42-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Spalio 15-oji

Nors iki šiol Klaipėdos savivaldybė dar neturi oficialios Vyriausybės pozicijos dėl vadinamojojo dalykinių sąlygų sąvado, miesto Tarybai jau teikiamas sprendimo projektas dėl miesto bendrojo plano koncepcijos pakeitimo.

***

Ar liks pediatrai pirminėje sveikatos apsaugos srityje, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Pranešta, kad Vilniuje vykusiose su tarnybiniais šunimis dirbančių pareigūnų varžybose antrąją vietą iškovojo Vita Mockutė – Klaipėdos apskrities Patrulių rinktinės vyresnioji specialistė su kalyte Boni (Troja).

***

Pirmadienio rytą Uosto direkcijoje pristatytą Ekouosto iniciatyvine grupe pasivadinusių entuziastų siūlomą išorinio uosto alternatyvos pristatymą kartu su uostininkais išklausė ir „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija pirmadienį suderino naujas AB „Klaipėdos vandens“ paslaugų kainas – vanduo brangs ir Klaipėdoje, ir Klaipėdos rajone.

***

Nors pirmadienį Klaipėdos miesto apylinkės teismas turėjo skelbti sprendimą civilinėje byloje, kurioje atsakovu patrauktas Seimo narys klaipėdietis Naglis Puteikis dėl esą žurnalisto Audriaus Matonio garbės ir orumo įžeidimo, Klaipėdos apylinkės teismo teisėja Rasa Augustė nusprendė bylą atnaujinti, įpareigojant trečiuoju asmeniu patraukti Lietuvos ryto TV.

***

Pirmadienio vakare paaiškėjo, jog Klaipėdos universiteto Tarybai iš pirmo karto nepavyko išrinkti rektoriaus – bus skelbiama nauja rinkimų data.

***

Lietuvos rusų sąjungai atstovaujantis Klaipėdos miesto tarybos narys Viačeslavas Titovas pranešė būsimiems savivaldos rinkimams kuriantis rinkiminį komitetą „Titov ir teisingumas“.

***

Po ilgiau nei dešimtmečio pasikeitė Klaipėdos miesto ir apskrities futbolo federacijos (KLFF) vadovas – šiame poste lig šiol labai buvęs Romualdas Jonaitis užleido vietą Rimantui Žvingilui.

Spalio 16-oji

Klaipėdos savivaldybė ketina pati išpirkti šalia geležinkelio esančias Nemuno g. 113 ir 133 namų patalpas, nors anksčiau buvo žadėta, kad prie to prisidės ir „Klaipėdos Smeltė” bei geležinkelininkai. Šiam sprendimui dar turės pritarti miesto Taryba.

***

Išretėjusia sudėtimi žaidęs Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ išvykoje 57:100 (13:29, 17:26, 12:22, 15:23) antradienį neatsilaikė prieš „Betsafe–LKL“ pirmenybėse rungtyniaujantį Utenos „Juventus“ bei baigė savo pasirodymą Karaliaus Mindaugo taurėje.

***

Seimo nariui Nagliui Puteikiui atrodo, kad Klaipėdos muzikinis teatras griaunamas, netinkamai jį drėkinant, tačiau rangovai teigia, jog siekiant išvengti didelio dulkėtumo, pastatas griaunamas kur kas lėčiau, nei galima būtų.

***

Klaipėdos forumo koordinatorius Benas Volodzka priminė, kodėl spalio 16-ąją minima Mažosios Lietuvos genocido diena.

***

Mikroautobusais M8 Klaipėdoje keleivius vežanti bendrovė ,,Ridvija” simboliškai paminėjo pusės metų sukaktį.

***

Antradienio vakare Klaipėdos galerijoje pristatyta vilnietės fotografės Lilijos Valatkienės fotomenininkės paroda „Išrinktieji” bei to paties pavadinimo fotoalbumas.

***

„Atvira Klaipėda” su savo bičiuliais antradienio vakare paminėjo vienerių metų sukaktį.

***

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ pranešė, kad kai kuriuose miesto autobusuose oranžinių komposterių ekranuose jau degė užrašas, jog jie veikia – pradėtas jų testavimas.

Spalio 17-oji

Trečiadienį Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminale „Independence“ lankėsi grupė Seimo narių iš Ekonomikos ir Aplinkos apsaugos komitetų bei Energetikos komisijos atstovai.

***

„Norime darniai dirbti ir bendradarbiauti su vietinėmis bendruomenėmis, artimiausiais mūsų kaimynais ir investuosime papildomai 5 milijonus eurų tam, kad maksimaliai sumažintume kvapus, išeinančius į aplinką ir susijusius su mūsų krovos procesais. Norime pasinaudoti technologijomis, kurios yra išrastos ne per seniausiai. Siekdami maksimaliai greitai atlikti investicijas visus šiuos sprendinius integravome į antrąjį naftos terminalo plėtros etapą“, –  apie „Klaipėdos naftos“ planus iki 2021 metų į aplinkosaugines priemones investuoti 8 mln. eurų po susitikimo su miesto meru sakė generalinis direktorius Mindaugas Jusius.

***

Melnragiškių noras drausti į Molo gatvę įvažiuoti visoms transporto priemonėms, išskyrus autobusus ir maršrutinius taksi, Savivaldybės Saugaus eismo komisijai nariams pasirodė pernelyg radikalus, tačiau gyventojų keliamas problemas žadama spręsti kitomis priemonėmis.

***

Savivaldybės Įvaizdžio komisija pritarė Karinių jūrų pajėgų siūlymui Šiauriniame rage pastatyti stilizuotą jau supjaustyto senojo karo laivo „Kuršis” knechtą, tačiau susilaikė dėl kito pasiūlymo – M. Mažvydo alėjoje įrengti 16 m aukščio stiebą, ant kurio plevėsuotų nestandartinio dydžio istorinė vėliava.

***

Miesto visuomenės sveikatos biuras pranešė, kad trečiadienį miesto oro kokybės matavimo stotelės užfiksavo kietųjų dalelių paros normos viršijimą.

***

Klaipėdietis verslininkas baikeris Aurimas Mockus ir žurnalistas Rimas Bružas trečiadienį išlydėti į kelionę motociklu – jie bandys pakartoti tarpukario Lietuvos keliautojo Antano Poškos maršrutą iki Indijos.

***

Miesto tarybos kolegija trečiadienį pritarė leisti verslui įsigyti papildomų akcijų emisiją, kad būtų galima rekonstruoti Senojo turgaus halę, o I. Simonaitytės mokyklai leista tapti jūrų kadetus ugdančia bendrojo lavininimo įstaiga.

***

Klaipėdos savivaldybės administracija kartu su Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacija paskelbė atvirą projekto konkursą naujam  Jūrininkų sveikatos priežiūros centro pastato architektūriniams projektui sukurti.

***

Trečiadienį posėdžiavusi miesto Tarybos kolegija pritarė, kad Kadetų mokykla būtų kuriama I. Simonaitytės mokyklos patalpose.

***

Trečiadienio vakarą pirmosiose Čempionų lygos šio sezono namų rungtynėse Klaipėdos „Neptūnas“ nugalėjo Stambulo „Bešiktaš Sompo Japan“ komandą rezultatu 78:63.

***

„Klaipėdos nafta“ pranešė tapsianti pirmąja valstybės valdoma įmone, savo darbuotojams dalį premijos išmokanti bendrovės akcijomis. Tokiam darbuotojų motyvacinės sistemos pokyčiui dar turi pritarti bendrovės akcininkai visuotiniame susirinkime.

***

Trečiadienį pas Klaipėdos merą apsilankęs futbolo klubo „Atlantas” savininkas Vacys Lekevičius tikino, kad yra pasiruošęs „bet kokioms deryboms ir klubo perleidimui bet kam, kad tik Klaipėdoje išliktų futbolas”.

Spalio 18-oji

Trims miesto Tarybos komitetų nariams trečiadienį pristatant miesto bendrojo plano keitimo koncepciją, pastarieji plano rengėjams turėjo nemažai klausimų, pastabų bei pasiūlymų.

***

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, užuot pati tyrusi gautą skundą dėl esą netinkamo Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Alinos Velykienės elgesio, jį pavedė ištirti miesto Tarybai. Ar A. Velykienė galėjo pažeisti Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą, aiškinosi ir „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

„Klaipėdos naftos“ teritorijoje pirmą kartą imituotas pavojingo incidento likvidavimas mažos apimties suskystintųjų gamtinių dujų terminale, vykdant  tarptautinio projekto HAZRAD pratybas.

***

„Verslui sudėtinga kurti kavines ir poilsio zonas, nes ten sąlygos nepriimtinos. Sulaukiame daug pasipiktinimo tiek iš svečių, tiek iš miestiečių”, – sakė Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovė Romena Savickienė, pritarianti Savivaldybės Saugaus eismo komisijos siūlymui į Žvejų gatvę sugrąžinti vienpusį eismą.

***

Suveikus radiacijos vartams, pakrančių apsaugos pasieniečiai trečiadienį sulaikė uostamiesčio gyventoją, kuris iš Klaipėdos uoste veikiančios bendrovės teritorijos neteisėtai bandė išvežti konteinerį, dar vadintiną kapsule.

***

Liberalų sąjūdis pranešė, kad šios partijos nariai iki spalio vidurio galėjo kelti savo kandidatus Europos Parlamento rinkimams. 40 partijos narių buvo iškelti kandidatais, 20 iš jų sutiko. Tarp sutikusių yra ir klaipėdietis Seimo narys, šios partijos pirmininkas Eugenijus Gentvilas. Jis jau buvo Europos parlamento nariu 2004-2009 metų kadencijoje.

***

Klaipėdos sporto klubo ,,K-1 Akademija” jaunieji auklėtiniai, iškovoję garbingas prizines vietas mėgėjų pasaulio kikbokso čempionate Rygoje, apdovanojimų sulaukė ir savivaldybėje.

***

Klaipėdos „Neptūno“ komanda pranešė sulaukusi naujo rėmėjo – Vokietijos kapitalo bendrovės „SCT Lubricants“.

Spalio 19-oji

Reaguodama į pastarojo meto taršą ir gyventojų skundus Savivaldybė nori pakeisti aplinkos monitoringo 2017-2021 metų programą: miesto Tarybai bus teikiamas svarstyti sprendimo projektas, kuriuo siūloma taršą matuoti dar penkiuose naujuose tyrimo taškuose, o 4-iuose padidinti tiriamų parametrų skaičių.

***

Klaipėdietės pasidalino savo įspūdžiais iš Lietuvos kraštovaizdžio architektų sąjungos renginio „Želdynų erdvė 2018 – Vakarų Lietuva“.

***

Uostamiestyje besilankanti JAV ambasadorė Lietuvoje Anne Hall penktadienį susitiko su Lietuvos SGD klasterio atstovais. Vizito tikslas – susipažinti su šios platformos veikla bei aptarti bendradarbiavimo galimybes.

***

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pranešė, kad įmonėje įdiegta antikorupcinė vadybos sistema.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ penktadienio vakarą namuose rezultatu 69:75 pralaimėjo Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkams.

***

„Ketvirtadienį Seimo dauguma patvirtino, kad koalicijos partneriams – ekskomunistų bebrų partijai iš šalies biudžeto bus skirta piniginė dotacija, nors bebrai iš LSDDP įsikūrė ką tik ir nėra laimėję nė vienų rinkimų.(…) Pinigų šiai dotacijai greičiausiai Vyriausybė mūsų visų vardu skolinsis, nes daugiau nėra iš kur paimti”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

Per 9 šių metų mėnesius Visuomenės informavimo etikos komisija dėl pažeistos žurnalistinės etikos sulaukė 124 skundų (dėl 191 medžiagos). 35 proc. visų išnagrinėtų atvejų pripažinti kaip nusižengę etikai. Dažniausiai skųstasi dėl portalų lrytas.lt, delfi. lt, dienraščio „Lietuvos rytas“ publikacijų ir Lietuvos ryto televizijoje pateiktos informacijos. Šie faktai buvo paskelbti penktadienį Klaipėdoje vykusiame žurnalistams  skirtame seminare, kuriame dalyvavo ir „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Klaipėdoje įsikūrusi „Vilties linija“, visą parą teikianti emocinę pagalbą suaugusiesiems nemokamu telefonu 116123, penktadienį paminėjo 30 metų veiklos sukaktį.

***

Kultūros ministerija pranešė, kad regionams suteikta teisė ir atsakomybė patiems atsirinkti kultūros ir meno projektus, kurie bus plėtojami savivaldybėse: tam sukurta 10 regioninių kultūros tarybų. Klaipėdai atstovaus Nijolė Laužikienė.

***

Su Bahamų vėliava penktadienį į Klaipėdą atplaukęs laivas „Marco Polo” baigė kruizinių laivų sezoną.

Spalio 20-oji

Įgyvendindama projektą „Savanoriai – Klaipėdos jungtis su Lietuva”, „Atvira Klaipėda” pristatė pasakojimą apie žymųjį lakūną Steponą Darių, akcentuodama jo indėlį Klaipėdos sukilime.

***

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad dailininko Jono Sabaičio siūlymui Jono kalnelyje po rekonstrukcijos įrengti „Laimės  žiburį” nepritarė nė vienas Klaipėdos miesto įvaizdžio komisijos narys.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ patyrė trečią iš eilės pralaimėjimą NKL lygoje – šeštadienį išvykoje nusileido Šakių „Vyčiui“ rezultatu 102:105.

***

Per dvi dienas vykusią „Maisto banko” akciją visoje Lietuvoje paaukota produktų beveik už pusę milijono eurų. Keletą akcijos metu savanoriavusių klaipėdiečių kalbino „Atviros Klaipėdos” praktikantas.

***

Spalio 21-oji

Naktį į sekmadienį dėl dviejų neblaivių vairuotojų kaltės įvyko dvi avarijos, kuriose nukentėjo ir jie patys, ir su jais važiavę žmonės.

***

Sekmadienio vakarą namie LKL rungtynes su Utenos „Juventus“ žaidęs Klaipėdos „Neptūnas“ nors ir sunkiai, bet patvirtino lažybų kontoros prognozes apie klaipėdiečių pergalę – svečiai buvo įveikti rezultatu 81:70 (16:18, 23:17, 22:20, 20:15).

***

Lietuvos moterų pirmojoje rankinio lygoje rungtyniaujančios Klaipėdos „Dragūno-Viesulo“ rankininkės sekmadienį savoje aikštelėje rezultatu 34:28 (13:14) nukovė Alytaus „SRC Margiris“ ekipą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This