1950 m. Klaipėdos vykdomojo komiteto raštas, kuriame dėstoma, kaip statybininkai nusiaubė viešbutį „Viktorija”: į pirmame aukšte buvusį restoraną iš antrojo per lubas bėgo vanduo iš kanalizacijos; ketvirto aukšto virtuvės kriauklė buvo užkimšta ir vanduo tekėjo ant grindų; vienas iš penktojo aukšto kambarių buvo paverstas tualetu ir pilnas fekalijų; antrame aukšte buvusioje žiūrovų salėje irgi buvo tokio „gėrio”, kuris per lubas sunkėsi į restorano virtuvę; įvairios šiukšlės buvo mėtomos per langus į kiemą ir ant stogo; trečiame ir ketvirtame aukšte buvo sugadinti vandentiekio tinklai; dalis kanalizacijos tinklų užkimšti ir kt.

***

Šeštadienį Klaipėdos „Neptūno” futbolininkai paskutinių, lemiamų LFF I lygos rungtynių metu iškovojo sidabro medalius, namie rezultatu 4:2 (3:2) įveikęs Mažeikių FK „Atmosferą”. Tuo metu „Neptūno“ krepšininkės, tęsdamos pergalių seriją Baltijos čempionate, namuose šeštadienį rezultatu 91:51 sutriuškino Rygos „BJBS“ ir iškovojo septintąją pergalę iš eilės.

***

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro šokio spektaklio „Dona Kichotė“ premjera sutikta audringomis ovacijomis.

Lapkričio 13-oji

„Nes įsivėlęs į diskusijas, kurios lyg netyčia bus vis pakaitinamos, neilgai trukus suprasite, kad turite reikalo arba su aklai Rusijos propaganda tikinčiais asmenimis, arba su propagandos profesionalais, kurie dažniausiai slepiasi po nekaltais paprastų personažų (tipo, Jonas iš Mažeikių ar Marytė iš Batakių) kaukėmis”, – nuomonių rubrikoje rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

„Atvira Klaipėda” rašinių cikle „Centrinis archyvas: kodas – Klaipėda” toliau pasakoja apie archyvinėse Lietuvos užsienio reikalų ministerijos bylose esančius dokumentus, parengtus Klaipėdos sukilimo operacijos laikotarpiu, ir jų atsiradimo kontekstą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Klaipėdietė aviacijos mokslų studijas tęsia JAV

Kelionės po pasaulį ir raketų paleidimo stebėjimas tiek gyvai iš savo kiemo, tiek iš Kennedy Space centro jau tapo Augustės ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

ELTA

S. Gentvilas: pastatų atnaujinimas skydais leistų gerokai pagreitinti renovaciją

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas mano, kad pastatų naujinimas mediniais skydais leistų pasiekti tikslą kasmet renovuoti tūkstantį daugiabučių. Anot jo, bandomiesiems ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės rekonstrukcija: iš teismo kliūčių nebus

Ir Apeliacinis teismas patvirtino, kad vienos iš abejones dėl Atgimimo aikštės konkurso sąlygų kėlusių bendrovių pretenzijos yra nepagrįstos. Trečią kartą ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Vykstantiems į „Žiobrines“ Neringoje - įvažiavimo lengvata

Šį savaitgalį Neringa organizuoja „Žiobrines“ ir kviečia leistis į kulinarinę kelionę po Kuršių neriją. Čia bus kepami ypatingai paruošti, ant ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Mums rašo

Baltijos gimnazijoje lankėsi moksleiviai iš Granados

Praėjusią savaitę Klaipėdos Baltijos gimnazijoje lankėsi moksleiviai iš Ispanijos, Colegio Cristo Rey Granada. Iškilmingai pasitikti „Erasmus+“ mainų programoje dalyvaujantys mokiniai ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This