5-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Sausio 27-oji

„Atvira Klaipėda” rašo apie Klaipėdos apylinkės teisme nagrinėjamą neįprastą bylą, kurioje sprendžiama, ar pareigūnai gali bausti vairuotoją, nepaisantį nelegaliai pastatyto ženklo.

***

„Ne kartą sakiau ir dar kartą galiu pabrėžti, kad, visų pirma, „Klaipėdos paketas” yra aktyvių Klaipėdos visuomenininkų darbo rezultatas. Ir jie pelnytai gali didžiuotis tuo, kad pagaliau jis taps realybe. Bet visuomenininkų tarpe pastaruoju metu dažnai šmėžuojančių politikų nuopelnai yra aiškiai pervertinti”, – nuomonių rubrikoje rašo Vykintas Zulonas.

***

Buvusi klaipėdietės prodiuserės ir režisierės Inesos Ivanovos advokatė „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, jog Lietuvos teismų sprendimu klaipėdietės dukra, dėl kurios vyksta kova tarp mergaitės mamos ir brito tėvo, turi būti grąžinta į vaiko kilmės šalį – Angliją.

***

Uostamiesčio savivaldybė kartu su Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos valdymo bendrove sugalvojo mechanizmą, kaip būtų galima išpirkti investiciniam projektui trukdantį privatų sklypą.

***

Pirmadienį Klaipėdos apylinkės teismas nusprendė patenkinti prokuratūros ir kaltinamųjų gynėjų prašymą bylą dėl iš viešbučio „Amberton Klaipėda” 14-ojo aukšto iškritusios 22-iejų manekenės Dovilės Didžiūnaitytės žūties aplinkybių nagrinėti uždaruose teismo posėdžiuose, nors tam ir prieštaravo  nukentėjusiųjų advokatas.

***

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad Vyriausioji tarnybinės etikos komisija nusprendė nutraukti tyrimą dėl AB „Klaipėdos vanduo“ valdybos pirmininkės Reginos Derkintytės-Kaupienės elgesio.

***

Minske vykusiame VIII atvirame Baltarusijos veteranų čempionate bei I tarptautiniame komandiniame turnyre „Minsk Masters Cup“ tarp 13 šalių sportininkų buvo ir nemaža lietuvių komanda, kurios nariais tapo Klaipėdos miesto sporto klubo „Ąžuolas” veteranai.

Sausio 28-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja apie uostamiestyje vykusį politikos forumą aplinkosaugos tema bei praneša apie antradienį Seime priimtus įstatymų pakeitimus, pramintus „Klaipėdos paketu”.

***

Policija toliau skelbia apie BMW automobilių detalių vagystes ir apie už panašius nusikaltimus suimtą asmenį.

***

„Atvira Klaipėda” spausdina „Klaipėdos vandens“ Darbo tarybos kreipimąsi dėl padėties bendrovėje.

***

„Mes tai vadiname klaida, sabotažu prieš valstybę, smulkiuosius verslininkus. Tilžės gatvė tuščia, o išvažiuoti ir įvažiuoti – spūstys. Lai ateina projektuotojai šeštadieniais ir natūroje pažiūri, kaip kas vyksta. Būtinas antras išvažiavimas, reikia grąžinti papildomas žalias rodykles. Ir išvis čia būtų užtekę reguliuojamos pėsčiųjų perėjos”, – susitikime su miesto valdžios atstovais kalbėjo Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos Klaipėdos skyriaus vadovas Donatas Botyrius.

***

Uosto direkcija antradienį paskelbė uosto molų ir dalies Kuršių nerijos šlaito tvirtinimo darbų rangos konkursą.

***

„Atvira Klaipėda” skelbia Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos antradienį surengtoje spaudos konferencijoje išsakytus nusistebėjimus dėl Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovybės siekio išaiškinti ir nubausti dėl mobingo ligoninėje anoniminį skundą parašiusius asmenis.

***

Klaipėdos „Neptūnui“ liko vienerios rungtynės FIBA Čempionų lygoje su Sombathėjaus „Falco“, tačiau šansų prasibrauti į aštuntfinalį nebėra, nes klaipėdiečiai susitikime Stambule 69:76 nusileido tiesioginiam varžovui dėl vietos atkrintamosiose „Bešiktaš“.

Sausio 29-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog prasideda Dangės skvero ir krantinių rekonstrukcijos darbai bei praneša apie numatomą atnaujinti „Smiltynės perkėlos” administracinį pastatą.

***

Policija skelbia tirianti du sukčiavimo internete atvejus bei praneša prie mokyklų tikrinusi, ar nepilnamečiai rūko.

***

Turto bankas praneša jau penktą kartą aukcione bandysiantis parduoti laivą „Darius“, priklausiusį Žuvininkystės tarnybai.

***

Dvasinės pagalbos jaunimui Klaipėdos centras savivaldybei surašė pretenziją dėl, jų nuomone, netinkamoje vietų suplanuotų pusiau požeminių atliekų konteinerių aikštelių.

***

„Šaltinių, žiniasklaidos skelbta informacija tvirtinasi. Naujos aplinkybės yra įtrauktos į teisinio ir veiklos audito užduotis, kurį užsakys pati bendrovė. Buvusio vadovo pasirašyta sutartis dėl finansinio ir veiklos audito nutraukta, nes buvo pasirašyta pažeidžiant valdybos patvirtintą tvarką, kad auditorius per pastaruosius penkerius metus nebūtų auditavęs Klaipėdos savivaldybės įmonių ar įstaigų. Taip pat jau kreipėmės į Generalinę prokuratūrą, kad būtų atliktas tyrimas, ar buvusio vadovo veiksmuose nėra nusikaltimo sudėties ir nebuvo padaryta žala bendrovei bei savininkui”, – padėtį „Gatvių apšvietime” „Atvirai Klaipėdai” komentavo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis bei savo požiūrį į situaciją išdėstė ir buvęs įmonės vadovas. 

***

„Atvira Klaipėda” spausdina Klaipėdos miesto tarybos konservatorių frakcijos kreipimąsi dėl Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiojo gydytojo veiksmų.

***

Trečiadienį Klaipėdos dramos teatre buvo įteikti diplomai 29-ajai Klaipėdos universiteto absolventų laidai.

***

Nors trečiadienio vakarą Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai Lietuvos čempionate rezultatu 29:18  įveikė Panevėžio „Grifo“ ekipą, uostamiesčio rankininkų žaidimas kelia nerimą jų treneriui.

***

Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos fakultetas pranešė, kad nuo vasario čia pradeda veikti trumpieji kursai visiems, kurie nori kurti, tobulėti, įvaldyti naujas technologijas ir jas integruoti savo profesinėje bei kūrybinėje veikloje.

Sausio 30-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog Klaipėdos savivaldybės paskelbtame konkurse atlikti šiaurinės miesto dalies dirvožemio detalų ekogeologinį tyrimą panoro du dalyviai.

***

„Klaipėdos keleivinis transportas“ kartu su Neringos savivaldybe Šiaurės rage, Piliavietės automobilių statymo aikštelėje, Smiltynėje ir Nidoje planuoja įrengti transporto priemonių skaičiavimo sistemas, kurios realiu laiku rodys užimtumą šiose vietose.

***

„Šiandien įtakingi aplinkosaugos šulai mėgina įrodyti, kad „Ekologistika“ ir „Grigeo Klaipėda“ istorijų nebūtų atsitikę, jeigu savo laiku politine valia jų nebūtų patraukę nuo galimybės terorizuoti verslą. Užsukti bet kada, užsiminti apie vokelį ir išeiti – to nebuvo? „- nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.   

***

Klaipėdos policija pranešė baigusi tyrimą dėl nepilnamečių narkotikų platinimo, o FNTT – dėl machinacijų su lenkišku cukrumi bei latviškomis elektros prekėmis.

***

Skelbiama apie šią savaitę Vilniuje pirmą kartą surengtą pagrindinių Klaipėdos verslo ir savivaldos organizacijų uostamiesčio verslo galimybių pristatymo renginį, kuriame uostamiesčio perspektyvas aptarė ekonomikos, NT ir kitų sričių specialistai.

***

Prieš ketvirtadienio vakarą vyksiantį „Lietuvos geležinkelių” užsakymu centrinėje miesto dalyje projektuojamų triukšmo slopinimo sienučių viešą pristatymą savo poziciją Vitės kvartalo gyventojų atstovas Antanas Blynas išdėstė ir miesto Tarybos posėdžio metu iš Klaipėdiečių tribūnos. Tuo metu Tarybos posėdyje dėl skandalo Klaipėdos universitetinėje ligoninėje leista pasisakyti jos vyriausiajam gydytojui Vinsui Janušoniui.

***

Klaipėdos savivaldybė skelbia, jog uostamiestyje daugėja kokybiškų sportui skirtų vietų bei neigia miesto tarybos narės Ninos Puteikienės teiginius esą  Klaipėdoje nebebus tradicinių kariliono koncertų. Tai pat pranešama apie tarp miesto savivaldybės ir UAB „YIT Lietuva“ pasirašytą sutartį dėl Šilutės plento 400 m atkarpos rekonstrukcijos, o su UAB „VVARFF“ – dėl Rumpiškės kvartalo kiemų atnaujinimo.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ ketvirtadienio vakarą namie iškovojo pergalę prieš „Telšius“ rezultatu 82:76.

***

Ketvirtadienio vakarą vykusio viešo „Lietuvos geležinkelių” užsakymu centrinėje miesto dalyje projektuojamų triukšmo slopinimo sienučių projektinių sprendinių pristatymo metu pagrindinis klausimas, pasak „Atviros Klaipėdos” žurnalisto, buvo skirtas tam, palikti ar nepalikti tarp Parko ir Pušynų gatvių esančią perėją per geležinkelį.

Sausio 31-oji

„Atvira Klaipėda” praneša, jog Apeliacinis teismas nusprendė panaikinti dar 2018 m. birželį Klaipėdos apygardos teismo nutartį, kuria buvo nuspręsta nutraukti dar vieną prokuratūros inicijuotą baudžiamąją bylą bendrovės „Naftos grupė“ vadovams Antanui ir Arturui Urbučiams bei darbuotojai Svetlanai Popovai ir įpareigojo teismą bylą nagrinėti.

***

Klaipėdos universitetas pranešė prie vieno stalo sukvietęs uostamiesčio gydymo įstaigų vadovus aptarti „sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumo, kokybės, stacionarinių paslaugų teikimo Klaipėdos mieste gerinimo perspektyvų”.

***

Prokuratūra pranešė baigusi tirti Klaipėdos mero ir uostamiesčio bendruomenės pareiškimus dėl smarvės ir priėmusi atitinkamą sprendimą, o policija informuoja apie įvykusį ataskaitinį susirinkimą.

***

„Tada dar nebuvo kilęs visas tas triukšmas, oro uoste jo nepasitiko jokie visuomenės sveikatos specialistai. Tik po keleto dienų viskas prasidėjo. Jis grįžo sloguodamas. Pirmas namie sekmadienį susirgo mūsų septynmetis vaikas, o vyras blogiau pasijuto pirmadienį. Tipiniai kvėpavimo takų infekcijos požymiai, jei niekas neeskaluotų to koronaviruso, tai mes ir nekreiptume dėmesio – gertume paracetamolį, gelomyrtolį ir numotum ranka. Tačiau grįžo iš tos šalies, tad bandėme aiškintis, kaip mums elgtis”, –„Atvirai Klaipėdai” pasakojo klaipėdietė, kuri teigia, jog kovai su koronavirusu miesto medikai nėra pasiruošę.

***

Klaipėdos savivaldybė skelbia su Panevėžio statybos trestu pasirašusi sutartį dėl „Vaidilos” aikštės atnaujinimo bei informuoja apie jau baigtą pirmąjį  Jono kalnelio sutvarkymo darbų etapą ir apie tai, jog žaliųjų rodyklių atkurti nepavyks taip greit, kaip tikėtasi.

***

Uosto direkcija praneša, kad prie pabaigos artėja Malkų įlankos gilinimo darbai.

***

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba pranešė išnagrinėjusi AB „Klaipėdos energija“ ir UAB „Fortum Klaipėda“ ginčą dėl patirtų balansavimo sąnaudų ir pripažinusi, jog neteisi buvo šiukšlių deginimo jėgainę valdanti bendrovė.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ skelbia iki sezono pabaigos sudaręs sutartį su 35-erių klaipėdiečiu Martynu Mažeika.

Vasario 1-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, kad šeštadienį įsigalioja nauja „Klaipėdos energijos” valdybos patvirtina uostamiesčiui ir Gargždams centralizuotai tiekiamos šilumos kaina, kuri bus mažesnė nei praėjusį vasarį.

***

„Tad gal iš tiesų yra teisus nukentėjusiųjų advokatas Gintaras Černiauskas, teigęs, jog taip prokuratūra galbūt nori nuo visuomenės nuslėpti vangiai vykusio tyrimo metu savo ir tyrėjų padarytas klaidas, kurios ir nulėmė gana nesunkius galutinius kaltinimus, juose nelikus pirminių įtarimų ne tik dėl prekybos žmonėmis ir nužudymo, bet ir dėl sukurstymo nusižudyti ar privedimo prie savižudybės?”- nuomonių rubrikoje retoriškai klausia „Atviros Klaipėdos” žurnalistė, samprotaudama apie padažnėjusius uždarus teismo procesus Klaipėdoje.

***

Klaipėdos „Neptūnas” šeštadienio vakarą išvykoje rezultatu 95:85 įveikė Prienų „Cbet” ekipą, tačiau „Neptūnas-Akvaservis“ nusileido namie žaidusiems  Šakių „Vyčio“  krepšininkams rezultatu 86:93. Tuo metu „Neptūno” moterų komandą papildė nauja žaidėja – 27-erių Dovilė Lukšienė.

Vasario 2-oji

Sekmadienį išvykoje vykusių svarbių Baltijos rankinio lygos rungtynių Estijoje su Polvos „Serviti“ ekipa metu Klaipėdos „Dragūnas” sugebėjo iškovoti pergalę rezultatu 29:26 (16:15).

***

Linas Poška dalijasi savo pastebėjimais apie Lietuvos ir Klaipėdos pasirengimą susidurti su koronavirusu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This