33-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Rugpjūčio 10-oji

„Atvira Klaipėda” rašo, jog architektui Edmundui Benečiui atsiųstame Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos atsakyme į jo skundą informuojama, kad Klaipėdos miesto bendrojo plano keitimo viešinimo procedūros atliktos pažeidžiant teisės aktus, tad neaišku, kiek dar gali tęstis BP procedūros.

***

Pirmadienio ryte surengtoje spaudos konferencijoje Uosto direkcijos vadovas vis dar nežinojo sekmadienį į akvatoriją ir jūrą išsiliejusių teršalų kilmės ir šaltinio.

***

Per vakarykštę parą Lietuvoje patvirtinta 13 naujų koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejų. Devyni iš jų registruoti Kauno, keturi – Vilniaus apskrityse. Klaipėdoje neužregistruota nė vieno atvejo.

***

Viena „Atviros Klaipėdos” žurnalistė aiškinosi pro langą šeštadienį iškritusio pusantrų metų berniuko aplinkybes, kita domėjosi, ar galima maudytis jūroje po joje pasklidusių neaiškios kilmės teršalų.

***

Su Uosto direkcijos vadovu Algiu Lataku susitikęs miesto meras Vytautas Grubaliauskas buvo patikintas, esą perkraunant salietrą Klaipėdos uoste laikomasi visų saugumo reikalavimų, tačiau meras pasigedo didesnio viešumo.

***

Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba įspėja, kad sukčiai pasinaudojo Klaipėdos universitetinės ligoninės vyr. gydytojo V. Janušonio atvaizdu ir viename internetiniame puslapyje jo vardu siūlė įsigyti preparatą „Dianol“, neva išgydantį diabetą.

Rugpjūčio 11-oji

Klaipėdos hospiso pastato rekonstrukcijos projektiniai pasiūlymai nesudomino nei atsakingų institucijų, nei visuomenės atstovų – viešame pasiūlymų svarstyme dalyvavo tik „Atviros Klaipėdos“ žurnalistė.

***

Ta ar ne ta saliera, kuri sprogo Beirute, sandėliuojama ir laikinose „Klasco” palapinėse, samprotauja Renaldas Kulikauskas.

***

Klaipėdos savivaldybė informuoja, jog dar 2019 metais suplanuoti remonto darbai švietimo įstaigose jau yra įvykdyti arba baigiami atlikti, tad daugelis mokyklų naujuosius mokslo metus pasitiks atsinaujinusios. 

***

Klaipėdos policija skelbia baigusi dvi automobilių žibintų vagysčių bylas bei ties Jakų žiedu gaudžiusi visiškai girtą automobilį vairavusią moterį, o FNTT informuoja, kad jos baigtoje byloje dėl mokesčių slėpimo piniginės baudos skirtos uostamiesčio statybos bendrovei ir jos direktoriui.

***

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, per praėjusią parą nustatyta 18 naujų susirgimų COVID-19 infekcijaDvylika iš jų registruoti Kauno, 5 – Vilniaus apskrityse. Dar vienas atvejis patvirtintas Klaipėdos apskrities gyventojui. Jis į Lietuvą rugpjūčio 5 d. grįžo iš Nyderlandų, koronavirusui būdingų simptomų nejaučia, tirtas profilaktiškai.

***

„Tikrinsime kavines, barus, parduotuves, turgavietes, prekybos centrus, lankysimės renginiuose, kitose laisvalaikio ir pramogų vietose. Tiek mūsų savivaldybės specialistai, tiek Maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojai atvykti gali bet kuriuo metu, apie patikrinimus iš anksto įspėjama nebus. Reidų metu kontroliuosime, ar visur, kur privaloma yra dėvimos veido kaukės, ar laikomasi saugių atstumų, ar naudojamos dezinfekcinės priemonės. Žodžiu, bus tikrinami jau bendraisiais tapę reikalavimai, kurie mums visiems jau yra įaugę”, – kaip bus vykdomas Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nurodymas „Atvirai Klaipėdai” komentavo savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

***

Aplinkos apsaugos agentūra pranešė, jog savaitgalį į uosto akvatoriją ir jūrą išsilieję teršalai buvo dyzelinas. Tuo metu Uosto direkcija skelbia, jog antradienį baigti rinkti teršalai Žiemos uosto įlankoje.

***

Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacija informuoja, kad jos vykdomuoju direktoriumi paskirtas Robertas Valantiejus. 

Rugpjūčio 12-oji

Artimiausiu metu uostamiestyje bus sutvarkytas keliolikos viešųjų erdvių apšvietimas: Klaipėdos savivaldybė paviešino sprendinius, kaip numato apšviesti vadinamąjį I. Simonaitytės kalną.

***

Kokį sprendimą priėmė teismas prieš metus ties Pervalka sukeltos avarijos byloje, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras informuoja, kad per vakarykštę parą Lietuvoje patvirtinti 26 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai. 11 iš jų registruota Vilniaus, 9 – Kauno apskrityse. Dar 5 atvejai patvirtinti Klaipėdos ir vienas Šiaulių apskričių gyventojams. Keturi iš vakar patvirtintų įvežtinių atvejų nustatyti Klaipėdos apskrityje. COVID-19 liga pasireiškė asmenims, grįžusiems iš Nyderlandų, Indijos, Latvijos, Danijos. Visi asmenys jaučia koronavirusui būdingus simptomus. Kaip užsikrėtė dar vienas Klaipėdos apskrities gyventojas, epidemiologams dar nepavyko nustatyti.

***

Siekdami paneigti visuomenėje sklandančią informaciją, jog „Klasco” esą netinkamai sandėliuoja pavojingą amonio salietrą, trečiadienį jos atstovai žiniasklaidai ir visuomenei surengė viešą ekskursiją po įmonės teritoriją.

***

Klaipėdos savivaldybė praneša apie numatomas atnaujinti bei šiuo metu įrenginėjamas tris naujos vaikų žaidimo aikšteles. Tuo metu „Klaipėdos energija“ skelbia atlikusi šilumos trasų hidraulinius bandymus pietinėje Klaipėdos miesto dalyje ir trečiadienį popiet atnaujinusi šilumos tiekimą.

***

Trečiadienio vakare Atgimimo aikštėje tarp miesto politikų ir jaunimo vykusią diskusiją stebėjo ir aprašė „Atviros Klaipėdos” praktikantė Emilija.

Rugpjūčio 13-oji

„Tarpinstitucinėje darbo grupėje svarstytas klausimas, kaip pastatus perimti iš „Lietuvos pašto“. Jis yra akcinė bendrovė ir vadovaujasi Akcinių bendrovių įstatymu, todėl savo turto, šiuo atveju, pastatų, niekam negali perleisti, padovanoti. Jei turtas kažkam perleidžiamas, už jį turi būti atlyginta piniginėmis lėšomis arba panašios vertės kitu turtu. Todėl ir svarstoma, jog pastatus turėtų perimti Turto bankas, o už juos „Lietuvos paštui“ jis perduotų kitus panašios vertės pastatus. Turto bankas šiuo metu tokių pastatų ieško“, – situaciją dėl Klaipėdos pašto centrinio pastato likimo „Atvirai Klaipėdai” komentavo „Lietuvos pašto“ Korporatyvinių reikalų departamento vadovė Vilma Budrienė.

***

Policija praneša Karklės paplūdimy sulaikiusi 63 metų vyrą, kuris viešoje vietoje, matant kitiems žmonėms, tenkino savo lytinę aistrą. Taip pat informuojama apie su įkalčiais sulaikytą narkotikų platintoją.

***

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras informuoja, kad per vakarykštę parą Lietuvoje patvirtintas 21 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejis. 8 iš jų registruoti Vilniaus, 7 – Klaipėdos, 5 – Kauno apskrityse. Dar 1 COVID-19 ligos atvejis patvirtintas Panevėžio apskrityje.

***

„Grigeo Klaipėda“ vadovai ketvirtadienį susitikę su uostamiesčio bendruomenių atstovais tvirtino ir patys esantys suinteresuoti, kad neliktų nemalonių kvapų.

***

Ketvirtadienį savivaldybėje buvo pristatyti buvusio „Vaidilos“ kino teatro pastato projektiniai sprendiniai – čia planuojamas naujas kino teatras, konferencijų salė, motociklų ir automobilių muziejus.

***

Ketvirtadienį po pietų „Klaipėdos paplūdimiai” savo savo socialinio tinklo paskyroje paskelbė, kad vanduo Baltijos jūroje ties Klaipėda yra švarus, jame maudytis galima.

***

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų atstovai teigia esantys nepatenkinti Palangos oro uosto pajėgumais: tai rodo ir jų atlikta tikslinė apklausa.

***

Klaipėdos licėjus dalijasi brandos atestatų įteikimo akimirkomis šios mokymo įstaigos abiturientams.

***

Ketvirtadienį Girulių bibliotekoje atidaryta floristų Sigito Kaminsko ir Aijos Žagarinos tarptautinės floristų mokyklos studentų diplominių darbų paroda lankytojų lauks tik iki penktadienio pavakarės, informuoja „Atviros Klaipėdos” praktikantė Emilija.

Rugpjūčio 14-oji

Kas, pasak KLASCO generalinio direktoriaus Vytauto Štumbergo, esą jiems trukdo investuoti į aplinkosaugos priemones, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacija ir Klaipėdos savivaldybė pranešė apie konkursą Vasaros koncertų estradai atnaujinti. Tuo metu Jūrų uosto direkcija paskelbė atvirą architektūrinės koncepcijos konkursą uosto radiolokacinės kontrolės sistemos bokšto koncepcijai sukurti.

***

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras informuoja, kad per vakarykštę parą Lietuvoje patvirtinti 22 koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejai, keturi jų – Klaipėdos apskrityje, tarp kurių vienas – įvežtinis: žmogus, grįžęs iš Ukrainos, jaučia COVID-19 ligai būdingus simptomus.

***

Penktadienį apžiūrėjęs šiuo metu kelias rekonstruojamas miesto gatves, Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis „Atvirą Klaipėdą” patikino, jog nuo rugsėjo 1-osios transporto spūstys uostamiestyje turėtų sumažėti.

***

Klaipėdos universiteto rektorius Artūras Razbadauskas ir Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis penktadienį pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kuria siekiama ne tik glaudesnės partnerystės profesinio informavimo ir orientavimo, kvalifikacijos kėlimo, mokslinėje ir studentų praktinio mokymo veikloje, bet ir skatinti universiteto dalyvavimą ligoninės veikloje.

***

„Atvira Klaipėda” pakalbino Pajūrio regioninio parko direktorių Darių Nicių, kurio teigimu, laidoti ant Olandų kepurės savo augintinius nėra tinkama vieta.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė nesutinkanti ir su antrąja „Grigeo Klaipėda“ pateikta paraiška taršos leidimui gauti.

***

Penktadienio pavakarę Karinės jūrų pajėgos, pasieniečiai ir uostininkai ieškojo Kuršių mariose skęstančių dviejų žmonių, tačiau vieno rasti nepavyko.

Rugpjūčio 15-oji

Rugpjūčio 15-ąją sukanka 60 metų, kai Klaipėdoje turėjo būti atidaryta Marijos Taikos Karalienės bažnyčia – vieninteliai Lietuvoje ir Baltijos šalyse sovietmečiu pastatyti maldos namai: paskutiniai du „Atviros Klaipėdos” ciklo „Klaipėda: unikali urbanistinė istorija“ rašiniai skirti šio unikalaus objekto gimimo ir gyvavimo istorijai.

***

Atviros Klaipėdos” rusiškojo projekto vykdytojas Denis Kišinevskij pakalbino du Lietuvoje dirbančius rusakalbius žurnalistus, kurie išsakė savo požiūrį į įvykius Baltarusijoje.

***

Šeštadienį Klaipėdoje buvo surengta išskirtinių automobilių paroda, o prie centrinio „Grigeo Klaipėda“ pastato vyko mitingas prieš smarvę. 

Rugpjūčio 16-oji

„Atviros Klaipėdos” vykdomo projekto „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas“ dalyje apžvelgiami rugpjūtį vykę ir žymių žmonių tarpukario vizitai uostamiestyje, ir eiliniai vietos politikų sprendimai.

***

Vytautas Valevičius apžvelgia kelias šiuo metu uostamiestyje veikiančias parodas.  

***

Nors lyginant su penktadienio duomenims, šeštadienį užsikrėtusiųjų COVID-19 infekcija sumažėjo 4 žmonėmis, šis skaičius vis tiek išlieka gana aukštas: per praėjusią parą susirgo 30 žmonių. Iš viso šiuo metu sergančiųjų skaičius išaugo iki 617, nuo ligos pasveiko 1705 žmonės.

***

Šeštadienį „Kar kar” parke nutikusią nelaimę, per kurią sunkiai susižalojo vaikinas, „Atvirai Klaipėdai” pakomentavo pramogų parko darbuotojas.

***

Jubiliejiniame, dvidešimtajame, tarptautiniame rankinio turnyre pulkininkui leitenantui Rimantui Baltušiui atminti nugalėtojų taurę sekmadienį iškovojo renginio šeimininkai – Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai, rungtynėse dėl pirmos vietos įveikę Dobelės „Tenax“ ekipą iš Latvijos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Klaipėdos LEZ – tarp 50-ies pavyzdinių pasaulio laisvųjų zonų

Pasaulinis specialiųjų ekonominių zonų aljansas (GASEZ) Klaipėdos laisvąją ekonominę zoną (LEZ) atrinko tarp 50-ies pavyzdinių teritorijų, geriausiai atliepiančių globalius darnaus ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Incidentas su agresyviu šunimi baigėsi teistumu

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rūmai paskelbė nuosprendį beveik metus laiko nagrinėtoje baudžiamojoje byloje, kurioje aktyvus Smeltės individualių namų kvartalo gyventojas ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This