47-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Lapkričio 15-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė domėjosi, kodėl tiek ilgai užtruko Klaipėdos apygardos prokuroro atleidimo iš pareigų bylos nagrinėjimas ir kam joje prireikė Europos Sąjungos Teisingumo Teismo pagalbos.

***

Susisiekimo ministerija pranešė numatanti Klaipėdos uosto išorinio ir vidinio laivybos kanalo gilinimo darbams papildomai skirti 10 mln. eurų Europos Sąjungos (ES) fondų investicijų.

***

Per parą dėl SARS-CoV-2 ligos į ligonines paguldyti 138 pacientai. Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose (RITS) buvo užimtos 152 lovos. Pagal Sveikatos apsaugos ministerijos planą šiam skaičiui pasiekus 240, šalyje būtų skelbiamas karantinas.

***

Klaipėdos muzikinio teatro atstovė pakalbino teatro chore dainuojančius italą Francesco Piotto bei iš Venesuelos kilusią Indrą Sofią Marią Nielsen.

***

Klaipėdos miesto tarybos kolegija pirmadienį Sveiktos apsaugos ministerijos vadovybės buvo supažindinta su galimu uostamiesčio ligoninės pertvarkymo modeliu, kol kas turinčiu dvi alternatyvas.

***

Kada gali būti baigti buvusios Prancūzijos prefektūros restauravimo darbai, vienas iš pastatą valdančios bendrovės akcininkų „Atvirai Klaipėdai” pasakyti negalėjo.

***

Pirmadienį po gana ilgų diskusijų Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai pritarė, jog dengto futbolo maniežo projektavimas vyktų be architektūrinio konkurso, o tik skelbiant viešąjį pirkimą. O kad zona be pirotechnikos būtų paskelbta ne tik Teatro, bet ir Atgimimo aikštė, pritarta be jokių diskusijų.

Lapkričio 16-oji

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas padėjo tašką vienoje iš bylų, kurioje daugiau nei 1,5 mln. eurų žalą dėl neteisėtomis pripažintų Neringos statybų patyrusi valstybė bando bent mažą dalį šios sumos išsiieškoti iš buvusių valdininkų, informuoja „Atvira Klaipėda”. Tuo metu paaiškėjo, jog praėjus pusmečiui nuo tada, kai dviejų Klaipėdos advokatų byla buvo perduota teismui, ji iki šiol dar nepradėta nagrinėti iš esmės.

***

Per parą nuo SARS -CoV-2 ligos Klaipėdoje pasveiko net 326 gyventojai, o Sveikatos apsaugos ministerija informuoja, jog nuo šiol po kontakto su sergančiu izoliuotis turės ir pasiskiepiję, jei po antrojo skiepo bus praėję 4 mėn.

***

Policija praneša operatyviai sulaikiusi vagystėmis iš parduotuvių įtariamus asmenis, o Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba skelbia vykdanti didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl įtariamos nelegalios prekybos gintaru ir jo produktais.

***

Antradienį surengtos spaudos konferencijos metu „Klaipėdos švenčių” laikinoji vadovė Živilė Putnienė pranešė, jog šiemet Kalėdų šventės Klaipėdoje bus kitokios – be didelės gyvos eglės.

***

„Teisėjų kolegija, analizuodama byloje esančių duomenų visumą, sprendimų priėmimo kambaryje nustatė, kad, siekiant visapusiškai ir objektyviai išspręsti ieškovės atleidimo iš teisėjos pareigų, savo poelgiu pažeminus teisėjo vardą, teisėtumo klausimą, papildomai būtina aiškintis naujas aplinkybes, turinčias reikšmės bylai”, – „Atviros Klaipėdos” žurnalistas cituoja Vilniaus apygardos teismo kolegijos sprendimą, kuriuo atnaujinamas už teisėjo vardo pažeminimą iš Klaipėdos apylinkės teismo teisėjos pareigų atleistos Rasos Augustės skundo nagrinėjimas.

***

Po antradienį vykusio pasitarimo dėl buvusio policijos komisariato pastato likimo meras V. Grubliauskas „Atvirai Klaipėdai” teigė sulaukęs prieš keletą metų kultūros mekos idėją puoselėjusių iniciatyvių miestiečių patikinimo, jog jie vis dar mato prasmę atgaivinti šį istorinį kompleksą. 

Lapkričio 17-oji

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė, antradienį Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto nariams pristačiusi per mėnesį pasikeitusius COVID-19 uostamiestyje rodiklius, sulaukė nemažai miesto tarybos narės Alinos Velykienės priekaištų.

***

„Šventesni už Romos popiežių komentatoriai beigi ekspertai ėmėsi smerkti paskutines dienas savo poste skaičiuojančią Vokietijos kanclerę Angelą Merkel, kam ji Vladimiro Putino patarta skambino Baltarusijos diktatoriui Aleksandrui Lukašenkai pasikalbėti apie neteisėtų migrantų krizę Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

Trečiadienio rytą ant Biržos tilto kartu su Lietuvos trispalvėmis iškeltos ir Latvijos vėliavos, skirtos Latvijos Nepriklausomybės dienai paminėti – siūloma, kad ant Biržos tilto vėliavos būtų keliamos ne tik valstybinių švenčių metu, bet minint ir kitas svarbias šalies ar kaimyninių, mums draugiškų valstybių datas.

***

Klaipėdos pareigūnai skelbia baigę ikiteisminį tyrimą dėl buvusios draugės asmeninį gyvenimą viešinusio vaikino bei administracine tvarka nubaudę tris moteris, už atlygį teikusias seksualines paslaugas. Tuo metu Klaipėdos apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 47-erių metų mažeikiškis kaltinamas neteisėtai kitiems asmenims teikęs investicines paslaugas bei galimai apgaule įgijęs didelės vertės turtą – 91 tūkst. eurų.

***

„BLRT Grupp“ koncernui priklausanti „Elme Metall“ įmonių grupė praneša Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje baigusi statyti naują sandėlių kompleksą.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas rašo, jog išplėstinė septynių Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjų kolegija padėjo tašką garsiai skambėjusioje tarptautinėje, vištgaudžių pavadinimą gavusioje byloje, kurioje vienas iš kaltinamųjų – Klaipėdos rajono gyventojas Edikas Mankevičiaus – mirė dar pernai birželį.

***

Trečiadienį savo nutartimi Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas atnaujino procesą administracinėje byloje pagal „Atviros Klaipėdos” apeliacinį skundą.

***

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkės Baltijos lygoje trečiadienio vakarą sutriuškino be pergalių liekančią LCC tarptautinio universiteto komandą ir laimėjo jau penktąsias rungtynes paeiliui šiame čempionate rezultatu 93:66.

Lapkričio 18-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas domėjosi, kaip nutiko, kad net du Laisvės partijos Klaipėdos skyriaus lyderiai įsidarbino Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešojoje bibliotekoje.

***

Visoje šalyje trečiadienį pirmą kartą pasiskiepijo 2276, pilną vakcinacijos kursą baigė 2256, o trečią skiepą gavo net 10 304 žmonių. Klaipėdoje šie skaičiai atitinkamai buvo 68, 130 ir 487.

***

Klaipėdos apylinkės teismas pirmojoje migrantų byloje dėl neteisėto sienos kirtimo atmetė prokurorės pareiškimą baudžiamąją bylą išnagrinėti pagreitinto proceso tvarka, mat migrantai paprašė jiems suteikti pabėgėlio statusą.

***

Klaipėdos apygardos prokuratūra ir Specialiųjų tyrimų tarnyba ketvirtadienio rytą surengtoje spaudos konferencijoje pranešė apie šiuo metu vykdomą tarptautinį ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto pavojingų atliekų iš Klaipėdos uoste buvusių laivų išgabenimo, piktnaudžiavimo tarnyba, kyšininkavo ir kitų nusikalstamų veikų.

***

Klaipėdos universiteto biblioteka praneša iš Lietuvoje reziduojančių Vengrijos ir Latvijos ambasadorių sulaukusi vertingų dovanų – jų šalį reprezentuojančių istorinių knygų.

***

Ketvirtadienį vykusiame Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdyje buvo aiškinamasi, kodėl vykdant oro taršos monitoringą netikslinga atskirai matuoti anglies dioksidą.

***

Klaipėdos „Neptūno-Akvaservio“ ekipa ketvirtadienio vakarą namie rezultatu 87:77 įveikė Palangos „Kuršius“.

Lapkričio 19-oji

Po galutinio verdikto, kad buvęs jos Gamybos padalinio vadovas Jonas Garalis iš darbo buvo atleistas neteisėtai, dar vieną teismo procesą pradėjusi AB „Grigeo Klaipėda” ir vėl patyrė pralaimėjimą visų instancijų teismuose, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Uosto direkcija pranešė pasirašiusi bendradarbiavimo memorandumą su „Uzbekistano geležinkeliais”.

***

Pagal koronavirusinės infekcijos paplitimo rodiklį Neringos ir Rietavo savivaldybės pagaliau paliko visą šalį apėmusią juodąją zoną.

***

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame amerikietiškais automobiliais prekiavęs klaipėdietis kaltinamas mokesčių slėpimu.

***

Klaipėdos bendruomenių asociacija kreipėsi į Lietuvos architektų rūmus ir Lietuvos architektų rūmų sąjungos Klaipėdos apskrities organizaciją, prašydama pateikti rekomendacijas dėl šiuo metu rengiamo Klaipėdos rytinės dalies teritorijos (tarp Pajūrio g., kelio A13, Liepų g. ir Dangės upės) susisiekimo infrastruktūros vystymo specialiojo plano.

***

Klaipėdos universitetas praneša sulaukęs TV kanalo „Euronews“ dėmesio, o penktadienio popietę universiteto bendruomenė pasodino ąžuoliuką, taip pabaigdama KU 30- mečio renginius.

***

Penktadienį Vilniaus apygardos teisme politinės korupcijos byloje prokuroras buvusiam klaipėdiečiui politikui Eligijui Masiuliui pasiūlė skirti 7 metų laisvės atėmimo bausmę, o Liberalų sąjūdžiui – daugiau nei pusės milijono eurų baudą. Tuo metu Generalinė prokuratūra teismui perdavė buvusio Klaipėdos apygardos prokuroro Aido Giniočio baudžiamąją bylą.

Lapkričio 20-oji

1929-ųjų lapkričio 8-oji tapo išskirtine diena tiek tarpukario Lietuvos diplomatijos, tiek ir Mažosios Lietuvos istorijoje – „Lietuvos aidas” pranešė, kad Lietuvos diplomatijos šefu prezidentas Antanas Smetona paskyrė 37-erių mažlietuvį Dovą Zaunių. Daugiau nė vienam iš Mažosios Lietuvos kilusiam politikui tarpukario Lietuvoje nepavyko pasiekti tokių diplomatinės karjeros aukštumų, rašoma „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas” ciklo publikacijoje.

***

Iš 30 mirusiųjų nuo COVID -19 pasiskiepiję buvo septyni (po vieną iš 50-59 ir 60-69 metų amžiaus grupių, du – 70-79 metų ir trys 80-89 metų amžiaus žmonės). Bendras viruso aukų skaičius šalyje jau siekia 6494.

***

Be pralaimėjimų „Douglas“ Baltijos moterų lygoje žengiantis Klaipėdos „Neptūnas“ šeštadienį namie iškovojo dar vieną lengvą pergalę – rezultatu 102:53 sutriuškino Daugpilio Universitate ekipą. Be to, pergalę „7bet-NKL“ čempionate iškovojo ir Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“, išvykoje antrą kartą per kelias dienas rezultatu 64:62 įveikęs Palangos „Kuršius“.

Lapkričio 21-oji

Tarpukario lapkričio mėnesiai Klaipėdoje nebuvo labai sėkmingi komunistines idėjas platinusiems veikėjams, o vokiškosios ideologijos šalininkai lygiai prieš 90 metų miške, ties tuometinėmis kareivinėmis, atidengė masyvų paminklą, vėliau atlaikiusį ir karą, ir 25 metus komunistinė eros, rašoma dar vienoje ciklo „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas” publikacijoje.

***

„Visi revakcinuojami asmenys iškrenta iš „pilnai vakcinuotų” asmenų aibės. „Pilnai vakcinuotų” asmenų aibė pasipildo asmenimis, kurie tą parą tapo pilnai paskiepytais. Tad „pilnai vakcinuotų” asmenų aibės pokytis per parą yra nulemiamas dviejų dedamųjų. Pilnai vakcinuotų asmenų skaičius gali tiek mažėti, tiek didėti, priklausomai nuo to, kuri dedamoji nusveria. Pakartotinai vakcinuotų asmenų skaičius gali tik didėti. Neskiepytų asmenų skaičius gali tik mažėti”, – rašo Statistikos departamentas.

***

Šeštadienį policija sulaikė vyrą apiplėšusią jauną moterį, o klientų srautą parduotuvėje reguliavusiai darbuotojai į veidą smūgiu trenkusiam vyrui pavyko pasprukti.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This