12-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Kovo 20-oji

Prieš trejetą metų iš Klaipėdos rajono į Šilutės rajoną gyventi persikėlęs Aleksejus „Atvirai Klaipėdai” papasakojo apie situaciją, į kurią jis pakliuvo ir kuri verčia įtarti Šilutės rajono teisėsaugoje klestint savųjų klaną.

***

„Visi kiti, kaip jau tampa įprasta Klaipėdoje, balsavo, gulėdami ant sofos. Pastarieji, žinia, yra ir patys aktyviausi kovotojai feisbukuose prieš visus ir viską. Irgi nieko naujo”, – nuomonių rubrikoje apie rinkimų rezultatus rašo portalo žurnalistė.

***

Klaipėdos muzikinis teatras dalinasi įspūdžiais iš savaitgalį įvykusios šokio premjeros „Sapnai ir kaktusai”.

***

Į mero postą kandidatavęs ir trečioje vietoje likęs Remigijus Žemaitaitis, kurio partija „Laisvė ir teisingumas“ gavo 7 mandatus naujojoje Taryboje, o jis pats prieš lemiamą balsavimą išreiškė paramą A. Vaitkui, pirmadienį „Atvirai Klaipėdai” sakė, jog derėsis dėl naujosios koalicijos.

***

Po pirmadienį įvykusio įvairių institucijų atstovų pasitarimo dėl lemtingajai karinei operacijai prieš šimtą metų vadovavusio ir vėliau aktyviai Klaipėdos kraštu reikalais besirūpinusio Jono Polovinsko-Budrio bei jo žmonos Reginos Kašubaitės-Budrienės palaikų parvežimo į uostamiestį vicemeras Arvydas Cesiulis „Atvirai Klaipėdai” teigė, jog buvo užsuktas biurokratinis mechanizmas, kurį turėtų užbaigti jau naujoji miesto taryba.

***

Nors jau matoma Baltijos prospekto bei Šilutės plento žiedinės sankryžos rekonstrukcijos pabaiga, netrukus prasidės visiškai šalia šios sankryžos A1 magistralėje esančio tilto (panduso) per geležinkelį rekonstrukcija, kuri gali užsitęsti iki pusantrų metų.

Kovo 21-oji

Civilinėje byloje dėl Klaipėdos baseino broko teisme beveik tris valandas apklausinėjamas savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus patarėjas Romualdas Stasiulis, kuravęs baseino statybas, pažėrė nemažai įdomių teiginių, rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Sausio–vasario mėnesiais Klaipėdos uoste fiksuota 5,3 mln. tonų krova, kai pernai per tą patį laikotarpį buvo perkrauta 6,7 mln. tonų.

***

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą, kuriame keturi asmenys įtariami sukčiaujant įgiję daugiau nei 640 tūkst. eurų iš Užimtumo tarnybos ir Nacionalinės mokėjimo agentūros.

***

„Po kelių savaičių Arvydas bus apvainikuotas mero regalijomis ir kartu su savo komanda duos priesaiką, kurios tekstą visi žino. Tuo pačiu baigsis žadėjimo ir prasidės pažadų tesėjimo laikas. Ne kalbėjimo apie problemų gausą, ką labai mėgo per rinkimų kampaniją neva „ištikimi Klaipėdai”, o jų greito sprendimo metas”, – nuomonių rubrikoje rašo portalo žurnalistas.

***

Klaipėdos savivaldybė pasirašė 987,3 tūkst. eurų vertės sutartį su UAB „Rainių statyba“ dėl „Žiogelio”, esančio Kauno g. 27, paprastojo remonto darbų ir darbo projekto parengimo.

Kovo 22-oji

Klaipėdos apylinkės teisme pradėta nagrinėti byla, kurioje Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pareiškė ieškinį uostamiesčio savivaldybės valdomam Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centrui.

***

„Nustatyti mero politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojų pareigybių skaičių – 8 (iš jų 3 – vicemerų pareigybės, 1 – savivaldybės tarybos posėdžių sekretoriaus pareigybė)”, – rašoma Klaipėdos miesto Tarybos sprendimo projekte, kurį siūloma įtraukti į šį ketvirtadienį prasidėsiančio posėdžio darbotvarkę.

***

Naujasis miesto vadovas Arvydas Vaitkus „Atvirai Klaipėdai” sakė, jog jis turės mažesnę, nei ankstesnis meras, politinio pasitikėjimo komandą. Kartu jis dar neįvardijo nei būsimų vicemerų, nei naujosios Tarybos valdančiosios daugumos, nes esą dėl to tebevyksta derybos. Tuo metu Remigijus Žemaitaitis patvirtino atsisakąs miesto Tarybos nario mandato ir liekąs dirbti Seime.

***

Klaipėdos savivaldybė iš naujo paskelbė viešojo pirkimo konkursą dėl Jūrininkų sveikatos priežiūros centro statybos sklype Birutės g. 5.

***

Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai, bendradarbiaudami su policija ir Klaipėdos apygardos prokuratūra, Klaipėdos ir Kretingos rajonuose aptiko nelegalų tabako fabriką, kur falsifikuotos „Marlboro“, „Prince“ ir „L&M“ cigaretės, ir sandėlį.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas rašo, jog „Klaipėdos energijos” valdybai trečiadienį pagaliau atplėšus voką, kuriame buvo atrankos agentūros informacija apie pretendentų vadovauti šiai įmonei skaičių, paaiškėjo, jog vadovauti įmonei norėtų net 33 kandidatai.

Kovo 23-oji

Dėl Jakuose su statybiniais brokais klaipėdiečių šeimai parduoto namo ir vengimo juos ištaisyti „Jakų melagio” pravardę užsidirbęs Arūnas Einingis vėl turi reikalų teisme – tik šįkart jau tapo kaltinamuoju baudžiamojoje byloje, rašo portalo žurnalistas.

***

Ketvirtadienio rytą į paskutinį savo posėdį susirinko 2019-2023 metų kadencijos Klaipėdos miesto taryba. Posėdžio metu pritarta, kad savivaldybė „Neptūnui” pervestų dar 250 tūkst. eurų. Tuo metu tarybai tvirtinant ateinančių mokslo metų klasių skaičių Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė patvirtino, kad priėmimas šiais mokslo metais į statomą mokyklą, kuri taps Tauralaukio progimnazija, dar nenumatomas. Be to, dauguma Tarybos narių teigiamai įvertino Savivaldybės administracijos ir jos vadovo Gintaro Neniškio darbą 2022-aisiais bei balsavo už tai, kad būtų patvirtinta paskutinė mero Vytauto Grubliausko metinė ataskaita.

***

Būsimasis uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį „Atvirai Klaipėdai” teigė, kad būsimąją koaliciją gali sudaryti ir daugiau nei trys politinės jėgos.

***

„Turiu vilties, jog „Fragmentas” Klaipėdos dramos teatre neliks tik fragmentišku epizodu jo repertuare bent jau dėl to, kad toli gražu ne visi teatrai sugeba prisikviesti tokio lygio režisierių kaip D. Krymov”, – nuomonių rubrikoje rašo portalo žurnalistė.

Kovo 24-oji

„Atvira Klaipėda” sulaukė anoniminio rašto iš naujosios Klaipėdos universiteto ligoninės, kuriame tikinama, jog laikinoji įstaigos vadovybė ne tik kad netinkamai apskaičiuoja algas, bet ir esą proteguoja vieno iš padalinių darbuotojus.

***

Prokuratūra praneša, jog teismas, pagal Klaipėdos apylinkės prokurorės apeliacinį skundą išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, pripažino 43 metų klaipėdietę kalta dėl dviejų jai inkriminuotų vagysčių ir skyrė realią laisvės atėmimo bausmę.

***

Sveikatos apsaugos ministerija penktadienį pranešė, kad skelbia naują konkursą Klaipėdos universiteto ligoninės vadovo pareigoms užimti.

***

Penktadienį Klaipėdos „Neptūnas“ „Betsafe-Baltijos lygos“ ketvirtfinalio starte išvykoje 70:67 nugalėjo Talino „TalTech/NORDAID“ klubą,o tuo metu uostamiestyje vykusios LFF I lygos futbolo rungtynės tarp „Neptūno” ir Kretingos „Minijos” baigėsi nerezultatyviomis lygiosiomis – 0:0.

Kovo 25-oji

Ciklo „Ką pasakoja archyvas” dalyje „Atvira Klaipėda” šįkart pasakoja apie 1950-aisiais susiklosčiusią nepavydėtiną situaciją viešbutyje „Viktorija” bei kai kurių namų valdytojų kasdienybę.

***

Klaipėdos miesto savivaldybės netenkina pajūrio krantotvarkos priemonės, kurias programoje numatė Aplinkos ministerija – Savivaldybė siūlo papildomai parengti Klaipėdos rekreacinės zonos povandeninių smėlio pylimų formavimo planą.

***

Tarptautinės teatro dienos išvakarėse uostamiestyje įteiktos Klaipėdos „Padėkos kaukės“.

Kovo 26-oji

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad Klaipėdos miesto savivaldybė pasirašė sutartį dėl dviračių ir pėsčiųjų takų Herkaus Manto gatvėje, ties Dariaus ir Girėno g. viaduku, sutvarkymo, projektavimo ir projekto vykdymo priežiūros paslaugos. Šis projektas turi būti baigtas per 10 mėnesių.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ žengė į „Betsafe-Baltijos lygos“ finalo ketvertą, sekmadienį namų aikštėje 92:75 įveikęs Talino „TalTech/NORDAID“ ir perlipęs ketvirtfinalio barjerą.

***

Paaiškėjo paskutinė „Betsafe-Baltijos lygos“ finalo ketverto dalyvė – Gitauto Kievino treniruojama Vilniaus „Kibirkštis“ savo aikštėje sekmadienį rezultatu 81:75 (26:13, 20:22, 19:19, 16:21) įveikė Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto krepšininkes.

***

Sekmadienio vakarą Lietuvos nacionaliniame dramos teatre vykusios „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijos metu pagerbti geriausi praėjusių metų teatro pastatymai ir jų kūrėjai. Tarp laimėtojų netrūko ir klaipėdiečių bei uostamiestyje sukurtų darbų.

Tomo Vinicko (ELTA) nuotr.

***

Sekmadienio vakarą Klaipėdos „Neptūnas“ savo arenoje po įtemptos kovos 76:70 (18:18, 16:11, 24:22, 18:19) laimėjo prieš Jonavos „CBet“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This