35-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Rugpjūčio 26-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja apie naujosios Klaipėdos valdžios tęsiamą savivaldybės įmonių valdymo organų formavimo procesą bei apie daugėjantį skaičių  bendruomenių ir nevyriausybinių organizacijų, pasisakančių prieš uosto bendrojo plano koncepciją ir apie tai informavusių aukščiausius šalies vadovus.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė narplioja konfliktą, kilusį tarp Neringos savivaldybės ir konkursą laimėjusios bendrovės „Agilos” kultūros centro rekonstrukcijai atlikti, į kurį ne savo noru įtraukta ir teisėsauga.

***

Skelbiama apie savaitgalį Estijos Pernu mieste vykusiose tarptautinėse lengvosios atletikos varžybose dalyvavusių Klaipėdos lengvosios atletikos sporto klubo ,,Nikė” sportininkų Benediktos Mickaus bei Deivido Davydovo pergalingus pasirodymus.

***

Klaipėdos universitetas informuoja, kad šiemet jame studijas pasirinko daugiau studentų, nei pernai, o Muzikinis teatras dalinasi paskutiniojo festivalio ,,Muzikinis rugpjūtis pajūryje” koncerto vaizdais ir įspūdžiais.

***

Į Lietuvą atvykęs Portugalijos gynybos ministras João Gomes Cravinho lankėsi ir LDK Butigeidžio dragūnų batalione Klaipėdoje, kur susitiko su batalione nuo liepos pratyboms dislokuotais Portugalijos kariais.

***

Apie avarijos ties Pervalka tyrimo eigą pakalbinta prokurorė Jolanta Sarpalienė „Atvirai Klaipėdai” sakė, jog nusikalstama veika bus galutinai kvalifiktuota, tik gavus specialisto išvadą apie nukentėjusios merginos sveikatos būklę. Tuo metu prokuratūra skelbia apie pradėtą tyrimą Palangoje veikiančio čekų atrakciono savininko atžvilgiu dėl prekybos žmonėmis.

***

Pirmadienį uostamiesčio merijoje vykusiame pasitarime buvo aptarta ekologinė situacija Smeltės kvartale ir numatyti būdai jai pagerinti.

Rugpjūčio 27-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas rašo apie Karklėje Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto istorikų identifikuotą tikslią buvusios Karklininkų bažnyčios vietą su išlikusiais pamatais ir bažnyčios grindimis.

***

Policija skelbia apie nuo Joniškės g. geležinkelio tilto į Dangę nušokusį vyrą, kuris išgyveno.

***

„Savininkai tiesiog ėmė ir nugriovė pastatą, nors tikrai negalėjo taip elgtis. Penki ar šeši bendrasavininkiai yra suteikę įgaliojimą vienam architektui-inžinieriui, kuris organizavo tvarkybos darbus ir turėjo dar buvusios savininkė išsirūpintą leidimą pastato tvarkybai pagal projektą. Jis numatė restauravimą ir kapitalinį remontą – jokiems griovimo ar panašiems darbams leidimo nebuvo. Ir kai prieš pusantro mėnesio tas įgaliotas žmogus mūsų kvietimu buvo atėjęs į departamentą, jam aiškinome, kad jokiu būdu negriautų sienų”, – situaciją apie nugriautą rekonstruojamą namą Daržų g. 14 „Atvirai Klaipėdai”  komentavo Kultūros paveldo departamento vyriausiasis specialistas Laisvūnas Kavaliauskas.

***

„Atvirai Klaipėda” pranešė, kad Klaipėdos seniūnaičiai kreipėsi į susisiekimo, ekonomikos ir inovacijų ministrus bei Klaipėdos merą ir savivaldybės administracijos direktorių prašydami, kad visuomenei būtų atvertas uostamiesčio švyturys.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį atmetė Klaipėdos savivaldybės ieškinį, kuriuo buvo prašoma taikyti restituciją ir iš naujojo miesto ženklo kūrėjų UAB „Alora” priteisti sumokėtus 16 304 Eur bei bylinėjimosi išlaidas.

***

Klaipėdos LEZ paskelbė, kad jos lanksčiajame „FlexStart” pastate pradėjo veikti elektroninės prekybos baldais kompanijos„Baldai1.lt.lt” sandėlys ir administracija.

***

Klaipėdos miesto tarybos Etikos komisija nutraukė tyrimą pagal klaipėdiečio Viktor Lapinš skundą dėl esą neteisėtos miesto Tarybos narės Ligitos Girskienės veiklos steigiant vieną daugiabučių savininkų bendriją.

Rugpjūčio 28-oji

„Turiu sutartis, kur paslaugas iš Arūno Liubinavičiaus perka ir savivaldybės įstaigos, tokios, kaip „Klaipėdos šventės”, Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras ir panašiai. Dar nespėjau patikrinti, ar yra bent viena savivaldybės įmonė ar įstaiga, kuri neįsigijo paslaugų iš Arūno Liubinavičiaus. Negi Klaipėdos mieste ir visoje Lietuvoje nėra daugiau įmonių, teikiančių viešinimo paslaugas?”,  – „Atvirai Klaipėdai” sakė miesto tarybos narė Ligita Girskienė, pagal kurios pareiškimą STT atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galbūt neskaidrių uostamiesčio savivaldybės valdomų bendrovių viešinimo paslaugų sandorių.

***

Klaipėdos apylinkės teismas antradienį priėmė sprendimą sportininkų Vyšniauskų dopingo bylą nagrinėti uždaruose teismo posėdžiuose, kad esą nebūtų pažeistas Broniaus Vyšniausko privatumas viešinant jo sveikatos reikalus.

***

Policija skelbia, jog sunkiasvorio transporto vairuotojai nesilaiko reikalavimo, draudžiančio važiuoti Statybininkų pr., o DFDS pranešė savo keltuose pradedanti  tiekti ir vegetarišką bei veganišką maistą.

***

Bendrovė „Vėjo projektai“ pranešė kurianti elektrinių autobusų laboratoriją, kurioje bus gaminami ir tobulinami elektriniai miesto autobusai „Dancer“ , o „Klaipėdos baldai” informuoja apie ant jo pastatų stogų įrengtą 1 MW galingumo saulės elektrinę.

***

Architektas Edmundas Benetis nuomonių rubrikoje tęsia samprotavimus apie buvusio Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino sprendimo pritarti miesto bendrojo plano koncepcijai teisėtumą.

***

Naujųjų mokslo metų pradžiai skirtos spaudos konferencijos metu buvo pristatytos šių mokslo metų naujovės ir išreikštas susirūpinimas dėl ateityje ir Klaipėdoje galbūt iškilsiančios pedagogų trūkumo problemos.

***

Tęsdamas pasirengimą naujom sezonui Klaipėdos „Neptūnas“ kontroliniame mače už uždarų durų rezultatu 104:73 įveikė Ukrainos Kamianskės „Prometey“ ekipą.

Rugpjūčio 29-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas toliau narplioja nesibaigiančią nelegalios klaipėdiečio Rimanto Cibausko tvoros istoriją.

***

Apie tai, kokia buvo nueinanti vasara Klaipėdos gelbėtojams, „Atvirai Klaipėdai” papasakojo „Klaipėdos paplūdimių” direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

***

Policija pranešė tą pačią dieną nustačiusi šunį skriaudusį klaipėdietį ir už tai jam skyrusi baudą.

***

Klaipėdos autobusų parkas ketvirtadienį pristatė įsigytus 18 naujų naujų dujomis varomų autobusų, kurie į miesto gatves išriedės nuo rugsėjo 2-osios.

***

Uosto direkcija skelbia, jog Klaipėdoje baigėsi edukacinių ekskursijų laivu po uosto akvatoriją sezonas, o ekskursijose iš viso dalyvavo per 50 000 žmonių.

***

Klaipėdos senamiesčio gyventojų bendruomenė kreipėsi į uostamiesčio savivaldybę, prašydama įrengti vaikų žaidimo aikštelę buvusios Vydūno gimnazijos stadiono pietinėje dalyje.

***

Ketvirtadienį Vilniuje prie Vyriausybės rūmų asociacija Klaipėdiečių iniciatyva už demokratiją ir ekologiją ir Klaipėdos žalieji surengė piketą, reikalaudami netvirtinti uosto bendrojo plano. Savo pozicijas dėl to išsakė ir Lietuvos žaliųjų partija bei Seimo narys klaipėdietis Simonas Gentvilas.

***

Prokuratūra, reaguodama į viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją dėl rugpjūčio 6 dieną kelyje Smiltynė-Nida ties Pervalka įvykusios avarijos, savo socialinio tinklo paskyroje paskelbė paaiškinimą dėl nusikalstamos veikos kvalifikavimo.

Rugpjūčio 30-oji

„Atvira Klaipėda” skelbia, jog buvęs Respublikinės Klaipėdos ligoninės vadovas Romaldas Sakalauskas ir toliau per teismus bando pasiekti, kad naujasis ligoninės vadovas Darius Staponkus negalėtų eiti šių pareigų.

***

Klaipėdos savivaldybė skelbia, jog prieš pat naujųjų mokslo metų pradžią baigti sporto aikštyno sutvarkymo darbai Klaipėdos „Verdenės“ progimnazijoje.

***

Į policiją kreipęsis vienos įmonės atstovas pranešė, jog nesulaukė sutarto krovinio, verto per 37 000 eurų.

***

Klaipėdos muzikinis teatras dalinasi kai kuriomis Gyčio Padegimo režisuotos operos „Kelionė į Tilžę“ pastatymo detalėmis.

***

Austrijoje vykstančio pasaulio irklavimo čempionato neįgaliųjų vyrų vienviečių valčių pusfinalyje klaipėdietis Augustas Navickas liko penktas ir pasitraukė iš tolesnės kovos.

***

Klaipėdos savivaldybės administracija, išnagrinėjusi naujus Pievų Tako gatvėje daugiabučio statybas planuojančios bendrovės pateiktus projektinius pasiūlymus ir aplinkinių gyventojų skundus, nusprendė jiems nepritarti ir pasiūlė keisti arba juos, arba detalųjį planą, o su šiuo projektu dirbantis advokatas Remigijus Bukėnas „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, jog šį sprendimą skųs.

***

informuoja apie kitą sekmadienį Gargždų vienmandatėje apygardoje vyksiančius rinkimus į laisvą Seimo nario vietą.

Rugpjūčio 31-oji

„Atvira Klaipėda” baigia pasakojimą iš ciklo „Kelionė laiku Klaipėdos gatvėse“ apie miesto dvasiniu centru buvusios Šv. Jono bažnyčios metamorfozes.

***

Klaipėdiečiai socialiniuose tinkluose dalinasi apie itin sustiprėjusią smarvę jau beveik visame mieste ir kviečia kitą sekmadienį į protesto akciją.

***

Šeštadienio vidurdienį startavo jau penkioliktą kartą Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje įsikūrusio Klaipėdos verslo parko surengto futbolo labdaros turnyro finalinis etapas, o Paupių bendruomenė kartu su kaimynystėje veikiančia Klaipėdos valstybine kolegija surengė vasaros palydėtuvių šventę, kurioje buvo pristatytas sveikatingumo takas.

***

Išvykoje šeštadienio vakare žaidęs Klaipėdos „Atlantas“ po labai atkaklios kovos 0:1 pralaimėjo „Kauno Žalgiriui“, o pajūry vėl liepsnojo laužai, kurie šiemet dar buvo skirti ir Baltijos kelio 30-mečiui.

Rugsėjo 1-oji

Sekmadienio vidudienį Klaipėdoje atidarytas Vydūno skveras, kuriame iškilo šiam Mažosios Lietuvos veikėjui, filosofui ir mąstytojui skirtas paminklas. Ir skveras, ir pati ceremonija iškart sulaukė nevienareiškmių vertinimų.

***

„Atvira Klaipėda” dalinasi rugsėjo 1-ąją prie Naujosios perkėlos nutįsusių kilometrinių automobilių eilių vaizdais.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

13-oji metų savaitė

Kovo 25-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Seimo Sveikatos reikalų komitetui svarstant, ką daryti dėl sudėtingos finansinės situacijos naujojoje Klaipėdos universiteto ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This