4-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Sausio 20-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja apie uostamiesčio savivaldybės planus Markučių g. 4 statyti vadinamuosius grupinio apgyvendinimo namus, skirtus globos namus palikusiems, bet sunkumų turintiems vaikams bei skelbia, jog užimti  atsilaisvinusią „Klaipėdos vandens” vadovo kėdę pretenduoja beveik pusšimtis kandidatų.

***

Pirmadienio rytą uždarame teismo posėdyje mirtina alkoholio doze apnuodytos naujagimės byla išnagrinėta per kelias valandas.

***

„Žiūrim į perspektyvą, į Seimo, savivaldos rinkimus. Tėvynės sąjunga, kaip bendruomenė, yra viena. Buvo pasitarta ir nutarta ir partijos Taryboje, kad žvelgiant į rezultatus, strategiškai ir atsinaujinti skyriui būtų lengviau. Tuo pačiu laimėti tiek ateinančius Seimo, tiek savivaldos rinkimus”, –  apie pokyčius tarp uostamiesčio konservatorių, susijungusių į vieną skyrių, kuriam vadovauti ėmė buvęs Lietuvos kariuomenės vadas Arvydas Pocius, „Atvirai Klaipėdai” kalbėjo TS-LKD vykdomasis sekretorius Jonas Gudauskas.

***

Krepšinio klubas „Neptūnas“ patvirtino ilgai sklandžiusias kalbas, jog kurs futbolo komandą ir pranešė, jog sporto direktoriaus pozicijoje Donatą Zavacką keičia penkerius metus dublerių komandos vadovu buvusiu Dainiumi Vaiteliu.

***

Prokuratūra skelbia baigusi ikiteisminį tyrimą dėl sutuoktinių iš trijų įmonių pasisavintų daugiau nei 700 tūkstančių eurų.

***

Nors Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas pirmadienį vienbalsiai ir pritarė, kad dalis Smiltynės ir II Melnragės paplūdimių vėl bandytų gauti prestižine vadinamą Mėlynąją vėliavą, kai kurie politikai išsakė nuogąstavimus, ar tokiems siekiams kojos nepakiš „Grigeo Klaipėda” skandalas.

Sausio 21-oji

Kas gali būti kaltas dėl praėjusių metų lapkritį netikėtai mirusios 11-metės mergaitės, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, kas laukia tų garažų senamiestyje savininkų, kurie nesutinka su jiems savivaldybės siūloma jų turto kompensacijos kaina.

***

Policija praneša apie uoste darbo metu sužalotą Ukrainos pilietį, o Susisiekimo ministerija džiaugiasi praėjusių metų Klaipėdos valstybinio uosto finansiniais rezultatais. Tuo metu uoste dėl stipraus vėjo antradienį buvo ribojama laivyba.

***

Klaipėdos apygardos teismo pirmininko patarėja Gintarė Daugėlaitė kalbina pirmąją teismų psichologę Aušrą Augaitienę, dirbančią Klaipėdos apygardos teisme ir šio teismo veiklos teritorijoje.

***

Lietuvos gydytojų sąjungos Klaipėdos miesto filialo pirmininkas Antanas Janušonis antradienį  miesto tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto nariams išdėstė savo poziciją dėl galimo Klaipėdos ligoninių sujungimo.

***

„Atviros Klaipėda”  pranešė, jog Vyriausioji tarnybinės etikos komisija nusprendė, kad Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus, tačiau privačius interesus deklaravo tinkamai.

Sausio 22-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas aiškinosi, kodėl stringa naujos mokyklos Tauralaukyje statybos darbai.

***

Didžiausias Baltijos šalyse statybos, remonto ir buities prekių tinklas „Kesko Senukai“ trečiadienį ties Liepų g. ir Šiaurės pr. sankryža atidarė naują prekybos centrą Klaipėdoje.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, kad Klaipėdos universiteto aukcionas, kuriame ketinta parduoti tris jau nebereikalingus nekilnojamojo turto objektus, neįvyks, nes iki nustatyto termino nebuvo sulaukta nei registracijų, nei pradinių įnašų.

***

Policija pranešė apie per vieną naktį Klaipėdoje apvogtus tris BMW automobilius bei paskelbė, kad 2 mėn. suimtas vagyste ir plėšimu įtariamas nepilnametis.

***

Vyriausioji  tarnybinės etikos komisija pranešė, jog susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius priėmė interesų konfliktą keliančią dovaną, leisdamas, kad jo vakarienę Minske apmokėtų Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija.

***

Klaipėdos muzikinis teatras pristato Jacques‘o Offenbacho operetės „Orfėjas pragare“ režisierę Rūtą Bunikytę.

***

Pasak oro kokybės tyrimo paslaugas Klaipėdos savivaldybei teikiančių UAB „Estonian, Latvian & Lithuanian environment” specialisčių, po atliktų III ketvirčio matavimų paaiškėjo, jog miestas nėra užterštas kokiu nors teršalu.

***

Klaipėdos „Neptūnas” trečiadienio vakarą nutraukė penkių iš eilės nesėkmių seriją FIBA Čempionų lygoje ir solidžia persvara 93:68 įveikė Bonos „Telekom Baskets”.

Sausio 23-oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, kad į viešą interneto erdvėje kritikuojamų vadinamųjų Jaunimo namų Melnragėje projektinių pasiūlymų pristatymą atėjo tik du klaipėdiečiai ir žurnalistas.

***

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis ketvirtadienį Klaipėdoje sveikino Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ karius, mininčius 4-ąsias brigados įkūrimo metines.

***

„Įdomu, kiek metų reikės kai kuriems Lietuvos politikams ir valdininkams klejoti po savo smegenų vingių dykumas, kad jie pagaliau išsivaduotų iš sovietinės vergijos pančių?”- nuomonių rubrikoje retoriškai klausia „Atviros Klaipėdos” žurnalistė. Tuo metu apžvalgininkas Rytas Staselis narplioja premjero, Seimo valdančiosios daugumos ir prezidento santykius.

***

Ketvirtadienio ryte prie „Klaipėdos naftos” krantinių buvo prišvartuotas tanklaivis„Breiviken“ su Baltarusijai skirta norvegiška nafta.

Martyno Vainoriaus nuotr.

***

Ketvirtadienio ryte „Atviros Klaipėdos” žurnalistas tapo liudininku, kaip viename iš Sauso 15- os butų buvo aptiktas jau pradėjęs irti 85 metų senolio kūnas.

***

„Kol kas niekas neaišku, senoji vieta, ties kuria buvome apsistoję, apačioje netoli Karlskronos aikštės, pasirodė tam netinkanti – toje vietoje eina visos būtinos miesto komunikacijos. Teks ieškoti kitos vietos”, – po ketvirtadienį vykusio pasitarimo dėl vietos kariniam laivui „Sūduvis” parinkimo „Atvirai Klaipėdai” sakė vicemeras Arvydas Cesiulis.

***

123-ųjų rašytojos Ievos Simonaitytės metinių proga 34-oji jos vardo premija trečiadienio vakarą Klaipėdos apskrities viešojoje I. Simonaitytės bibliotekoje buvo įteikta buvusiam jos direktoriui, rašytojui, skulptoriui Juozui Šikšneliui.

***

„Klaipėdos keleivinis transportas” pranešė, kad sausio 22 dieną buvo užfiksuota 2 milijoninis maršrutinio taksi keleivis.

Sausio 24-oji

Kas ir kodėl prokuratūrai apskundė greitosios pagalbos medikus, esą netinkamai gaivinusius 11- metę mergaitę, aiškinosi „Atviros Klaipėdos” žurnalistė.

***

Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos institutas išleido unikalų mokslo darbų rinkinį „Klaipėdos pilis: tyrimai ir šaltiniai“ – tai pirmas Lietuvos istoriografijoje darbas, skirtas vienai piliai.

***

Klaipėdos muzikinis teatras skelbia pokalbį su teatro Strateginio ir investicijų valdymo skyriaus vedėjas Nagliu Stanciku apie tai, kaip vyksta teatro pastato rekonstrukcijos darbai.

***

Miesto tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komitete aptartas klausimas dėl mažųjų uostamiesčio tvenkinių vandens kokybės ir pristatyti numatomi darbai.

***

Penktadienį į Klaipėdą pirmą kartą atplaukė naujas „TT-Line“ linijos keltas „Marco Polo“ – kompanija nuo šiol naudosis Klaipėdos konteinerių terminalo paslaugomis. Tuo metu Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pranešė, kad sausį paimtų Kuršių marių ir Baltijos jūros priekrantės vandenų žuvų mėginiuose nerasta leistiną koncentraciją viršijančių teršalų.

***

Policija informuoja, kuriose vietose numato statyti mobiliuosius greičio matuoklius, vadinamuosius trikojus.

Sausio 25-oji

„Kada jį įsigijo, neaišku, tačiau 1947 metų pavasarį vėl naujas prieplaukos direktorius Melkiševas profesinės sąjungos vietos komiteto nariui, Būsto komunalinio skyriaus vadovui Miasnikovui skyrė štai tokią agrarinę užduoti: „Įpareigoju drg. Miasnikovą skirti uosto arklį žemei suarti, o taip pat įpareigoju jį susitarti su pašaline organizacija (Celiuliozės ir popieriaus kombinatu), kad kelioms dienoms būtų skirti du trys arkliai padėti suarti uosto darbuotojų daržams“, – antrojoje „Smiltynės perkėlos” istorijos dalyje rašo Linas Poška.

***

„Atviros Klaipėdos” žurnalistės nuomone, Mindaugo Milinio romaną „Partizanas II” reiktų įtraukti į mokyklų programas. Tuo metu Vydūno gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja Lilija Bručkienė toliau narplioja Lietuvos švietimo skaudulius.

***

Policija pranešė, kad penktadienį Danės gatvėje esančiose merijos patalpose išlaužtos dvi spintelės, esančios dokumentų skyriaus kabinete. Žala tikslinama.

***

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ šeštadienį namuose rezultatu 87:78 įveikė Kauno „Žalgirį-2“. 

Sausio 26-oji

Policija pranešė, kad sekmadienio rytą mirė 59-erių vyriškis, kuris šeštadienį Gargžduose staiga išbėgo į pėsčiųjų perėją ir buvo partrenktas automobilio „Opel Astra“.

***

Gavusi informaciją apie sausio 27 d. planuojamą „Klasco” profesinių sąjungų piketą, bendrovė išplatino pranešimą spaudai, kuriame atsako į pateiktus profesinių sąjungų klausimus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This