34-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Rugpjūčio 20-oji

Dėl nepakankamos švaros naujajame baseine, nuspręsta pakeisti jame valymo darbus atliekančią įmonę.

***

Aktyvus socialinių tinklų vartotojas klaipėdietis Arūnas Marčauskas stebisi, kodėl V. Titovo apkaltos procese atsisakius dalyvauti Rusų aljanso atstovams, viena jo narė vis tiek dalyvauja Apkaltos komisijos posėdžiuose.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pristatė naująją vadovę Laimą Vilimienę.

***

Slengiškis Rimantas Tamušauskas ėmėsi iniciatyvos rinkti gyventojų parašus, kad Slengiai būtų prijungti prie Klaipėdos.

Martyno Vainoriaus nuotr.

***

„Atvira Klaipėda” rašo, kad dėl keletą metų neteisėtai lengvatomis, keliantis per marias į Neringą ir atgal, besinaudojusių įmonių ir jų vadovų atžvilgiu teisėsauga atlieka 6 ikiteisminius tyrimus,  o viena byla jau pasiekė teismą.

***

Su tarša nebesitaikstantys aktyvūs klaipėdiečiai pirmadienio popietę Klaipėdos apygardos prokuratūrai įteikė prašymą dėl viešojo intereso gynimo ir ikiteisminio tyrimo pradėjimo pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už aplinkos apsaugos taisyklių pažeidimą, jeigu tai sukėlė pavojų žmogaus sveikatai arba galėjo atsirasti sunkių padarinių aplinkai. Po tokiu prašymu per trumpiau nei savaitę pasirašė 862 asmenys.

***

Pirmadienį netikėtai mirė Klaipėdos universiteto docentas, filologijos mokslų daktaras Aleksandras Žalys.

Rugpjūčio 21-oji

„Revizuosime krovinį. Greičiausiai čia jo neliks. Arba bus iškeltas į pietinę uosto dalį, arba iš viso jo neliks“, – taip apie juodomis dulkėmis dalį Klaipėdos miesto padengusį naftos koksą pirmadienio popietę susitikime su uostamiesčio bendruomenių atstovais, tarp kurių buvo ir „Atviros Klaipėdos” žurnalistas, sakė „Klasco” generalinis direktorius Vytautas Kaunas.

***

Nors klaipėdiečiai už centralizuotai tiekiamą šilumą jau trejus metus iš eilės permoka, o „Klaipėdos energija“ siekia sumažinti šilumos kainą, Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija net tris metus vėluoja patvirtinti naują bazinę kainą: šią biurokratinę situaciją nagrinėja „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Miesto administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, jog Smiltynėje prie Senosios perkėlos automobilių statymo vietų padaugės tik kitą sezoną.

***

Kol miesto valdžia skėsčioja rankomis, nerasdama pietinę Klaipėdos dalį smardinančių kvapų priežasčių, jų aktyviai ieškoti ėmėsi patys gyventojai.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ paskelbė pasirašęs sutartį su pastaruosius du sezonus Panevėžio „Lietkabelio“ garbę gynusiu įžaidėju Lorenzo Williamsu ir baigęs savo komandos sudėties formavimą.

Rugpjūčio 22-oji

Nuo 2003 metų besitęsianti verslininko Rimanto Cibausko savavališkai valstybinėje žemėje pastatytos tvoros istorija toliau narpliojama teisme.

***

INREAL grupės analitikas Robertas Žulpa teigia, kad pagal būsto sandorių skaičių, tenkantį 1000 gyventojų, pirmauja šalies kurortai – Palanga, Druskininkai ir Neringa.

***

Valstybės valdoma AB „Klaipėdos nafta“ (KN) pranešė, kad jos Audito komitete nepriklausomų narių pareigas pradeda eiti Laura Garbenčiūtė-Bakienė ir Andrius Varanavičius, esantis KN Stebėtojų tarybos nariu.

***

Klaipėdoje esantys vandens telkiniai turi po kelis atskirus šeimininkus – miesto valdžia bandys šią situaciją keisti.

***

„Atvira Klaipėda” rašo apie Klaipėdos apylinkės teisme nagrinėjamas dvi civilines bylas, kuriose atsakovas yra klaipėdietis Seimo narys Naglis Puteikis.

***

Visuomenininkai Virginijus Partaukas ir Virginija Jurgilevičienė piktinasi, kad Viačeslavo Titovo Apkaltos komisija posėdžiauja uždarai ir reikalauja, kad jos paskutinis posėdis būtų atviras.

***

Visas rungtynes pirmavęs, „Atlantas” namuose paskutinėmis mačo sekundėmis praleido įvartį į savo vartus ir su „Jonava” sužaidė lygiosiomis 1: 1.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Rugpjūčio 23-oji

Ar pavyks valstybei iš buvusių Klaipėdos apskrities viršininko administracijos atsakingų darbuotojų prisiteisti atitinkamas pinigų sumas už Juodkrantėje pagal teismo sprendimą nugriautą, buvusį nelegaliai pastatytą žuvų restoraną – nelegalių statybų problemą narpliojo „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Pranešta apie Klaipėdoje veiklą pradedančią ir suaugusiems skirtą Psichologijos mokyklą.

***

Ketvirtadienį po pasitarimo pas merą dėl nesiliaujančios smarvės pietinėje miesto dalyje su įmonių „Grigeo Klaipėda“ ir „Klaipėdos vanduo“ vadovais Vytautas Grubliauskas pažadėjo pirkti mobilias kvapų matavimo stoteles, o laikinai į pagalba pasitelkti Klaipėdos universiteto turimą įrangą.

***

Prasidėjo Klaipėdos muzikinio teatro rekonstrukcija, kurią už 17,796 mln. Eur įsipareigojo atlikti konkurse nugalėtojais pripažintos jungtinės veiklos sutartį pasirašiusios bendrovės „Infes“ ir „Hidrostatyba“.

***

Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje Klaipėdos žurnalistės Adelė Žičkuvienė ir Palmira Martinkienė pristatė dokumentinę prisiminimų knygą „Išblaškytų lizdų gandrai: „pyliavų bylos” pėdsakais.”

***

Istorinė jachta „Lietuva“ ketvirtadienio vakarą baigė daugiau negu mėnesį trukusią „100-mečio odisėją“.

Rugpjūčio 24-oji

Po nesibaigiančios pietinės miesto dalies smarvės atakos penktadienį dar kartą pas miesto merą buvo sušauktas pasitarimas, kuriame Klaipėdos vadovai sutarė sudaryti operatyvaus reagavimo tarpžinybinę grupę oro taršos bei triukšmo valdymui mieste.

***

Penktadienį posėdžiavusi speciali Klaipėdos miesto Tarybos komisija nusprendė, kad yra pagrindo kreiptis į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą dėl apkaltos proceso Rusų sąjungos nariui Viačeslavui Titovui.

***

Policija pranešė vos per parą sulaikiusi 7 įtariamuosius, kurie iš 77 metų klaipėdiečio pagrobė per 32 000 eurų bei Klaipėdos uoste iš viso patikrinusi apie 30 pramoginių laivų ir 100 transporto priemonių.

***

„Sportuojantys vaikai auga sveikesni, turi mėgstamą užsiėmimą, jie neturi laiko „šlifuoti šaligatvių“ ar ištisas valandas žaisti kompiuterinius žaidimus, niekada nesusidūriau, kad mano auklėtiniams rūpėtų žalingi įpročiai. Vaikai išmoksta dirbti komandoje, būti draugiški, vieningi ir atsakingi”, – sako vaikų krepšinio treneris Mindaugas Mockus, kviečiantis  2011-2012 m. gimusius berniukus lankyti Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklą.

***

Pranešta, kad Baltijos kelio ir Juodojo kaspino dienos proga Latvijos dienraštis „Neatkarīgā Rīta Avīze“ išspausdino Atgimimo Sąjūdžio pirmeivio, filosofo ir rašytojo Arvydo Juozaičio į latvių kalbą išverstą straipsnį „Latvija ir Lietuva. Palaiminta sandrauga“, kurį anksčiau skelbė  ir „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis teigia neatmetantis galimybės, kad klubas įsigys dar vieną žaidėją, o pats klubas skelbia pradedantis prekiauti papildomais abonementais.

***

Nuomonių rubrikoje „Atviros Klaipėdos” žurnalistė į uostamiestį kamuojančias smarvės ir oro užterštumo problemas ironizuodama žvelgia per biurokratijos nerangumo prizmę.

Rugpjūčio 25-oji

„Atvira Klaipėda” baigė pasakojimą apie pirmojo Lietuvos prezidento Antano Smetonos indėlį, prijungiant bei išlaikant Klaipėdos kraštą Lietuvos sudėtyje.

***

Šeštadienį lynojant lengvam vasariškam lietui Skulptūrų parke vyko „Neptūno“ sezono atidarymui skirta šventė.

***

Klaipėdos verslo parko iniciatyva organizuotas jau keturioliktojo futbolo labdaros turnyro finalinis etapas. Jame rungėsi aštuonios Klaipėdos LEZ, uosto ir kitų regiono įmonių suburtos komandos, o jų startiniai komandų mokesčiai bus skirti paremti cukriniu diabetu sergančių vaikų klubą „Smalsučiai“.

***

Savaitgalį šalia „Švyturio” arenos vyko Lietuvos šimtmečiui paminėti skirta maisto bei pramoninių prekių gamintojų mugė.

***

Kaune su vietos „Stumbru“ žaidęs Klaipėdos „Atlantas“ pralaimėjo rezultatu 1:2 (1:0).

***

Šeštadienio vakarą I Melnragės ir Girulių paplūdimiuose užsiliepsnojo Šimtmečio laužai – Lietuva prisijungė prie akcijos „Senovinė ugnies naktis”, kuri 1992 m. gimė Suomijoje.

Rugpjūčio 26-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas pasidalino įspūdžiais apie kelionę į Slovakijos Tatrus.

***

Sekmadienį prieš vidurdienį Naujajame turguje įvyko incidentas – tėvai buvo pametę apie dviejų metų amžiaus dukrytę, kurią po netrumpų paieškų, laimei, pavyko surasti.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

17-oji metų savaitė

Balandžio 22-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Uosto direkcija nukėlė atviro tarptautinio konkurso dėl vandenilio gamybos uoste įrangos, įskaitant jos montavimą, ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This