51-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Gruodžio 13-oji

Į pirmos instancijos Klaipėdos miesto apylinkės teismo sprendimą, kuriuo nuteistas dviratininkas, dviračių take sunkiai sužalojęs moterį, „Atviros Klaipėdos” žurnalistė pažvelgė išsamiau.

***

Savaitinis naujų COVOD-19 ligos atvejų skaičiaus šalies mastu sumažėjo 5,7 proc., Klaipėdoje – net 20,7 proc.

***

Uostamiesčiui ir Gargždams centralizuotą šilumą tiekiančios AB „Klaipėdos energijos” valdyba gruodžiui yra nustačiusi 5,77 ct be PVM tarifą, kuris yra 8,8 proc. didesnis nei galiojęs lapkritį ir 22,5 proc. didesnis nei praėjusių metų gruodžio.

***

Sukurti Klaipėdos miesto 770-ųjų metų gimtadienio ženklą bei pasiūlyti jo naudojimo sprendinius UAB Klaipėdos dizaino centras įsipareigojo per 21 d. Sutartis tarp šios įmonės ir Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos pasirašyta šių metų lapkričio 19 d., o jau gruodžio 9 d. visuomenei pateikti darbo rezultatai, rašo Artūras Šulcas.

***

Pirmadienį vykusioje spaudos konferencijoje pristatyta tarptautinio trumpo metro filmų GoDebut festivalio, kuris Klaipėdoje prasidės jau šį penktadienį, programa.

***

Pirmadienį Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariams pristatydamas, kaip Savivaldybės administracijai einasi įgyvendinti didžiuosius projektus, G. Neniškis teigė, kad „pats didžiausias ir ambicingiausias” – Baltijos prospekto žiedinės sankryžos rekonstrukcija – vyksta pagal planą ir jokio atsilikimo nėra. Tuo metu nauji mokykla kitais mokslo metais dar nebus atidaryta. Taip pat komiteto nariams buvo pristatytas naujas būdas visuomenei atverti Klaipėdos švyturį.

Gruodžio 14-oji

Skulptorę Aušrą Jasiukevičiūtę, kurios darbai kartu su tapytojos Rūtos Eidukaitytės bei grafikės Daivos Kairevičiūtės kūryba eksponuojami Klaipėdos galerijoje, kalbina Rosana Lukauskaitė.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog jau paskelbti pirmojo daugiabučio, kuris turėtų iškilti buvusio „Trinyčių” fabriko vietoje, projektiniai pasiūlymai.

***

Tarp pirmadienį nuo COVID-19 mirusių nepasiskiepijusių asmenų – ir 30-39 metų amžiaus žmogus. Šioje amžiaus grupėje jau yra 50 netekčių ir tik trys mirusieji buvo pilnai pasiskiepiję.

***

Pranešama, jog Klaipėdos „Ąžuolyno” gimnazijos moksleiviai tapo aplinkosauginio konkurso „Žalioji odisėja“ nugalėtojais.

***

Policijos pareigūnai praneša sulaikę vagystėmis iš parduotuvių įtariamą vyrą, o STT – atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl įtariamos korupcijos organizuojant ir vykdant 2021 metų Jūros šventės pirkimus. Prekyba poveikiu įtariami du asmenys, kurių vienas – kelis mėnesius šiemet VšĮ „Klaipėdos šventės“ vadovavęs Liutauras Galinis.

***

„Vaikystėje nesvajojau tapti policijos pareigūne, tai, kad pasirinkau studijuoti Lietuvos policijos akademijoje, buvo atsitiktinumas, nes mokykloje perskaičiau skelbimą, kviečiantį rinktis studijas”, – sako antra savaitė Klaipėdos miesto policijos komisariatui vadovaujanti Rasa Bekėžienė, kurią kalbina „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Per nepilną savaitę Klaipėdoje skiepams užregistruota vos 50 5-11 metų vaikų, sakė savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Asta Dirgėlienė, antradienį Sveikatos ir socialinių reikalų komitete pristačiusi naujausią informaciją apie koronaviruso situaciją mieste. Tuo metu Seimas po svarstymo pritarė įstatymo pataisoms, atveriančioms galimybę Klaipėdoje steigti universiteto ligoninę, kurios dalininkai būtų Klaipėdos universitetas ir Sveikatos apsaugos ministerija.

***

Klaipėdos universitete antradienio vakare pagerbti geriausi 2021-ųjų studentai–sportininkai, įvairaus rango varžybose garsinę ne tik universiteto, bet ir miesto bei šalies vardą.

Gruodžio 15-oji

Savaitinis naujų COVID-19 ligos atvejų skaičiaus šalies mastu sumažėjo 9,1 proc., Klaipėdoje – 20,7 proc. Bet to, uostamiestyje po kelių parų augimo vėl sumažėjo ir susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų rodiklis – nuo buvusių 1190,2 atvejo iki 1170. Tuo metu trečiadienio ryte trumpojoje spaudos konferencijoje pranešta apie du Lietuvoje patvirtintus omikron atmainos atvejus.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas aiškinosi, kur dingo laikinasis tiltelis, įvertintas 145 tūkst. eurų ir tarnavęs pėstiesiems bei dviratininkams Pilies tilto rekonstrukcijos metu 2014 metais.

***

Trečiadienio ryte Klaipėdoje, Taikos pr., susidūrė penki lengvieji automobiliai ir miesto maršrutinis autobusas, tačiau žmonės per eismo įvykį nenukentėjo.

***

Bendrovė „Ecoservice“ praneša, jog kitais metais Klaipėdoje planuoja iš esmės atnaujinti savo valdomą transporto parką.

***

Naujoji Klaipėdos švenčių vadovė Eglė Šulskė „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, kad STT pareigūnai reikiamų dokumentų atvyko tik trečiadienį, nors apie pareikštus įtarimus kyšio paėmimu kelis mėnesius įstaigai vadovavusiam Liutaurui Galiniui pranešė antradienį.

***

„Užburtas ratas veda prie to, kad dar vieną vaiduoklį centre turėsime dar ilgam. Niekas nesakė, kad negalima pavyti sudegusios „Baltijos“ ar net pagerinti jos rekordą (nuo 1996-ųjų!). Niekas šiuo metu negali nei patvirtinti, nei paneigti, kad buvusio komisariato neištiks panašus likimas” , – nuomonių rubrikoje rašo „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

Gruodžio 16-oji

Regionų apygardos administracinio teismo Klaipėdos rūmai pagaliau išnagrinėjo dar šių metų pradžioje Kretingos rajono mero Antano Kalniaus pateiktą skundą dėl tarybos sprendimų, kuriais iš jo buvo atimti du patarėjai, o vėliau norėta panaikinti ir paskutinį tokį etatą, informuoja „Atvira Klaipėda”.

***

Trečiadienį šalyje registruoti 1879 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai, iš kurių 121 – Klaipėdoje. Uostamiestyje mirčių išvengta.

***

Klaipėdos apygardos prokuratūra pranešė teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir aplinkos apsaugos taisyklių pažeidimo pareikšti buvusiam Šilutės rajono savivaldybės mero pavaduotojui Algiui Bekeriui, buvusiam administracijos direktoriui Sigtui Šepučiui, administracijos Viešųjų paslaugų skyriaus vedėjui Remigijui Rimkui bei savivaldybės kontroliuojamos įmonės „Šilutės autobusų parkas” direktoriui Artūrui Stonkui.

***

Ketvirtadienį antrą kartą šią savaitę porai valandų teko stabdyti Senosios perkėlos darbą, mat vykdant krantinės rekonstrukciją buvo aptiktas sprogmuo.

***

Buvusi bendrovės „Yazaki Wiring Technologies Lietuva“ generalinė direktorė Roma Budrienė, tapusi KRATC vadove, ėmėsi kadrų politikos permainų, praneša „Atvira Klaipėda”.

***

Uosto direkcijos infrastruktūros projektas Lietuvos pramonininkų konfederacijos įvertintas Lietuvos metų gaminio apdovanojimu – aukso medaliu.

Gruodžio 17-oji

Miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai pritarė tam, kad miesto tarybos nariui Alvidui Šimkui už 11 000 eurų būtų parduotas sandėliukas, kuriuo jis naudojasi nuo 1994 metų.

***

Klaipėdos dramos teatro atstovė kalbina aktorių Donatą Švirėną, sukūrusį apsišaukėlio Dmitrijaus vaidmenį spektaklyje „Borisas Godunovas“ pagal A. Puškino tragediją.

***

Savaitinis naujų ligos atvejų skaičiaus šalies mastu sumažėjo 3,9 proc., Klaipėdoje – 15,2 proc. Ir uostamiestyje, ir šalyje toliau mažėja ir susirgimų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų rodiklis – Klaipėdoje sumenko nuo 1159,3 atvejo iki 1154, šalyje – nuo 834,3 iki 816 atvejo.

***

„Šiukšlės sienų neturi – neatsakingai numestos jos labai lengvai gali būti pernešamos iš vienos šalies į kitą. Tai itin akivaizdu aptinkant pajūryje švenčių atributikos pėdsakus – akimirkos džiaugsmą dovanojantys ir į dangų paleisti balionai labai greitai atsiduria vandenyje ir smėlyje. Akis bado ne tik šiukšlių vaizdas – taip pat kyla ir įvairių grėsmių tiek gyvūnijai, tiek žmogui“, – apie bendras lietuvių ir latvių pastangas kovoti prieš plastiku užterštą pajūrį pranešime spaudai kalba KU Jūros tyrimų instituto mokslininkas dr. Arūnas Balčiūnas.

***

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, naujoji KRATC vadovė iš VšĮ „Anabazis”, užsiimančioje atliekų rūšiavimu, direktoriaus pavaduotojo pareigų ruošiasi atleisti Šarūną Reikalą, su kuriuo žurnalistui susisiekti nepavyko.

***

Klaipėdos savivaldybė praneša baigusi Atgimimo aikštės projektinių pasiūlymų derinimą.

***

Penktadienio popietę surengtos spaudos konferencijos metu Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadybos pirmininkas Nerijus Udrėnas pranešė, kad šios įmonės generalinis direktorius Algis Latkas toliau eis pareigas – valdyba nesiūlo jo atleisti, bet galutinį sprendimą priims susisiekimo ministras.

***

Specialiame pasitarime dėl Girulių miško išgirstas Klaipėdos savivaldybės atstovų patikinimas, jog neatsisakoma idėjos apsaugoti šio ploto specialiu statusu. Tuo metu penktadienio vakarą „Atvira Klaipėda” sulaukė klaipėdiečio Aleksandro Sako nuotraukos, kurioje užfiksuotas nukirstas vienas dviejų Giruliuose augusių 200 metų ąžuolų, kuriuos, statant triukšmo izoliavimo sienutes, buvo žadėta išsaugoti.

***
Penktadienio vakare Klaipėdoje iškilmingai atidarytas tarptautinis Europos trumpametražių filmų festivalis GoDebut, kuriame apsilankė ir „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Klaipėdos „Neptūno“ moterys penktadienio vakarą iškovojo pergalę Vilniuje, kur nugalėjo „Kibirkšties-VKM“ komandą rezultatu 96:76.

Gruodžio 18-oji

„Atvira Klaipėda” baigia visus šiuos metus publikuotą, Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo (SRTRF) remtą rašinių ciklą „Ką pasakoja archyvas”, kuriame – pasakojimas apie 1947-aisiais užfiksuotas įvairių miesto įmonių, įstaigų, organizacijų ir jų vadovų bei finansininkų nuodėmes.

***

Per praėjusią parą dėl SARS-CoV-2 ligos į ligonines paguldyti 139 pacientai. Šiuo metu iš viso ligoninėse yra 1325 tokie ligoniai – 32 mažiau daugiau nei ketvirtadienį, iš jų 129 gydomi Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose – 7 mažiau nei prieš parą.

***

Klaipėdos baseine vykstančiame Lietuvos plaukimo čempinate po ilgos pertraukos į varžybas pirmąjį kartą sugrįžusi Rūta Meilutytė šeštadienio rytą užfiksavo naują Lietuvos rekordą moterų 50 m plaukimo laisvuoju stiliumi atrankoje.

***

Šeštadienį LCC krepšininkės Rygoje patyrė triuškinantį pralaimėjimą, vietos TTT komandai nusileidusios rezultatu 24:110. Be to, eilinę nesėkmę patyrė ir „Neptūnas-Akvaservis“, rezultatu 66:94 namuose pralaimėjęs Marijampolės „Sūduvai-Mantingai“. Tuo metu krepšinio klubas „Neptūnas“ pasirašė pusantrų metų sutartį su naujuoju vyr. treneriu Dainiumi Adomaičiu.

Gruodžio 19-oji

Senolę bute apiplėšę du girti vyrai pagrobė tik 45 eurus, tačiau laisvės dėl to jie gali netekti iki 6 metų.

***

Šeštadienį šalyje registruoti 1267 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai, iš kurių 124 – Klaipėdoje: čia padidėjo savaitinis susirgimų rodiklis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This