29-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Liepos 15-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas informavo apie abejones, išsakytas Klaipėdos regioninei architektūros tarybai svarstant vadinamojo Bastionų tilto projektą.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog dėl pirmadienį ryte Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje sutrikusio interneto ryšio nepatogumų patyrė ir ligoninės pacientai, ir personalas.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pristato Ukrainos baleto šokėjus, dalyvausiančius „Muzikiniame rugpjūtyje pajūryje”, o Klaipėdos apskrities vaiko teisių apsaugos skyrius informuoja apie per metus atliktus darbus.

***

Smeltės kvartalo gyventojų problemas jų gyvenamojoje teritorijoje kartu su vicemeru ir kitų atsakingų institucijų atstovais išklausė ir „Atviros Klaipėdos” žurnalistė. 

***

„Aplinkos ministerija ir palyginti neseniai iškeptas naujas ministras Kęstutis Mažeika ėmė įtarti, kad anglies dvideginio laidojimas gali pakenkti vandens atsargoms, neturėdamas kol kas jokių tokios grėsmės patvirtinimų. Nors apie CO2 laidojimą, kaip apie vieną galimybių mažinti klimato kaitą sukeliančių dujų išlakas, seniai kalba ES šalys ir Europos Komisija”, – apie politikų ketinimus neįsileisti į šalį JAV kompanijos „8 Rivers Capital“ nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

Klaipėdos „Atlanto“ futbolininkai Lenkijoje pralaimėjo ir antrąsias kontrolines rungtynes „Gornik“ ekipai rezultatu 0:2. Tuo metu Klaipėdos „Švyturio“ arenoje prasidėjusios merginų iki 19 metų Europos čempionato rankinio B diviziono kovos Lietuvos rinktinei irgi baigėsi pralaimėjimu, varžovėmis iš Šveicarijos nusileidus rezultatu 21:31.

Liepos 16-oji

„Atvira Klaipėda” primena apie ispaniško kapitalo UAB „Capella Baltica” planus Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje statyti gyvūninės kilmės baltymų gamyklą, kurios statybą akylai stebi uostamiesčio bendruomenės atstovai.

***

„Stebint tendenciją, kai politikai praktiškai visada be didesnių diskusijų kilnoja rankas už, vos tik kalba pasisuka apie šalies jėgos struktūrų pokyčius, norom nenorom kyla klausimas – kiek seimūnai yra tiesiogiai ar netiesiogiai priklausomi nuo įvairių struktūros institucijų? Ar tokiu būdu pamalonindami šių struktūrų atstovus politikai iš anksto nenusiperka sau indulgencijos, atleidžiančios juos ir nuo dabartinių, ir nuo būsimų paklydimų, kurie galėtų patekti į baudžiančiųjų akiratį?” – nuomonių rubrikoje apie politikų įteisintą pareigūnams teikiamų kapelionių paslaugų apmokėjimą iš biudžeto rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Antradienį pristatyti už 191 tūkst. eurų Klaipėdos savivaldybės užsakyto aplinkos oro kokybės tyrimo pirmojo ketvirčio darbų rezultatai pradžiugino ne visus klaipėdiečius.

***

Antradienį Klaipėdos piliavietės salėje miesto meras Vytautas Grubliauskas ir Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus darbuotojos tradiciškai pagerbė šių  metų abiturientus, valstybiniuose egzaminuose gavusius maksimalius 100 balų įvertinimus.

***

Klaipėdos „Švyturio“ arenoje šią savaitę vykstančiame merginų iki 19 metų Europos rankinio čempionato B divizione Lietuvos ekipa antradienio vakarą rezultatu 21:15 įveikė varžoves iš Sakartvelo.

Liepos 17-oji

Buvusio „Salamander” pastato imitacinio atstatymo projektą rengiančios bendrovės „A405″ architektas Gintaras Čičiurka po viešo projektinių pasiūlymų svarstymo savo noru projektą dar pristatė ir Klaipėdos regioninei architektūros tarybai, kurios narių nuomones išklausė ir „Atviros Klaipėdos”  žurnalistas.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog prokuratūra netenkino seniūnaitės Aidos Dumbrauskaitės skundo taikyti viešojo gynimo priemones dėl Klaipėdos muzikinio teatro rekonstrukcijos.

***

UAB „Saulėgauda”, praėjusiais metais savo planais sklype Pievų Tako g. 36A vietoje apleisto pastato statyti devynaukštį daugiabutį sukėlusi kaimynų pasipiktinimą, antradienį paviešino naujus UAB „Progresyvūs projektai“ parengtus projektinius pasiūlymus, kuriuos pristato „Atvira Klaipėda”.

***

Trečiadienį Baltijos laivų gamyklos doke kilęs gaisras pavakarę buvo sėkmingai užgesintas.

***

Trečiadienį Savivaldybėje vykusio pasitarimo metu buvo sudėlioti paskutiniai pasiruošimo Jūros šventei akcentai.

***

„Kai planavome šių konteinerių įsigijimą, siekėme kelių tikslų. Pirma, plastikiniai maišai yra viena žalingiausių atliekų pasaulyje. Todėl, kur įmanoma, būtina atsisakyti plastikinių pakuočių. Antra, kai žalienų prikimšti maišai būdavo sustatyti gatvėse šalia konteinerių, tai nepuošė mūsų miesto“, – pranešime spaudai aiškino Ramunė Šličienė, KRATC Ekologinės infrastruktūros administravimo skyriaus viršininkė.

***

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija trečiadienį nusprendė pradėti tyrimą dėl Sveikatos apsaugos ministerijos kanclerės funkcijas laikinai vykdančios Odetos Vitkūnienės, kuri buvo komisijos narė konkurse į Respublikinės Klaipėdos ligoninės direktoriaus pareigas, elgesio.

Liepos 18-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja apie dar vieną senamiestyje planuojamą statyti pastatą – priestatą šalia Dangės krantinėje stovinčio buvusio XIX a. sandėlio, kuriame būtų įrengti devyni butai ir viešojo maitinimo patalpos.

***

Policija ir toliau skelbia apie girtų vairuotojų sukeliamas avarijas, o Muitinė praneša dar gegužės mėnesį užkirtusi kelią per Klaipėdos uostą į Kiniją išplukdyti raketų paleidimo sistemą.

***

„Dalykai, kad pastatykit, mes pravesime konkursą ir, jei kaina bus normali, ateisime, ar tai suprantama? Surasime mes ir be jo, ką pastatyti. Reikalingi pinigai, mes jų nespausdiname, turime dar 50 milijonų negrąžintų paskolų. Šitas objektas kainuos apie 100 milijonų be Uosto direkcijos krantinės. Su ne vienu banku kalbėjau, jie prašo parodyti ekonomiką. 2024 metais pusė teritorijos bus užstatyta, o dėl likusios dalies norime išgirsti, ką miestas nori ir kad aktyviai dalyvautų bei pasisakytų. Taryba turėtų legalizuoti šitą objektą. Nuo jūsų priklauso „Memelio miesto” likimas”, – ketvirtadienį miesto Tarybos kolegijos posėdyje kalbėjo Martinas Gusiatinas, kvietęs prie „Memelio miesto” vystymo prisidėti ir miesto savivaldą.

***

Klaipėdos savivaldybė skelbia apie atnaujintus kai kurių bendrojo lavinimo mokyklų sporto aikštynus.

***

Klaipėdos „Švyturio“ arenoje vykstančiame merginų iki 19 metų Europos rankinio čempionato B divizione Lietuvos ekipa ketvirtadienio vakarą rezultatu 24:21 įveikė Šiaurės Makedoniją ir pateko į pusfinalį.

Liepos 19-oji

„Keičiame tikslinės teritorijos projektų apimtis ir intensyvumą, nes Bastionų tiltas įstrigo laike ir nebūtų galima panaudoti lėšų pagal ankstesnį grafiką. Taip pat nespėtume panaudoti pinigų „Klaipėdos energijos” teritorijos konversijos projektui. Buvo paskutinė galimybė persiskirstyti lėšas tarp objektų, tuometinis direktorius paprašė vidaus reikalų ministro leisti tai padaryti ir ministerija leido. Iki 2021 metų tilto nebenumatome”, – miesto Tarybos finansų ir ekonomikos komiteto nariams balsavimui pristatydama savivaldybės strateginio veiklos plano pokyčius sakė Strateginio planavimo skyriaus vedėja Indrė Butenienė.

***

„Klaipėdos keleivinis transportas” praneša nuo šio savaitgalio autobusuose pradedantis išmontuoti mechaninius komposterius, populiariai dar vadinamus „krokodilais“, o darbus ketinantis baigti iki Jūros šventės. Tuo metu Klaipėdos savivaldybė paskelbė pasirašiusi vadinamosios Ąžuolyno giraitės sutvarkymo darbų sutartį su UAB „Kavesta”.

***

Į ketvirtadienio vakare vykusį viešą projektinių pasiūlymų dėl komercinės paskirties statinio Šaulių g. pristatymą be architektų studijos „Plazma“ atstovės ir „Atviros Klaipėdos“ praktikantės atvyko tik vienas klaipėdietis.

***

Švedijoje vykusiame  Europos jaunimo iki 23 metų lengvosios atletikos čempionate klaipėdiečių atstovai puikiais rezultatas pasigirti negalėjo.

***

Policija pranešė nuo kitos savaitės uostamiestyje vairuotojams vėl taikysianti nulinį greičio viršijimo reikalavimą.

***

Apie jaunimo organizacijų, dalyvausiančių Klaipėdos – Europos jaunimo sostinės 2021 veikoje, finansavimą rašo „Atviros Klaipėdos“ praktikantė Gretė.

***

Penktadienį į pirminių Žvejų rūmų teritorijos sutvarkymo sprendinių pristatymą susirinkę Savivaldybės administracijos specialistai ragino projektą rengiančios UAB „Inžinerinis projektavimas” atstovę elgtis drąsiau ir parodyti savo fantaziją.

***

Skelbiama apie Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje penktadienį aukštųjų mokyklų studentams, baigusiems Jaunesniųjų karininkų vadų mokymus, suteiktus pirmojo karininko laipsnius. Iš 45 absolventų aštuoni studijavo Klaipėdoje.

***

„Kai praėjusių metų vasarą išgirdau apie „Stemma grupės” planus buvusioje „Laivitės” teritorijoje, pamaniau, kad tai turbūt reikšmingiausias poveikiu Klaipėdai įvykis per 10 metų. Aišku, su sąlyga, kad projektas visa apimtimi ir dar iki 2030 metų bus realizuotas”, – nuomonių rubrikoje rašo Klaipėdos bendruomenių asociacijos pirmininkas  Renaldas Kulikauskas. 

Liepos 20-oji

Klaipėdietė žurnalistė marinistė Adelė Žičkuvienė pasakoja apie pirmąjį Klaipėdos simbolio – „Meridiano” – reisą Baltijos jūroje.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė pietinėje miesto dalyje pradedanti statyti tris naujas vaikų žaidimo aikšteles. Taip pat informuojama apie koncesininko paieškas naujam sporto kompleksui bei apie pakeistas prie daugiabučių esančių atliekų konteinerių aikštelių priežiūros taisykles.

***

Klaipėdos muzikinis teatras praneša apie jo inicijuotą menininkų rezidenciją „Išbandyk profesiją“, kurioje Eduardo Balsio dainų programą per dvi savaites parengs 23 jaunieji menininkai ir ją pristatys „Muzikinio rugpjūčio pajūryje” metu.

***

Lietuvos merginų iki 19 metų rankinio rinktinei nepavyko žengti į Europos čempionato B diviziono finalą: „Švyturio” arenoje lietuvaitės nusileido Čekijos rinktinei 22:37 ir dabar kovos tik dėl trečios vietos. Tuo metu po dviejų nesėkmių Lenkijoje sužaistose kontrolinėse rungtynėse Klaipėdos „Atlantas“ šeštadienį visgi įveikė Kretingos „Miniją“ sausu 4:0 rezultatu.

Liepos 21-oji

Lietuvos merginų iki 19 metų rankinio rinktinei nepavyko pergale baigti Europos čempionato B diviziono kovų Klaipėdos „Švyturio“ arenoje. Lietuvaitės mažajame finale sekmadienį 23:30 (11:19) nusileido bendraamžėms iš Turkijos.

***

Savaitgalį Klaipėdos pajūryje itin gausiai susirinkę poilsiautojai galėjo mėgautis nekasdieniu reginiu – vienoje jo atkarpoje vyko žmonių dėmesį prikaustęs paplūdimio futbolo turnyras. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Muzikiniame teatre pradėjo veikti kasa

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras skelbia, kad rekonstruotame pastate jau atvėrė ir bilietų kasą. „Bilietų kasą rasite toje pačioje vietoje, kurioje ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Nuteistas klaipėdietis, slapta filmavęs baro ir kavinės tualetuose

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų baudžiamuoju įsakymu anksčiau neteistas klaipėdietis nuteistas už tai, kad pagamino ir laikė pornografiją bei ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje rudenį vyks senjorų festivalis

Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga Palangoje pirmąsyk bus organizuojamas festivalis „Senjorų savaitė“. Rugsėjo 29 d. – spalio 4 d. Palanga ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Švietimas

Jūrų kadetai susipažįsta su uosto ir logistikos grandinėmis

Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla (LAJM) ir Klaipėdos jūrų kadetų mokykla įgyvendina neformaliojo švietimo projektą „Uosto ir logistinių grandinių valdymas“, skirtą ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Įkliuvo didelį kiekį kontrabandos vežęs klaipėdietis

Pasienio apaugos tarnyba pranešė, kad jos Kriminalinės žvalgybos skyriaus antradienį vėlai vakare Klaipėdoje patikrinti sustabdė vienatūrį „Ford S–MAX“, kurį vairavo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This