9-oji metų savaitė

Savaitės panorama, Svarbu

Vasario 24-oji

Birutė Skaisgirienė kalbina A. Brako dailės mokyklos piešimo ir grafikos mokytoją Ingą Šmitienę, Klaipėdoje surengusią pirmąją personalinę grafikos darbų parodą.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja, kad miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai pritarė siūlymui iš valdžios planų išbraukti ketinimus už 50 tūkst. eurų nupirkti įrangą Klaipėdos kelių policininkams nežymėtam  automobiliui, kuriuo kontroliuojami Kelių eismo taisyklių pažeidėjai.

***

Klaipėdos apygardos teismas, nagrinėjantis bylą dėl Klaipėdos savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjai Irenai Šakalienei ir jos dukroms priklausančio namo, esančio K. Donelaičio g., rekonstrukcijos bei su tuo susijusių žemės pirkimo sandorių, pirmadienį nusprendė daryti dar vieną pertrauką, o po poros dienų bylą dėl ekspertizės sustabdė.

***

„Įsivaizduokite, kaip bus patogu, kai atsidarę www.klaipeda.lt ir pasirinkę ten skelbiamą investicinių projektų žemėlapį, prie kiekvieno projekto rasime aktyvias nuorodas į visų susijusių dokumentų šaltinius. Skaidru, sąžininga ir jokių politinių partijų pagrindu sukurtų koalicijų veikimo „gyvulių ūkio“ būdu dalijantis „po kaldra” miesto pinigus”, – nuomonių rubrikoje pasakojimą apie pabrangusį Danės skvero projektą tęsia Renaldas Kulikauskas.

***

AB „Klaipėdos vanduo“ pranešė, kad Statybininkų pr. 17 ir I. Simonaitytės g. 29 namų, kuriuose buitinės nuotekos tekėjo į lietaus nuotekų tinklus, jos jau yra perjungtos į įmonei priklausančius buitinių nuotekų tinklus ir pasirašyti darbų priėmimo aktai.

***

Klaipėdos „Neptūnas“ pranešė, jog abipusiu susitarimu nutraukė sutartį su 201 cm ūgio puolėju Andre Williamson.

Vasario 25-oji

Klaipėdos savivaldybės specialistai miesto biudžete rado pinigų Sakurų parko įrengimui, todėl jau vyksta konkursas išrinkti rangovą, kuris ir atliks šiuos darbus.

***

Antradienį Klaipėdos dramos teatre spaudos konferencijoje pristatyta naujausia šio teatro premjera –  režisieriaus Dariaus Rabašausko spektaklis „Demonai“, sukurtas pagal to paties pavadinimo šiuolaikinio švedų dramaturgo Larso Noréno pjesę.

***

Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisija antradienį nusprendė nepatvirtinti eismo schemos, kurią prekybos centrą „Lidl” Liepojos gatvėje, vietoje neveikiančio viešbučio „Parkas”, norinčių pastatyti verslininkų užsakymu parengė bendrovė „Kelprojektas”. Tačiau ta pati komisija priėmė sprendimą leisti padidinti greitį Girulių plente iki 70 km/val. bei pritarė nuo kovo mėn. dėl numatomų remonto darbų apriboti eismą Joniškės g. ir dalyje Šilutės plento.

***

Klaipėdos „Neptūno“ moterų komanda antradienio vakare namie nusileido „Šiaulių“ krepšininkėms rezultatu 60:65.

Vasario 26 – oji

„Atvira Klaipėda” informuoja, jog pristatant visuomenei septynių Klaipėdos senamiesčio gatvių sutvarkymo projektinius pasiūlymus, sulaukta ne tik pritarimo, bet ir nemažai kritikos.

***

Ar Klaipėda yra tinkamai pasiruošusi kovoti su koronaviruso grėsme, domisi „Atviros Klaipėdos” žurnalistas.

***

Policija skelbia apie baigtą tyrimą dėl sukčiavimo internetinėje erdvėje bei praneša apie galimai narkotikais apsinuodijusią 17 metę.

***

Gargžduose įsikūrusi bendrovė „Mars Lietuva“ pranešė, kad 2020-uosius pradėjo gamybiniu rekordu – per pastarąjį keturių savaičių apskaitos ciklą įmonė pagamino 8161 toną produkcijos ir pirmą kartą perkopė 8000 tonų per tokį laikotarpį ribą.

***

„Jei būtume turėję miesto skaitmeninį modelį ir nuolat prie jo dirbančius nors keletą žmonių, šiandien gal nebūtų ir triukšmų dėl „Grigeo”, dėl daugiabučių buitinių nuotekų pasijungimo į lietaus nuotekas, dėl naujų pastatų statybų ir dėl aibės kitų miestui labai svarbių dalykų”, – rašo architektas Romas Gailius, pristatantis vilniečių architektų sukurtą Klaipėdos centrinio pašto pastato fotogrametrinį modelį.

***

„Atvira Klaipėda” rašo, kad Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisija pritarė, kad būtų projektuojami dviejų gatvių tęsiniai – Rasytės, esančios Giruliuose, ir Mogiliovo, kuri nusitęstų už Jūrininkų prospekto. Tuo metu Klaipėdos autobusų parkas skelbia nuo kitos savaitės į uostamiesčio gatves paleisiantis 12 naujų mažųjų  autobusų.

***

Trečiadienį dėl kilusio gaisro viename iš kabinetų ugniagesiams teko evakuoti visą Gargždų „Vaivorykštės” gimnaziją su 600 mokinių.

***

Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapijos klebonas Mindaugas Šlaustas kviečia prasidėjusią gavėnią pradėti nuo savęs, ugdyti savitvardą ir atjautą.

***

„Švietimo sistema yra tarsi nuolatinės lenktynės: dėl mokinių krepšelių, mokinių-šimtukininkų, reitingų, dėl siekio atitikti ir viršyti reikalavimus. Susidaro įspūdis, kad mokykla – tai fabrikas“, – sako klaipėdietė aktorė Regina Arbačiauskaitė, kuri sukūrė pagrindinės herojės vaidmenį naujame lietuviškame, klaipėdiečių kūrybinės komandos filme „Sistema“.

***

Pranešama apie Klaipėdoje veiklą pradedantį Mėmelio tarptautinių santykių analizės institutą.

***

Trečiadienio vakarą Klaipėdos „Neptūnas”, vadovaujamas naujojo trenerio Tomas Gaidamavičiaus, namuose nežymia persvara  – 78:73 – nugalėjo Alytaus „Sintek-Dzūkiją”.

***

Trečiadienio vakare vykusiame viešame Turgaus aikštės, senojo turgaus stoginės ir aplinkinių gatvelių rekonstrukcijos projekto pristatyme architektai gavo pylos, kad istorinėje aikštėje numatė vos 12 vietų statyti automobilius.

Vasario 27-oji

Ketvirtadienį vykusiame Klaipėdos miesto tarybos posėdyje politikai nusprendė nepritarti uostamiesčio kelių policininkų prašymui skirti jų nežymėto automobilio įrangai įsigyti 50 tūkst. eurų. Tačiau Klaipėdos politikai patvirtino 2020 metų miesto biudžeto projektą bei po beveik porą valandų užtrukusių kalbų pritarė artimiausiems trijų metų Savivaldybės administracijos darbams. Nors tarybos nariai nepritarė didesnėms AB „Klaipėdos vanduo” kainoms, jų sprendimas nieko nekeičia – Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos jau suderintos kainos įsigalios vienašališku šios institucijos sprendimu ir vandens kaina vis tiek didės.

***

„Šiuo atveju tai yra paštas, kuris vėliau bando su interesų grupėmis prispausti ir išprievartauti mus. Tas pastatas vos gyvas, kas buvo viduje, tas matė. Karčiausko kolekcija yra tikrai vertinga. Siūlau nepirkti, o įpareigoti administraciją atlikti veiksmus dėl jos įtraukimo į vertybių registrą. Tai bus pakankamas saugiklis šio pastato išsaugojimui”, – miesto Tarybos posėdyje ketvirtadienį kalbėjo vicemeras Arvydas Cesiulis, o miesto politikai nusprendė vadinamojo Balandžių pašto nepirkti.

***

Klaipėdos policija pranešė baigusi tyrimą dėl pelnymosi iš nepilnamečių prostitucijos, kuriame baudžiamojon atsakomybėn patraukti 5 asmenys. Tuo metu Klaipėdos apygardos teismas skelbia apie iš dalies pakeistą pirmos instancijos sprendimą civilinėje byloje dėl netinkamai atliktų statybos darbų.

***

„Susibėgusi mūsų Vyriausybė, kuriai retai kas pavyksta, aptaria galimybę visoje šalyje skelbti ekstremalią padėtį, o iš viešnagės Vietname sugrįžęs žurnalistas Tadas Grabys savo „Facebook” socialinio tinklo paskyroje kala tiesiai į kaktą: „Visi lėktuve iš Italijos pildė formas apie savo kelionę, kurių Vilniuje niekam nereikėjo. Stovėjo du klounai raginę kreiptis į juos, jei atskrido iš Kinijos. Aš išėjau lyg niekur nieko nepaklaustas, kaip jaučiuosi ar panašiai. Net perklausiau bendrakeleivių, čia jau viskas, mes išėjom iš oro uosto, tiesiog taip?“- nuomonių rubrikoje rašo apžvalgininkas Rytas Staselis.

***

Ketvirtadienio vakarą namie žaidęs Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis” sutriuškino Vilniaus „Perlą” rezultatu 110:79.

Vasario 28-oji

„Kiekvieno žmogaus asmens sveikata yra jo asmeninis reikalas ir konfidencialus dalykas. Net sirgdami bronchitu mes apie tai visiems juk nesiskelbiame. Sveikata yra asmeninis dalykas ir su kitais žmonėmis apie ją kalbėti nereikia. Tuo labiau, kad kitas žmogus nelabai ir gali kuo padėti, o kai kurie žmonės gali ir pakenkti”, – pokalbyje su „Atviros Klaipėdos” žurnaliste teigė trečią dešimtmetį pradėjusio Klaipėdos psichikos sveikatos centro vyriausiasis gydytojas Aleksandras Slatvickis.

***

Sveikatos apsaugos ministerija naktį iš ketvirtadienio į penktadienį pranešė, kad Lietuvoje nustatytas pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronaviruso atvejis, kuriuo užsikrėtė Italijoje darbinėje komandiruotėje buvusi šiaulietė.

***

„Atvira Klaipėda” toliau narplioja Skautų gatvės teisminį detektyvą.

***

Prokuratūra pranešė skųsianti Tauragės rajono apylinkės teismo nuosprendį Jurbarko politiko sūnui dėl bausmės vykdymo atidėjimo,o Klaipėdos apygardos teismas skelbia apie čia numatomą naginėti labai sunkiais nusikalstamais kaltinamos tarptautinės gaujos bylą, kurią baigė Generalinė prokuratūra.

***

Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį paliko galioti Vilniaus apygardos teismo nutartį, kuria Eligijui Masiuliui panaikinta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti kartu su nustatytais draudimais bendrauti su tam tikrais asmenimis.

***

Klaipėdos policija pasakoja vasario 29-ąją gimusio 28 metų uostamiesčio pareigūno istoriją, o „Klaipėda ID” kalbina į Klaipėdą su šeima iš Vilniaus grįžusio gyventi „FinBee verslui“ vadovą Audrių Griškevičių.

Vasario 29-oji

„Atpiginus pietų vaisiams muitą, žmonės pradėjo nepaprastai juos pirkti. Ypatingai didelis pareikalavimas buvo apelsinų, kurių valgymas pasidarė tiesiog mada. Urmininkai nespėdavo juos importuoti ir atrodė, kad pirkimui nebus galo. Tačiau paskutinėmis dienomis apelsinų pirkimo karštis jau pradeda atslūgti. Atrodo, kad jau atsivalgėme, nes ne tiktai krautuvės bei urmininkų sandėliai pilni apelsinų, bet ir muitinės sandėliuose jau guli keli tūkstančiai dėžių, kurių importininkai nesiskubina išpirkti, nes neturi kur dėti”, –  trečiajame ciklo „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas” rašinyje  cituojama ištrauka iš 1938 m. „Vakarų“.

***

„Atvira Klaipėda” informuoja apie raudonųjų autobusiukų eros pabaigą, kuriuos keičia nauji Klaipėdos autobusų parko įsigyti mėlynos spalvos žemagrindžiai „Mercedes Benz Sprinter Altas” bei skelbia apie nuo kovo 1 d. numatomus nežymius viešojo transporto maršrutų pokyčius.

***

Eidama 92-uosius šeštadienį Vokietijoje, Manheime, mirė dainininkė Nelė Paltinienė, muzikinę karjerą pradėjusi 1951-aisiais Klaipėdoje, Ryšių darbuotojų profsąjungos ansamblyje.

***

Šeštadienį Alytuje paaiškėjo, kad šiemet dėl Lietuvos rankinio federacijos taurės varžysis nugalėtojo vardą ginantis Klaipėdos „Dragūnas” ir Vilniaus VHC „Šviesa”: klaipėdiečiai pusfinalyje rezultatu 34:30 įveikė „Vilnių”. Tuo metu Anykščiuose vykusiame Lietuvos Kata čempionate uostamiesčio sporto klubo „Okinava” atstovai iškovojo net 18 medalių bei tris kelialapius į Europos čempionatą.

***

Laivų krovos akcinė bendrovė „Klaipėdos Smeltė” šeštadienį parsiplukdė naują STS (Ship-to-Shore) kraną.

Kovo 1-oji

„Atviros Klaipėdos” žurnalistė nuomonių rubrikoje prisimena įspūdžius iš savo trumpalaikės emigrantės patirties, patardama iki šiol anglų kalbos dar neišmokusiems, bet Jungtinėje Karalystėje gyventiems lietuviams suskubti tai padaryti iki metų pabaigos.

***

Sekmadienį Alytuje vykusio Lietuvos rankinio federacijos taurės finalo metu Klaipėdos „Dragūnas” turėjo pripažinti Vilniaus VHC „Šviesos” pranašumą, pralaimėjęs rezultatu 29:31.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Savaitės panorama, Svarbu

16-oji metų savaitė

Balandžio 15-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos apylinkės teismas atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

15-oji metų savaitė

Balandžio 8-oji „Atvira Klaipėda” rašo, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės palikimą dėl pandeminio laikotarpio pirkimų perėmusi Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Savaitės panorama, Svarbu

14-oji metų savaitė

Balandžio 1-oji „KN Energies“ yra pasirašiusi ketinimų protokolą su ilgametę patirtį biodegalų gamyboje turinčia Lietuvos bendrove. Pagal pasirašytą susitarimą ši bendrovė ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This