12-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Kovo 15-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmai atmetė dar vieną bendrijos „Gintaro krantas” narių skundą dėl per prestižinį Girulių kvartalą einančios Skautų gatvės atkarpos. Tuo metu Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėtoje civilinėje byloje dėl ginčo tarp namo bendrijos ir atnaujinimo darbus atlikusios įmonės pripažino bendrijos teisę ginti namo savininkų interesus.

***

Sekmadienį šalyje ištyrus 3114 mėginių nustatyti 249 nauji COVID -19 infekcijos atvejai, Klaipėdoje – tik 8, nemirė nė vienas. Šalyje per parą užfiksuotas 14 mirčių o, bendras mirusiųjų skaičius yra 3410.

***

Daugiavaikių šeimų atžalomis besirūpinantis klaipėdietis Vitalijus Chomičenkas pirmadienį pranešė, kad „Atviros Klaipėdos” skaitytojų dėka jau padengė jį slėgusią skolą bankroto administratoriui.

***

Ar iš tiesų Skulptūrų parke, vykdant darželio „Svirpliukas“ rekonstrukciją,  kartu su prastos kokybės medžiais iškirsti ir geri, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Pirmadienį Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė dar negalėjo pasakyti, ar dalyvaus antradienį rengiamoje turizmo sektoriaus darbuotojų protesto akcijoje.

***

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose paskelbtas nuosprendis byloje, kurioje vyras pripažintas kaltu čiuožykloje dėl neatsargumo nesunkiai sužalojęs žmogų.

Kovo 16-oji

Pirmadienio vakare vykusiame jau antrajame projektinių pasiūlymų viešame svarstyme dėl planuojamo priklausomybių ligų centro projekto užsakovo – Respublikinio priklausomybių ligų centro atstovė Kristina Bernotaitė pabrėžė, jog į gyventojų pastabas atsižvelgta maksimaliai, todėl centras bus statomas, kur ir numatyta – Bangų g. 6A sklype.

***

Artėjant Velykoms, vis mažiau lieka vilties, kad gražiausias pavasario šventes Lietuva pasitiks ne karantine: tiek šalies, tiek Klaipėdos rodiklis – atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų, pagal kurį sprendžiamas karantino ribojimų mažinimas, pastarosiomis dienomis ne tik kad nemažėja, bet ir didėja.

***

„Jeigu prekybos centruose žmonės gali būriuotis, bažnyčiose gali būriuotis, tai kodėl barai negali veikti su minimaliu užimtumu?” – antradienį Atgimimo aikštėje surengtoje protesto akcijoje retoriškai klausė Klaipėdos laisvalaikio asociacijos vadovas, vienas iš restobaro „Gaisrinė” vadovų Jevgenijus Sokolovas.

***

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, pasibaigusį uostamiesčio savivaldybės valdomos VšĮ „Klaipėdos šventės“ vadovo konkursą laimėjo buvęs Klaipėdos „Akropolio” vadovas Ovidijus Zibalis.

***

Vakarų Baltijos laivų statykla pranešė Lietuvos apeliaciniam teismui pateikusi apeliacinį skundą dėl Lietuvos kariuomenės vykdomo viešųjų pirkimų konkurso teršalų likvidavimo ir gelbėjimo laivui įsigyti.

***

Klaipėdos savivaldybė skelbia, jog atsižvelgdama į Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijas pastabas, patikslino bendrojo plano keitimo sprendinius ir teikia pakoreguotus sprendinius pakartotiniam viešam svarstymui.

***

Antradienio vakarą, kaip ir prieš savaitę, klaipėdiečiai socialiniuose tinkluose vėl ėmė dalintis nuotraukomis iš Baltijos prospekto, kurį kaip ir prieš savaitę užkimšo vilkikai.

Kovo 17-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog dėl Uosto direkcijos dar 2013 m. suformuotos iš Malkų įlankos iškasamo užteršto grunto saugojimo aikštelės galimai daromos žalos gamtai, ikiteisminį tyrimą nutraukė ne tik prokuratūra, bet ir teismas panaikino aplinkosaugininkų direkcijai skirtą baudą.

***

Antradienį, pasak statistikų, šalyje ištyrus 8002 mėginius nustatyta 570 naujų COVID -19 infekcijos atvejų, iš jų 40- Klaipėdoje. Čia nemirė nė vienas žmogus, o šalyje per parą fiksuotos 8 mirtys – koronavirusas jau nusinešė 3427 gyvybių. Per praėjusią parą pirmą skiepą šalyje gavo 5112, antrą – 4472 gyventojai. Klaipėdoje antradienį pirma vakcina paskiepyta 575, antra – 130 miestiečių.

***

„Mes labai norėtumėm atliepti tėvų lūkesčius ir pasinaudoti šita galimybe, mes į tai žiūrime kaip į galimybę pradinukams saugiai sugrįžti, turėti kokybišką mokymą, turėti socializaciją tolimesnę, nes šiuo metu tas namuose apribotas bendravimas, manau, daug ką stabdo jų ugdyme, tai norim pamėginti”, – sprendimą anksčiau pradinukus sugrąžinti į mokyklos suolus „Atvirai Klaipėdai” komentavo uostamiesčio privačios gimnazijos „Vaivorykštės takas” direktorė Džuljeta Gečienė.

***

Prokuratūra pranešė apie teismui perduotą jaunuolio, platinusio kanapes, baudžiamąją bylą, o policija informuoja apie konfliktus daugiabučių laiptinėse bei atkutusius automobilių niokotojus.

***

Trečiadienį posėdžiavę Finansų ir ekonomikos komiteto nariai nepritarė trims naujoms gatvėms Giruliuose siūlomiems pavadinimams, nusprendę paprašyti Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimo suteikimo komisijos pateikti kitų variantų. Tačiau komiteto nariai vienbalsiai pritarė, kad Klaipėdos savivaldybė šiemet pasiskolintų 5 mln. 338 tūkst. eurų, o bendra skolos suma dėl to išaugs beveik iki 15 mln. eurų. Be to, trečiadienio posėdyje buvo pristatytas trijų uostamiesčio vaikų darželių reorganizacijos planas, kuriuo juos numatoma prijungti prie kitų ikimokyklinio ugdymo įstaigų.

Kovo 18-oji

Prieš dvejus metus Klaipėdos savivaldybės dėl naujojo baseino defektų rangovams inicijuota byla vėl sustojo: Klaipėdos apygardos teismas patenkino savivaldybės prašymą skirti pakartotinę ekspertizę, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Policija praneša per kratas Prienų rajone aptikusi ginklų arsenalą bei išaiškinusi ir operatyviai sulaikiusi du vyrus, įtariamus vagystėmis iš butų uostamiestyje. Tuo metu prokuratūra praneša teismui perdavusi telšiškio, kaltinamo dideliu mastu platinus narkotikus, baudžiamąją bylą.

***

Trečiadienį, pasak statistikų, šalyje ištyrus 7850 mėginių nustatyta 552 nauji COVID -19 infekcijos atvejai. Klaipėdoje per praėjusią parą užfiksuoti 42 nauji infekcijos atvejai, mirė 1 žmogus, aukų skaičius uostamiestyje sudaro 131, šalyje – 3442. Vakare pranešta apie sprendimą atnaujinti skiepijimą „AstraZeneka” vakcina.

***

Dviejų transporto įmonių vadovai „Atvirai Klaipėdai” patvirtino FNTT jiems pareikštus įtarimus dėl galimo netinkamo apskaitos tvarkymo, tačiau teigė su jai nesutinkantys. Tuo metu miesto meras pranešė, jog vidaus reikalų ministrė patikino, kad šalia policijos komisariato suplanuoto daugiaaukščio parkingo statybos numatytos jau kitais metais.

***

Klaipėdos miesto savivaldybė skelbia apie pradedamus kai kurių miesto gatvių rekonstrukcijos darbus.

***

Ką daryti su Klaipėdos uoste, „Klasco” teritorijoje esančiais dviem senais nebenaudojamais kranais, domėjosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė. Ji taip pat aiškinosi klaipėdietės skundo dėl esą prasto Malūno parko apšvietimo peripetijas.  

***

Klaipėdos uosto direkcija dalinasi dviejų šių metų mėnesių augančiais uosto krovos rezultatais. Tuo metu maisto pramonės įrenginių gamybos grupė „Lavango“ paskelbė Klaipėdos laisvosios ekonomikos zonos teritorijoje balandį pradėsianti antrojo gamybos pastato statybas. 

***

„Pernai iki laikinos vadovės pasikeitė šeši žmonės, tad pasikeitimų tendencija yra gerėjanti. Tiek pats centras, tiek komanda palaikome ryšį ir sprendžiame visus klausimus. Dėl asmens duomenų apsaugos negaliu komentuoti konkrečių situacijų ir pasakyti visko, ką žinau, bet žiniasklaidoje pateikta informacija yra netiksli ir nelabai objektyvi“, – apie situaciją Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre Kultūros, švietimo ir sporto komiteto posėdyje kalbėjo Kultūros skyriaus vedėja Eglė Deltuvaitė.

***

Ketvirtadienį atidaryta atnaujintos prekybos tinklo „Iki“ parduotuvė Klaipėdoje, Vingio gatvėje, o „Lidl“ pranešė, kad kovo 25 dieną atidarys Klaipėdoje, Liepojos plente buvusio viešbučio vietoje baigtą statyti naują parduotuvę, kuri bus 4-ta uostamiestyje.

Kovo 19-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas rašo apie toliau Klaipėdos apylinkės teisme nagrinėjamą bylą, kurioje dienraštį „Klaipėda” valdanti bendrovė siekia nemokėti pernai atleistam sporto žurnalistui Česlovui Kavarzai 6262 eurų už darbą sekmadieniais.

***

Ketvirtadienį šalyje ištyrus 7855 mėginius nustatyti 534 nauji COVID -19 infekcijos atvejai. Klaipėdoje per praėjusią parą užfiksuoti 34 susirgimai kornavirusu. Per parą čia mirė dar vienas žmogus, koronavirusas iki šiol nusinešė 132 klaipėdiečių gyvybes. Šalyje per parą į COVID-19 aukų sąrašą įrašyta dar 10 mirčių ir šis skaičius jau siekia 3452.

***

Klaipėdos universitetas pristato dviejų savo mokslininkių – Tatjanos Paulauskienės ir Marijos Kataržytės išradimą – aplinkai draugiškais biologiniais mikroorganizmais valyti naftos produktais užterštus vandenis.

***

Klaipėdos savivaldybės administracija pranešė paskelbusi konkursą Atgimimo aikštės požeminio automobilių parkingo projektui ir jo priežiūrai parengti. Taip pat skelbiama apie pasirašytą sutartį dėl išmaniosios eismo valdymo sistemos diegimo Minijos, Pilies ir Naujojoje Uosto gatvėse.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė išsiaiškino, jog už prastai atliktą operaciją trims Klaipėdos universitetinės ligoninės medikėms pateikti kaltinimai dėl piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo, nors apie bylos baigtį nei STT, nei prokuratūra oficialiai nepranešė.

***

Penktadienį Klaipėdos universiteto iniciatyva įvykusio susitikimo su uostamiesčio vadovais metu šios aukštosios mokyklos atstovai pristatė idėją steigti Oro taršos kompetencijų centrą, kuriam pritarė Klaipėdos savivaldybės administracijos atstovai.  

Kovo 20-oji

„Teoriškai viskas atrodė sureguliuota tobulai: sukurtas projektas, atlikti darbo brėžiniai, organizuoti konkursai, pasirašytos sutartys ir, svarbiausia – įvairių lygių valdžios deklaravimas, jog bibliotekos statyba yra prioritetinė. Tokia situacija ir migdo, ir ramina. Bet realybė pasirodė daug sudėtingesnė”- rašo buvęs ilgametis I. Simonaitytės bibliotekos direktorius Juozas Šikšnelis, tęsdamas pasakojimą apie bibliotekos naujojo pastato statybos vargus.

***

Penktadienį šalyje ištyrus 10 222 mėginius nustatyti 575 nauji COVID-19 atvejai – viruso mėginiuose procentas nukrito iki 5,6. Per praėjusią parą kornavirusine infekcija susirgo 30 klaipėdiečių, tačiau per savaitę uostamiestyje naujų atvejų išaugo net 43,6 proc. Per parą čia nemirė nė vienas žmogus, mirtis nusinešė 132 klaipėdiečių gyvybes. Šalyje per parą į COVID-19 aukų sąrašą įrašyta dar 12 mirčių ir šis skaičius jau siekia 3464.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ išvykoje šeštadienį rezultatu 81:97 nusileido Šakių „Vyčiui“ ir pralaimėjo ketvirtfinalio seriją rezultatu 2-3. Tuo metu Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai Baltijos rankinio lygoje šeštadienį rezultatu 35:21 įveikė pirmą kartą šį sezoną namų aikštelėje sutiktus varžovus iš Estijos – SK „Tapa“ ekipą.

Kovo 21-oji

Šeštadienį ištyrus 6 199 mėginius 321-ame iš jų (5 proc.) rastas koronavirusas. Per praėjusią parą kornavirusine infekcija susirgo 19 Klaipėdos gyventojų ir palyginti su praėjusios savaitės šeštadieniu susirgimų išaugo net 52,3 proc., Lietuvoje – 13,7 proc. Klaipėdoje šios infekcijos aukų išvengta jau antra para iš eilės – koronavirusas iki šiol nusinešė 132 klaipėdiečių gyvybes. Šalyje per parą į COVID-19 aukų sąrašą įrašyta dar 12 mirčių ir šis skaičius jau siekia 3476.

***

Šeštadienį FK „Neptūnas“ LFF I lygos čempionato debiuto rungtynes išvykoje žaidė su Panevėžio „Panevėžys B“ ekipa. Susitikimą užtikrintai 0:5 (0:3) laimėjo Klaipėdos futbolininkai.

Manto Baranausko nuotr.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ tęsia katastrofišką pasirodymą LKL – klaipėdiečiai sekmadienį išvykoje dideliu skirtumu 68:99 pralaimėjo „Šiauliams”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This