38-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Rugsėjo 17-oji

Paaiškėjo, jog konkurse iš 4-ių užsiregistravusiųjų užimti Klaipėdos kultūros skyriaus vedėjo pareigas dalyvavo tik viena pretendentė, kuri ir laimėjo konkursą. „Atvira Klaipėda” pakalbino naująją Kultūros skyriaus vedėją Eglę Deltuvaitę.

***

INSB „Smeltė” pirmininkas Tadas Baltuonis samprotauja ne tik apie Smeltės gyvenamojo kvartalo, bet ir apie visos pietinės Klaipėdos dalies gyventojus dėl uosto įmonių plėtros, geležinkelio, transporto srautų ir kt. kamuojančias problemas.

***

Klaipėdos uosto įmonėms spręsti taršių krovinių problemas galėtų padėti didžiųjų Nydrenlandų uostų patirtis – apie tai „Atviros Klaipėdos” žurnalisto pasakojimas iš kelionės po Roterdamo ir Amsterdamo uostus. Kelionę žurnalistams organizavo „Klasco”.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pristatė Pastatyminės dalies vedėją Robertą Petraitį, kuriam – tik 24 metai.

***

Klaipėdos universitetas pranešė, kad jam vadovauti panoro 6 asmenys. Kandidatams, patikrinus pristatytus dokumentus, bus išsiųsti kvietimai dalyvauti atvirame Tarybos posėdyje, kuris numatytas rugsėjo 28 dieną.

***

Pirmadienį apie dalyvavimą kitais metais vyksiančiuose LR prezidento rinkimuose oficialiai paskelbė Klaipėdoje gimęs Gitanas Nausėda ir šiuo metu čia gyvenantis Arvydas Juozaitis.

Rugsėjo 18-oji

Klaipėdos savivaldybė sieks nugriauti prie tvarkomo Jono kalnelio esantį trijų garažų pastatą Kūlių vartų g. 5A, kurio išpirkimas ir visos procedūros gali atisieiti 22,5 tūkst. eurų. Ateity teks griauti ir dar 12 kalnelio prieigose esančių sovietinių garažų.

***

Antradienio rytą po šv. Mišių Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-ioji rinktinė pradėjo neįprastą žygį – iki Kryžių kalno kariai pasikeisdami neš specialiai pagamintą, apie 100 kilogramų sveriantį ąžuolinį kryžių. Procesija skiriama popiežiaus Pranciškaus apsilankymui Lietuvoje.

***

Spaudos konferencijoje pranešta, kad trečią kartą Klaipėdoje vyksiančio kino festivalio „GoDebut 2018” metu bus parodyta 50 įvairaus žanro filmų iš 24 Europos valstybių.

***

Klaipėdos savivaldybės administracija teikia politikams svarstyti sprendimo projektą dėl paraiškos teikimo Europos jaunimo sostinės 2021 titului gauti. Jį laimėjus, programai reiktų apie 5,6 mln. eurų.

***

Antradienį Klaipėdos universitetas paskelbė visų kandidatų, pretenduojančių užimti KU rektoriaus pareigas, pavardes.

***

Jūrų muziejus pranešė, kad per vasarą „Premia KPC“ kartu su „Maxima“ surengtos akcijos „Tau ledai, o jiems delfinų pagalba” metu surinktos lėšos bus panaudotos penkiolikos šeimų, auginančių specialius poreikius turinčius vaikus, delfinų terapijos užsiėmimams.

Rugsėjo 19-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, kad Savivaldybės administracija prašys politikų, jog jie leistų pradėti ieškoti koncesininko, kuris savo lėšomis buvusioje II vandenvietėje pastatytų ir 23 metus eksploatuotų didžiulį sporto kompleksą. Jame įsikurtų rankinio, salės futbolo, teniso, tinklinio, badmintono, krepšinio, ledo ritulio, dailiojo čiuožimo ir kt. sporto erdvės. Viso komplekso statybos vertė – apie 11,6 mln. eurų.

***

Nuo 2009 metais kilęs ginčas tarp Klaipėdos rajono savivaldybės ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro keliasi į Apeliacinį teismą – sudėtingas ginčo peripetijas nagrinėja „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Policijos departamentas praneša, kad antradienio pavakarę  Šilutės rajone Armalėnų k. šalia esančio aerodromo nukrito ir užsidegė ultralengvasis vienmotoris lėktuvas – žuvo jį pilotavęs 43 metų vyras.

***

„Kadencijos baigiasi – gyvenimas tęsiasi, o draugystė išlieka”, – trečiadienį susitikęs su kadenciją baigiančiu Prancūzijos ambasadoriumi Lietuvoje Philippe Jeantaud sakė miesto meras Vytautas Grubliauskas, pridūręs, jog jiedu su ambasadoriumi kažkuo panašūs – beveik kartu kadencijas pradėję, kartu jas ir baigs.

***

Miesto valdžia pasiryžusi sutramdyti naktinę prekybą alkoholiu – taip „Atvirai Klaipėdai”sakė Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė.

***

Trečiadienį su uostamiesčio meru Vytautu Grubliausku susitikęs Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos („Klasco“) vadovas Vytautas Kaunas pristatė aplinkosaugininkams praėjusią savaitę pateiktą poveikio aplinkai mažinimo planą – be kitų priemonių ketinama „Klasco” krovą perkelti į pietinę miesto dalį.

***

Lietuvos futbolo federacija pranešė sulaukusi Klaipėdos „Koralo“ klubo direktoriaus Arvydo Kazlausko pranešimo apie sprendimą  trauktis iš LFF I lygos pirmenybių.

***

Jūrų muziejus pranešė atnaujinantis delfinų terapijos užsiėmimus ir ragina klaipėdiečius į juos registruotis.

***

Trečiadienio vakarą namie Lietuvos futbolo A lygos rungtynes žaidęs permainų vis purtomas Klaipėdos „Atlantas“ turėjo pripažinti Kauno „Stumbro“ pranašumą rezultatu 1:3 (0:2).

Rugsėjo 20-oji

„Aš neatmetu nė vienos galimybės. Nesiimu jokių karštligiškų, emocionalių veiksmų. Neskubu nieko daryti, trankyti durimis ar mėtytis kokiais pareiškimais”, – pakalbintas „Atviros Klaipėdos” apie tolesnius savo žingsnius politikoje, pralaimėjus vidinius rinkimus partijoje sakė miesto meras Vytautas Grubliauskas.

***

Apie vadinamosios „Žilvičio” tvirkintojo bylos eigą „Atviros Klaipėdos” žurnalistės pakalbinta tyrimui vadovaujanti prokurorė nedaugžodžiavo, tačiau ragino atsiliepti potencialias vyro aukas.

***

Klaipėdos savivaldybė pranešė priimanti paraiškas dėl dalinio finansavimo saugomų kultūros paveldo objektų tvarkybos darbams ir skelbia, kad kitąmet tam bus skiriama dvigubai daugiau lėšų nei šiemet – 200 tūkst. eurų.

***

Ketvirtadienio rytą startavo šokio teatro „PADI DAPI Fish“ ciklas, kurio metu per artimiausias dienas dar šešis kartus bus galima išvysti Lietuvos valstybės šimtmečiui skirtą šokio ir istorijos spektaklį „Neužšąlantys namai“, jau rodytą prieš metus laiko per „Klaipėdos – Lietuvos kultūros sostinės” renginius.

***

Klaipėdos savivaldybės atstovai jau antrą kartą teikia pasiūlymus Aplinkos ministerijai jos užsakymu vykdomam Pajūrio juostos žemyninės dalies plano koregavimui ir viliasi, kad šį kartą į juos bus atsižvelgta.

***

Penktadienį, Klaipėdoje minint „Dieną be automobilio” visi asmeninių automobilių vairuotojai viešuoju transportu galėjo važiuoti nemokamai – reikėjo tik pateikti automobilio techninį pasą.

***

Klaipėdos „Neptūnas” pristatė į uostamiestį iš Panevėžio persikėlusį Lorenzo Williamsą.

***

Pradėjus naują politinį sezoną, Liberalų sąjūdžio frakcija Seime rinkosi seniūną. Juo tapo iki šiol šias pareigas ėjęs klaipėdietis, partijos pirmininkas Eugenijus Gentvilas, už kurį balsavo 9 iš 12 balsavime dalyvavusių frakcijos narių.

***

Ketvirtadienį Klaipėdos universiteto Jūros tyrimų institute vykusio seminaro metu pristatytas projektas MORPHEUS, kurio tikslas yra išsiaiškinti, kokie farmacinių atliekų kiekiai patenka į Klaipėdos, Palangos, Kretingos ir Nidos vandens nuotekų valyklas.

Rugsėjo 21-oji

Po to, kai Viešųjų pirkimų tarnyba paskelbė išvadas dėl naujojo Klaipėdos ženklo pirkimo istorijos, miesto meras Vytautas Grubliauskas pavedė Savivaldybės administracijos vadovybei atlikti tarnybinį patikrinimą.

***

Penktadienio popietę Klaipėdos žydų bendruomenės kiemelyje vyko genocido aukų minėjimas. Jo metu buvo prisiminta tragiška istorija, aukų artimieji dalijosi asmeniniais prisiminimais bei degė žvakes už tuos, kuriuos prarado.

***

Neringoje, greta tako Saulės laikrodžio link, atidengta skulptūrinė kompozicija-suoliukas prancūzų karių, prisidėjusių prie Kuršių nerijos kraštovaizdžio formavimo, atminimui.

***

Minint „Dieną be automobilio”, Klaipėdoje penktadienį tradiciškai surengtos įvairių transporto priemonių lenktynės, kurias šį kartą laimėjo miesto autobusu keliavęs varžybų dalyvis.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, kokios medžiagos rastos Klaipėdos aplinkosaugininkų atliktame taršos tyrime, paėmus mėginius šalia „Klasco” esančiuose daugiabučiuose per didžiąją taršą mieste rugpjūčio pradžioje.

***

Miesto savivaldybė praneša apie Šiaurės pr. atsiradusį įspėjamąjį ženklą „Atsargiai, gulbė ir gulbiukai“.

***

Žurnalistas Rytas Staselis nuomonių rubrikoje samprotauja apie pavojingus Seimo valdančiųjų siūlymus „palengvinti” referendumo dėl Konstitucijos keitimo reikalavimus.

***

Už kyšininkavimą nuteistų buvusio Uosto direkcijos infrastruktūros direktoriaus Gedimino Zumaro ir buvusio „Latvijas tilti“ valdybos pirmininko Genadijaus Kamkalovo nepasigailėjo ir Lietuvos apeliacinis teismas,atmetęs jų skundus ir palikęs galioti apkaltinamąjį Klaipėdos apygardos teismo nuosprendį.

Rugsėjo 22-oji

„DFDS Seaways“ keltais plaukiojantis kapitonas Gintaras Kučinskas su žurnalistais, vykusiais į Nyderlandus, pasidalijo savo įspūdžiais iš darbo kelionių įvairiomis jūromis.

***

Šeštadienį „Švyturio” arenoje vyko mados ir grožio mugė „Design for life”.

***

Šeštadienį po pietų dvi kapitono Stepono Kudzevičiaus regatos jachtos dėl prasto oro patyrė avariją. Jos metu 8 įgulos nariai buvo išgelbėti, bet vėliau viena mergina ligoninėje mirė. Du jachtos „Defiance“ nariai dingo be žinios. Sekmadienio rytą pranešta, kad gelbėjimo operacija nutraukta.

Rugsėjo 23-oji

„Tad šiandien labai prašau visų savo buvusių kolegų, jeigu tik išgirsite mano prašymą, nedraskykite žuvusiųjų tėvams širdžių. Niekas nebeprikels nei Olesios, nei kitų, kurie nuskendo. Niekas nebepakeis to, kas įvyko. Tik stipriau apkabinkime ir branginkime tuos, kurie yra šalia”, – nuomonių rubrikoje rašo Rolanda Lu apie šeštadienį įvykusią nelaimę.

***

Sekmadienio vakarą namie Klaipėdos „Neptūnas“ pirmose LKL 2018-2019 metų sezono rungtynėse susitiko su Kėdainių „Nevėžiu“ ir įveikė svečius įtikinama pergale 100:76.

***

Klaipėdos forumas pranešė, kad Seimo nariai Audronis Ažubalis bei Laurynas Kasčiūnas, reaguodami į jo iniciatyvą rinkti parašus dėl Mažosios Lietuvos patriarcho Martyno Jankaus įamžinimo, kreipėsi į Klaipėdos miesto savivaldybę bei uostamiesčio merą, prašydami atkreipti dėmesį į nepakankamą M. Jankaus nuopelnų įvertinimą mieste.

***

Sekmadienio vakarą Varpų g. gyventojai  stebėjo, kaip ugniagesiai gelbėtojai išlaisvino 8 aukšto balkone įstrigusį katiną.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This