33-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Rugpjūčio 12-oji

„Klaipėdos keleivinio transporto” laikinasis vadovas Andrius Samuilovas „Atvirai Klaipėdai” pripažino, kad dėl neveikiančios „Google Maps” funkcijos kalta jų viešoji įstaiga, bet pažadėjo iki metų galo šią problemą išspręsti.

***

„Atviros Klaipėdos” pakalbintas Klaipėdos ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis nepraranda vilties, jog avarijoje sunkiai sužalota mergina išgyvens.

***

Policija skelbia, kad uostamiestyje nesiliauja plėšiami ir vagystės bei praneša, jog Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų gretas papildė  devyniolika jaunųjų policininkų.

***

Pirmadienį po pietų Minijos g. 141 namo palėpėje kilo gaisras, jo metu žmonės nenukentėjo. Tuo pat metu skelbiama, kad uostamiesčio ugniagesiai Liepojoje  vykusiose tarptautinėse narų varžybose užėmė antrąją vietą.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pristato Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro baleriną Juliją Stankevičiūtę, kuri atlieka Eglės vaidmenį naujajame šokio spektaklyje „Eglė žalių karalienė”.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ pranešė įsigijęs antrąjį įžaidėją – 32-ejų metų, 188 cm ūgio amerikietį Darrin Dorsey, su kuriuo pasirašyta vienerių metų sutartis.

Rugpjūčio 13-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas pakalbino iš susitikimo Lietuvos automobilių kelių direkcijoje grįžusį Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorių Gintarą Neniškį, kuris pasidalino naujausia informacija apie žiedinės Baltijos prospekto, Vilniaus ir Šilutės plentų sankryžos rekonstrukcijos detales.

***

Konflikto, kilusio tarp daugiabučio gyventojų ir privatų verslą jų kieme vystančio klaipėdiečio, niuansus aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė. 

***

Policija pranešė apie sumuštą šešiolikmetę bei vairuotojų greičio patikrinimo rezultatus. 

***

Antradienį socialiniuose tinkluose buvo dalinamasi nuotrauka, kurioje užfiksuota, kaip Žvejybos uosto rajone tarp daugiabučių ramiai vaikšto briedis.

***

Dėl ko Klaipėdos miesto tarybos narė Ligita Girskienė kreipėsi į STT, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Sveikatos apsaugos ministerija informuoja, jog Klaipėdoje, kaip ir kitose šalies vietose, atsiras kabinetas narkomanams, įrengtas iš ES lėšų.

***

„Aš asmeniškai labai norėčiau, kad Vilnius ne tik žydams būtų Šiaurės Jeruzalė, o ne Paneriai. Tačiau taip nėra ir niekada nebebus. Dar norėčiau, kad Vilnius, kaip sakė prof. Alfredas Bumblauskas, turėtų bent penkias savo istorijos versijas – lietuvių, lenkų, žydų, rusų, baltarusių, vokiečių. Tose versijose nebūtinai viskas būtų pagrįsta bendru vardikliu, nebūtinai skirtųsi tik pasakojimo kalba. Tačiau tąsyk galėtume sakyti, kad Lietuva – ne tik Šiaurės Jeruzalė, bet visų čia gyvenančių namai”, – nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

Antradienį Klaipėdos apylinkės teisme nagrinėti dar trys buvusio sunkiaatlečio Ramūno Vyšniausko skundai dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

***

Antradienį uostamiesčio Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje kunigas Vilius Viktoravičius parapiją perdavė naujajam parapijos klebonui kun. Mindaugui Šlaustui.

***

Vilniuje vykusiame Baltijos jaunių lengvosios atletikos komandiniame čempionate mūsų šalies garbę Lietuvos rinktinės sudėtyje garbingai gynė ir būrys klaipėdiečių. Taip pat informuojama apie Klaipėdoje jau įvykusias bei dar vyksiančias įvairaus amžiaus sportininkų rankinio varžybas. 

Rugpjūčio 14-oji

„Atvira Klaipėda” supažindina su UAB „Civitta” Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos užsakymu parengtu nauju administracijos pertvarkos modeliu.

***

„Klaipėdos energija“ neigia antradienį „Atviros Klaipėdos” paskelbtoje publikacijoje „Dėl savivaldybės įmonių viešinimo sandorių kreipėsi į STT“ miesto Tarybos narės Ligitos Girskienės keliamas prielaidas apie šios įmonės esą fiktyvius sandorius ir samdomus tarpininkus teikiant viešųjų ryšių paslaugas.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistės pakalbintos Klaipėdos miesto poliklinikos vyriausiosios gydytojos Loreta Venckienės teigimu, gydymo įstaigos pervadinimas jokių nepatogumų pacientams nesukels.

***

Trečiadienį Klaipėdos savivaldybė pristatė naują paslaugą – suskaitmenintas kapines, atsiėjusias 47 000 eurų.

***

Klaipėdos turizmo ir informacijos centras skelbia apie naują maršrutą vandens pramogų mėgėjams, o Lietuvos centro partijos Klaipėdos skyrius – apie naujai išrinktą skyriaus pirmininkę. Tuo metu trečiadienio vakare savo versiją apie minėtus rinkimus išdėstė ir LCP pirmininkas Naglis Puteikis.

***

Klaipėdos muzikinis teatras kalbina Žilvino partiją E. Balsio baleto premjeroje „Eglė žalčių karalienė” atliksiantį Mantą Černecką.

***

Paaiškėjus, jog trečiadienį po pietų gelbėtojų iškvietimas į Karklės paplūdimį dėl neva skęstančio žmogaus greičiausiai buvo klaidinantis, „Klaipėdos paplūdimių” direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki pasidalino pastebėjimais apie poilsiautojų jūroje tykančius pavojus.

***

„Visada yra jaudulys, o ne įtampa, kad reikia pateisinti žmonių lūkesčius. Pagrindinis momentas, dėl kurio esu siųstas kaip kunigas – nuoširdžiai tarnauti ir skelbti evangeliją visiems žmonėms. Negalėčiau pasakyti, kad laukia iššūkiai, manęs laukia pastoracinis darbas. Galbūt vienas iššūkių būtų įsigyventi į bendruomenę, bet čia yra natūralus procesas. Pagrindinis dalykas – atrasti galimybių šitą parapiją, tikinčiuosius vesti link Viešpaties bei kartu su jais eiti šitą kelią“, – žurnalistams sakė naujasis Marijos Taikos Karalienės bažnyčios klebonas Mindaugas Šlaustas.

***

Mintimis apie naująjį „Neptūno” sezoną ir jam suteiktą galimybę čia baigti krepšininko karjerą dalinasi 37-erių metų Tomas Delininkaitis.

Rugpjūčio 15-oji

Tęsiant pasakojimus apie iškilias Mažosios Lietuvos asmenybes, „Atvira Klaipėda” pristato rusniškį gydytoją Arturą Kitelį (1838-1926) bei Rusnės miestelį 19 a.

***

„Praėjusiuose savivaldos rinkimuose dalyvavo vos trečdalis miesto piliečių. Beveik 70 proc. miesto gyventojų, turinčių teisę balsuoti, nesidomi, kas ir kaip valdys miestą, kuriame jie gyvena. Balsuoti jiems nereikia, bet labai piktą komentarą kur nors po straipsniu portale suraitys kaip mat”, – nuomonių rubrikoje apie pilietiškumo stoką samprotauja Girulių bendruomenės pirmininkas Gintaras Ramašauskas.

***

Ketvirtadienį priešpiet Palangos plente užsiliepsnojo ir nepataisomai sudegė reisinis autobusas, tačiau juo važiavę keleiviai nenukentėjo. 

Rugpjūčio 16-oji

Savivaldybėje vykusiame šalia Šiaurės prospekto esančios teritorijos detaliojo plano sprendinių viešame svarstyme dalyvių nuomonės dėl to, ar čia turėtų būti suformuotas rezervinis žemės sklypas ateityje naujai dujinei katilinei statyti, išsiskyrė.

***

Trečiadienį miesto 6-ojo maršruto autobuse nugriuvęs vyras susilaužė koją.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog vidutinis Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos darbuotojų darbo užmokestis šį birželį padidėjo iki 2436 eurų, kai pernai tuo pačiu metu sudarė 1369 eurus.

***

Pranešama, kad Klaipėdos „Atlanto“ komandą papildė atakuojančio saugo pozicijoje žaidžiantis 23 metų legionierius iš Rumunijos Marius Cocirla.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas aiškinasi kilusį nesusikalbėjimą tarp rangovų ir užsakovų dėl „Žaliakalnio” gimnazijoje vykdomų rekonstrukcijos darbų metu aptiktų dar nuo sovietmečio likusių asbesto ir cemento mišiniu izoliuotų šilumos sistemos vamzdžių likimo.

***

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba penktadienį išdavė leidimus gaminti elektros energiją penkiems ūkio subjektams, tarp kurių yra ir Klaipėdoje bei Gargžduose veikiančios UAB „Orion Global Pet“ ir UAB „Litana ir Ko“.

***

Žolinių vakarą vykęs viešas susirinkimas dėl viešbučio „Viktorija“ rekonstrukcijos projektinių pasiūlymu klaipėdiečių nesudomino: jame tradiciškai pasirodė tik „Atviros Klaipėdos“ praktikantas Erikas ir etatinis tokių susirinkimų dalyvis Valdas Žemaitis.

***

Klaipėdos gelbėtojai buvo maloniai nustebinti, kai jiems už išgelbėjimą atvyko padėkoti vokietė Rita Krug.

Rugpjūčio 17- oji

„Atviros Klaipėdos“ praktikantė Gretė dalyvavo „Memel Nord“ lyderio Aivaro Kurskio bei jo kolegos Antano Daunoro surengtame žygyje po Kuršių neriją, kurio metu susipažino su čia tebeslypinčiu Antrojo pasaulinio karo palikimu.

***

Karklės festivalio organizatoriai pristato antrąją festivalio dieną, o policija skelbia apie festivalyje sulaikytus narkotikų turėtojus.

***

„Gal galėtų tas laisvas vietas užimti tie, kurie kalbėjo apie lengvą mokytojų darbą, adekvatų atlygį, ilgas atostogas. Ir siūlė nepatenkintiems alternatyvų pasidairyti kitur. Pasidairė. Dabar galite eiti be konkurencijos. Arba galima atsivežti pigesnės darbo jėgos iš trečiųjų šalių. Ir iš ketvirtųjų… O ką – valstybė sutaupytų”…,-  nuomonių rubrikoje rašo pedagogė Lilija Bručkienė.

***

Šeštadienį nuo pat ryto klaipėdiečiai būriais traukė į Klaipėdos švyturį.

***

Klaipėdos muzikinis teatras dalinasi vaizdais iš penktadienį Palangos koncertų salėje įvykusio E. Balsio baleto „Eglė žalčių karalienė” premjeros.

Rugpjūčio 18-oji

Apie ilgąjį savaitgalį Palangą ir Neringą užplūdusius poilsiautojus – „Atviros Klaipėdos“ fotoreportaže. 

***

Policija skelbia apie sunkiai sužalotą vyrą bei Smiltynėje aptiktą skenduolį.

***

„Karklė 2019“ organizatoriai pristato pagrindinės festivalio dienos pasirodymus, teigdami, jog šiemet renginyje ypač buvo rūpinamasi dalyvių saugumu.

***

Sekmadienį namuose žaidęs Klaipėdos „Atlantas” sausu rezultatu 0:2 nusileido Aukštaitijos sostinės „Panevėžio“ komandai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Renginiai, Svarbu

Ateinančią savaitę Klaipėdoje

Balandžio 29-oji, pirmadienis ONLINE 10 val. Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės paskutinę dieną Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos Facebook paskyroje ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Šeštadienį Lietuvoje patvirtinti šeši nauji COVID-19 atvejai (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Baltijos žiedo rekonstrukcija per minutę

Praėjusią savaitę Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad buvo baigti Baltijos prospekto, Šilutės ir Vilniaus plentų žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai ir jau ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Regionas

Kretingoje - skaudi nelaimė

Policija pranešė, kad šeštadienio vakarą, apie 22.15 val., Kretingos ligoninėje mirė 2018 m. gimusi mergaitė. Ji prieš porą valandų buvo ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This