29-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Liepos 16-oji

Kai kurie motociklininkai laikosi nuomonės, kad tik dažais pažymėta motociklų parkingo vieta netinkama:  borteliai prie Atgimimo aikštės motociklais neįveikiami.

***

Miesto Tarybos kultūros, švietimo ir sporto komitete svarstyta, kokioms gyventojų grupėms kiek valandų nemokami skirti naujajame baseine.

***

Pirmadienį Klaipėdoje vykusio žvejų ir medžiotojų forumo metu pranešta apie savaitgalį Rusnės saloje prie Skirvytės užfiksuotą Afrikinio kiaulių maro atvejį.

***

Etnografinėje žvejo sodyboje Smiltynėje surengtoje spaudos konferencijoje uostamiesčio istorikai pranešė Kopgalyje radę akmens amžiaus dirbinių, paneigiančių vėlyvą šios Kuršių nerijos dalies susiformavimą.

***

Nors iki Sąjūdžio parko atidarymo dar liko dvi savaitės, dalis gyventojų jau skundžiasi ir kai kuriais statiniais, ir per maža šunų vedžiojimo aikštele.

***

Savivaldybė pranešė su UAB „Konsolė” pasirašiusi rangos sutartį dėl uostamiesčio Irklavimo bazės modernizavimo darbų.

***

Jau antrą kartą Klaipėdoje diskutuota apie Žuvininkystės įstatymo pataisas, kurias šį kartą pristatė Seimo narys Kęstutis Mažeika, o diskusijos dalyvių mintis paskelbė „Atvira Klaipėda”.

***

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad AB „Klaipėdos energija” ketina investuoti 1,2 mln. eurų į vadinamajam Ragainės kvartalą tarp Liepų ir Arimų gatvių bei Palangos plento reikalingą šilumos tinklų trasą.

***

Nors išlaikyti net tris sporto bazes mieste trūksta pinigų, miesto Tarybos kultūros, švietimo ir sporto komiteto nariai pritarė, kad iš Savivaldybės biudžeto Dviračių trekui, Centriniam stadionui ir Smiltynės sveikatingumo bazei būtų papildomai skirta beveik 156 tūkst. eurų.

Liepos 17-oji

Sporto metų renginių viešinimui jau skyrusi 40 000 eurų, Savivaldybė nusprendė sumą padvigubinti. Kaip organizuojami viešinimo konkursai ir kas juos laimi, domėjosi „Atvira Klaipėda”.

***

Kultūros ministerija pranešė, jog konkursą užimti Klaipėdos muzikinio teatro vadovės pareigas laimėjo Laima Vilimienė, šiuo metu dirbanti Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre generalinio direktoriaus pavaduotoja rinkodarai.

***

„Nieko negalime nagrinėti. Ateina arba žmogus, negalintis atsakyti, arba iš viso niekas neateina”, –  antradienį vykusiame miesto Tarybos kontrolės komiteto posėdyje sakė jo pirmininkė Aldona Staponkienė, į posėdį neatvykus kviestam administracijos direktorius Saulius Budinas, o Investicijų ir ekonomikos departamento vyresniajam patarėjui Vytautui Kovaičiui nesugebėjus atsakyti į komiteto narių klausimus.

***

Klaipėdos butų rinka 2018 metų I pusmetį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, sulėtėjo, o individualių namų/kotedžų rinka šoko į viršų. Pirminėje rinkoje statytojai pasiūlė daugiau nei prieš metus naujų būstų, savo apžvalgoje paskelbė INREAL grupė ir Šiaulių bankas bei advokatų kontora COBALT.

***

Antradienio pavakarę pliūptelėjusi liūtis nesutrukdė klaipėdiečiams pasitikti iš kelionės aplink pasaulį motociklais sugrįžusių vilniečių Astos su Linu.

***

Miesto Tarybos kontrolės komiteto posėdžio metu jos nariai atsakymų į klausimus dėl Dangės skvero projekto likimo, jos vykdytojui bankrutavus, nesulaukė.

Liepos 18-oji

Uosto direkcija vykusios spaudos konferencijos metu paskelbė, kad šių metų birželis buvo rekordinis ne tik krovos atžvilgiu, bet ir gauta rekordine suma iš laivų rinkliavų. Konferencijos metu taip pat pranešta, jog baigtos rekonstruoti Birių krovinių terminalui priklausančios krantinės, kurių rekonstrukcija vyko nenutraukiant krovos proceso.

***

Sunkiosios atletikos federacija pranešė, kad nors Lietuvos sunkiaatlečių rinktinei, kurios pagrindą sudarė trys klaipėdiečiai, Taškente (Uzbekistanas) medalių iškovoti nepavyko, tačiau jaunieji sportininkai savo asmeninius rekordus.

***

Skelbiama apie gautą patvirtinimą iš Kelno laboratorijos, kad Aurimo Didžbalio naudoti sertifikuoti ir legalūs maisto papildai buvo užteršti ta pačia draudžiama medžiaga, kuri buvo rasta praėjusiais metais per pasaulio čempionatą Anahaime (JAV). Tai suteikia vilčių pasaulio vicečempionui būti reabilituotam.

***

Policija pranešė operatyviai sulaikiusi telefoninius sukčius, iš patiklių senolių išviliojusius per 8000 eurų, o prokuratūra – baigusi tirti  ir teismui perdavusi sugyventinės nužudymo Šilalėje bylą.

***

Lietuvos apeliacinio teismas pranešė, kad atmetė buvusio klaipėdiečio Seimo nario Eligijaus Masiulio gynėjo skundą, kuriuo prašyta panaikinti areštą politiko piniginėms lėšoms, bei sugriežtino bausmę gydytojai Margaritai Jadvygai Malukienei, kuri neteisėtai skiepijo pacientus, tarp kurių buvo ir verslininkės Dainos Bosas dukra.

***

Sunkius laikus išgyvenantis Klaipėdos „Atlanto“ klubas sugebės tęsti pasirodymą Lietuvos A lygos čempionate, paskelbė alyga.lt.

***

Miesto Tarybos finansų ir ekonomikos komitete svarstant pritarimą įamžinti partizanų vado Adolfo Ramanausko – Vanago atminimą, vėl „pasižymėjo” Rusų sąjungos atstovas Viačeslavas Titovas, pareiškęs, kad partizanas yra kaltas dėl „8000 taikos piliečių nužudymo“.

***

Miesto Tarybos finansų ir ekonomikos komitetas pageidauja, kad Joniškės gatvės antrojo etapo rekonstrukcijos ir naujos bibliotekos-bendruomenės namų statybos projektai būtų vykdomi anksčiau nei nori Savivaldybės administracija.

Liepos 19-oji

Nuomonių rubrikoje „Atviros Klaipėdos” žurnalistė samprotauja apie vingiuotus profesijos ir gyvenimiškojo kelio pasirinkimus.

***

Karinių jūrų pajėgų priešmininis laivas ,,Kuršis“ (M54) išplaukė į Danijos Frederikshauno jūrų uostą, kur prisijungs prie NATO Nuolatinės parengties priešmininių laivų I-osios grupės (Standing NATO Mine Countermeasures Group 1, SNMCMG1) junginio.

***

Klaipėdiečiui nepavykus išsiaiškinti, kas ir kodėl išrovė jų kieme pačių įrengtą krepšinio stovą, į pagalbą atėjo „Atvira Klaipėda”.

***

Klaipėdos universitetas patarė suskubti registruotis valstybės finansuojamoms magistrantūros studijoms.

***

„Mūsų laivas „Mintis“ beveik visuomet išplaukęs į jūrą. Turime užsakymų visiems šiems metams ir net kitiems į priekį. Į uostus laivas atplaukia tik tada, kai reikia pasikeisti įguloms, nusipirkti maisto, pasipildyti vandens ar slėptis nuo audros“, – sako Klaipėdos universiteto Jūros tyrimų instituto laivyno vadovas dr. Nerijus Blažauskas.

***

Iš kur ties Viršutine ir Smilties Pylimo gatve atsirado penki pavieniai kapai  su žmonių kaulais ir karstais, kol kas negali atsakyti net istorikai.

***

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas padėkos raštais ir dovanomis apdovanojo uostamiesčio karatė kyokushin mokyklos „Shodan“ sportininkus, Europos čempionate iškovojusius rekordinį kiekį medalių.

***

Pranešta, kad ištraukus Europos taurės čempionato burtus, Klaipėdos „Dragūnui“ teko varžovai iš Islandijos „Selfoss” klubo.

***

Savininkams ir projektuotojams nesiseka sutarti su paveldosaugininkais dėl statybų apleistame senamiesčio sklype Skerdėjų gatvėje: „Atviros Klaipėdos” žurnalistas išklausė ir ir skaitytojams pateikė pas miesto merą dalyvavusiųjų nuomones.

Liepos 20-oji

Nuo pat penktadienio ryto Dangės skvere jau šurmuliavo tarptautinio folkloro festivalio „Parbėg laivelis” jomarkas.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pristatė baleto „Graikas Zorba” premjeros vieną iš pagrindinių moters vaidmenų atlikėją, iš Palangos kilusią baleriną Kristiną Tarasevičiūtę.

***

Penktadienį Klaipėdos savivaldybėje su bendrove „Kelprojektas“ pasirašyta 588 931 eurų vertės darbų sutartis dėl Vilniaus, Šilutės plentų ir Baltijos prospekto sankryžos rekonstrukcijos projekto parengimo.

***

Policija pranešė, kad 2,22 prom. į alkoholio matuoklį įpūtęs laivavedys pramoginiu laiveliu plukdė 8 nepilnamečius.

***

Liberalas, Seimo narys Simonas Gentvilas pareiškė kelsiąs savo kandidatūrą kitąmet vyksiančiuose merų rinkimuose. „Atvira Klaipėda pakabino ir jį, ir dabartinį merą Vytautą Grubliauską bei pakelbė S. Gentvilo Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus nariams išsiųstą laišką.

***

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija pranešė įvertinusi UAB „Neringos vanduo“ ir UAB „Palangos vandenys“ sąnaudas bei suderinusi naujas kainas.

***

Ievos Simonaitytės bibliotekos vidiniame mažajame kiemelyje atidengtas Ievos Simonaitytės suolelis, šalia kurio įrengta metalo plokštė su šios rašytojos žodžiais „Paskutinio taško niekada nepadėsiu“ bei autografu.

***

Klaipėdos apylinkės teismas paskelbė nuosprendį sukčiavimo byloje, kurioje žinomos dainininkės Mios vyras, buvęs klaipėdietis  Nerijus Antanavičius kartu su Artūru Jonu Venslausku bei palangiškiais Simonu Paulausku ir Dariumi Petručiu buvo kaltinami subūrę organizuotą grupę nusikaltimams elektroninėje erdvėje vykdyti.

Liepos 21-oji

Tarptautinis folkloro festivalis „Parbėg laivelis” pirmoje šeštadienio dienos pusėje kvietė šeimas su vaikais į edukacinius užsiėmimus.

***

Klaipėdos muzikinis teatras išsamiai pristatė festivalį „Muzikinis rugpjūtis pajūryje”.

***

Tradiciniame  šeštadienio interviu –  pokalbis su prieš dvejus metus į Klaipėdą atvykusiu ir čia verslą pradėjusiu buvusiu maskviečiu Sergejumi Kolpakovu.

***

„Muzikuojančiame kelte” žiūrovai saulę palydėjo kartu su legendines roko balades atliekančiais Česlovu Gabaliu ir Jeronimu Miliumi.

Liepos 22-oji

„Atvira Klaipėda” pranešė, kad dėl neteisingos atlyginimų skaičiavimo metodikos socialiniai darbuotojai neatmeta galimybės Klaipėdos savivaldybės administracijos paduoti į teismą.

***

Šeimos istorijos pėdsakais į Lietuvą ir į Klaipėdą atsekęs amerikietis Philip Jakubovsky susisiekė su „Atvira Klaipėda“ ir susirašinėdamas atskleidė svarbią rolę Klaipėdos sukilimo operacijoje suvaidinusio Jono Žilaus šeimos likimą.

***

Žurnalistas Andrius Tapinas sekmadienį savo „Facebook“ profilyje pranešė užregistravęs pareiškimą „E-policijoje“ dėl Klaipėdos miesto tarybos nario Viačeslavo Titovo pasisakymų apie Lietuvos partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą ir pakvietė „visus aktyvius Klaipėdos piliečius, visas jaunimo organizacijas susitelkti ir ketvirtadienį ateiti prie savivaldybės prieš tarybos posėdį išsakyti savo pilietinę poziciją“. O po keleto valandų Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pranešė inicijuosiantis V. Titovui apkaltą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This