19-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Gegužės 7-oji

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad Savivaldybė ketina teritorijas, esančias tarp Šiaurės prospekto ir Pievų gatvės bei tarp Medelyno ir Labrenciškės, apgyvendinti – čia planuojama statyti ir daugiabučius, ir individualius namus.

***

Policijos pareigūnus sukrėtė nelaimingas atsitikimas, kai po vakarojimo su kolegomis pirtelėje nuskendo patyręs policininkas.

***

Toliau tęsiasi diskusijos dėl šv. Jono bažnyčios atstatymo Klaipėdos senamiestyje: „Atviros Klaipėdos” žurnalistas pakalbino ir miesto valdžios atstovus, ir architektus.

***

Rekonstruotas Debreceno aikštės fontanas ir toliau ją skandina. 

***

Su profesine švente – Spaudos diena – žurnalistus pasveikino teismų ir policijos atstovai.

***

Savivaldybė pranešė kartu su senamiesčio verslininkais bandysianti suaktyvinti veiklą Teatro aikštėje – leis nemokamai visiems čia koncertuoti, rengti pasirodymus etc.

***

Klaipėdos universitetas pranešė, kad jo Tarybos pirmininku išrinktas miesto meras Vytautas Grubliauskas.

***

Už pareigūno vardo pažeminimą atleistam buvusiam Klaipėdos policijos Licencijavimo skyriaus viršininkui Vaidui Zbarauskui nepavyko pasiekti, kad teismas jį grąžintų į pareigas ir dar priteistų 1000 eurų neturtinę žalą.

Gegužės 8-oji

Mamos sumuštą keturmetę mergaitę, kol vyks ikiteisminis tyrimas, globos jos močiutė – „Atvira Klaipėda” pakalbino Vaikų teisų apsaugos skyriaus vedėją Gražiną Aurylienę.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, kad nesiseka parduoti buvusio kino teatro „Jūratė ir Kastytis”.

***

Lietuvos pramonininkų konfederacija Profesijos riterio vardą už puikius profesinius pasiekimus suteikė Klaipėdos pramonininkų asociacijos vykdančiajai direktorei Jolantai Girdvainei.

 

***

Pakrikštytas naujasis Uosto direkcijos naftos produktų surinkimo ir narų laivas „Naras“.

***

Nuomonių rubrikoje Muzikos centro seniūnaitis Renaldas Kulikauskas samprotauja, kaip galima būtų išspręsti opias Lietuvos švietimą kamuojančias problemas.

***

Miesto ir  savivaldybės administracijos vadovai iš esmės ėmėsi šiukšlių reikalų – žadama visus šiukšlių konteinerius priskirti prie konkrečių namų: gyventojai privalės šiukšles mesti tik į „savo” konteinerį.

***

Antradienio pavakarę didžiules automobilių spūstis „Atviros Klaipėdos” žurnalistė užfiksavo  Jūrininkų pr. ir jo sankryžoje su Šilutės pl., kur anksčiau jų įprastai nebūdavo: mieste vienu metu remontuojamos net kelios svarbios gatvės.

***

„Klausimas dėl pasienio – žinomas, su baltarusiais diskutuojame. Pagrindinės problemos šaknys – žmogiško kapitalo trūkumas. Galima ironizuoti, kad žmonės už nedidelį atlyginimą nebenori dirbti muitininkais”, – Uosto direkcijoje vykusio išvažiuojamojo Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidiumo posėdžio metu kalbėjo susisiekimo ministras Rokas Masiulis. 

***

Skaudi netektis – mirė Jūrų muziejaus įkūrėjas ir buvęs jo ilgametis direktorius, Klaipėdos garbės pilietis Aloyzas Každailis.

Gegužės 9-oji

„Smiltynės perkėla” ketina didinti bilietų kainas, nors dar nežino, kokios jos bus.

***

„Man bendravimas, bendradarbiavimas yra vienas svarbiausių dalykų kolektyve. Jei tave priima šiltai, tai tu ir jautiesi gerai”, –  sako dainininkė Beata Ignatavičiūtė, kurią pristato Klaipėdos muzikinis teatras.

***

Kaip ir kasmet, sovietinių karių kapinėse gausiai susirinkę rusakalbiai paminėjo gegužės 9-ąją, kurią jie vadina pergalės diena. „Atviros Klaipėdos” žurnalistė nuomonių rubrikoje kitu kampu pasižiūrėjo į šios dienos minėjimą.

***

Pirmąsias Lietuvos rankinio lygos finalo serijos rungtynes namie žaidęs Klaipėdos „Dragūnas“ įveikė Vilniaus VHC „Šviesą“ rezultatu 34:31. Sėkmingos buvo ir antrosios šio sezono pajūrio derbio rungtynės Klaipėdos „Atlantui”, kuris Palangoje nugalėjo  „Palangą” rezultatu 2:0.

***

Uosto direkcijoje vykusio išvažiuojamojo Seimo valdybos posėdžio metu buvo išsamiai aptarti uosto plėtros planai bei priminti su jais susiję konkretūs miesto lūkesčiai.

Gegužės 10-oji

Ekstremalaus vandens sporto mėgėjai norėtų turėti atskirtą paplūdimio ruožą, kuriame galėtų užsiiminėti pramogomis ant vandens – banglentėmis, jėgos aitvarais ir kt. „Atviros Klaipėdos” pakalbintas vicemeras teigė, jog lengviausia išeitis jiems- forminti ilgalaikį renginį pajūry vasaros metu.

***

Vadinamąją Georgijaus juostelę  gegužės 9-ąją karių kapinėse segėjęs klaipėdietis Ruslanas Schneiderat, asociacijos „Vitės bendruomenė“ valdybos pirmininkas, yra ir Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus narys. Ką apie tai mano „Vitės bendruomenės” pirmininkas, konservatorius Tomas Meškinis, istorikas, konservatorius Arvydas Anušaukas bei Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus pirmininkas Sauliaus Budinas, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

„Smiltynės perkėla” pranešė, kad šią vasarą iš Klaipėdos į Nidą nebekursuos didelio populiarumo sulaukęs katamaranas „Smiltynė”.

***

Savivaldybė sulaukė pranešimo apie daugiabučio lange matomą sovietinę simboliką ir nuotrauką su vaizdu perdavė policijai.

***

Pasak Neringos mero Darius Jasaičio, pakrantę gausiai nuklojusios negyvos žuvys, išgąsdinusios vieną poilsiautoją,  – neringiškiams įprastas kasmetinis reiškinys – į krantą išmetamos po neršto nusilpusios žuvys.

***

Savivaldybė kartu su policija žada daugiau dėmesio skirti tvarkai mieste palaikyti, kad senamiestyje bei sutvarkytose viešosiose erdvėse negulinėtų girti asocialūs asmenys ir kt.

***

29 Seimo nariai kreipėsi į Konstitucinį Teismą, kad šis įvertintų, ar 2012 metais priimtas Kuršių nerijos tvarkymo planas yra teisėtas.

***

Žurnalas „Reitingai“ pateikė Lietuvos aukštųjų mokyklų reitingus. Klaipėdos universitetas, kaip ir 2017-aisiais, užima 7-ąją vietą.

Gegužės 11-oji

Dėl nuolat sklindančiais kvapais besiskundžiančių šiaurinės miesto dalies gyventojų dvi savaites Visuomenės sveikatos centro atstovai teigia imantys kvapų mėginius, kurie bus perduoti ištirti į laboratoriją Vilniuje. Rezultatų tikimasi birželį.

***

Klaipėdos apygardos teismas, patenkinęs gynėjų prašymą, atidėjo vadinamosios antrosios „naftininkų bylos” nagrinėjimą iki kol priims sprendimą – nutraukti bylą ar ne.

***

Klaipėdoje apsilankęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga patvirtino, kad galimas ir uostamiesčio gydymo įstaigų optimizavimas, tačiau į detales nesileido – esą pirma reikia sutvarkyti teisinę bazę.

***

Susisiekimo ministerija pranešė, kad tarp Lietuvos įmonių, kurios gegužės 16–18 dienomis pirmą kartą bus pristatytos Šanchajuje vykstančioje didžiausioje Kinijos transporto ir logistikos parodoje „Transport Logistic China 2018“, bus ir Uosto direkcijas bei Klaipėdos LEZ.

***

Žurnalistai trankiai paminėjo Spaudos dieną – ŽENIĄ, kurioje Metų atradimo nominacija atiteko „Atviros Klaipėdos” redaktoriui.

***

„Betsafe–LKL“ sezono atkrintamąsias varžybas penktadienį pergale pradėjo Klaipėdos „Neptūno“ komanda.  Kazio Maksvyčio auklėtiniai 91:81 (24:28, 27:21, 22:20, 18:12) tik po atkaklios kovos įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klubą. Ketvirtfinalio serijoje „Neptūnas“ išsiveržė į priekį 1-0.

 

Gegužės 12-oji

Šį kartą rubrikoje, skirtoje Klaipėdos sukilimo 95-mičiui – pasakojimas apie mažlietuvio Erdmono Simonaičio svarų vaidmenį.

***

Klaipėdietę išgąsdinęs drumstas jūros pakrantės vanduo – ne teršalai, „Atvirai Klaipėdai” sakė mokslininkai, o kasmetinis reiškinys – iš miškų atneštos žiedadulkės.

***

Žaisdamas namuose „Atlantas” rezultatu 0:3 pralaimėjo futbolo A lygos lyderei Marijampolės „Sūduvai“.  O štai išvykoje antrąsias Lietuvos rankinio lygos finalo rungtynes žaidęs Klaipėdos „Dragūnas“ antrą kartą įveikė Vilniaus VHC „Šviesą“ rezultatu 29:27.

***

Renaldas Kulikauskas, Senamiesčio (Muzikos centro seniūnaitijos) seniūnaitis, Klaipėdos bendruomenių asociacijos pirmininkas pateikė receptą, kaip galima sumažinti daugiabučio dalių remonto kainas 3 kartus.

Gegužės 13-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė nuomonių rubrikoje svarstė, kiek Lietuvai reikia universitetų.

***

Sekmadienio popietę Smiltynėje, Kopgalio kapinaitėse, šalia pirmojo Lietuvos jūrų kapitono Liudviko Stulpino ir Klaipėdos gubernatoriaus Jono Žiliaus, amžino poilsio atgulė antradienį mirusio Klaipėdos garbės piliečio, Lietuvos jūrų muziejaus kūrėjo Aloyzo Každailio urna su pelenais.

***

Sekmadienio vakarą Smiltynėje, kelyje į Naująją perkėlą, nusidriekė didžiulės automobilių eilės.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This