17-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Balandžio 24-oji

Klaipėdos savivaldybės užsakymu Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos surengtam Skulptūrų parke esančios sovietų karių palaidojimo vietos pertvarkymo konkursui pateiktos šešios idėjos. Jų autoriai neviešinami iki konkurso nugalėtojo paskelbimo.

***

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad Klaipėdos apylinkės teisme praėjusią savaitę pagaliau iš esmės pradėtas nagrinėti buvusio uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energijos“ vadovo Antano Katino ieškinys, kuriuo prašoma panaikinti įmonės valdybos sprendimą nepratęsti jo įgaliojimų antrai kadencijai.

***

Kretingos rajono savivaldybės valdomos UAB „Kretingos šilumos tinklai” komercijos vadovu praėjusią savaitę pradėjo dirbti buvęs Neringos ir Klaipėdos savivaldybių bendrovių „Neringos vanduo” ir „Gatvių apšvietimas” direktorius Dangeras Aleksandrovas, rašo portalo žurnalistas.

***

Pirmadienį iš Atgimimo aikštės pagaliau buvo nukeltas vadinamasis gėlių laivelis.

***

Nors Eismo saugumo komisija jau pritarė Danės ir Artojo gatvių ruožų rekonstravimo ir dviračio tako, nuo Danės iki Liepų gatvės, įrengimo projektui, jam dar reikės atlaikyti ir visuomenės poziciją: viešai svarstyti pateikti projektiniai pasiūlymai.

Balandžio 25-oji

Nors kadenciją baigusios Klaipėdos miesto tarybos nare buvusi Alina Velykienė jau pasitraukė iš politikos, dėl savo politinės veiklos ji vis dar yra priversta lankytis Klaipėdos apylinkės teisme, kuriame niekaip nepabaigiama nagrinėti dar praėjusių metų pradžioje uostamiesčio savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus užvesta byla, rašo portalo žurnalistas.

***

Kaune vykusiame VI-ajame tarptautiniame Juozo Naujalio chorų festivalyje ir konkurse, kuriame rungėsi 16 chorų iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos ir Čekijos, gausiausią apdovanojimų puokštę iškovojo Klaipėdos savivaldybės kultūros centro Žvejų rūmų mišrus choras „Cantare“.

***

„Praėjusių metų pabaigoje stebėjome pirmuosius eksporto mažėjimo signalus, o šių metų I ketvirtis tai patvirtino, tačiau nepaisant eksporto mažėjimo tendencijų KKT dirbo stabiliai bei išlaikė panašias krovos apimtis, kaip 2022 m. pirmąjį ketvirtį“, – pranešime cituojamas Klaipėdos konteinerių terminalo generalinis direktorius Vaidotas Šileika.

***

Antradienį Klaipėdos uoste surengta pagilinto laivybos kanalo atidarymo ceremonija, kurioje dalyvavo ir susisiekimo ministras Marius Skuodis.

***

Vyriausioji rinkimų komisija antradienį panaikino į vicemerių pareigas paskirtų Klaipėdos miesto tarybos narių Vaidos Raugelės ir Linos Šukytės-Korsakės mandatus, nes įstatymas nurodo, kad išrinkti savivaldos politikai negali užimti tokių postų.

***

Antradienio vakarą Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos „Kauno atžalyno“ padalinyje įteikti konkurso „Klaipėdos knyga 2022“ apdovanojimai.

Balandžio 26-oji

Klaipėdos savivaldybė paskelbė dviejų krepšinio aikštelių, esančių Liepų g. 51 ir Mokyklos g. 19, remonto darbų viešojo pirkimo konkursą.

***

Ukrainietę Iriną Kovalčiuk Klaipėdoje stebina galimybė laisvai patekti prie jūros, į miškus. Ukrainos pajūryje nemažai užtvertų privažiavimų, kur namus pasistatę turtingi žmonės.

***

„Tuo metu patys politikai yra atskira kategorija – mano asmeninė patirtis rodo, kad dauguma jų bet kokią kritiką priima kaip konkurentų inicijuotą (nupirktą) susidorojimą, pamiršdami, jog liaudies išmintis byloja apie tai, kad kuo pats kvepi, tuo kitą tepi”, – nuomonių rubrikoje rašo portalo žurnalistas.

***

Klaipėdos apylinkės teisme nuteisti penki asmenys, padegę namą Kretingoje ir bandę už tai gauti draudimo išmoką.

***

Šią savaitę Tauralaukyje jau pradėtos įrenginėti būsimųjų Dangės vandens autobusų stotelės – kaip vyksta darbai, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

Balandžio 27-oji

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose paskelbtas sprendimas reto pobūdžio byloje, kurioje atsakovu tapo uostamiesčio savivaldybės valdomas Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba pareikšti dabar jau buvusiai Klaipėdos rajono savivaldybės bibliotekos vadovei Indrai Tamašauskienei.

***

Klaipėdos kriminalistai su įkalčiais sulaikė du jaunuolius, įtariamus neteisėtai disponavusius narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis.

***

Klaipėdos savivaldybė suplanavo skirti daugiausiai 100 tūkst. eurų inventoriui viešosiose erdvėse, aikštėse, skveruose, krantinėse, parkuose, visuomeninio transporto laukimo paviljonuose bei stotelėse remontuoti.

***

Ketvirtadienio vakarą Žvejų rūmuose Lietuvos medicinos darbuotojų dienos proga buvo apdovanoti Klaipėdos medikų bendruomenės nariai.

***

Septintus metus Klaipėdoje vykstančio tarptautinio teatro festivalio „TheATRIUM“ programa šįkart nusities ir iki tolimojo Taivano. Gegužę ir birželį pajūrį teatru užpildysiančio festivalio bilietai jau paleisti į prekybą.

Balandžio 28-oji

Mero Arvydo Vaitkaus potvarkiu paskirta laikinoji Savivaldybės administracijos direktorė Inga Gelžinytė-Litinskienė palaimino viešojo pirkimo konkursą dėl Taikos prospekto šaligatvio atkarpos, esančios tarp Sausio 15-osios ir Tiltų gatvių, paprastojo remonto darbų.

***

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras surengtoje spaudos konferencijoje informavo, kad šiemetiniame tarptautiniame Klaipėdos muzikos festivalyje žiūrovų lauks trys premjeros: koncertas „Karas ir taikas“, opera „Klaipėda“, skirta Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos šimtmečiui, bei kantata „Carmina Burana“. Tačiau šiemet nelieka žiūrovų ir teatro kritikų pamėgtos operos „Skrajojantis Olandas“.

***
„Labai auginanti ir vaisinga patirtis. Priimu kaip didžiulę dovaną tai, kad Klaipėdoje aktoriai šiuo metu turi visas galimybes dirbti su labai skirtingo braižo, vienais geriausių režisierių Europoje. Dirbdami, bendraudami su jais mes plečiame savo profesinį ir kultūrinį akiratį. Tad stengiuosi kuo maksimaliau išnaudoti šias patirtis ir atsiduoti darbui visu 100 procentų”, – pasakojo Klaipėdos dramos teatro aktorė, iš Molėtų kilusi Digna Kulionytė, kurią kalbino teatro atstovė.

***

Klaipėdietis parlamentaras Audrius Petrošius užregistravo Seimo nutarimo projektą, kuriuo siekia panaikinti 2020 m. Šv. Jono bažnyčios su bokštu atkūrimo projektui suteiktą valstybei svarbaus projekto statusą. Anot pranešimo, tokia iniciatyva kilo dėl to, kad Klaipėdos savivaldybės administracija susidūrė su biurokratiniais iššūkiais.

***

Pasak „Atviros Klaipėdos” žurnalisto, tiek praėjusios, tiek šios kadencijos Klaipėdos valdžių koalicinės programos panašios kaip du vandens lašai.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad baigtas įgyvendinti projektas, kurio metu atlikti įvažiuojamojo kelio į Taikos pr. 109 rekonstrukcijos darbai, šalia kelio įrengtos naujos 48 automobilių stovėjimo vietos.

***

Penktadienio popietę Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus pasveikino „Neptūno“ moterų krepšinio ir LCC tarptautinio universiteto moterų krepšinio komandas, iškovojusias aukščiausiosios Lietuvos krepšinio lygos medalius.

Balandžio 29-oji

Apie 1923-ųjų sausio 20-osios įvykius pasakojama dar viename „Atviros Klaipėdos” rašinyje iš ciklo, rengiamo pagal dabar Lietuvos centriniame valstybės archyve saugomus dokumentus.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ šeštadienio vakarą namuose po permainingos kovos 91:86 patiesė „Gargždus“ ir pagerino savo šansus pakilti iš septintosios pozicijos. Tuo metu „Neptūno” futbolininkai išvykoje LFF I lygoje rezultatu 1:0 nugalėjo turnyrinės lentelės apačioje esantį Panevėžio „Ekraną”.

***

Šį savaitgalį Neringa savo svečius sukvietė į tradicinę žvejų šventę – „Žiobrines“, kurioje apsilankė ir „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus šeštadienį savo paskyroje „Facebook” pranešė, kad Savivaldybės administracijoje atšaukia nuo pernai spalio galiojusią nuotolinio darbo penktadieniais praktiką.

***

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rengiamas choreografines dirbtuves „Dėmesio! Baletas” Tarptautinės šokio dienos proga šeštadienio vakarą vainikavo projektas „Klaipėda: vakar, šiandien, rytoj“, skirtas Klaipėdos prijungimo prie Lietuvos 100-mečiui. Po jo teatro kūrėjai ir darbuotojai įvertinti apdovanojimuose „Pagauk bangą“.

***

Į uostamiesčio komisariatą kreipėsi 24-erių moteris. Jos teigimu, tądien, apie 17 valandą, Šilutės plente ją užpuolė nepažįstama moteris, kuri šuns pavadžiu sudavė jai į veidą bei įkando.

Balandžio 30-oji

„Neturint strategijos kalbėti apie vieno arba kito objekto statybą, manau, reikia atsargiai. Norėčiau išgirsti ne tik administracijos darbuotojų, bet ir šių sveikatos priežiūros įstaigų vadovų nuomonę ir nuostatas, kaip jie vertina situaciją. Tik tada priiminėti galutinius sprendimus”, – apie naujosios Jūrininkų sveikatos priežiūros centro poliklinikos statybų projektą portalui lsveikata.lt sakė Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

***

Didžiausius kūrybinius iššūkius įveikę bei aukščiausių meno bangų keteras 2022 m. pasiekę Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro kūrėjai ir darbuotojai tradiciškai įvertinti apdovanojimuose „Pagauk bangą“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This